Αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σημερα το πρωι ηρθε στο γραφειο και με βρηκε ένα ευγενεστατο και συμπαθεστατο παιδι, μαθητης λυκειου.

Με βλεπει κάθε μερα που περναω με την Ηρα μπροστα από το σπιτι του για να παω από το σπιτι στο γραφειο και το αντιστροφο.

Βλεπω κάθε μερα στην αυλη του έναν αρσενικο ολόιδιο με την Ηρα μου.

Το παιδι λοιπον αφου μου δηλωσε ότι εχει έναν καθαροαιμο βελγικο, με ρωτησε αν είναι και το δικο μου βελγικο καθαροαιμο και ενδηλωσε την επιθυμια για ζευγαρωμα των σκυλιων.

Με τη συζητηση αποδειχτηκε πως τον καθαροαιμο του τον απεκτησε ο πατερας του με παρομοιο τροπο με την δικια μου, από φιλο ερασιτεχνη.

Το συμπαθησα πολύ το παλικαράκι και καθησα και του εξηγησα δειχνοντας και φωτογραφιες στο ιντερνετ, πως ουτε βελγικα εχουμε, ουτε καθαροαιμα, τι σημαινει καθαροαιμια και γιατι δεν θα ζευγρωσω την Ηρα.

Το παιδι στενοχωρηθηκε και απογοητευτηκε πολύ όχι τοσο για την αρνηση ζευγαρωματος οσο για την μη καθαροαιμία του σκυλου του.

Αυτό που πραγματικα με σοκάρισε όμως συνεβη πριν λιγες μερες στο παιδικο παρτυ μιας φιλης της κορης μου, οπου ειχα παρει και την Ηρα.

Με πλησιασε μια συμμαθητρια της Ζωής, 8 χρονων, και με ρωτησε πότε θα την ζευγαρωσω.
Κατι πηγα να εξηγησω και το κοριτσακι αντεδρασε.

«Εχουμε κι εμεις ένα κανίς ενός ετους και η μαμα μου λεει ότι θα γεννησει μια φορα και μετα θα τη στειρωσουμε. Αν δεν γεννησει θα αρρωστησει βαριά».

Η συζητηση με το παιδακι συνεχιστηκε. Μερικα αποσπασματα:

«Το εχουμε μονιμα στο μπαλκονι γιατι αφηνει τριχες παντου και η μαμα θυμωνει».

«Το κουρεψαμε αλλά παλι αφηνει τριχες από το κεφαλι και την ουρα»

«Αν ανεβει στο κρεβατι η μαμα θα το σκοτωσει»

«Στο μπαλκονι λεει η μαμα ότι περναει καλα και δεν εχει προβλημα. Η μαμα μου ξερει».

Εγω δηλωνω απογοητευμενος.
Μεχρι τωρα ερχονταν συνοικεσια από ανθρωπους από 40 μεχρι 55 χρονων.
Αυτα μαθανε οι ανθρωποι όπως αλλωστε αυτά ηξερα κι εγω.

Μεγαλωνουν σκυλο-γενίτσαρους όμως.

Φιλικά
Αρης

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Δε μπορείς να φανταστείς πόσο χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι σαν εσένα που μπήκαν εδώ μέσα, μάθανε και προσπαθούν να μεταδώσουν γνώσεις και στην επαρχία.
Όσο για το κοριτσάκι, έπρεπε να του πεις ότι ούτε το δικό τους σκυλί είναι καθαρόαιμο. Κανίς και να μαδάει έτσι; :D

