Αυτιά γ.π. και χόνδρος

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Ερώτηση προς τους παλαιους κατοχους και φιλους γερμανικων ποιμενικων ..μολις γιναμε 6 μηνων σηκωσαμε και τα δυο αυτακια αλλα η κορυφη του ενος εκ των δυο ειναι <<ευκαμπτη>> δηλ σαν να μην εχει γινει σκληρος ο χονδρος, ειναι φυσιολογικο? κατα τη γνωμη σας και ποσο καιρο θα παρει ωστε να γινει αυτο?
ευχαριστω.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν το αυτί έχει σηκωθεί και η μύτη ναι μεν έχει σηκωθεί και αυτή αλλά είναι εύκαμπτη τότε πολύ πιθανόν να "σφίξει" στους επόμενους μήνες...

Ακόμα τα νευράκια του αυτιού, παρ'όλο που έχουν σηκωθεί, είναι αδύναμα...

Ο εκτροφέας σου και ο κτηνίατρος τι λένε?

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Αν το αυτί έχει σηκωθεί και η μύτη ναι μεν έχει σηκωθεί και αυτή αλλά είναι εύκαμπτη τότε πολύ πιθανόν να "σφίξει" στους επόμενους μήνες...

Ακόμα τα νευράκια του αυτιού, παρ'όλο που έχουν σηκωθεί, είναι αδύναμα...

Ο εκτροφέας σου και ο κτηνίατρος τι λένε?
εδω υπαρχουν διαφορετικες αποψεις.. ο γιατρος λεει οτι το γεγονος οτι αργησε να σηκωσει τα αυτια ειναι <<μικρο>> γεννετικο μειονεκτημα και να του δινω ταμπλετες για ασβεστειο χωρις φωσφορο... και ο εκτροφεας λεει οτι ειναι μικρος ακομα και θα σφιξουν...τι να πιστεψω οεο???

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αν θέλεις την δική μου γνώμη εγώ θα άκουγα τον εκτροφέα...

Από ποιο εκτροφείο τον πήρες αν επιτρέπεται?

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Αν θέλεις την δική μου γνώμη εγώ θα άκουγα τον εκτροφέα...

Από ποιο εκτροφείο τον πήρες αν επιτρέπεται?
Φιλε Στελιο σε ευχαριστω για την απαντηση σου, τον κουταβι μου τον εχω παρει απο μια φιλη τα σκυλια της ειναι εκτροφικα εχει δηλωσει και την γεννα (μαλλον λαθος κανω λεγοντας εκτροφεας) και περιμενω τα χαρτια του.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν έχει να κάνει το ρώτησα αυτό με το εκτροφείο για να έχεις ένα σημείο αναφοράς τον πατέρα/μάνα του κούταβου σου...

Πολλοί αρσενικοί Γ.Π. όταν είναι νεαροί/ες έχουν χαλαρά αυτιά, όπως έχει και ο δικός σου, οπότε μπορείς να ρωτήσεις την κοπέλα που έχει τον πατέρα να σου πει αν της έτυχε και αυτής τέτοιο περιστατικό...

Πολλοί εκτροφείς βάζουν έναν ειδικό νάρθηκα, σαν ζελατίνα είναι, στο εσωτερικό του αυτιού για να υποστηρίζει το "χωνί" και να στερεώσει πιο εύκολα το αυτί...

Αν έχει εμπειρία η κοπέλα που έχει τους γονείς τότε θα ξέρεις που κυμαίνεσαι και εσύ και το κουτάβι σου...

Τα αυτιά να ξέρεις είναι γονιδιακό ζήτημα...

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Δεν έχει να κάνει το ρώτησα αυτό με το εκτροφείο για να έχεις ένα σημείο αναφοράς τον πατέρα/μάνα του κούταβου σου...

Πολλοί αρσενικοί Γ.Π. όταν είναι νεαροί/ες έχουν χαλαρά αυτιά, όπως έχει και ο δικός σου, οπότε μπορείς να ρωτήσεις την κοπέλα που έχει τον πατέρα να σου πει αν της έτυχε και αυτής τέτοιο περιστατικό...

Πολλοί εκτροφείς βάζουν έναν ειδικό νάρθηκα, σαν ζελατίνα είναι, στο εσωτερικό του αυτιού για να υποστηρίζει το "χωνί" και να στερεώσει πιο εύκολα το αυτί...

Αν έχει εμπειρία η κοπέλα που έχει τους γονείς τότε θα ξέρεις που κυμαίνεσαι και εσύ και το κουτάβι σου...

Τα αυτιά να ξέρεις είναι γονιδιακό ζήτημα...
Την εχω ρωτησει και ειναι αντιθετη με οποιαδηποτε επεμβαση με ναρθηκα ή αλλο στα αυτια του μικρου απλα λιιγο υπομονη συνεστησε αυτο και θα κανω να σου πω, σε ευχαριστω και παλι για το χρονο σου.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Την εχω ρωτησει και ειναι αντιθετη με οποιαδηποτε επεμβαση με ναρθηκα ή αλλο στα αυτια του μικρου απλα λιιγο υπομονη συνεστησε αυτο και θα κανω να σου πω, σε ευχαριστω και παλι για το χρονο σου.
γιατι ειναι αντιθετη/Μονο καλο μπορει να κανει ο ναρθηκας.

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
γιατι ειναι αντιθετη/Μονο καλο μπορει να κανει ο ναρθηκας.
Και εγω ψαχνοντας το παω να σου πω ... εχει κι'αλλα σκυλια ενα εκ' των οποιων ειναι ενας βελγος γερακος πλεον...ο εν'λογο βελγος ειχε ενα θεμα οταν ηταν μικρος με το ενα αυτι του, δοκιμασε να τον βοηθησει με ναρθηκα αλλα μαλλον κακο του εκανε απο οτι μου ειπε γι'αυτο απο τοτε αποφευγει να πειραζει τα αυτια στα σκυλια.

frankidem

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2010
66
0
Φιλε μου μην ανησυχεις για το αυτακι του μικρου θα το σηκωσει κανονικα . Καλυτερα να μην βαλεις ναρθηκα γιατι μπορει να δημιουργησει προβλημα.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Φιλε μου μην ανησυχεις για το αυτακι του μικρου θα το σηκωσει κανονικα . Καλυτερα να μην βαλεις ναρθηκα γιατι μπορει να δημιουργησει προβλημα.
με ποιον τροπο θα δημιουργηθει προβλημα,αν τοποθετηθει απο επαγγελματια η εκτροφεα?

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Δεν ειναι οτι δεν το εχει σηκωσει παιδια απλα ειναι <<μαλακη>> η μια κορυφη του ενος αυτιου και οταν τρεχει- περπαταει λυγιζει δεν εχει σφιξει ακομα..

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Έστω και σε μαλακό πάνω άκρο...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νάρθηκας αν μπει μόνο καλό μπορεί να κάνει...

Το βάζουν σε τέτοια αυτιά για να μην μπορεί το βάρος καθώς τρέχει να λυγίσει το αυτί και να μην δέσει στραβά...

Προληπτικά το βάζουν για να το κρατάει σταθερό!Δεν είναι απολύτως τίποτα ο νάρθηκας...τον βάζεις και σε 2-3 βδομάδες θα έχει τσιτώσει το αυτί!

thp

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
101
3
Δεν πειράζεις τίποτα. Το δικό μου επί μισό μηνα και κάθε μέρα τα ανεβοκατεβάζει συνεχεια.