Αρκετά ανήσυχος μέσα στο σπίτι!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αρκετό καιρό τώρα ανήσυχος!

Με μένα χαλαρός!

Με τα υπόλοιπα μέλη(μπαμπάς,μαμά,αδερφή) πολλές φορές είναι ανήσυχος ενίοτε εκνευρισμένος που προσπαθούν να τον ηρεμήσουν,ενίοτε ανυπάκουος!

Πολλές φορές είναι και σε μένα αλλά εγώ τον ηρεμώ αμέσως οπότε δεν υπάρχει θέμα με μένα στο σπίτι!Όταν λείπω είναι έτσι!Όχι επειδή λείπω!Δηλαδή δεν φεύγω και να στρεσάρεται πχ!

Με κλίμακα γενικά τον σκύλο τον χειρίζομαι εγώ!
Μετά ο πατέρας μου και έπειτα η αδερφή μου!
Ωστόσο θεωρώ ότι δεν έχει να κάνει με χειρισμό και από ποιόν!

Η καθημερινότητα δεν έχει αλλάξει!

Στην βόλτα υπάρχει πολύ άσκηση και πρόγραμμα!

Δεν υπάρχει θηλυκό που να σέρνει!

Δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας!

Είναι μόνο συμπεριφορά!
Μόνο μέσα στο σπίτι εμφανίζεται η συμπεριφορά αυτή!

Αναρωτιέμαι τι τρόπο μπορώ να βρω ώστε να τον κάνω να ηρεμεί!Μόνος τρόπος που ακολουθώ είναι να τον φωνάζω σε μένα και έρχεται σε μένα και να κάθεται δίπλα μου ή μπροστά μου και ηρεμεί!Βασικά και βλακεία να κάνει καμιά φορά(σε φυσιολογικά όρια) μόλις ακούσει την φωνή μου ταρακουνιέται και συνέρχεται από την μ#$^#%κια που τον δέρνει ώρες ώρες!

Εν τέλει,θεωρώ ότι είναι θέμα συμπεριφοράς!

Την επόμενη βδομάδα θα το συζητήσω με τον εκτροφέα-εκπαιδευτή!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Στελιο ποιος ταιζει το σκυλι?
Ποιος το βγαζει βολτα?
Μηπως οταν δινει καποιος εντολη πεταγεται καποιος και παρηγορει το σκυλο?η οταν τον γκαζωνει καποιος τον παρηγορει καποιος αλλος?
Ισως στο περιβαλλον να μην αλλαξε τιποτα,ο σκυλος ομως μεγαλωσε και εξελισεται διαμορφωνετε.
Πρωτη εντυπωση,καποιος πρεπει να σκληρηνει την σταση του απεναντι στον σκυλο η καποιος να την μαλακωσει, να συντονιστειτε δηλαδη.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο σκύλος ταΐζεται από όλους!Όπως τύχει!Όποιος τον φέρει από την απογευματινή βόλτα θα τον ταΐσει αυτός!

Ο σκύλος βγαίνει βόλτα πιο πολλές φορές με μένα!
Έπειτα με τον πατέρα μου και μετά με την αδερφή μου!

Όχι δεν είναι κανένας πιο ελαστικός και πιο αυστηρός!
Έχουν πάρει από την αρχή όλοι εντολές από μένα να ακολουθούμε ίδια τακτική!
Δεν είναι τέτοιο άνθρωποι οι γονείς μου!

Στην βόλτα είναι ήρεμος και υπάκουος με όλους!
Ομολογώ ότι με μένα τα κάνει όλα άψογα σε σχέση με τους γονείς μου!

Το θέμα μου είναι ότι όταν εκνευρίζεται,είναι ανήσυχος κτλ μας ενοχλεί!