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Στην πρώτη "επίσημη έξοδο" του ΄Αρη μας, στη Ραφήνα, ούτε κάτω δεν τον αφήνουμε να πατήσει ακόμα,τον έχουμε αγκαλιά.
΄Ενα ζευγάρι με ένα θηλυκό τσιουάουα (πανέμορφο ομολογουμένως), μας πλησιάζει και μας ρωτάει για το σκυλί. Το δικό τους το απέκτησαν από byb και, ως συνταξιούχοι, θα ήθελαν να ασχοληθούν κι αυτοί με το "σπορ":mad:
Τους εξηγώ ότι ο δικός μου είναι μικρός αλλά όπως και να χει δεν προτίθεμαι να τον ζευγαρώσω, πιθανότατα δε θα τον στειρώσω μόλις μου πει ο γιατρός ότι μπορώ.
Απογοητεύονται σφόδρα και προσπαθούν να με πείσουν να μην το κάνω, και τι όμορφη που είναι η δικιά τους, και θα μου δώσουν και τα μισά σκυλάκια :confused: και εν πάσει περιπτώσει τίποτα δεν θα κάνει ο δικός μου, αυτοί έχουν το θηλυκο κλπ κλπ...
Και μου χώνουν και το τηλέφωνό τους στην τσάντα (το πέταξα φυσικά)
Κατά τα άλλα, ζευγάρι γύρω στα 55-60, σοβαροί άνθρωποι και το σκυλάκι τους , μακρότριχο τσιουάουα, πολύ φροντισμένο.
Περιττό να σας πω ότι το ίδιο σκηνικό άλλες δύο φορές μου έχει συμβεί-στη μία μάλιστα η κοπέλλα που μου πρότεινε το "συνοικέσιο" σταμάτησε το αυτοκίνητο μεσ τη μέση του δρόμου κόβοντας την κυκλοφορία-κι αυτή να μου αφήσει τηλέφωνο, ντε και σώνει να της πάω το "γαμπρό"
Επιβήτορας η μινιατούρα τώρα, των δύο τετρακοσίων ! (τα δυόμιση κιλά δεν τα πιάσαμε!)
Φυσικά δεν είναι εκεί το θέμα, το ξέρουμε όλοι!
Μη σας πω ότι στην Αγ. Παρασκευή βλέπω να κυκλοφορούν 2-3 μικρόσωμα με μουρίτσα σαν του δικού μου αλλά τριπλάσια σε μέγεθος και με πολύ μαλλί...οι ιδιοκτήτες τους δηλώνουν ότι είναι διασταύρωση τσιουάουα με πεκινουά:confused:
Ηλικίας τριών ετών περίπου.
Μετά μου λες να αλλάξει ο κόσμος...αμ, δεν το βλέπω για τώρα κοντά , δυστυχώς!
΄Οταν μεγαλώσουν τα παιδιά μας, θα έχουν άλλη νοοτροπία πιθανότατα!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
΄Οταν μεγαλώσουν τα παιδιά μας, θα έχουν άλλη νοοτροπία πιθανότατα!
Αυτο ακριβως ειναι που δεν βλεπω Κατερινα και ανοιξα αυτο το θεμα.
Η νοοτροπια μεταδινεται απο γενιά σε γενιά.

maria

Well-Known Member
18 Σεπτεμβρίου 2008
117
2
Κερατέα
και εμενα μου εχουν τυχει 2 περιπτωσεις!μου ζητησαν να ζευγαρωσω τον Ρεξακο μου με τα δικα τους αλλα μολις τους ειπα οτι δεν υπαρχει περιπτωση να γίνει κατι τετοιο και τους εξηγησα ποιους λόγους δεν πρεπει να ζευγαρωνουμε τα σκυλια....με κοιταζαν λες και ημουν απο αλλο κόσμο!Η αληθεια ειναι οτι και εγω αν δεν ειχα ασχοληθει,διαβασει και γενικα ενημερωθει...τα ιδια θα ελεγα και εγω!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
τιποτα δεν αλλαζει απο την μια ημερα στην αλλη

ενα μικρο βήμα την φορά είναι αρκετό

αν το ποσοστο των ενημερωμένων ανθρωπων αυξάνετε εστω και κατα 0,5 % την φορά ΕΙΝΑΙ πρόοδος

