Αυτοπεποιθηση!

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Πως μπορουμε να καταλαβουμε η να παρουμε μια ιδεα εμεις οι απλοι ιδιοκτητες σκυλων για το χαρακτηρα των κουταβιων/σκυλων μας?Πως μπορω να καταλαβω δλδ αν το κουταβι εχει αυτοπεποιθηση ας πουμε?Αν ειναι ντροπαλο , φοβικο , περιεργο , σιγουρο για τον εαυτο του κ το αφεντικο του?
Υπαρχουν καποιες ευκολες καταστασεις που μπορουμε να το φερουμε αντιμετωπο και αναλογα απο την αντιδραση του να βγαλουμε καποιο χρησιμο συμπερασμα που μπορει να μας βοηθησει στη συμβιωση μας η ακομα και να βελτιωσουμε η να αποτρεψουμε καποιο συγκεκριμενο χαρακτηριστικο του χαρακτηρα του οσο ειναι ακομα μικρο?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Κάποια βασικά πράγματα τα βλέπεις εσύ στην καθημερινότητά σου μέσα στο σπίτι. Το πώς συμπεριφέρεται δλδ. Θέλει να περνάει το δικό της συνέχεια ή είναι υπάκουη και... καλόβολη;

Με τους ξένους πώς είναι; Όταν δει κάποιον για πρώτη φορά θα πάει να μυρίσει κατευθείαν κουνώντας την ουρά ή θα "λουφάξει" με την ουρά κάτω;

Φοβάται τους κρότους ή όχι (δε χρειάζεται να πυροβολήσεις... ρίξε μια πέτρα σε καμιά πεταμένη λαμαρίνα για να δεις);

Με τα άλλα σκυλιά πώς πάει; Παίζει ή τα αποφεύγει;

Γιατί νομίζω ότι είναι μια χαρά η μικρή σου Panos0685; ;)

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Ναι οκ μια χαρα θελω να πιστευω κ εγω οτι ειναι απλα ρωταω γιατι δεν εχω μετρο να συγκρινω μιας και δεν ειχα επαφες με πολλα κουταβια.Αλλα και γενικα ας πουμε αυτοπεποιθηση με αυτοπεποιθηση εχει διαφορα οπως και περιεργια με περιεργια φοβικοτητα με φοβικοτητα...αναλογα το σκυλο και τη ρατσα φανταζομαι..

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Αλλα λιγο αλλα πολυ τα κουταβια πρεπει να ερθουν αντιμετωπα με καταστασεις,οχι υπερβολες με μετρο και υπομονη για να δουμε π.χ. που χρειαζεται βελτιωση και που μειωση ειναι επιθετικο?να το κοντρολαρουμε.Ειναι φοβισμενο?να το απαλειψουμε υπαρχουν διαφοροι τροποι.
Τα Φιλα π.χ. οταν ειναι μικρα ειναι πολυ ευαισθητα και φοβισμενα και μαλλον ολα τα πολυ μεγαλα σκυλια,ισως γιατι η αναλογια βαρους δυναμης ειναι μεγαλη,τα κοκκαλα μεγαλωνουν γρηγορα η μυες ακολουθουν και το σκυλι αισθανεται αβολα,κουραζεται γρηγορα,ποναει οταν πεφτει,ειναι και λιγο ατσουμπαλα,θελω να πω οτι πρεπει μαλλον να γνωριζεις και την ρατσα ενος σκυλου για να βγαλεις συμπερασμα για την αργοτερα εξελιξη του,ο φοβος μπορει να γινει πανικος που οδηγει σε δανγκωμα,η μπορει με καταληλο χειρισμο να εχει πολυ αυτοπεποιθηση.
Μεγαλο θεμα ειναι και σε τι περιβαλον θα εξελιχθη γαλουχηθη ο σκυλος.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Κοίτα υπάρχει στο internet αυτό: http://www.workingdogs.com/testing_volhard.htm, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο στέκει, το έχω ξαναδεί αυτό το test και υποτίθεται σε βοηθάει να επιλέξεις το κατάλληλο κουτάβι. Αλλά ίσως μπορεί να σου πει κάποια πράγματα και για τον δικό σου, ειδικά όσον αφορά τις αποκλίνουσες συμπεριφορές.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Α για να διαλεξη σκυλο ρωταει?
Να παρεις αυτο που σου αρεσει περισσοτερο και θα ειναι ο καλυτερος σκυλος,απλα κοιτα τα εκτροφεα,μανα,πατερα,μιλα με κανεναν που γνωριζει την ρατσα που ψαχνεις και μην βιαζεσαι, διαβασε και ψαξε οτι βρεις ρωτα ζαλισε ολον τον κοσμο,εδω καλα ξεκινησες.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Οχί δεν ξέρω αν θέλει να πάρει ή έχει πάρει ή απλώς είναι μία ερώτηση γενικού ενδιαφέροντος, απλώς του πρότεινα να κοιτάξει και αυτό το τεστ, το οποίο μιλάει ουσιαστικά για το πως να κατατάξουμε σε μία ψυχολογική κλίμακα το υποψήφιο κουτάβι που έχουμε απέναντι μας. Αλλά και γενικά νομίζω οτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δούμε τις αντιδράσεις του κουταβιού κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. Τώρα κατά πόσο θεωρείται αξιόπιστο δεν ξέρω, έχει όμως κάποιες συμπεριφορές που μπορείς να εντοπίσεις οτι είναι προβληματικές πχ. κυριαρχικότητα ή φοβία.

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Οχι παιδια δε θελω να παρω...ρωταω για το σκυλο που εχουμε ηδη.Να μαθουμε τι χαρακτηρα εχει καπως πιο επισημα και σιγουρα απο το "αχου το τι πεισματαρικο που ειναι" της θιτσας!:)

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Αυτο ερχεται με την σωστη εμπειρια. Μπορεις μεσες-ακρες να δεις τη συμπεριφορα ενος σκυλου αλλα θα πρεπει να γνωριζεις και τις διαφορες φασεις που περνα το κουταβι μεχρι την ενηλικιωση του. Μπορει ενα κουταβι να δειχνει ανασφαλεια αλλα δεν παει να πει οτι ειναι και ανασφαλες. Καλο ειναι να σημειωνεις τις διαφορες αλλαγες συμπεριφορας συμφωνα με τα ερεθισματα που εχει ο σκυλος γυρω του. Για πιο ολοκληρωμενη αποψη ομως απευθυνσου σε ειδικους.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog