Αmerican akita-grace

ilias medi

Active Member
28 Ιανουαρίου 2011
25
0
Ονομα: grace
Ρατσα: american akita
Χρωμα: white n orange
Ημ γεννησης: 19-11-2010
Βαρος:18 κιλα
Ηλικια:4 μηνων
φυλο:θυληκο

Ηρθε στο σπιτι πριν απο 1.5 μηνα.Με εχει ξετρελανει οχι μονο για την ομορφια της αλλα κ για την εξυπναδα της.Εκπαιδευεται πολυ ευκολα (αν κ ωρες ωρες κανει αυτο που θελει αυτη) κ εχει αριστη σχεση με τη καθαριοτιτα,δε λερωνει στο σπιτι κ ακομα οταν της πρωτες μερες ελειπα για δουλεια πηγενε στη πανα (την εμαθε μονη της).Πολυ παιχνιδιαρα κ κοινονικη με αλλα ζωα-ανθρωπους.Πολυ τριχωτη επισεις....δεν εινε να φορεσω μαυρα με τιποτα.

Ελπιζω να το εκανα σωστα κ να φαινοντε οι φωτογραφιες

Attachments

ilias medi

Active Member
28 Ιανουαρίου 2011
25
0
Δε κανεις λαθος φερνει περισοτερο σε INU κ εκει ειχα φαει κ εγω το σκαλωμα.Καποτε μου ειπε ενας οτι τα Ακιτα εινε 3 κ οχι 2.Το Inu το american και το Ιαπωνικο...δε ξερω ποσο στεκει.Ισως καποιος στο forum γνωριζει να μας πει?

ilias medi

Active Member
28 Ιανουαρίου 2011
25
0
Μα κ εγω ετσι το ξερω απλα ακουσα κ αυτη την εκδωχη.Inu=Ιαπωνας.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Δε κανεις λαθος φερνει περισοτερο σε INU κ εκει ειχα φαει κ εγω το σκαλωμα.Καποτε μου ειπε ενας οτι τα Ακιτα εινε 3 κ οχι 2.Το Inu το american και το Ιαπωνικο...δε ξερω ποσο στεκει.Ισως καποιος στο forum γνωριζει να μας πει?
Inu σημαίνει σκύλος στα ιαπωνικά. Το ακίτα ονομάστηκε έτσι απο την ομώνυμη ιαπωνική πόλη. Δεν μπορεί να υπαρχουν 2 ιαπωνικά ακιτα και ένα αμερικάνικο. Ειναι ένα και ένα.
Μηπως σου είπαν akita inu και shiba inu και εμεινες στο κοινό τους inu;

Νομίζω ότι διαφορά του αμερικάνικου με το ιαπωνικό ειναι στον τύπο τους και θεωρουνται μία φυλή. Αυτο δεν το ξερω επίσημα πώς ορίζεται.

Last edited:

ilias medi

Active Member
28 Ιανουαρίου 2011
25
0
Γνωριζω για τα 2 ακιτα εχω διαβασει αρκετα.Απλα ανεφερα τι ακουσα καποτε γιατι ισως να εχει ακουσει κ καποιος αλλος.Και οχι δεν ηταν shiba :D.
Και εγω σε αυτο επιμενω οτι τα ακιτα εινε 2 και τα 2 πανεμορφα

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Τι δουλεμα πεφτει Χριστε μου! Btw να σου ζησει....αλλα ουτε αμερικαν ουτε ινου ειναι το σκυλακι! Κουκλι!

ilias medi

Active Member
28 Ιανουαρίου 2011
25
0
Στη πρωτη εινε 2.5 μηνων την ημερα που ηρθε στα χερια μου.Στη τριτη μας διχνει ποσο αγαπαει της γατες :D
182437_177632276425&.jpg188356_180419018092&.jpg183081_179413244948&.jpg

Akitaman

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
127
0
Ομορφο ειναι. Να σου ζησει.
Εχει στοιχεια και των 2 Ακιτα. Πιο πιθανο ειναι ναναι καποια μειξη American me Inu.
Τα λεγομενα 'Tweenie' οπως λενε οι Αμερικανοι.

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
Από όσο γνωρίζω στα αμερικάνικα επιτρέπονται όλα τα χρώματα, άρα επιτρέπεται και το πορτοκαλί-λευκό. Δεν είναι υποχρεωτικές οι μαύρες μάσκες.
Είναι μια σκέτη γλύκα!

christab

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2011
314
1
Τι όμορφο! Να σου ζήσει! Καλά η φωτογραφία που έχει σηκωθεί και μυρίζει την κατσαρόλα είναι άπαιχτη!

Guazu'

Well-Known Member
10 Σεπτεμβρίου 2010
91
0
32
Πειραιάς
www.facebook.com
Πανέμορφο!!!!!!!!!!!!!!!! Να σου ζήσει!!
Δεν είναι υποχρεωτικές οι μαύρες μάσκες.
...Στους Αμερικάνικους Ακίτα δεν το νομίζω...Απ' ό,τι ξέρω, επιτρέπονται μάσκες οι οποίες είναι είτε ολόμαυρες, είτε έχουν μια λευκής απόχρωσης λωρίδα η οποία περνάει απ' το κέντρο της μάσκας, διαπερνώντας τη.

dimlev

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2011
26
0
να το χαιρεσε!! μου κανει για Ιαπωνικο ομως,απο που το αγορασες αν επιτρεπεται? Α! Τι τροφη του δινεις??

Astarte

Active Member
6 Μαρτίου 2011
43
0
Πανέμορφο!!!!!!!!!!!!!!!! Να σου ζήσει!!

...Στους Αμερικάνικους Ακίτα δεν το νομίζω...Απ' ό,τι ξέρω, επιτρέπονται μάσκες οι οποίες είναι είτε ολόμαυρες, είτε έχουν μια λευκής απόχρωσης λωρίδα η οποία περνάει απ' το κέντρο της μάσκας, διαπερνώντας τη.
Επιτρέπονται, δεν είναι υποχρεωτικές, απλά "χαρακτηρίζουν" πιο πολύ τους αμερικάνικους γιατί στους ιαπωνικούς απαγορεύονται. Για να μη μιλάω όμως και στον αέρα, θα το ψάξω με παραπομπή :Ρ
Έρχομαι και στη θέση του θεματοθέτη, δεν είναι και το καλύτερο να βγάζεις το μωρό σου στο φόρουμ και να σου το βγάζουν με τη μία ημίαιμο.