Ατυχημα στο κόψιμο τον νυχιών

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Πριν ένα μηνα κόψαμε τα νυχακια του westie μας.

Το πρόβλημα είναι ότι στο ένα νυχάκι επειδή έκανε σαν τρελός ο μικρός δεν κρατήθηκε καλά με αποτέλεσμα να κουνηθεί από αυτόν που τον κράταγε και να κοπει όλο το νύχι..

Δεν έδωσα βαρύτητα σε αυτό το γεγονός, βάλαμε βεβαια μπεταντίν και πλέον έχει βγει πάλι λίγο νυχάκι..

Σημειωτέον ότι με αφήνει να του χαϊδεύω στα "πατουσακια" γιατί του κάνω από μωρό..
Όταν πήγα όμως να του κόψω τις τριχούλες στα πατουσακια μόλις είδε το ψαλίδι να το πλησιάζει έκανε σαν τρελός και τότε κατάλαβα πως το τελευταιο με το νύχι του άφησε τραυμα..

Πως θα τον κάνω να μην παθαίνει ταράκουλο κάθε φορα που θα βλέπει να πλησιάζει ο νυχοκοφτης τα νύχια του η κάτι γενικά στο "πατουσακι" του?

Εκανε και ένα γρ.. τύπου άσε με.., πολύ εσωτερικά..(δεν το κανει ποτε).
Σκέφτηκα λοιπόν να πάρω λίγο τυράκι να το βάλω διπλα στο ψαλίδι και να σύνδεσει την κίνηση ξανά με κάτι θετικό..
Αλλα δεν ξέρω αν θα πετύχει..

και αν πετύχει σε εμενα, τα νύχια τα κόβει ο κτηνίατρος πως θα τον ξανά αφήσει να του τα κόψει ξανά..
Εχει κανεις καμια ιδέα?

p.s. Δεν ήξερα αν αυτό το θέμα έπρεπε να το βάλω στα θέματα εκπαίδευσης η καλλωπισμού..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
Εμένα ο προηγούμενος σκύλος μου ,για λόγους δικής μου απειρίας που είχαν αποτέλεσμα τέτοια ατυχύματα δεν με άφηνε να πλησιάζω τα νύχια του καθόλου.

Στον κτηνίατρο βέβαια καθόταν μια χαρά ,ήξερε ότι δεν πρόκειται να πονέσει και καθόταν σαν δεσποινιδούλα που κάνει μανικιούρ.

Τώρα που έχω μάθει :p και δεν τα πληγώνω,τα κόβω εγώ. Ένα μικρό ατυχηματάκι που είχαμε τις προάλλες και πονέσαμε ....:lloro: ...το ξεπεράσαμε παίζοντας με τον νυχοκόπτη (αφού πήραμε τα μέτρα μας βέβαια) για να μάθουμε ότι δεν είναι... ο κακός.:D

dimiv

Well-Known Member
18 Αυγούστου 2008
506
0
51
Αθήνα
και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα,

μία φορά του το εκοψα πιο βαθια και μάτωσε λίγο

-έκτοτε μόλις ακουμπησει ο νυχοκοπτης στο νυχι του κάνει σαν τρελός!!

με λιγο σαλαμάκι ηρεμεί αλλά για κανά δυό νύχια ,μετά πάλι τα ίδια-

το κόψιμο των νυχιών είναι η πιο δυσάρεστη εμπειρία και για τους δυο μας!

σκέφτομαι να του κόβω μόνο τα νύχια του αντίχειρα και τα άλλα να τα αφήνω

να φαγώνονται μόνα τους.:(

και εγώ στην θέση σου θα δοκίμαζα με επιβράβευση με λιχουδιά ,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
...να κοπει όλο το νύχι..

Δεν έδωσα βαρύτητα σε αυτό το γεγονός, βάλαμε βεβαια μπεταντίν και πλέον έχει βγει πάλι λίγο νυχάκι..
Άουτς! :eek: Όταν λες όλο? Κυριολεκτικά?
Εκτός από το μπεταντίν πάντως, υπάρχουν και σκόνες που σταματάνε την αιμορραγία και είναι φτιαγμένες ακριβώς για την διαδικασία του κοψίματος των νυχιών.

