Αυτιά Jack Russell

themkonen

New Member
23 Αυγούστου 2012
3
0
Καλησπέρα,

Παρακολουθώ το forum εδώ και αρκετό καιρό και ενημερώνομαι για διάφορα θέματα. Είναι η πρώτη φορά που γράφω παρόλα αυτά.
Ο λόγος είναι τo σχήμα των αυτιών ενός Jack Russell. Το κουτάβι είναι τεσσάρων μηνών, τα αφτιά του μέχρι πριν μια εβδομάδα ήταν σε σχήμα V και η γωνία του έπεφτε λιγο πιό πάνω απο τα μάτια. Εδώ και λίγες μέρες το δεξί του αυτι έχει πέσει στα πλάγια και τεντώνεται πολύ λίγο σε σχέση με το αριστερό. Εαν μπορεί και ξέρει κάποιος να με διαφωτίσει για πιο λόγο μπορεί να έγινε αυτο και αν έχει ανάλογη εμπειρία θα τον ευχαριστούσα πολύ. Ο κτηνίατος μου είπε οτι μπορεί να έχει σπάσει απο το παιχνίδι κάποιος χόνδρος και μου έδωσε κάποιες βιταμίνες. Αλλά εγώ έχω διαβάσει οτι μέχρι 6 μηνών τα αυτιά πέρνουν διάφορες θέσεις.

Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.129
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!

Να σου ζήσει ο κουτάβης σου. Να σφίζει μια ζωή, από υγεία.

Το αφτάκι του...μπορεί να έχει όντως τραυματιστεί, μπορεί να επηρρεάζεται από την αλλαγή δοντιών, μπορεί να είναι έτσι και...εκ γεννετής. Και να παραμείνει έτσι. Η και "χειρότερα". Τους γονείς του, τους έχεις δει; Είναι πιστοποιημένα καθαρόαιμοι, με το pedigree τους και άρα...έχουν μεταφέρει εγγυημένα γονίδια στα τέκνα τους;

themkonen

New Member
23 Αυγούστου 2012
3
0
Σε ευχαριστώ πολύ mareco καλώς σας βρήκα.
Τους γονείς τους έχω δεί, δεν είναι απο εκτροφέα το κουτάβι αλλα απο σπίτι γνωστών εννοώ, οχι αγγελίες και τέτοια.
Πέρα όμως απο αυτό, τα αυτιά του ήταν κανονικότατα όπως και των γονιών του, και η πορεία τους απο 2 μηνών και μετά ήταν σύμφωνα με τα πρότυπα της φυλής. Ξαφνικά έγινε αυτό. Σε μια μέρα. Το πιό πιθανό είναι τραυματισμός απο ότι φαντάζομαι ή να έχει σχέση με τα δόντια του όπως είπες. Γνωρίζεται αν επαναφέρονται μετα απο τραυματισμό του χόνδρου όπως μου είπε και ο κτηνίατρος; Είναι συχνό φαινόμενο κάτι τέτοιο; Και όπως είπα μου έδωσε και κάποιες βιταμίνες που είναι για αυτό το λόγο αλλα δεν μου είπε να το δέσουμε.

Ευχαρστώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.802
20.129
Σε ευχαριστώ πολύ mareco καλώς σας βρήκα.
Τους γονείς τους έχω δεί, δεν είναι απο εκτροφέα το κουτάβι αλλα απο σπίτι γνωστών εννοώ, οχι αγγελίες και τέτοια.
Πρόσεξε...η ερώτησή μου έχει δύο σκέλη:
...Τους γονείς του, τους έχεις δει; Είναι πιστοποιημένα καθαρόαιμοι, με το pedigree τους και άρα...έχουν μεταφέρει εγγυημένα γονίδια στα τέκνα τους;
Αυτό που πήρες, από κει που το πήρες, ακόμη κι αν είδες τους γονείς, στην πραγματικότητα, μπορείς να ξέρεις μόνο, με τι μοιάζει. Αν λοιπόν, κάπου σε κάποια προηγούμενη γενιά, υπήρχε κάποιος πρόγονος με "χαλασμένο" γονιδιακά αφτάκι, είναι πιθανό, να το έχει μεταφέρει στην γενιά του κουταβιού σου.
Ετσι κι αλλιώς όμως, δεν πρέπει να παίρνουμε σκύλο από τέτοιες πηγές. Ούτε από pet shop. Αυτό, πρέπει να σου γίνει βίωμα. Το αν φτιάξει το αφτάκι του και πως, δεν το ξέρω. Μόνο ο γιατρός, μπορεί να στο πει. Μπορεί όμως, να επηρρεάζεται από τα δοντάκια του.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Έχει κάποια σημασία αν έχει όρθιο ή κατεβασμένο αφτάκι; Εφόσον δεν θα τον πηγαίνεις σε εκθέσεις τι σε νοιάζει αν είναι εντός προτύπου. Να τον χαίρεσαι και να τον αγαπάς.

themkonen

New Member
23 Αυγούστου 2012
3
0
Ναι το καταλαβαίνω αυτο που λες mareco, απλά πήρα ένα κουτάβι απο γνωστούς μου. Απλά. Δεν σκέφτηκα κάτι άλλο. Συμφωνώ πάντως με όσα λες, pedigree δεν υπάρχει άλλα όπως ανέφερες και εσύ, και οι γονείς του και ο ίδιος μοιάζει με jack russell. Απλά εγώ το ανέφερα γιατί εγινέ απότομα αυτο και το αυτί του ήταν ''φυσιολογικό'' πριν και μου φάνηκε περίεργο.
Οσό για αυτο που λες haviharakennel όντως δεν έχει καμία σημασία. Τον αγαπάμε κάθε μέρα και πιο πολύ γενικά. Δεν με νοιάζει καθόλου για το αυτί του απλα επειδή εδωμέσα υπάρχουν έμπειροι άνθρωποι είναι μια ωραία πηγη και για να ενημερώνεσαι αλλα και για να λύνεις τυχόν απορίες που έχεις.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Δεν γνωριζω τιποτα σχετικα με τζακ ρασσελ. Γενικα ομως σε πολλες ρατσες μπορει να χαλασει το "κοψιμο" των αυτιων κατα την διαρκεια 3-6 μηνων. Μερικοι λενε οτι ισως ευθυνεται η αλλαγη δοντιων ή καποιος τραυματισμος. Εν γενει αυτο μπορει να διορθωθει με το ear taping οπου ειναι μια διαδικασια κατα την οποια δενεις τα αυτια με ιατρικη ταινια σε μια συγκεκριμενη σταση.

Αυτα ομως ειναι πιο συνθετα και εξειδικευμενα πραγματα τα οποια συνηθως δεν μπορουν να βοηθησουν οι κτηνιατροι, παρα μονο εκτροφεις οι οποιοι γνωριζουν καλα την ρατσα. Συνεπως σιγουρα θα μπορει να σε βοηθησει καποιος εκτροφεας της συγκεκριμενης φυλης.

Για αυτο πρεπει να παιρνουμε τα σκυλια μας απο εκτροφεις με γνωσεις και οχι απο οποιον να ειναι.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn