Αρκούδος στο σπίτι!

ZoZeFiNa

Active Member
9 Ιανουαρίου 2013
38
0
Athens
Εδώ και κάποιες μέρες ήρθε στο σπίτι καινούργιο μέλος, ένας πανέμορφος αρκούδος!Ο Snow! Περίπου 3-4 χρονών κατέβηκε από Σέρρες. Είναι 37 κιλά αλλά θα έπρεπε να ζυγίζει περίπου 50, είπε η γιατρός! Δεν του φαίνεται επειδή έχει πυκνό τρίχωμα, αλλά όταν τον χαϊδεύουμε πιάνουμε κόκκαλα! Είναι πολύ καλός και γλυκός και λίγο (εως πολύ) ταλαιπωρημένος...
Μια φωτό για να δείτε τα γλυκά του μουτράκια:

Uploaded with ImageShack.us

Σορυ για το μέγεθος αν μπορεί κάποιος ας την μικρύνει...

Λοιπόν λόγω γαστρεντερικών προβλημάτων πρέπει να του δίνω κατόπουλο με ρύζι. Αλλά από που? Πήρα από το σούπερ μάρκετ αλλά βγαίνει πολύ ακριβά! (χρειάζεται μεγάλη ποσότητα φαγητού) Μπορώ να τα προμηθευτώ από κάπου αλλού?
Μεγάλες βόλτες δεν γουστάρει... προτιμά να αράζει..
Αμπουλες, χαπάκια και τσιπάκι τακτοποιήθηκαν! Εξετάσεις και εμβόλια αφού συνέλθει λίγο, είπε η γιατρός. Αύριο θα κάνει και μπάνιο-χτένισμα και έτοιμος για τρελές αγκαλιές!!

Αν ξεχνάω κάτι, βοηθήστε!

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
αυτο το πλασμα αν καλοταιστει και περιποιηθει θα τριβουμε τα ματια μας..δε χρειαζεται να ψηλαφιστει .διακρινεται η αδυναμια του.

ZoZeFiNa

Active Member
9 Ιανουαρίου 2013
38
0
Athens
Δεν φαντάζεστε τι καλό πλάσμα είναι... ως και στη βόλτα περπατάει πάντα δίπλα μου με τον δικό μου ρυθμό!! Μα τρέχω, τρέχει! Περπατάω, περπατάει!! Ούτε η Μπρούνα μου τέτοια υπακοή! Δεν παραπονιέται ποτέ, περιμένει το φαγητό του (φυσικά με αφήνει να βάλω χέρι!), και καμια ζημιά ως τώρα!

ZoZeFiNa

Active Member
9 Ιανουαρίου 2013
38
0
Athens
Ποιμενικό με ελβετικό μάλλον.... Μπορεί και διάφορα άλλα!! Ομως τι σημασία έχει?

Για φαγητό καμιά ιδέα? Με βλέπω να πουλάω μηχανές, αμάξια... :p

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Τον υιοθετήσατε δηλαδή από κάποια φιλοζωική;
Αν ναι, ή αν τον βρήκατε αδέσποτο, πάρα πολλά "μπράβο".
Είναι πολύ όμορφος και φαίνεται ότι είναι καλό παιδί.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Για φαγητό καμιά ιδέα? Με βλέπω να πουλάω μηχανές, αμάξια... :p
Μου φαίνεται κάπως υπερβολικός ο πανικός σου.
Ρύζι από το super market θα πάρεις. Από που αλλού; Και κοτόπουλο...ε δεν θα θέλει και ένα στην καθισιά του. Ούτε για πολύ καιρό. Πήγαινε σε ένα κρεοπωλείο, αντί του super market. Τι γαστρεντερικό πρόβλημα έχει;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Βλεπω οτι μενεις Αθηνα.
Κεντρικη κρεαταγορα εχει τα πλαταρια 0.5-0.8 ευρω/κιλο.
Ειναι απο τα φτηνοτερα που θα βρεις.
Ρυζι φτηνο εχει το Lidl.
Εγω τουλαχιστον ετσι κανω καμια φορα, προυποθετει μεγαλο καταψυκτη γιατι δεν αξιζει να πας για 2-3κιλα.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
με δεδομενο οτι στη λαικη το κοτοπουλο εχει 3.30 το κιλο και αυτο θελει κανα κιλο τη μερα ....θα κοιτας τις προσφορες και θα κανεις μαζικες αγορες... η θα πας στη φθηνη λυση του πλαταριου.. ο αρβανιτιδης μεχρι και αυριο εχει το κοτοπουλο 2.59 και απο βδομαδα το πλαταρι 89 λεπτα. μια αλλη λυση ειναι τα μπουτια γαλοπουλας που τα εχει ο μασουτης 2.60 περιπου το κιλο.

ZoZeFiNa

Active Member
9 Ιανουαρίου 2013
38
0
Athens
1 1/2 κοτόπουλο την ημέρα και ενα κουτί ρύζι, μας κάνουν περίπου 12 ευρώ.. χμμμ... εμένα πολλά μου φαίνονται!! (τόσο είπε η γιατρός και το τρώει άνετα!)Φυσικά αν δεν έχω επιλογή θα τα δώσω, είπα μήπως κάπου πιο φθηνά.. Αργότερα θα αρχίσουμε ξηρά.
Μόνο διάρροια... Αν συνεχίσει και αύριο, θα ξεκινήσουμε αντιβίωση..