Δυστυχώς δεν την είχα όταν το έπαθα κι εγώ πριν λίγο καιρό, κόβοντας τα νύχια του σκυλάκου που βρήκα στο δρόμο τα οποία ήταν τεράστια. Έχει ένα νύχι μαύρο και έχοντας κόψει πρώτα τα άσπρα δεν το υπολόγισα καλά και παραπήρα φόρα... Ευτυχώς ο σκυλάκος δεν χαμπάριασε καθόλου. Με κοίταζε μέσα στην τρελή χαρά ενώ έκανε βηματάκια στην μοκέτα αφήνοντας άπειρες βούλες αίματος... Καθάριζα λεκέ-λεκέ σαν την δούλα στα 4 όλο το βράδυ :mad:

Εχει κανεις καμια ιδέα?
Κάποιος είχε πάντως μια διαφορετική ιδέα :D

[video=youtube;G6Cs6aRk1tg]http://www.youtube.com/watch?v=G6Cs6aRk1tg[/video]

και εγώ στην θέση σου θα δοκίμαζα με επιβράβευση με λιχουδιά ,δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
Και εγώ μάλλον αυτό θα έκανα, απλά με αργά βήματα. Ειδικά αφού μιλάμε για περιπτώσεις που έχουν ήδη κακή εμπειρία με τους νυχοκόπτες.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα με τα στάδια που μπορούμε να ακολουθήσουμε (εννοείται ότι είναι σαν fast forward, δεν εννοεί ότι τα κάνουμε συνεχόμενα αλλά σταδιακά δε διάστημα ημερών/εβδομάδων).

[video=youtube;LHgBvnQ71ss]http://www.youtube.com/watch?v=LHgBvnQ71ss&feature=related[/video]

Πάντως τα νύχια των δικών μου δεν χρειάζονται κόψιμο σχεδόν ποτέ... Ένα από τα πλεονεκτήματα μάλλον του να έχεις δύο σκυλιά. Κυνηγιούνται και τρέχουν σαν τα κατσίκια, οπότε τα νύχια φαγώνονται με το τρέξιμο ;) Νομίζω ότι το τρέξιμο κάνει τη διαφορά για το συγκεκριμένο θέμα, όση ώρα και αν βγαίνει για περπάτημα, μπορεί να μην αρκεί για φυσικό "μανικιούρ". Το συμπεραίνω και από το γεγονός ότι ειδικά της μικρής τα νύχια μακραίνουν τόσο που να θέλουν κόψιμο μόνο όταν είναι αδιάθετη και δεν μπορώ να την αφήσω ελεύθερη να τρέξει. Του Dexter πάλι, εκτός από το νύχι στο μικρό έξτρα δαχτυλάκι, τα υπόλοιπα δεν τα έχω κόψει ποτέ.

Last edited:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Είναι πολύ εύκολο να αποκτήσουν φοβία αν μία φορά στη ζωή τους έχουν κάποιο 'ατύχημα' με το νυχοκόπτη.
Η Τζέση είχε έναν απρόσεκτο κτηνίατρο όταν ήτανε κουτάβι κ ακόμα κ σήμερα αν πάμε να της κόψουμε τα νύχια τσιρίζει κ δαγκώνει τον κτηνίατρο με αποτέλεσμα να της βάζουμε φίμωτρο..
Καλό είναι πολλές φορές να αφήνουμε αυτή τη δουλειά στον κτηνίατρο.Οχι ότι είναι 100% αξιοπιστος κ αυτός αλλά τουλάχιστον υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να πάνε όλα καλά.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Άουτς! Όταν λες όλο? Κυριολεκτικά?
Δεν ξέρω αν ήταν από την ριζα..
Πάντως νύχι δεν φαινόταν..

Με το μπεταντίν σταμάτησε σε ένα λεπτό η αιμορραγία.

Καλό είναι πολλές φορές να αφήνουμε αυτή τη δουλειά στον κτηνίατρο.
Mα το θέμα είναι ότι ο κτηνίατρος έκοβε εμείς τον κρατάγαμε..
Aλλα όσο και αν σε κάποιους φαίνεται μικρόσωμο, είναι μυώδες και δυνατό..

Oταν τον πιάνει η υστερια του κάνει τόσο νευρικές κινήσεις που απλά ξέφυγε ένα πόντο το πόδι την ώρα που τον έκοβε ο νυχοκόπτης με αποτέλεσμα να τραβήξει το νύχι με δύναμη.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ισως να του έδινες κάποια λιχουδιά ενώ του κόβεις τα νύχια για να του αποσπάσει την προσοχή?
Προς το παρόν του κόψαμε τις τρίχες εσωτερικά στα "πατουσακια" σαν καρνάβαλοι..

Ο ένας έκοβε εσωτερικά τις τριχούλες στο ποδαράκι..
Ο μικρός έτρεμε ότι θα πονέσει..
και εγώ είχα λίγη τυράκι να του αποσπάσω την προσοχή..

Τον θόρυβο που έκανε το ψαλιδάκι το προσάρμοσα πολλές φορες με λίγες τριχούλες να του αποδείξω πως δεν πονάει..

Παρόλα αυτά ενώ δεν πόναγε καθόλου έτρεμε στην ιδέα πως θα πονέσει..

