Μέχρι τώρα στο σκύλο μου έκανα μασάζ με μηλόξιδο και του έδινα μία αμπούλα μουρουνέλαιο κάθε μέρα. Πρόσφατα ενώ ήμουν μαζί με το σκύλο μιας φίλης μου, ένας τύπος μας έδωσε μία συμβουλή για ωραίο τρίχωμα.
Παίρνεις, είπε, το ασπράδι από αυγά (το πόσα εξαρτάται από το μέγεθος) και το ανακατεύεις μέχρι να γίνει παχύρευστο. Προσοχή, παχύρευστο, όχι μαρέγκα! Επίσης δε πρέπει να πέσει καθόλου κρόκος μέσα στο μίγμα. Τον κρατάμε να κάνουμε μπουγάτσα.
Τελοσπάντων όταν το μίγμα ετοιμαστεί το αλοίφουμε με μασάζζζ στο τρίχωμα του σκύλου. Περιμένουμε 1 λεπτάκι και ξεπλένουμε με νερό. Έπειτα τον χτενίζουμε με την κατάλληλη (ανάλογα το σκυλί) βούρτσα. Οι περιττές τρίχες κολλάνε εξαιρετικά ευκολότερα στη βούρτσα έτσι. Το λίπος του αυγού, από ότι μας είπε ο κύριος, ενώνεται με το λίπος στο τρίχωμα του σκύλου και το κάνει περισσότερο ανθεκτικό και λαμπερό. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται να γίνεται μία φορά στους 3-4 μήνες και δε μυρίζει άσχημα ο σκύλος, αυγουλίλας δηλαδή.
Έχει δοκιμάσει κανείς το παραπάνω; Γνωρίζουμε αν όντως είναι υγιεινό ή όχι; Μήπως συσχετίζεται αρνητικά με αμπούλες αποπαρασίτωσης κλπ;
Παίρνεις, είπε, το ασπράδι από αυγά (το πόσα εξαρτάται από το μέγεθος) και το ανακατεύεις μέχρι να γίνει παχύρευστο. Προσοχή, παχύρευστο, όχι μαρέγκα! Επίσης δε πρέπει να πέσει καθόλου κρόκος μέσα στο μίγμα. Τον κρατάμε να κάνουμε μπουγάτσα.
Τελοσπάντων όταν το μίγμα ετοιμαστεί το αλοίφουμε με μασάζζζ στο τρίχωμα του σκύλου. Περιμένουμε 1 λεπτάκι και ξεπλένουμε με νερό. Έπειτα τον χτενίζουμε με την κατάλληλη (ανάλογα το σκυλί) βούρτσα. Οι περιττές τρίχες κολλάνε εξαιρετικά ευκολότερα στη βούρτσα έτσι. Το λίπος του αυγού, από ότι μας είπε ο κύριος, ενώνεται με το λίπος στο τρίχωμα του σκύλου και το κάνει περισσότερο ανθεκτικό και λαμπερό. Αυτή η διαδικασία χρειάζεται να γίνεται μία φορά στους 3-4 μήνες και δε μυρίζει άσχημα ο σκύλος, αυγουλίλας δηλαδή.
Έχει δοκιμάσει κανείς το παραπάνω; Γνωρίζουμε αν όντως είναι υγιεινό ή όχι; Μήπως συσχετίζεται αρνητικά με αμπούλες αποπαρασίτωσης κλπ;