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Χθες το βράδυ΄έχουμε το αποχαιρετιστήριο πάρτυ στο σχολείο της κόρης μου , Α γυμνασίου.
Ως (και) μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων,είμαι με άλλες μαμάδες και μπαμπάδες "επιτήρηση" με βάρδιες, να μην μπουν εξωσχολικοί στο χώρο, να μην ξεμοναχιαστούν τα μικρά (μη γελάτε, όταν με το καλό κάνετε παιδάκια θα με θυμηθείτε-οι υπόλοιποι με καταλαβαίνετε!)
Πηγαίνω κατά τις 10.30 με το μικρό.
Τα παιδιά πέφτουν πάνω του και σε λίγο κάνουμε πηγαδάκι , όπου ακούω τα άπειρα...
-εμείς έχουμε αλλά είναι στο μπαλκόνι,αυλή, έξω τέλος πάντων, η μαμά δεν το θέλει στο σπίτι
-εμείς πήραμε από τη ΄θεία,γειτόνισσα,ξαδέλφη , αλλά δεν μας βγήκε τόσο μικρό σαν το δικό της και ο μπαμπάς πήγε και το άφησε στο βουνό
-εμάς το δικό μας γαύγιζε πολύ και το πήγαμε στον παππού στο χωριό
-εμείς έχουμε ένα μικρό μαλλιαρό και ο μπαμπάς λέει πως μια φορά θα το βάλει να γεννήσει...θέλετε να σας δώσω το τηλέφωνό μας, είμαι φίλη της Μαριάννας (η κόρη μου είναι αυτή, εδώ πέφτει και μέσον για το 'γαμπρό"!)
και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός...
Μια και δεν έχω κάτι άλλο να κάνω, τα πιτσιρίκια έχουν κάνει πηγαδάκι και ο σκύλος αλλάζει αγκαλιές , αρχίζω το "μάθημα"
Για τις ευθύνες που έχει ένα ζώο στο σπίτι, ακόμα και τα πιο μικρά, γιατί δεν τα ζευγαρώνουμε, γιατί δεν αγοράζουμε απο πετσοπς...
Με ακούνε με κάτι τόοοοοοοοοσα αυτάκια, σε σημείο που με συγκινεί, και είναι εφηβάκια όλα, 12 με 14 ετών το πολύ!
Τους λέω να ψάξουν στο ιντερνετ, να βρουν αυτά που τους λέω, να τα σκεφτούν πάααααρα πολύ. Μου το υπόσχονται όλα!
Και...μπορούμε να ερχόμαστε σπίτι σας να βλέπουμε τον ΄Αρη???
΄Οπως λέει και ο Μάκης, πες πες, κάτι θα μείνει...
Ελπίζω:)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
-εμείς έχουμε αλλά είναι στο μπαλκόνι,αυλή, έξω τέλος πάντων, η μαμά δεν το θέλει στο σπίτι
-εμείς πήραμε από τη ΄θεία,γειτόνισσα,ξαδέλφη , αλλά δεν μας βγήκε τόσο μικρό σαν το δικό της και ο μπαμπάς πήγε και το άφησε στο βουνό
-εμάς το δικό μας γαύγιζε πολύ και το πήγαμε στον παππού στο χωριό
-εμείς έχουμε ένα μικρό μαλλιαρό και ο μπαμπάς λέει πως μια φορά θα το βάλει να γεννήσει...θέλετε να σας δώσω το τηλέφωνό μας, είμαι φίλη της Μαριάννας (η κόρη μου είναι αυτή, εδώ πέφτει και μέσον για το 'γαμπρό"!)
και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός...
Νά! Οριστε τι τα μαθαινουμε εμεις οι μεγαλοι.
Καλα λεω οτι φτιαχνουμε γενίτσαρους.

Εγω σοκαρομαι περισσοτερο με την εγκαταλειψη παρά με τα ζευγαρωματα και τα λοιπα.

