ΒΟΗΘΕΙΑ, BEAGLE H JACK RUSSELL?

milgr

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
163
9
Θεσσαλονίκη
Γειά σε όλους!
Θέλω τη βοήθειά σας επειγόντως γιατί όσο περισσότερο ψάχνω το τι σκύλο να πάρω τόσο πιο πολύ μπερδεύομαι!
Ζώντας σε διαμέρισμα με μεγάλο μπαλκόνι και λείποντας κατά βάση τις 8 ώρες που δουλεύω ήμουν ανάμεσα στο beagle και στο jack russell. Πολλοί ήταν αυτοί όμως που με απέτρεψαν και από τις δύο ράτσες γιατί είναι σκυλιά υπερκινητικά, με αυξημένες ανάγκες άσκησης,καταστροφικά για το σπίτι,κλπ.
Θα ήθελα τη γνώμη όσων έχουν σκυλάκι μιας εκ των δύο φυλών ή και τις προτάσεις σας για άλλη ράτσα, όχι όμως μικρόσωμων γιατί δεν είμαι και πολύ fan αυτών των σκυλιών.

Allegro

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
878
10
Maroussi
Γειά σε όλους!
λείποντας κατά βάση τις 8 ώρες που δουλεύω ήμουν ανάμεσα στο beagle και στο jack russell.
Εσυ τώρα θές να σε βοηθήσουμε ωστε να πέσεις ή στη Σκύλα ή στη Χάριβδη? :D:D:D

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
To Jack Russel ειναι μικροσωμα σκυλια , τα beagle . Οποτε γιατι δεν θες μικροσωμα αφου ψαχνεις γι αυτα;;;

Kαι τα δυο ειναι ενεργητικα σκυλια , εχει ενας φιλος μου Μπιγκλ για κυνηγι και εινα δαιμονας .

Ψαξε στο φορουμ στις Φυλες Σκυλων και δες ποιος χαρακτηρας / μεγεθος σου ταιριαζει !
Εγω θα σου ελεγα Μπασετ Χουντ!

oly

New Member
17 Σεπτεμβρίου 2009
4
0
Γιατί τέτοια αντίδραση για τις ράτσες αυτές? Δηλαδή ότι διαβάζουμε για τα γενικά χαρακτηριστικά των σκυλιών ισχύουν πάντα 100%? Δηλαδή εσείς δεν έχετε δει ντόπερμαν να φοβούνται (από μωρά) τις γάτες? Δεν θα το λεγα και χαρακτηριστικό της ράτσας...
Στην τελική και το κουτάβι μαθαίνει να ζει μαζί σου και του διαμορφώνεις κι εσύ ως ένα σημείο τον χαρακτήρα του. Χρόνο να του διαθέσεις και να ασχολείσαι μαζί του χρειάζεται, και να μάθει ότι δεν είναι ο αρχηγός στο σπίτι. Και αδέσποτο να μαζέψεις από το δρόμο, με υπομονή και φροντίδα του μαθαίνεις πως να ζει μαζί σου.
Πρέπει να σου τύχει πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ζώου για να μην μπορέσεις να το εκπαιδεύσεις όπως θέλεις.

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
τα παιδια δεν μιλανε για θεματα εκπαιδευσης.ουτε κακοχαρακτηριζουν καποια ρατσα.απλα λενε οτι οι συγκεκριμενες 2 ρατσες που θελει η κοπελα ειναι σκυλια με παρα πολυ ενεργεια και εχουν μεγαλη αναγκη εκτονωσης.
αν δεν το κουρασεις αρκετα πριν το αφησεις για 8 ωρες μονο του θα σου διαλυσει το σπιτι.
θα σηκωθει ξημερωματα για να βγαλει το σκυλι την βολτα που χρειαζεται??θα το ξαναβγαλει μολις γυρισει απο την δουλεια οντας κουρασμενη?πως αντιδρασει αν γυρισει σπιτι και το βρει αναστα ο κυριος??

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Δηλαδή εσείς δεν έχετε δει ντόπερμαν να φοβούνται (από μωρά) τις γάτες? Δεν θα το λεγα και χαρακτηριστικό της ράτσας...
.
κοιτα να δεις που θα παρακαλαμε να μας βγει ο σκυλος εκτος προτυπου, η χεστης με τα ποντικια και τις γατες, η μαλθακος , η τρεχαλας, η κοντοστουπης,η, η..:p , γιατι ΕΤΣΙ! εμεις ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΥΛΙ-ΤΕΛΟΣ ΛΕΜΕ!
παρε καλε τζακ ρασελ, μπορει να βγει και εκτος προτυπου και να μην σε "ταλαιπωρησει" τοσο!
μην αγχωνεστε, τα παπυ μιλς δουλευουν για να εχετε...

λαβετε φαγετε, τουτο εστιν το αιμα τους.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γιατί τέτοια αντίδραση για τις ράτσες αυτές? Δηλαδή ότι διαβάζουμε για τα γενικά χαρακτηριστικά των σκυλιών ισχύουν πάντα 100%? Δηλαδή εσείς δεν έχετε δει ντόπερμαν να φοβούνται (από μωρά) τις γάτες? Δεν θα το λεγα και χαρακτηριστικό της ράτσας...
...
Πρέπει να σου τύχει πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ζώου για να μην μπορέσεις να το εκπαιδεύσεις όπως θέλεις.
Μα αμα είναι να μην ξέρεις (και να μη σε νοιάζει) τι παίρνεις, μαζεύεις ένα αδέσποτο!! Ποιος ο λόγος να πάρεις καθαρόαιμο σκύλο???