Με τα νύχια θα έχω σίγουρα μεγάλο πρόβλημα..

Μάλλον θα πρέπει να του φέρω κάνα γουρουνόπουλο για να τον πείσω..

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Επειδη κ της δικιας μου δε χρειαζονται ποτε μεχρι στιγμης κοψιμο λογω του οτι τα τροχιζει στο χωμα,ασφαλτο κτλ αναρωτιεμαι αν ειναι λαθος να βγαλω το συμπερασμα οτι οποιος κοβει τα νυχια στο σκυλι του μαλλον δεν το βγαζει εξω συχνα...:confused::confused:

Ειναι λαθος το σκεπτικο μου?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ναι. Γνωρίζω καλά την Κάτια και τον Μπλάνκο. Βγαίνει βόλτα και τρέχει για πολλή ώρα κάθε μέρα. Άλλο ένα σκυλί που ζει σε διαμέρισμα κι άλλο που έχει και αυλή στη διάθεσή του βέβαια...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ναι. Γνωρίζω καλά την Κάτια και τον Μπλάνκο. Βγαίνει βόλτα και τρέχει για πολλή ώρα κάθε μέρα. Άλλο ένα σκυλί που ζει σε διαμέρισμα κι άλλο που έχει και αυλή στη διάθεσή του βέβαια...
Καλά εγώ δεν το συζητώ οτι βγαίνει σίγουρα επαρκώς έξω ο σκύλος της Kango, αλλα στο σεττεράκι που είχα πριν και επίσης έμενε σε διαμέρισμα, δεν είχαμε κόψει ποτέ τα νύχια, για 12 χρόνια..... Μάλλον εξαρτάται κι απο το σκύλο..... ελπίζω να βγεί κι ο Γκογκολ έτσι.... (αν και αυτός περνάει πολλές ώρες στο χαλίκι του πάρκου οπότε μάλλον είναι οκ)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Tου maltez μου τα νύχια του δεν μεγάλωναν καθόλου..
Tα έκοβε ο γιατρός μια φορα τον χρόνο..

Του westie ανά τρεις μήνες θέλουν κόψιμο..

Ισως είναι και οργανικό..

Ο σκύλος μου βγαίνει 3 φορες την μέρα βόλτα και έχουμε ολόκληρη παραλια που βολτάρουμε κάτω από τα πόδια μας..
Τι παρα πάνω να κάνω για να μην κατηγορηθώ για κάτι τέτοιο..????

Δεν έχω αυλή αν αυτό θεωρηθεί τεκμήριο..., ζω σε πολυκατοικία..

Καλο και αυτό..
Οποιος κόβει τα νύχια του σκύλου του είναι ένοχος ότι δεν το βγάζει βόλτα..
Εζησα για να το ακούσω και αυτό..](*,)](*,):shock::shock:

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
50
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Κι εμείς ποτέ δεν έχουμε κόψει νύχια.
Όταν ήτανε μωρό και ήτανε σκέτα ξυράφια, μπήκα στον πειρασμό (έστω να τα λιμάρω) γιατί ήμουνα σα να με χαϊδευε ο ψαλιδοχέρης.
Μετά όμως βρήκα κόλπο: Την πήγα σε κάτι σκαλάκια ντυμένα με πέτρες (πλακόστρωτα) και εγώ ήμουνα κάτω αυτή πάνω. Φοβότανε να τα κατέβει, αλλά από τις προσπάθειες που έκανε έξυνε τα νύχια της στα ρίχτια.
ειδικά της μικρής τα νύχια μακραίνουν τόσο που να θέλουν κόψιμο μόνο όταν είναι αδιάθετη και δεν μπορώ να την αφήσω ελεύθερη να τρέξει.
Μετά από κάθε οίστρο, την πηγαίνω στο σκυλί του γείτονα. Ανάβω ένα τσιγάρο και περιμένω. Η Μάρθα με επιτόπιο τροχαδάκι (την έχω στο λουρί) για να φτάσει στο σκυλί να παίξουνε, μέχρι να κάνω το τσιγάρο κάνει πετικιούρ!:D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ο δρόμος μας έχει πιο πολύ πεζοδρόμιο ..
η αμμουδιά..

Δεν ξέρω αν παίζει ρολο αυτό..

Χαλίκια συναντάμε μονο σε μια παιδική χαρά που πηγαίνουμε για να παίζουμε..
Στην άσφαλτο περνάμε για να περάσουμε από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν έχει τόσο σχέση με το αν βολτάρει το σκυλί, όσο με το πού βολτάρει. Η αμμουδιά δε βοηθάει να φαγωθούν τα νύχια, αυτό είναι όλο.

Eχεις απόλυτο δίκιο, αλλα το περίεργο είναι ότι το μαλτεζάκι μου που είναι το ίδιο μεγαλωμένο με το westie, έβγαζε νύχια μια φορα τον χρόνο και αν..

