Ασυνειδητος γειτονας:καθε συμβουλη δεκτη

Angie1989

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2012
50
0
Μια ζωη εχω μαθει να αγαπαω σκυλακια κ οταν εχουν ιδιοκτητη κ αδεσποτα,περιμενω μαλιστα σε λιγους μηνεσ να αποκτησω κ το δικο μου,ΑΛΛΑ......δεν αντεχω τον γειτοναααααα!!!!κ θα εξηγησω αμεσως....ζουμε στην επαρχια κ διπλα στη φυση κ στην θαλασσα εχουμε μια μονοκατοικια κ απο πισω μας ακριβως εχουμε ενα πολυ μικρο σπιτακι με μεγαλη αυλη που εχει μαζεψει τπεντε σκυλια τα οποια τα εχει εντελως ελευθερα ,ψωριαρικα κ γενικα εχουν κανει την γειτονια οτι να ναι...θα στεναχωριομουν πολυ αν τα ειχε δεμενα αλλα κ ετσι οπως τα εχει ειναι χαλιααα...ολη η γειτονια μυριζει ακαθαρσιες κ οταν του λεμε κατι λεει οτι τα κανουν σε συγκεκριμενη περιοχη "τουαλετα" στο κτημα του ενω ειναι ψεμματα!!!τα κανουν παντου κ διπλα στο σπιτι μας ειδικα κ βρωμαει..εχουμε καταντησει να τα μαζευει η μαμα μου μετα τη δουλεια της ...τα λυπαμαι κ απο οτι εχω καταλαβει δεν τα ταιζει κ καλα ,απο τα σκουπιδια τρωνε κ εμεις αφηνουμε στην αυλη φαγητο γιατι τα λυπομαστε ,εχουν φυγει κ αρκετα κ εχουν ξαναγεννησει κ ο αριθμος παραμενει μεγαλος ,κ τα καημενα που εφυγαν δεν τα εχω ξαναδει...τι μπορει να γινει;δεν ξερω τα λυπαμαι πολυ κ αυτα....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ή καταγγελία στην αστυνομία!

Ή του την κάνετε βράδυ και τα μαζεύετε τα σκυλιά κάπου χωρίς να καταλάβει τίποτα!

Από λόγια δεν παίρνει οπότε...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και ψάξε στη φιλοζωική της περιοχής σου μήπως και κανονίσετε για να στειρωθούν τα θηλυκά τουλάχιστον.

Angie1989

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2012
50
0
Αν υπηρχε καπου να τα παω κ να μεγαλωσουν σωστα θα τα επαιρνα αλλα δεν εχω κ δεν θελω να γινουν αδεσποτα γιατι τωρα τουλαχιστον τους δινω κατι να φανε κ τα εχω λιγο υπο ελεγχο τα σαββατοκυριακο γιατι καθημερινες φευγω κ η μαμα μου τα δινει κοκκαλα κ.α αλλα το χειροτερο ειναι οι ακαθαρσιες,βρωμαει ο τοπος...χαλιααα,με την μηνυση αν τα διωξουν κ το εχω βαρος στην συνειδηση μου;

Angie1989

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2012
50
0
Εδω ειναι λιγο...εντελως απολιτιστος ο κοσμος με τα φιλοζωικα θεματα....δεν εχουν πολλα σπιτια κατοικιδια ,λιγα εχουν σκυλια στην αυλη(ελαχιστα)κ λιγα απο πετ σοπ(γκρρρρ)...54 χιλιομετρα απο θεσσαλονικη ειμαστε στην χαλκιδικη,θα ενδιαφερθει κανεις απο θεσσαλονικη λετε;

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δύσκολο (όχι απο έλλειψη ενδιαφέροντος, αλλά απο έλλειψη δυνατότητας) αλλά δε χάνεις και τίποτα να προσπαθήσεις.
Αν δεν μπορούν να βοηθήσουν, ρώτησέ τους αν υπάρχει κάποιος κτηνίατρος κοντά σου που να κάνει καλές τιμές για αδέσποτα και να τα πας εσύ για στείρωση έστω, ώστε να μην πολλαπλασιάζεται το πρόβλημα.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Προσπάθησε να διαπιστώσεις εαν όντως οι σκύλοι ζούν σε άσχημες συνθήκες Υγιεινής και γενικά δεν ζούν σωστά .