Οταν πριν τρία χρονια ηρθε η Ζηνα η πινσερινα μας στο σπιτι, μας ειπαν ορισμενοι οτι σε εξι μηνες θα τη βαρεθουμε και θα την παρατησουμε.

Εμεις στους εξι μηνες τη λατρεψαμε και πλεον την εχουμε σαν παιδι μας και η κορη μας την βλεπει σαν αδερφακι της.
Μπορει κι αυτο να ειναι λαθος αλλά το προτιμω ετσι.

Και η Ηρα αν και καινουρια ακομη στο σπιτι, το βλεπω πως βαδιζει γοργά σε αυτη την κατευθυνση.

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Και, σημείωσε ότι μιλάμε για Αθήνα και Αγ.Παρασκευή, με φιλοζωική οργάνωση και αρκετα ψηλό ποσοστό κατοικίδιων (φαντάζομαι, χωρίς να ξέρω όλη την Αθήνα, ότι το ποσοστό σκύλων ανα οικογένεια είναι αρκετά υψηλό)
Και, δεύτερον...
και μένα μου είπαν...καλά έκανες και το πήρες το σκυλί, κράτα το μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά και μόλις πάνε με το καλό για τις σπουδές τους , γύρνα το πίσω ή δώστο:mad::mad::mad:
Αν είναι δυνατόν! Που μόλις μεγαλώσουν τα παιδιά, άλλα πέντε θα πάρω:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εμας το ονειρο μας ειναι οταν με το καλο ξεπαιδιάσουμε, να παμε να μεινουμε μονιμα στο κτημα στο βουνο.

Και να παρω ενα θυληκο ποιμενικο απο ολες τις φυλές.
Χαρεμι θα το κανω :D:p

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Εγώ προσπαθώ να "μορφώσω" την μικρή μου ξαδέρφη 8 χρονών.. Οι θείοι μου έχουν την γνωστή σε όλους μας νοοτροπία για τα σκυλιά..
Επειδή όμως η μικρή λατρεύει τον Σκούμπι προσπαθώ να της περάσω κάποια πράγματα..
Ότι δηλαδή το σκυλί χρειάζεται φροντίδα, βόλτα, λεφτά, χρόνο, κλπ..
Επίσης γιατί δεν παίρνουμε ζωάκια από μαγαζιά μαζί με βίντεο για τα πάπι μιλς..
Κάθε τόσο κάνουμε και μια μικρή επανάληψη..;)

Δυστυχώς έχω καταλάβει πόσο δύσκολα αλλάζει η νοοτροπία των ανθρώπων ακόμη και των νέων..
Έτσι λοιπόν πιστεύω και γω πως η μόνη λύση είναι η πληροφόρηση των παιδιών..