Με αυτόν έχω πρόβλημα μεγαλώνουν παρα πολύ γρήγορα..

Τα δρομολόγια ήταν τα ίδια, βόλτα μέσα στα στενά και διαδρομή κατά μήκος της παραλίας στο Παλαιό Φάληρο κάτω και πάνω..
Ιδιο δρομολόγια συνολικά και με τα δυο σκυλιά για 20 χρονια..

+ τις διακοπές που οι προορισμοί ήταν ποικίλοι..

Αααα να προσθέσω πως όταν λέω νύχια δεν εννοώ όλα, αλλα κάποια (ενα -δυο ), συνήθως είναι το ακριανό ..

Ο γιατρός κόβει ένα η οποίο έχει μακρύνει..
όχι όλα την φορα..

Επίσης ο μικρός ξύνει τα νύχια του στον τοίχο..

Το maltez μου επίσης δεν το έκανε αυτο ποτε..

Δεν τον έχω δει ποτε κάτι παρόμοιο να κάνει στον δρόμο..
Αν είναι σε χώμα, δεν σκάβει ποτε και χρησιμοποιεί συνήθως το πρόσωπο του αν θέλει να σκεπάσει κάτι όπως ένα κόκαλο..

Το μαλτεζακι μου ειχε εντελως αλλη συμπεριφορα..

Last edited:

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Καλο και αυτό..
Οποιος κόβει τα νύχια του σκύλου του είναι ένοχος ότι δεν το βγάζει βόλτα..
Εζησα για να το ακούσω και αυτό..](*,)](*,):shock::shock:
Μην φρικάρεις Kango. Μπορεί κι εγώ να το σκεφτόμουν αν δεν είχε τύχει να γνωρίσω σκυλιά που ξέρω ότι βγαίνουν, αλλά εξακολουθούν να θέλουν κόψιμο τα νύχια τους. Και εδώ μέσα νομίζω ότι οι περισσότεροι ξέρουν ότι ο σκυλάκος σου δεν είναι περίπτωση σκύλου που δεν βγαίνει από το σπίτι (και αν δεν το ξέρανε, μόλις το μάθανε).

Παίζει όντως ρόλο και το έδαφος... Για παράδειγμα, πόση αντίσταση λέτε να συναντάει το πόδι στην άμμο? Φαντάζομαι ελάχιστη για σκοπούς... μανικιούρ! Και σίγουρα πολύ λιγότερη από ότι π.χ. στον τσιμενταρισμένο χώρο του λόφου όπου παίζουν συνήθως κυνηγητό συνήθως τα δικά μου...

Επίσης διαφέρει και από σκυλί σε σκυλί. Θυμάμαι ας πούμε ότι έχω διαβάσει κατά καιρούς ότι τα νύχια των Dogo μακραίνουν γρήγορα.

Αυτό που δεν είμαι σίγουρη αν ισχύει είναι ότι τα μικρόσωμα είναι πιο πιθανό να θέλουν συχνότερο κόψιμο νυχιών επειδή είναι ελαφρύτερα :confused: Πάντως όσο το σκέφτομαι, πολύ σπανιότερα βλέπω μεγαλόσωμο σκυλί με παραμεγαλωμένα νύχια. Αλλά μπορεί να φταίει απλά το σύνδρομο "φυτού εσωτερικού χώρου" που επιβάλουν πολλοί στα μικρόσωμα... (αν και αν ήταν εσωτερικού χώρου, δεν θα τα έβλεπα έξω! Δεν ξέρω, μπερδεύτηκα :rolleyes: :D )

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν ξέρω...

Καλά δεν γίνονται γύπας..
Αλλά το ακριανό όντως μεγαλώνει πολύ εύκολα, ισως και επειδη δεν ασκειτε μεγαλη πιεση σε αυτο ..
Στο ακριανό έγινε και το ατύχημα..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μετά από αυτήν την εκτος θέματος ανάλυση..

Θα ήθελα να παρακαλέσω μιας και άλλο ήταν το ζήτημα μου, οποιος έχει μια αναλογη εμπειρία που το σκυλί του μετά από ατύχημα να τρέμει μόλις δει ψαλίδι- νυχοκόπτη να πλησιάζει το πόδι του και με κάποιο τρικ πέρα από μεζεδάκια το ξεπέρασε, θα με ευχαριστούσε πολύ να μου το αναφερει.:)

Αν θέλετε μπορούμε να ανοίξουμε ένα άλλο topic και να αναλύσουμε γιατί και σε ποια σκυλιά μεγαλώνουν τα νύχια, υπό ποίες και μη προϋποθέσεις κλπ..;):)

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul