Ασπρα σκουλικια στα κοπρανα

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
Καλησπερα, Καταρχας καλοσοριζω το φορουμ μιας και ειμαι νεο μελος...
Εδω και 2 μερες ειμαι κατοχος ενος jack rusell 4μηνων,,,Σημερα καθως μαζευα τα κροπονα του σκυλου..παρατηρησα μικρα λεφτα σκουλικακια...δεν ηταν ακριβως ψωφια...στο βιβλιαρακη κτηνιατρου λεει οτι ο σκυλος εχει κανει αποπαρασιτωηση στις 25/10/2015 με φαρμακο Drontal plus..ειναι φυσιολογικο μηπως να αποβαλει τα σκουλικια απο τον οργανισμο της..υπαρχει μηπως καποια περιπτωση η αποπαρασιιτωση να μην εχει γινει καν?(που δεν νομιζω) ...αυριο σκοπευω να παω σε κτηνιατρο για να δει και το κουταβι...υπαρχει πιθανοτητα τα σκουλικια να περασουν και σε μας?και τελος θα μπορουσατε να μου προτεινετε καποιο καλο κτηνιατρο στην περιοχη...μενω νεα φιλαδελφεια στην Αθηνα...ευχαριστω πολυ και συγνωμη αν σας κουρασα με τς πολλες ερωτησεις..ειναι ο πρωτος μ σκυλος και ειμαι απειροσ...και οταν ειδα πριν λιγο τα σκουλικια πανηκοβληθεικα!!

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
Το κουταβι το πηρα την κυριακη το πρωι στα χερια μ...και πριν ηταν με το αδερφακι του στην Κρητη..ο Κτηνιατρος λοιπον ειναι απο εκει

Boss

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2013
279
170
Ξαναπιασατε σκουληκάκια .....στον κτηνίατρο για ενα ακόμη χαπάκι και οδηγίες πώς να το πάρετε ( νομίζω θέλει άδειο στομάχι) ! Δεν είναι τίποτε

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
καλησπερεριζω και παλι το φορουμ...σημερα πηγαμε στον γιατρο μας...που ειδαμε για πρωτη φορα..μου φανηκε σωστος ανθρωπος αν και δεν ειμαι και ο καλητερος για να κρινω μιας και ειμαι απειρος..του εδειξα τα σκουλικακια στα κοπρανα τα οποια ειχα φωτογραφισει απο την προηγουμενη μερα..και μου ειπε να της δωσω για 3 μερες σερι απο μισο χαπακι ntrotal plus..το σκθλακι ζυγιζει 4 κιλα..σημερα ομως στην πρωτη μερα εφαρμογης μ εβγαλε ενα πολυ περιεργο πραγμα σαν διαροια...και μεχρι στιγμης δεν εχει ξαναενεργηθει..και λιγο πριν ενω εφαγε και πεζαμε εδειξε σαν να ανακατευτηκε και κοντεψε να τα βγαλει...η ερωητησ ειναι η εξης...αποσο διαβασα το ντροταλ ειναι δυνατο χαπι .. η συμβουλη του γιατρου να δωσω τ χαπι ειναι σωστη η θα της ταραξει τ στομαχι και θα χουμε αλλα?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.003
1.513
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Κανονικα, οταν εχει διαπιστομενα σκουλικια ο σκυλος, δινεις 2 χαπια σε αποσταστη 10-15 μερες η μια απο την αλλη.
Ξερω σκυλο που του εδωσε ο ιατρος 3 μερες συνεχομενες Drontal plus και κατεληξε με απιστευτερς γαστεντερικες διαταραχες στην κλινικη!

• Like
Reactions: Aslan and east49

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
<<Για τη θεραπεία της λοίμωξης από Giardia duodenalis χρησιμοποιήστε τη συνιστώμενη δοσολογία
που αναφέρεται παραπάνω καθημερινά για 3 ημέρες.>>
Μακαρι να ξερα τι ειναι κ αυτο το παρασητο!!
εγω συνεχισα για δευτερη μερα το ντροταλ με πολυ επιφυλακτηκοτηα αλλα ειπα να μην τ παιξω γιατρος και το σταματησω...στην χθεσινη του εκκενωση βρηκα μονο 1 σκουλικι και αυτο νεκρο...σημερα μετα το ντροταλ δεν ειχα κανενα θεμα ουτε στακοπρανα αλλα ουτ ε και στν ιδιο τον σκυλο...ακουω γνωμες για το αν πρεπει να συνεχισω και αυριο την τελεθταια δοση..

