Αρχάριος ιδιοκτήτης Cane Corso

vel

Member
30 Σεπτεμβρίου 2013
20
23
Αγρίνιο
Καλησπέρα και από μένα .Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum μιας και σκέφτομαι σοβαρά να αποκτήσω πρώτη φορά σκυλάκι (είχα πρώτα μια γατούλα σιάμ) για το σπίτι.Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο canecorso.Οι όποιοι ενδοιασμοί μου αφορούν 1. oτι μένω σε διαμέρισμα 2. ότι έχω δυο κοριτσάκια 2,5 και 4 χρονών αντίστοιχα.Έχω χρόνο για βόλτες και εννοείται ότι ο σκύλος θα μεγαλώσει με πολύ αγάπη και πολύ χάδι (ότι συνεπάγεται αυτό).Τη ράτσα αυτή από τι έχω δει και διαβάσει την έχω λατρέψει .Απλά θα ήθελα και την γνώμη κάποιου πιο έμπειρου για τη συγκεκριμένη φυλή σε συνάρτηση με τα παιδιά και το διαμέρισμά, και επειδή σκέφτομαι μόνο για αγορά από ελληνικό εκτροφείο , πιο εκτροφείο θα μου προτείνατε.Μένω στην επαρχία και δυστυχώς έχω μόνο τη δυνατότητα για τηλεφωνικές επαφές με το εκτροφείο. Έχω μιλήσει και με τα τρία εκτροφεία που αναφέρει στο site o κοε και προσανατολίζομαι στο εκτροφείο canecorsoitaliano. Το ταπεραμέντο του σκυλιού το θέλω όσο πιο δυνατό ήπιο .Ευχαριστώ εκ των προτέρω για το χρόνο και τις απαντήσεις σας.

arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Καλησπέρα και καλώς ήρθες!!

Αφού έψαξες καλά τις ράτσες και όπως γράφεις στην επικεφαλίδα είσαι αρχάριος ιδιοκτήτης το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πας σε θηλυκό.....

1. Το ότι μένεις σε διαμέρισμα δεν απασχολεί καθόλου το κορσο. Θα διαπιστώσεις ότι είναι τόσο ανθρωποκεντρικά σκυλιά, το μόνο που θα θέλει θα είναι να είναι δίπλα σε σένα και στην οικογένειά σου. Σε διαμέρισμα μένουμε κι εμείς και δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα ο δικός μας. Αρκεί να έχει 2 μεγάλες βόλτες τη μέρα, γιατί μην ξεχνάς δεν είναι και σκυλιά του καναπέ, είναι αθλητικά σκυλιά.

2. Θα τις λατρέψει τις κορούλες σου να είσαι σίγουρος. Η κουνιάδα μου έχει κι αυτή μια θηλυκιά 6 μηνών από εκτροφείο ελληνικό και τα πάει τέλεια με την 8χρονη κόρη της!

Όσων αφορά το εκτροφείο θα σου έλεγα να το ψάξεις πολύ καλά. Δεν είναι τι προτείνουμε εμείς, είναι τί ακριβώς ψάχνεις και θέλεις εσύ...Από τη στιγμή που θέλεις ήπιο χαρακτήρα θα πας σε εκτροφεία που τα σκυλιά τους δεν έχουν δυνατό ταπεραμέντο.

Το καλύτερο είναι να επισκεφτείς εσύ ο ίδιος τα εκτροφεία, μην μιλήσεις μόνο από το τηλ. μαζί τους. Κι εμείς σε επαρχία ζούμε και κατεβήκαμε 2 φορές Αθήνα για να μιλήσουμε με εκτροφείς από κοντά. Είναι κούραση αλλά αξίζει τον κόπο....θα δεις από κοντά τους γονείς, τον χαρακτήρα τους, την τοκετομάδα...Ο σκύλος θα ζήσει μαζί σας 10-12 χρόνια, κάνε αυτόν τον κόπο.

Κάτι τελευταίο που θα σου πρότεινα....ψάξε και έναν καλό εκπαιδευτή για τον σκύλο να κάνετε οπωσδήποτε βασική υπακοή.

Ότι και να επιλέξεις με το καλό σου εύχομαι να έρθει το κουτάβι σας και να ζήσετε πολλά και ευτυχισμένα χρόνια.

georgedive83

Active Member
19 Απριλίου 2012
41
0
xalkida
Καλησπερα φιλε vel ομοπαθης κ εγω οσον αφορα την ρατσα..κ εγω σε διαμερισμα μενω με την γυναικα μου κ εχω καταληξει στο εκτροφειο που ανεφερες μετα απο παρα πολυ ψαξιμο κ επισκεψεις στα εκτροφεια..ο κ.Ξωνας σαν εκτροφεας θεωρηται απο τους καλυτερους κ πολυ γνωστες της φυλης..περιμενω την γεννα του paco με την dorita..η dorita γενναει το δεκεμβριο κ παραδοση γινετε το φεβρουαριο,εχω την 2η επιλογη αρσενικου..οτιδηποτε πληροφοριες θες με ρωτας...

georgedive83

Active Member
19 Απριλίου 2012
41
0
xalkida
Ηθελα να υποβαλω κ ενα ερωτημα-προβληματισμο..κ εγω οταν εψαχνα εκτροφειο ολοι μου προτεινανε θυληκο..το καταλαβαινω ποιο πραο στις αντιδρασεις του αλλα ρε παιδια 1ον τι γινεται οταν το σκυλι ειναι σε οιστρο κ αλλαξει η συμπεριφορα του 180 μοιρες;κ 2ον οι περισσοτεροι εκτροφεις αν δν εχουν κλεισει ολα τα κουταβια της γεννας σιγουρα θα τους εχουν μεινει θηλυκα..γτ κακα τα ψεμματα κ ο εκτροφεας θα κοιταξει κ λιγο το συμφερον του..who knows..απλοι καθημερινοι προβληματισμοι..

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Ηθελα να υποβαλω κ ενα ερωτημα-προβληματισμο..κ εγω οταν εψαχνα εκτροφειο ολοι μου προτεινανε θυληκο..το καταλαβαινω ποιο πραο στις αντιδρασεις του αλλα ρε παιδια 1ον τι γινεται οταν το σκυλι ειναι σε οιστρο κ αλλαξει η συμπεριφορα του 180 μοιρες;κ 2ον οι περισσοτεροι εκτροφεις αν δν εχουν κλεισει ολα τα κουταβια της γεννας σιγουρα θα τους εχουν μεινει θηλυκα..γτ κακα τα ψεμματα κ ο εκτροφεας θα κοιταξει κ λιγο το συμφερον του..who knows..απλοι καθημερινοι προβληματισμοι..

Και τί γινεται όταν το αρσενικό σκυλί ενηλικιωθεί και οι ορμές του είναι στο φουλ;;;

vel

Member
30 Σεπτεμβρίου 2013
20
23
Αγρίνιο
Τελικά έκλεισα κουταβάκι (θηλυκό) από το εκτροφείο canecorsoitaliano.Ανυπομονώ...αν και θα αργήσει λίγο.Πιστεύω ότι το χρόνο που απομένει μέχρι να υποδεχθούμε το νέο μέλος θα τον χρησιμοποιήσω όσο το δυνατό καλύτερα για να προετοιμαστώ και να προετοιμάσω και τα πιτσιρίκια .Αν έχει κανένας φίλος κάποια συμβουλή κάθε βοήθεια δεκτή.Φίλε georgedive83
μπορεί και να γίνουμε ¨ αδερφάκια ¨.Θα δούμε.Φίλε arrigo ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές .

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97