kat201161

Well-Known Member
5 Μαϊου 2009
436
7
ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΑΘΗΝΑ
Δύο ακόμα (δυσάρεστες) φρέσκιες εμπειρίες.
Γνωστός με beagle, μόνιμα δεμένο σε εξωτερική, μεταλλική σκάλα. Τον βλέπω χθες με δεύτερο σκυλί, να τα βγάζει βόλτα (που λέει ο λόγος, δίπλα στο βουνό το σπίτι του, ίσα για τις ανάγκες τους και για πέντε λεπτα)
Πήρες και δεύτερο? τον ρωτάω.
Δεν είναι δικό μου, μου λέει. Είναι θηλυκια και τη ζευγαρώσαμε με τον δικό μου. Θα την επιστρέψω.
Και τα κουτάβια? Ξαναρωτάω αφελώς, περιμένοντας την απάντηση πως έχουν ήδη "δοθεί" και κάποιοι τα περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες (ονειροπαρμένη και υπεραισιόδοξη όπως πάντα!}
Α, δεν ξέρω, αυτό είναι ένα θέμα-μου λέει ανετότατος:mad:
΄Οχι μόνο δηλαδή ζευγάρωσαν τα ζωντανά οι :mad::mad::mad: αλλά και χωρίς κανένα 'σχέδιο", προοπτική, μέριμνα τέλος πάντων.
Νέος και μορφωμένος άνθρωπος κατά τα άλλα.
Περίπτωση δύο
Σκυλίτσα συναδέλφου, μικρόσωμη, ημίαιμη. Θέλει να τη ζευγαρώσει μία και μοναδική φορά για να μην πεθάνει, πάθει καρκίνο κλπ κλπ. Του ζευγαρώνει με τυχαίο, διερχόμενο σκύλαρο αγνώστων λοιπών στοιχείων. Θα γεννήσει εντός των προσεχών ημερών. Στην ερώτησή μου τι θα κάνει τα κουτάβια...απορία ψάλτου βήξ:mad:
Φοβάμαι κάποια στιγμή πως θα πεταχτούν σε κάποια ερημιά αν δεν θανατωθούν:mad:
Και μόλις έσκασε και τρίτη περίπτωση.
Μιλάω με φίλη και πελάτισσα στο τηλέφωνο.
Της λέω πως έχω σκύλο και μου λέει
Αχ και δεν το ξερα, ο αδελφός μου "εκτρέφει" σιχ τσου".
Δηλαδή πως εκτρέφει? τη ρωτάω, τα πουλάει, κάνει αυτή τη δουλειά?
΄Οχι μωρέ , μου λέει, έχει ένα ζευγάρι καθαρόαιμα καταπληκτικά και όποτε ζευγαρώσουν τα δίνει. Είναι καταπληκτικά σκυλάκια, πανέμορφα, πολύ καλά. Την επόμενη φορά θα του πω να σου κρατήσει ένα, εννοείται θα στο κάνουμε δώρο, τόσα σου χρωστάμε ,μας εξυπηρετείς τόσα χρόνια!!!:confused:
Αρνήθηκα ευγενικά λέγοντας πως έχω ήδη σκύλο. Πάντως ο συγκεκριμένος ,τουλάχιστον, τα δίνει σε "επιλεγμένες" οικογένειες. Επί πληρωμή φυσικά,250 ευρώ έκαστον:mad:
Και οι τρεις περιπτώσεις αφορούν ανθρώπους γύρω στα 40. Δηλαδή νέους,μορφωμένους και μέσα στην Αθήνα.
Δηλαδή θα μπορουσαν να είναι ενημερωμένοι:(
Μόνο απ΄τα παιδιά ΑΝ δούμε ποτέ αλλαγή νοοτροπίας. Από τους υπόλοιπους έχω αρχίσει ακόμα κι εγώ να απογοητεύομαι:(