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
<<Για τη θεραπεία της λοίμωξης από Giardia duodenalis χρησιμοποιήστε τη συνιστώμενη δοσολογία
που αναφέρεται παραπάνω καθημερινά για 3 ημέρες.>>
Μακαρι να ξερα τι ειναι κ αυτο το παρασητο!!
εγω συνεχισα για δευτερη μερα το ντροταλ με πολυ επιφυλακτηκοτηα αλλα ειπα να μην τ παιξω γιατρος και το σταματησω...στην χθεσινη του εκκενωση βρηκα μονο 1 σκουλικι και αυτο νεκρο...σημερα μετα το ντροταλ δεν ειχα κανενα θεμα ουτε στακοπρανα αλλα ουτ ε και στν ιδιο τον σκυλο...ακουω γνωμες για το αν πρεπει να συνεχισω και αυριο την τελεθταια δοση..
Μη με παρεξηγείς, αλλά ζητάς από εμάς τους αγνώστους να αναλάβουμε ευθύνη να σου πούμε αν θα συνεχίσεις? Όταν εσύ ο ίδιος είπες ότι δεν μπορείς να το παίξεις κτηνιατρος και να σταματησεις, πώς να το παίξουμε εμείς κτηνιατροι?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Μια θεραπεια για να ειναι αποτελεσματικη πρεπει να ολοκληρωθει. Οποτε ναι για μενα εφ οσων και ο κτηνιατρος σου συνεστησε αυτο κ το φαρμακο το υποστηριζει σαφως κ πρεπει να δωσεις κ την τριτη δοση.

Παρε κ αυτο να συστηθεις με το παρασιτο
http://www.cdc.gov/parasites/giardia/

• Like
Reactions: Orilis

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
δεν ζηταω απο κανεναν να το παιξει κτηνιατρος παιδια..σορρυ αν καταλαβατε λαθος..πρωτη φορα με σκθλο στο σπιτι ειναι κτ προτογνορο για μενα..ζηταω γνωμες απο καποιους πιο εμπειρους που εχουν μια αλφα πηρα μεγαλητερη απο μενα..σαφως και η τελικη αποφαση ειναι δικη μ..ζηταω συμβουλες κ οχι εντολες..ευχαριστω πολυ για το λινκ φιλε east49!!

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Απλά το πρόβλημα με τα ιατρικά θέματα είναι πως οι γνώμες όσων δεν είναι κτηνίατροι ή είναι κτηνίατροι αλλά δεν έχουν εικόνα του σκύλου δε μπορούν να σε ωφελήσουν πρακτικά. Για το drontal ξέρω και κάνω αυτά που λέω το φύλλο οδηγιών. Από την άλλη υποθέτω ότι ο κτηνίατρος που σου έδωσε τη συγκεκριμένη δοσολογία έχει κάποιο σχέδιο.

Να σου δώσουμε όσες γνώμες μπορούμε, απλά πριν εφαρμόσεις οτιδήποτε, συζήτησε με τον κτηνίατρό σου - είτε πρόκειται για δικές σου απορίες που θα σου δημιουργούνται όσο μαθαίνεις πράγματα για τον σκύλο (σου), είτε για απορίες που θα σου δημιουργούνται διαβάζοντας/ζητώντας συμβουλές τρίτων.

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
καταρχας ευχαριστω για τς αμεσες απαντησεις..βεβαιως και γνωριζω πως δεν ειναι ευκολο να δωσεις απαντηση τυπου παρε το χαπι η μην το παρεις..για αυτο συμβουλευτικα κτηνιατρο ο οποιος μ εδωσε και την συγκεκριμενη αγωγη...απλα θεωρησα πως δεν ειναι κακο να παρεις και μια δευτερη γνωμη απο καποιους ποιο εμεπιρους που μπορει πχ να εχουν περασει τ ιδιο προβλημα..

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
να ενημερωσω πως η princy πειρε και της τρεις μερες την αγωγη με ντροταλ και δεν ενφανισε κανενα προβλημα ουτε σε κοπρανα ουτε σε εμετο...το σκουλικια εξαφανηστικαν εντελως και πλεον περαα απο λιγες σπανιες περιπτωσεις που κανουμε τσισα μεσα στην πανα ενεργουμαστε κανονικα στην βολτα μας..ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον και τις απαντησεις σας

vasilhstefarikhs

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2015
100
130
32
να ενημερωσω πως η princy πειρε και της τρεις μερες την αγωγη με ντροταλ και δεν ενφανισε κανενα προβλημα ουτε σε κοπρανα ουτε σε εμετο...το σκουλικια εξαφανηστικαν εντελως και πλεον περαα απο λιγες σπανιες περιπτωσεις που κανουμε τσισα μεσα στην πανα ενεργουμαστε κανονικα στην βολτα μας..ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον και τις απαντησεις σας

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.301
Μέλη
20.062
Νεότερο μέλος
Hroula