Α! Είδα ότι απαντήσατε! Ευχαριστώ!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Τι πλατάρια βρε παιδιά λέτε;
Για θεραπευτικούς λόγους το δίνει το κοτόπουλο.
Ψαχνό χρειάζεται.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Για μόνο διάρροια, καλώς εχόντων, δεν θα δώσεις πάνω από 2-3 μέρες.
Αν ο σκύλος ήταν αδέσποτος πχ, ένα πακέτο ρύζι [λαπά σφιχτό και νερόβραστα όλα εννοείται έτσι;] και 1,5 κοτόπουλο!!!!!! την ημέρα, θα τον ξεκάνουν. Προσωπικά, μου φαίνεται μεγάλη ποσότητα. Το θέμα είναι, να στρώσει σιγά-σιγά το έντερό του. Οχι να στουμπώσει με ρύζι και κοτόπουλο.

ZoZeFiNa

Active Member
9 Ιανουαρίου 2013
38
0
Athens
Μόνο κατόπουλο πρέπει... Δεν ήξερα για την κρεαταγορά.. ενδιαφέρων!
Ποιος είναι ο Αρβανιτίδης? Και ποιος ο Μασούτης??

Και πάλι ευχαριστώ!

Για κανένα μήνα σίγουρα... για να στρώσει.. Τι να πω... Οτι πεί η γιατρός!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εμενα ο σκυλος που ειναι 40κιλα για να διατηρηθει σε αυτο το βαρος τρωει σε μαγειρευτο 1.300 την ημερα.
(βεβαια δεν καθεται σχεδον καθολου)
Αν το υπολογισεις αυτο (+οτι ο σκυλος ειναι περισσοτερα κιλα +οτι θελει να παρει βαρος) θα δεις οτι με ψαχνο το μηνα θα βγει πανω απο 150ευρω!!
Αν το αντεχει οικονομικα καλως να το κανει.
Εγω μιλησα για την φθηνοτερη λυση μετα απο αρκετα χρονια κ πολυ ψαξιμο.

maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
Μόνο κατόπουλο πρέπει... Δεν ήξερα για την κρεαταγορά.. ενδιαφέρων!
Ποιος είναι ο Αρβανιτίδης? Και ποιος ο Μασούτης??

Και πάλι ευχαριστώ!

Για κανένα μήνα σίγουρα... για να στρώσει.. Τι να πω... Οτι πεί η γιατρός!
σουπερ μαρκετ ...βεβαια στην αθηνα δε ξερω αν εχετε.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.112
Δεν έχει τύχει ποτέ, να ακούσω, έναν μήνα διατροφή με ρύζι και κοτόπουλο, για να σταματήσουν διάρροιες. Στην παρούσα φάση, δεν προέχει να πάρει κιλά ο σκύλος. Αυτό θα γίνει εν καιρώ, και με αργούς ρυθμούς. Αν η διάρροια συνεχίζεται για πάνω από το πολύ 5 μέρες, κάτι άλλο δεν πάει καλά και θέλει ψάξιμο. Οχι αντιμετώπιση μόνο με δίαιτα. Και ξαναλέω, για φαρμακευτικούς λόγους, δίνεις σχετικά μικρές ποσότητες. Συνήθως μάλιστα, εφαρμόζουμε πλήρη νηστεία για τουλάχιστον 24 ώρες. Καθόλου φαγητό και ελάχιστο, έως και καθόλου νεράκι. Μπορεί απλά, να φταίει, η προσαρμογή από μια διατροφή σε άλλη. Τι έτρωγε πριν ο σκύλος και τι τώρα; Πότε εμφάνισε τις διάρροιες; Και είναι κάθε κένωσή του σε μορφή διάρροιας;

ZoZeFiNa

Active Member
9 Ιανουαρίου 2013
38
0
Athens
Την νηστεία την κάναμε, για μια μέρα (σχεδόν) μόνο νεράκι, την επόμενη λίγο φαγάκι και μετα λίγο ακόμα και μετά ένα κοτόπουλο την ημέρα (αντί για 1 1/2). Το χωρίζω σε 3 γεύματα και το τρώει μια χαρά!(όταν δεν θέλει άλλο σταματάει, αλλά μια φορά έγινε!) Είναι η τρίτη μέρα που τρώει κανονικά, αν μέχρι αύριο δεν σταματήσει θα ξεκινήσουμε αντιβίωση, που συγχρόνως θα συνεχίσει την ίδια διατροφή. Διάρροιες έχει από την πρώτη μέρα που ήρθε (στο ταξίδι και την μέρα που μείνανε πάνω δεν είχε (?)), δεν μπορεί να τον πείραξαν οι κροκέτες που του έδωσα (μόνο 3 γεύματα έφαγε), όσο για πριν... ένας θεός ξέρει! δεν έχει πυρετό και από την κλινική εξέταση δεν φαίνεται κάτι.. Όρεξη και κέφι όσο περνάνε οι μέρες ανεβαίνουμε!

Απλά είναι όλα τα έξοδα μαζί - έχω και τα εμβόλια για το καλαζάρ της μικρής- και βγαίνω εκτός προϋπολογισμού.. Είπα μήπως καμιά ιδέα να γλιτώσω κάτι.. Αλλά δεν πειράζει! Τι να κάνουμε, ελπίζω μόνο να μην είναι τίποτα! Μετά θα το γυρίσουμε σε κροκέτες!