Ασθενειες σε Pit Bull

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Καλημερα σε ολους,

δεν ειμαι σιγουρος αν σωστα ανοιγω αυτο το νημα εδω ή αν θα επρεπε να το ανοιξω στην ενοτητα περι ασθενειων αλλα anyway..
θα ηθελα να ρωτησω τους πιο εμπειρους ποιες ειναι οι πιο γνωστες και συχνες βεβαια ασθενειες για pit bulls. Τι πρεπει να προσεχει περισσοτερο ενας ιδιοκτητης pit bull?
Απο οσα εχω ακουσει τα συγκεκριμενα σκυλια ειναι γενικοτερα αρκετα ανθεκτικα και σκληρα σε θεματα ασθενειων..Ισχυει κατι τετοιο?
Ευχαριστω πολυ

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
δεν ξερω να σου πω κληρονομικες παθησεις αυτο που ξερω μονο οτι ειναι πολυ ευπαθη στο καλαζαρ οπως και τα μποξερ.δεν εννοω φυσικα οτι το κολλανε πολυ πιο ευκολα απο οποιοδηποτε αλλο σκυλο απλα ο οργανισμος τους το αντιμετωπιζει εντελως διαφορετικα....δυστυχως δεν μπορω να το τεκμηριωσω επιστημονικα αλλα μπορεις να παρεις την πληροφορια μου και να το ψαξεις καλυτερα.:)

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Σε ευχαριστω πολυ Δεσποινα.. θα το κοιταξω και αυτο γιατι δεν το ειχα ξανακουσει..
Μεχρι στιγμης οπου εχω ψαξει μιλανε για δυσπλασιες, καρδιακα προβληματα και για καταρακτη στα ματια. βεβαια ολα αυτα αναφερονται σε βιβλια και στο internet. ημουν περιεργος να δω μηπως καποιος απο προσωπικη εμπειρια ειχε κατι να μου πει ή αν εχει ακουσει κατι αλλο.

Σε ευχαριστω και παλι

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Γιατί ρε Denis μας/τους απαξιώνεις έτσι τώρα? Είναι ξεχωριστή κατηγορία οι "ιδιοκτήτες πιτ"? Αυτή δεν είναι μία από τις περιπτώσεις που δεν πρέπει να τους βάζουμε όλους στο ίδιο σακί? Δε συνηθίζω να συμμετέχω σε τέτοιου είδους διενέξεις, αλλά.......... μου 'κατσε κάπως το σχόλιο.........

Τέλοσπάντων, αναφορικά με το θέμα δεν έχω κάτι να πω.
Ό,τι ξέρω αφορά δύο σκυλιά που είναι και τα δύο τέρατα υγείας μέχρι στιγμής (δόξα το θεό, φτου να μη ματιαστούμε κι άλλα τέτοια), αλλά είμαι της άποψης ότι η προσωπική εμπειρία δεν είναι και κανόνας.

Σχετικά με την αναφορά της Δέσποινας στο καλαζάρ αυτό που ξέρω είναι ότι είναι περισσότερο επιρρεπή στο τσίμπημα -κάτι που όμως αφορά όλα τα κοντότριχα σκυλιά- δεν έχω ξανακούσει ότι ο οργανισμός τους το αντιμετωπίζει διαφορετικά!

Υ.Γ.: Τα σκυλιά μου δεν ξέρουν να κρέμονται από δέντρα :D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Υ.Γ.: Τα σκυλιά μου δεν ξέρουν να κρέμονται από δέντρα :D
Κακώς! Να τα μάθεις! Τι να τα κάνει τα σαγόνια και τη ζωή ο Μπρουνάκος αν αγνοεί τα βασικά? :D
Η Ρούμπυ απ' την άλλη μπορεί να μην ξέρει να κρέμεται, αλλά ξέρει μια χαρά να ανεβαίνει!!!

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Ουτε εμενα ξερει να κρεμεται βεβαια η Princie μου...:)

αλλα υστερα απο την παροτρυνση της Chloe νομιζω θα πρεπει να το ξανασκεφτω??:p
και κατι ακομα...δεν ξερει ουτε να ανεβαινει... :p
να ανησυχω μηπως?:D:D

gevkarinian

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2006
208
2
Hrakleio Kritis
Από πρωσοπική εμπειρία έχω καταλάβει ότι είναι πολύ ευπαθή στις αλλεργίες.
Για το καλαζάρ συμφωνώ με την απάντηση τις sofiaklv.