Ασχετο:
Γύριζα χτες το βράδυ σπίτι με το Γκογκολ..... εξω απο την πόρτα ήταν ενα ζευγάρι και τσακωνονταν έντονα.... με βλέπει η γυναίκα με το σκύλο και μου λέει "Ελα δω με το ντοπερμαν να τον φάει τουτον εδώ να καταλάβει.... (δείχνοντας τον άντρα της)".

Τι να της πεις τώρα.... απο που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Είναι τόσο λάθος η φράση, γενικα και ειδικά... :(

(για τους καινούριους, ο σκύλος είναι φοβικός, δεν πλησιάζει ξένους ανθρώπους και .... δεν είναι ντόπερμαν!)

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Θα ήθελα τη γνώμη όσων έχουν σκυλάκι μιας εκ των δύο φυλών ή και τις προτάσεις σας για άλλη ράτσα, όχι όμως μικρόσωμων γιατί δεν είμαι και πολύ fan αυτών των σκυλιών.
Για ξαναπες τι εννοείς..... θέλεις ή δε θέλεις μικρόσωμο? Και τα δυο που ανέφερες είναι μικρόσωμα! Ποιων σκυλιών δεν είσαι φαν?

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
grdane αν αναφερεσαι σε μενα το 99% θα καταλαβαινεις φυσικα οτι ηταν απλα και μονο για να δωθει εμφαση.οπως ειπε και sir-elric δεν ειμαι ο τσατσος του αφεντικου και δεν ξερω ποσο δουλευει ο καθενας εδω μεσα.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Για τα beagle δεν έχω άποψη για τα jacl russell έχω γιατί έχω τον Ερμή. Μου κάνει εντύπωση όλη αυτή η καταστροφολογία που περιβάλλει αυτή τη ράτσα. Πράγματι είναι ζωηρά σκυλιά και ενεργητικά. Όταν λέμε ζωηρά τους ενδιαφέρει ιδιαιτέρως το μπαλάκι να το κυνηγάνε παντού μέσα στο σπίτι αλλά και έξω από αυτό. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για μένα είναι οτι γαυγίζουν αρκετά με το παραμικρό και δεν είναι πολύ φιλικά με τις γάτες αλλά και με άλλα σκυλιά (όχι όμως με όλα ίσως γαιτί του αρέσει να επιβάλλεται ίσως γαιτί φταίω και εγώ). Έάν κάνει μεγάλες βόλτες και παίξει έξω δεν έχουν πρόβλημα μέσα στο σπίτι. Τον δικό μου τον αφήνω για 8 ώρες μόνο του, έχει πρόσβαση παντού, δεν κάνει ζημιές (άμα βρει καμμιά κάλτσα την ξεχνάμε απλώς του δίνουμε και την άλλη), παίζει μόνος του με τα παιχνίδια του, μαθαίνει πολύ εύκολα, είναι τρυφερός και αγαπησιάρης αλλά πάντα χρειάζεται όρια γιατί αν τον αφήσεις ξεφεύγει !!!

mathousalix

Well-Known Member
9 Ιανουαρίου 2009
803
1
εγω παντως με λαμπραντορ που ομολογουμενως εχει και αυτο πολυ ενεργεια εχοντας περπατησει 25 λεπτα και εχοντας τρεξει τουλαχιστον αλλα 20 την αφησα σπιτι για 3 ωρες,την αφησα κοκκαλο μεγαλο βοδινο,και εσκαψε τον τοιχο μεχρι το τουβλο.αλλη φορα ξηλωσε τη μιση κασα απο την πορτα.εκτονωμενη παλι.τι να κανουμε τα σκυλια με πολυ ενεργεια θελουν αρκετη και συχνη εκτονωση.

Johnnie

New Member
20 Οκτωβρίου 2009
2
0
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα και από εμάς!
Είμαι ένα Jack-Russell με Dackel, δραστήριο ,έξυπνο και σκανδαλιάρικο.Το παιχνίδι με το μπαλάκι είναι όντως από τα αγαπημένα μου, κάλτσες ,παπούτσια και άλλα αν βρεθούν στο διάβα μου,είναι πολύ πιθανόν να ακονίσω τα δόντια μου επάνω τους.Φυσικά έχω μάθει το σύστημα, όταν μένω μόνος πολλές ώρες και το πεδίο είναι ελεύθερο, θα κάνω τις ζημιές μου και όταν επιστρέψει το αφεντικό ,αντί να τον υποδεχτώ στην πόρτα με χαρά ως συνήθως,θα κρυφτώ και αν με βρει, θα του γυρίσω την κοιλίτσα έτσι ώστε να με χαιδέψει και να ξεχαστεί το θέμα. Αν όμως ,πριν πάει στη δουλειά,με πάει βόλτα έστω και 5 λεπτά, μου βάλει να φάω και μου αφήσει το παιχνίδι μου και την ελεύθερη πρόσβαση στο μπαλκόνι, είμαι ήσυχος, (σχετικά)αρκεί το απόγευμα να ακολουθήσει παιχνίδι,μία μεγάααλη βόλτα και ξανά παιχνίδι.
Γενικά είναι πολύ ζωηρό σκυλί, κάποιες φορές σε κουραστικό βαθμό,θα πρέπει να είσαι διατεθιμένη για αυτό.Αυτή όμως θα είναι και η ανταμοιβή σου...δεν θα έχεις χρόνο να σε απασχολεί καμία στεναχώρια!