Ασπράδι αυγού στο τρίχωμα

Tatsplat

Member
30 Αυγούστου 2011
15
0
Μέχρι τώρα στο σκύλο μου έκανα μασάζ με μηλόξιδο και του έδινα μία αμπούλα μουρουνέλαιο κάθε μέρα. Πρόσφατα ενώ ήμουν μαζί με το σκύλο μιας φίλης μου, ένας τύπος μας έδωσε μία συμβουλή για ωραίο τρίχωμα.

Παίρνεις, είπε, το ασπράδι από αυγά (το πόσα εξαρτάται από το μέγεθος) και το ανακατεύεις μέχρι να γίνει παχύρευστο. Προσοχή, παχύρευστο, όχι μαρέγκα! Επίσης δε πρέπει να πέσει καθόλου κρόκος μέσα στο μίγμα. Τον κρατάμε να κάνουμε μπουγάτσα.

Τελοσπάντων όταν το μίγμα ετοιμαστεί το αλοίφουμε με μασάζζζ στο τρίχωμα του σκύλου. Περιμένουμε 1 λεπτάκι και ξεπλένουμε με νερό. Έπειτα τον χτενίζουμε με την κατάλληλη (ανάλογα το σκυλί) βούρτσα. Οι περιττές τρίχες κολλάνε εξαιρετικά ευκολότερα στη βούρτσα έτσι. Το λίπος του αυγού, από ότι μας είπε ο κύριος, ενώνεται με το λίπος στο τρίχωμα του σκύλου και το κάνει περισσότερο ανθεκτικό και λαμπερό. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται να γίνεται μία φορά στους 3-4 μήνες και δε μυρίζει άσχημα ο σκύλος, αυγουλίλας δηλαδή.

Έχει δοκιμάσει κανείς το παραπάνω; Γνωρίζουμε αν όντως είναι υγιεινό ή όχι; Μήπως συσχετίζεται αρνητικά με αμπούλες αποπαρασίτωσης κλπ;

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
στο άκουσμα της "συνταγής" με το ασπράδι κτλ... δεν ξέρω γιατί αηδίασα :p
Μπορεί να κάνει καλό.. δεν ξέρω... προς το παρόν προτιμώ την Angila από την αυγουλίλα... που θεωρώ ότι θα έχει ειδικά εκείνη την στιγμή :p :D

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ειλικρινά μιλώντας, νομίζω ότι τουλάχιστον δεν θα κανει κακό.
Οταν ήμουν μικρος θυμάμαι κάποια σαμπουάν με αυγό.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω τι είναι το καλύτερο, γιατι μέχρι τώρα έχω δει να διαφημίζουν σαμπουαν με μπύρα, με εκχύλισμα ελιάς, με αλόη, ενώ τα τελευταία χρόνια περάσαμε στα υψηλής τεχνολογίας με "εκχύλισμα" μαργαριταριών, με φυσικό μετάξι,, κλπ κλπ (δεν τα θυμάμαι όλα), ενω περιμένω να βγούν με κρασί, με τζατζίκι, με τραχανά, με μουσταρδα, με "εκχύλισμα" μετεωρίτη και όσο προοδεύει η διαφήμιση και μενει στασιμη ή αυξανεται η βλακεία των ανθρώπων ποιός ξέρει με τι άλλο...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
εγώ το χρησιμοποιώ αν τυχών τσακωθούν
τα πασαλείβω με αυγό όλα και μετά κάθονται όμορφα κι ωραία και αλληλογλύφονται
έτσι ενδυναμώνω τους δεσμούς της αγέλης μεταξύ τους

• Like
Reactions: d-friend

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
πιστεύω πως κάποιος παρεξήγησε το γεγονός ότι το ασπράδι του αυγού κάνει καλό στο τρίχωμα αν φάει ο σκύλος ασπράδι
και πασάλειψε τα σκυλία με ασπράδια
μετά βρώμαγαν οπότε θεώρησε λογικό να τα πλύνει
ύστερα τα χτένισε ,είδε την τρίχα να βγαίνει και είπε ότι για βγαίνει επειδή το λίπος του ασπραδιού έκανε ένωση με το λίπος της τρίχας (το οποίο αν και ο σκύλος πλύθηκε έχει παραμείνει εκεί)

ράδιο γαλότσα μου φαίνεται πάντως

Tatsplat

Member
30 Αυγούστου 2011
15
0
εγώ το χρησιμοποιώ αν τυχών τσακωθούν
τα πασαλείβω με αυγό όλα και μετά κάθονται όμορφα κι ωραία και αλληλογλύφονται
έτσι ενδυναμώνω τους δεσμούς της αγέλης μεταξύ τους
αμα βγει με πιτα γυρο,κοκορετσι,γαρδουμπα ενημερωστε!!!
Άμα βγει τέτοιο σαμπουάν για σκυλιά θα αρχίσω να τον γλύφω εγώ xD

Ο τύπος στο μεταξύ έλεγε ότι στα καυκάσια που έχει το κάνει αυτό 1 φορά το μήνα και δε μαδάνε καθ'όλη τη διάρκεια του μήνα. Το θεώρησα υπερβολικό αλλά δεν είπα τίποτα γιατί έπρεπε να κάνω τη σχετική έρευνα - τι στο καλό, σκέφτηκα, κάποιος βρήκε το "μαγικό" σαμπουάν! Μπαρούφες :(

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
Σκεφτομαι να το δοκιμασω.... Αλλα πριν το μπανιο μας με τα σαμπουαν μας κι οχι ξεβγαζοντας με σκετο νερο.
Μασκες με αυγο μελι κ ελαιολαδο βαζω κ στα δικα μου μαλλια κ κανουν πολυ καλο.

anodinos1

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2011
189
2
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εγώ πάλι το σαμπουάν που εχω με άρωμα και γέυση σκορδοστούμπη κάνει θαύματα....................ας κόψουμε τι πλάκα ένα καλό σαμπουάν για σκύλο και αν είναι μακρύτριχο με μαλακτική και τέλος αν θέλεις να έχει λαμπερό τρίχωμα και λιγότερη τρίχα στην χτένα λάδι σολωμού είναι το καλήτερο λόγο τον Ω λιπαρον που εχει και κανει καλο και σε παρα πολλα αλλα , οραση , αθρωσεις ,μνημη κ.τ.λ. το χρησημοποιο πολλα χρονια και ειναι το μονο που κανει δουλεια.