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Παιδια,να πω κατι;Κι εγω δεν τα ηξερα αυτα,μεχρι που ηρθε η ωρα να πάρω τον εκτορα.'Ετσι καθισα και εψαξα.Και πισετυω οτι εψαξα τοσο ,λογω ρατσας,επειδη δεν εβλεπα να κυκλοφορει και δεν ηξερα ποιον να ρωτησω.Αν δηλαδη ηθελα να παρω λυκοσκυλο(που παντα ειχαμε ως οικογενεια-τωρα βλεπω πως μονο γνησια δεν ειναι),ή λαμπραντορ ή ροτ και γενικα ρατσες πιο γνωστες,εχω γνωστους που μπορουν να μου δωσουν και δε θα εμπαινα καν στη διαδικασια να ψαξω σε βιβλια,διαδιχτυο,κτλ,για να μου πουν χαρακτηρες,κτλ.,ετσι ωστε να πληροφορηθω και για τα υπολοιπα θεματα περι αναπαραγωγης,στειρωσης,εκτροφης...Δεν ηξερα καν οτι υπήρχαν φορουμ για σκυλια.
Θελω να πω οτι μη τους κατηγορειτε ολους διοτι δεν γνωριζουν ή μαλλον δεν ξερουν οτι υπαρχουν πραγματα για τα οποια εχουν αγνοια.Αυτα πιστευω για να μαθευτουν θελουν συστημα από τις φιλοζωικες,κινητοποιηση,δημοσιευσεις και αλλα πολλα,που πιστευω λογω ελλειψης χρηματων δεν κανουν εντονες και συχνα.Τουλαχιστον στην επαρχεια που εμενα και προκειται συντομα να επιστρεψω,αυτα ειναι πραγματα αγνωστα.Αλλα και εδω,οπως κατω από την πορτα μας πεφτουν φυλλαδια για να παραγγειλουμε πιτσες,σουβλακια,να ψηφισουμε κομματα,κτλ,ετσι πρεπει να πεφτουν και ενημερωτικα φυλλαδια γαι τα σκυλια και για τα ζωα γενικοτερα.Θελει πολλήηηηη προσπαθεια να γινουν καποια πραγματα συνειδηση,αλλα και απο εμας τους φιλοζωους και οχι ιδιοκτητης μικρου σκυλου που σερνει και το παιδι του μαζι του να του λεει: "μη πλησιασεις τον μεγαλο σκυλο,θα σε φαει" .Έχω καθισει απειρες φορες να εξηγω σε αλλους όλα αυτα που συζηταμε εδω.Στην αρχη με χλευαζουν,με αμφισβητουν,τα θεωρουν ασημαντα και μετα απο ωρες να τους βλεπω να χαλαρωνουν και να δεχονται καποια πραγματα.Δεν ξερω αν τα εφαρμοζουν αλλα τουλαχιστον εστω για καποιο χρονικο διαστημα τους ευαισθητοποιησα.
Να δειτε πλυση εγκεφαλου που εκανα ολη τη χρονια στους μαθητες μου!:p:p:p

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Εγώ πάλι γιατί βλέπω πως η νοοτροπία των ανθρώπων δεν αλλάζει? Ακόμα και ανθρώπων νέων κάτω από 30 ετών? Ο άλλος μπορεί να κάτσει να σ ακούσει αλλά σπάνια θα ψάξει αυτά που του λες και θα τα δεχτεί..
Προσωπικά επίσης δεν συμφωνώ με την τα φυλλάδια για τα σκυλιά όπως είπε η skylakos..(μεταφορικά μιλώντας πάντα ε?) Ίσως είναι ένα πρώτο βήμα μόνο.
Για να αποκτήσει κάποιος γνώση πρέπει να προσπαθήσει πρώτα, να μελετήσει καλά..

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Κι εγω ως πρωτο βημα το εννοω.Καπως να τους παροτρυνουμε όμως...Αφου δεν ερχονται να ενημερωθουν αυτοι,ας προσπαθησουμε να τους το κανουμε εμεις.Δε χανουμε τιποτα.Και 1/10 από αυτους να ταρακουνηθει και ψαχτει λιγο παραπανω,κερδος ειναι.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγω πιστευω οτι οποιος θελει να μαθει και ειναι ανοικτομυαλος μαθαινει

εδω βλεπεις οτι αλλοι ρωτανε και ενω τους μιλας και τους εξηγεις με επιχειρηματα αυτοι τις θεσεις τους δεν τις εγκαταλείπουν

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Επιβήτορας η μινιατούρα τώρα, των δύο τετρακοσίων ! (τα δυόμιση κιλά δεν τα πιάσαμε!)
συγνώμη για το off topic..ποσο ειναι το δικο σου?
γιατι η δικιά μου ειναι 1,700 3 χρονων (τα κλεινει τον Ιουλιο)και στειρωμενη.
Το δικο σου ειναι κανονικο τσιουαουα ε?

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
"κανονικα" δεν ειναι ολα τα τσιουαουα?ενα τσιουαουα υπαρχει,το εχω ψαξει αρκετα(το δικο μου ειχε γινει 4 κιλα,κακης ποιοτητας ηταν) αλλα δεν υπαρχουν toy,mini..και τετοια,ενα ειναι:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog