Ασθένειες των rott

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Θα ήθελα τη γνώμη σας σε μια σκέψη που με βασανίζει αυτές τις μέρες.

Αφού πήρα την Ήρα διάβασα πολλά πράγματα για τη ράτσα και στο forum μας αλλά και από άλλες πηγές. Αυτό που παρατήρησα έντονα ήταν η αναφορά σε θέματα υγείας της συγκεκριμένης ράτσας. Για να είμαι πιο συγκεκριμένη, πολλοί λένε ότι όσο δυνατά σκυλιά κι αν είναι, τόσο ευπαθή είναι σε θέματα ασθενειών και γενικά πολύ ευαίσθητα.

Ισχύει κάτι τέτοιο?

Δεν μπορώ να το χωνέψω αυτό που έγινε, ειλικρινά... Θα ήθελα κάποια στιγμή να πάρω ένα άλλο σκυλάκι. Και θα ήθελα πολύ να πάρω πάλι rottweiller αλλά με αυτά που έχω ακούσει και με αυτά που έζησα τρέμω μην περάσω πάλι τα ίδια. Φυσικά μπορεί να ήταν τυχαίο το γεγονός αλλά..

Εσείς που ξέρετε περισσότερα πείτε μου τι πιστεύετε από την εμπειρία σας.
Ευχαριστώ

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγω πιστευω οτι τα ροττ οπως ολα τα καθαροαιμα ειναι επιρρεπη σε καποιες αρρώστειες

δεν πιστευω οτι εχουν πιο αδυναμο οργανισμο απο αλλες φυλες η οτι ειναι πιο ευαισθητα - ευαλλωτα σε ιους

κατα τα αλλα

δυστηχως και αυτα μεσα στην ζωή ειναι

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Οχι, κατά μέσο όρο είναι πολύ γερά σκυλιά, πολύ παραπάνω από ότι θα περίμενες ....

ΑΛΛΑ πρέπει να δείς

- την δυσπλασία του ισχύου (και αγκώνα - αν και δεν επηρεάζει τον μέσο ιδιοκτήτη εκτός και αν είναι πολύ μεγάλου βαθμού)

- την καρδιά (ώς μεγαλόσωμη φυλή) , αλλά πολύ πιο σπάνια ...

ΚΑΙ (αυτό που σε χτύπησε εσένα) - και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σε ξαναχτυπήσει ...

... ευαισθησίες στο γαστρεντερικό σύστημα. Ειδικά σε νεαρή ηλικία θερίζουν τα rottweiler ... είναι πολύ ευαίσθητα σε στομάχι και έντερα - Parvo αλλά και απλές γαστρεντερίτιδες είναι πολύ συχνά ...

Πάντως δεν είναι σε top θέσεις σε καμία λίστα ασθενειών, και ευαισθησιών ακόμα άλλη μία μεγαλόσωμη φυλή με τις ιδιαιτερότητές της ... μάτια, εντροπια - εκτρόπια κλπ κλπ επίσης συναντώνται όχι σε ανησυχητικό βαθμό ...

Falko

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2007
552
0
Χαλκιδικη
www.rottweilers-gr.com
Οι αρρωστιες που ανεφεραν παρα πανω ειναι γνωστα στην φυλη...

Αλλα εχω ακουσει για πολλα αλλα...αλλα τα σκυλια προερχοτανε απο κακη εκτροφη..χωρις Pedigree κτλ..

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Παίζουν όλα σε όλες τις φυλές ... για συχνά λέμε ... αυτά που χαρακτηρίζουν μία φυλή ... κι εγώ έχω ακούσει όλες τις ασθένειες από μία - δύο φορές ...

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τα Rottweilers είναι απίστευτα δυνατά σκυλιά και δεν έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες.
Οι ασθένειες που σχετίζονται με τη φυλή, εκτός των κληρονομικών παθήσεων (δυσπλασία αγκώνα/ισχίου, παθήσεις της καρδιάς και των ματιών –ατροφία/δυσπλασία αμφιβληστροειδούς- και δερματικά προβλήματα) είναι η οστεοχονδρωση λόγω ακατάλληλης διατροφής και άσκησης και η συστροφή στομάχου.

Αν το κουτάβι σου έφυγε τελικά από τύφο και σκοπεύεις να ξαναπάρεις σύντομα κουτάβι έχε υπ’ όψη σου πως ο ιός μπορεί να μείνει ακόμα και 1 χρόνο ζωντανός σε ένα σπίτι που υπήρχε σκύλος που είχε προσβληθεί από παρβοεντεριτιδα. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικός στο περιβάλλον και ιδιαίτερα ανθεκτικός σε πολλά κοινά καθαριστικά και απολυμαντικά.