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
εγω επισης να αναφερω απο παρατηρησεις κτηνιατρων που εχω ακουσει κ δει , οτι ειναι επιρεπη σε ριξη χιαστου, τι να σας πω, δεν ξερω που στιριζεται αυτο..ισως σε αυτα που τα βαζουν πολοι να κανουν..
παντως αυτο για το καλαζαρ το γνωριζω κ γω, ξερω οτι οι κτηνιατροι ειναι παντα σε επιφυλακη με τις εξετασεις αιματος τους κ δεν νομιζω οτι ωφειλεται στο μικος της τριχας τους...υπαρχουν πολλες κοντοτριχες φυλες αλλα τα πιτ μπουλ φενεται να ειναι τα πιο επηρεπη, ρωτα κτηνιατρο, εχουν να στο τεκμηριωσουν επιστημονικα.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
για την ρηξη χιαστου κ εξαρθρωση επιγωνατιδας το γνωριζω κ εγω κ οφειλεται στην μικρη γωνιωση των ποδιων.μου το εχει εξειγησει ο κτηνιατρος στον οποιο δουλευα.το ιδιο συμβαινει κ στα μποξερ.οπως μου ειπε οτι τα γ.ποιμενικα δεν το παθαινουν ποτε λογω της μεγαλης γωνιωσης...

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Πολυ ενδιαφεροντες πληροφοριες ολες αυτες παιδια και ευχαριστω πολυ..
Μια ακομα ερωτηση ομως.
υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξουμε περισσοτερο?κατι σαν μετρο προληψης?
αναφερομαι στην ευπαθεια περι εξαρθρωσης που αναφερθηκε.
π.χ. να μην ανεβοκατεβαινει σκαλια οσο ειναι κουταβι ακομα?
Οπως και για καλαζαρ και τετοιου ειδους παθησεις φανταζομαι ειναι καλη η συχνη (ανα 6μηνο?) παρακολουθηση του σκυλου(εξετασεις αιματος).

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
πολυ σωστα σκεφτεσαι κ για τις εξετασεις κ για τις σκαλες.γενικα θα πρεπει να εισαι πολυ συντηρητικος ως προς την ασκηση του αλλα οχι μονο τωρα που ειναι κουταβι αλλα παντα!πολυ καλη ασκηση χωρις επιβαρυνσση ειναι το κολυμπι.το ξερω ολο αυτο ακουγεται λιγο υπερβολικο κ καταπιεστικο για τον σκυλο αλλα ειναι ενα καλο μετρο προληψης.

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
Σε ευχαριστω πολυ Δεσποινα.
Οσο για την φιλη Joanna θα πω το εξης.Καταρχην δεν καταλαβαινω τι εννοεις με τον ορο "αγριο".
Δαγκωνει τον κοσμο?
Δαγκωνει αλλα σκυλια?
Επιτιθεται σε ολους?
Αγριοι ειναι οι ιθαγενεις και τα ζωα της ζουγκλας ισως. Αγριο σκυλι δεν υπαρχει για μενα. Ουτε γεννιεται αγριο. Αγριο αμα θελει το κανει ο ανθρωπος με την συμπεριφορα του. Αυτο ομως δεν ισχυει μονο για τα πιτ αλλα για ολα τα σκυλια.
Δεν νομιζω οτι αυτη η συζητηση αφορα αυτο το θεμα παντως και συγνωμη για την παραθεση.

Alex77

Well-Known Member
13 Μαϊου 2008
72
0
Αθηνα
γιατι κριμα το σκυλακι βρε Joanna?:confused:
Ισα ισα που η ασκηση εχω την εντυπωση οτι θα της αρεσει πολυ. αν κρινω απο το γεγονος οτι της αρεσει το νερο δεν πιστευω οτι θα εχουμε προβλημα με το κολυμπι.
το θεμα ειναι που μπορω να την παω για κολυμπι χειμωνιατικα.:p