Έπειτα και εφόσον δεν είναι συζητίσιμος ο γείτονας , καλείς την αστυνομία για κάποιου είδους καταγγελία .

Έπειτα , ελπίζεις να σε βοηθήσει κάποιο κυνοφιλικό σωματείο .

Angie1989

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2012
50
0
Δεν χρειαζεται προσπαθεια,φετσα φορα τα εχω αδυνατα ειναι(κ ο ιδιοκτητης ζει λογο αθλια κ αυτος τουμπες κανει για ενα πιατο φαι που τοι δινουμε)γεματο στιμπουρια,κ γεματη ακαθαρσιες η αυλη κ γυρω μας....θα ρωτησω για κτηνιατρο αν χρειαστει να τα στειρωσω εγω θα το κανω,ειναι λιγο αγρια με τους ξενους φυσικα εκτος απο ενα που το χαιδευω συνεχεια!ουφ!θα δω...

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Νομίζω πως θα πρέπει να προσπαθήσεις πιο ευγενικά, από κάθε άλλη περίπτωση εαν είναι όπως είπες:

(κ ο ιδιοκτητης ζει λογο αθλια κ αυτος τουμπες κανει για ενα πιατο φαι που τοι δινουμε)

Μήπως και αυτός έχει μαζέψει αδεσποτούλια και προσπαθεί με τον τρόπο του ...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν χρειαζεται προσπαθεια,φετσα φορα τα εχω αδυνατα ειναι(κ ο ιδιοκτητης ζει λογο αθλια κ αυτος τουμπες κανει για ενα πιατο φαι που τοι δινουμε)γεματο στιμπουρια,κ γεματη ακαθαρσιες η αυλη κ γυρω μας....θα ρωτησω για κτηνιατρο αν χρειαστει να τα στειρωσω εγω θα το κανω,ειναι λιγο αγρια με τους ξενους φυσικα εκτος απο ενα που το χαιδευω συνεχεια!ουφ!θα δω...
Αν οι συνθήκες διαβίωσης είναι προβληματικές και για τον ιδιοκτήτη θα ήταν καλό να έρθεις σε συζήτηση μαζί του φυσιολογικά και σε συνεργασία μαζί του!
Μπορεί ο άνθρωπος να μην έχει να τα φροντίσει και εν προκειμένω να τα έχει ελεύθερα τα διατηρεί έστω και υπό αυτές τις άσχημες συνθήκες!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Ναι βρε παιδιά, σεβαστά όσα λέτε για την κατάσταση του ανθρώπου, αλλά με την καθαριότητα του χώρου του, δεν έχουν σχέση. Σε όποια κατάσταση και να είναι, μπορούσε να μαζεύει τα κακά τους πχ, να μην βρωμοκοπάει ο τόπος. Αποτελεί και εστία μόλυνσης πλέον.

Angie, ίσως να μιλήσεις με την υγιειονομική υπηρεσία του Δήμου σας. Δεν είναι απαραιτήτως κακό να απομακρυνθούν τα σκυλιά. Ασε που δεν θα γίνει, γιατί δεν υπάρχουν πόροι να τα συντηρήσει καμμία υπηρεσία. Καλύτερα θα ήταν χωρίς τα σκυλιά, αν δεν μπορεί να φροντίσει ούτε τον εαυτό του. Αντε 1-2 για παρέα. Οχι ολόκληρη αγέλη. Προτείνετέ του, να ψεκάσετε τον χώρο. Με cebacil, k-othrin κάτι απολυμαντικό τέλος πάντων. Δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα. Ρώτα τον μπαμπά σου, αν μπορεί να το αναλάβει. Ετσι κι αλλιώς, θα είναι επικίνδυνο το περιβάλλον αυτό, αν συνεχιστεί η κατάσταση, και για την δική σας υγεία, φαντάζομαι.

Angie1989

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2012
50
0
Σας ευχαριστω παρα πολυ ειλικρινα ηξερα οτι θα με βοηθουσατε παρα πολυ !αυτο θα κανω mareco!!!!