Πριν πάρεις κάποιο νέο κουτάβι φρόντισε (ασχέτως αν οι γιατροί σου είπαν πως το σκυλάκι έφυγε από κάποιο μικρόβιο) να κάνεις ΠΟΛΥ καλή απολύμανση όλων των χώρων του σπιτιού με χλωρίνη.

celius

Well-Known Member
22 Νοεμβρίου 2008
104
0
ποιες ειναι οι ασθενειες που σχετιζονται με την υπαρξη η οχι Pedigree. αφου ειναι και πολλες νομιζω οτι θα πρεπει να εναφερθουν.

εκτος απο αυτες που ειπατε.

frankel

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2008
82
0
Athens
Συγνώμη βρε παιδιά, δεν σας ευχαρίστησα για τις απαντήσεις σας :)

Να σας ενημερώσω και για τα τελευταία νέα..

Μίλησα με τον κτηνίατρο της μικρής και μου είπε τα εξής:
Της έκανε νεκροψία όταν την πήγα και επίσης ξανά εξετάσεις για πάρβο. Όπως πολλοί εδώ μου είπαν ότι θυμίζει έντονα τύφο η περίπτωση, έτσι κι εκείνος ήταν πεπεισμένος ότι έγινε κάποιος λάθος στις πρώτες εξετάσεις.

Οι δεύτερες εξετάσεις βγήκαν πάλι αρνητικές αλλά μου είπε ότι το έντερό της είχε διαλυθεί τελείως... :( Ακόμα και αυτό που ξεχωρίζει τις απαραίτητες ουσίες που κρατάει ο οργανισμός από το φαγητό και αποβάλλει μέσω του εντέρου τα υπόλοιπα (δεν θυμάμαι με τίποτα τον όρο που χρησιμοποίησε) είχε καταστραφεί εντελώς..

Μου είπε λοιπόν, κατόπιν των εξετάσεων και από γνώμες που πήρε ξανά κι από άλλους γιατρούς, ότι μάλλον ήταν κάποιο στέλεχος πάρβου που δεν ανιχνεύεται από τις κοινές εξετάσεις, πιο σπάνιο κατά κάποιο τρόπο. Εκδηλώθηκε μέσω οξείας γαστρεντερίτιδας και δυστυχώς, σαν κουτάβι που ήταν, ο οργανισμός δεν ήταν τόσο δυνατός να το πολεμήσει.
Βλέπετε, είχε μια ευαισθησία στο εντερικό της από μωρό και οι συχνές διάρροιες μας καθυστερούσαν τα εμβόλιά της. Ίσως το ότι άργησε να τελειώσει τα εμβόλια να έπαιξε σημαντικό ρόλο...

Δεν ξέρω αν θα μάθω ποτέ τι ακριβώς έφταιξε, σας ενημερώνω όμως για να εντοπίσετε παρόμοιο πρόβλημα αν ποτέ δείτε τα ίδια συμπτώματα (που εύχομαι να μην τα δείτε ποτέ ποτέ ποτέ!! :()

Τουλάχιστον ησύχασε το σκυλάκι, και δεν ταλαιπωρείται πια...

Και πάλι σας ευχαριστώ για όλη τη βοήθεια και συμπαράσταση. Είχα πει ότι δεν θα ξαναμπώ στο forum αλλά είστε μεγάλη παρηγοριά :)

marug

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2007
68
0
Τα rottweiler είναι ευαίσθητα στην παρβοίωση.

Οχι σε όλα βέβαια αλλά σε κάποιο αριθμό τους το ανοσοποιητικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και να αναπτύξει αντισώματα, με αποτέλεσμα να παραδίδεται αμαχητί στον ιό που στην κυριολεξία του διαλύει το εντερικό σύστημα.

Ακόμα και με τον εμβολιασμό μπορεί να μην αναπτύξει επαρκή ανοσοποίηση.
Μόνο με εξέταση τίτλων αντισωμάτων μπορεί κανείς να είναι σίγουρος.

Εταιρίες παραγωγής εμβολίων όπως η intervet υποστηρίζουν ότι οι μελέτες τους στηρίζονται πάνω σε rottweiler. Παράδειγμα.

Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω.
Ολα τα εμβόλια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα περιλαμβάνουν και το στέλεχος cpv 2c;
Εχουν την ίδια αποτελεσματικότητα;
Υπάρχουν άλλα στελέχη ή μεταλάξεις στελεχών που δεν καλύπτονται από τα υπάρχοντα εμβόλια;
Οι τροποποιημένοι ζωντανοί ιοι που περιέχουν είναι απολύτως αδρανείς και ασφαλείς;