Στριφογυρνάει μέσα στο σπίτι!Έρχεται και μας ρουθουνίζει ενοχλητικά!
Δηλαδή από εκεί που είναι τέζα κάτω μπορεί να σηκωθεί και να αρχίσει τα αλώνισμα μέσα στο σπίτι και την "ενόχληση"!

Επίσης να επισημάνω ότι ό,τι κάνουμε έξω στην βόλτα,ασκήσεις,τρέξιμο,επαναφορές,βασική υπακοή κτλ αρχίζει και σταματάει έξω!
Στο σπίτι δεν ασχολούμαστε καθόλου!

Τις εναλλαγές δεν μπορώ να καταλάβω...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι είναι στην εφηβεία!

Πως να την χειριστώ προσπαθώ να μάθω χωρίς να του δείξω ότι την ανέχομαι!

Ναι βλέπω σημάδια εφηβείας,όπως ότι μας τσιγκλάει!
Δεν γίνεται από εκεί που κοιμάσαι και είσαι τέζα χωρίς αναμπουπούλα μέσα στο σπίτι να σηκώνεσαι και να αρχίζεις τις βλακίες!
Ναι το δέχομαι μέχρι ένα σημείο,αν πω "τέλος" σταματάει και ξαναξαπλώνει!Δεν μπορώ να καταλάβω με τι σκεπτικό το κάνει!

Του έχουμε δείξει από την αρχή ότι μέσα στο σπίτι δεν κάνουμε απολύτως τίποτα!

Μερικές φορές πιάνω τον εαυτό μου να έχω περάσει το όριο αυστηρότητας και σταματάω!
Ο Αδάμ ξέρει πόσο αυστηρός είμαι και το δέχεται αλλά εγώ δεν θέλω να το ξεπεράσω,απλώς θέλω να γίνω πιο "διπλωματικός"!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Φαντάζομαι ότι δοκιμάζει τα όρια του....σε όποιον τον παίρνει να το κάνει....!!
Υπομονή...'εχω περάσει 2 εφηβείες....

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Σημαντικό κομμάτι κι αυτό
εδώ είναι που χρειάζεται η σταθερότητα.
και εδώ είναι που παίρνει την τελική απόχρωση ο χαρακτήρας του σκύλου-που έχει μεν σχηματιστεί γενικά αλλά τώρα μεστώνει
Κουράγια

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ή σφιγγεις τα ζωναρια κι αλλο ή τον βαζεις στο crate ή τον ανεχεσαι.
Χαιρομαι που βοηθησα! :D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ή σφιγγεις τα ζωναρια κι αλλο ή τον βαζεις στο crate ή τον ανεχεσαι.
Χαιρομαι που βοηθησα! :D
Το να σφίξω τα ζωνάρια Άρη μια λέξη είναι!
Το θέμα είναι ότι πάντα ήμουν σταθερός και ήξερα ανά πάσα στιγμή πως να χειριστώ κάποια κατάσταση!
Ο σκύλος έχει πρόγραμμα!
Πόσο να σφίξω τα ζωνάρια σε σημείο που να μην τον εκνευρίσω?

Το crate το χρησιμοποιώ σε περίπτωση που κρίνω ότι δεν αρέσει στον επισκέπτη ο σκύλος να κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι ή σε κάποια δουλειά που έχει μικροαντικείμενα και δεν μπορώ να έχω το μυαλό μου παντού γιατί είναι και περίεργο το χαϊβάνι:D!

Δεν θα ανεχτώ καμία συμπεριφορά!Είναι το μόνο σίγουρο!

Και ΟΧΙ δεν βοήθησες!:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
:D

Και πώς θα γινει ομως να μην ανεχτεις καμια συμπεριφορα οπως λες, και να μην σφιξεις τα ζωναρια?

Επισης, δεν καταλαβαινω αυτο:
Πόσο να σφίξω τα ζωνάρια σε σημείο που να μην τον εκνευρίσω?
Τι σημαινει εκνευριζεται?
Ισως επρεπε να πεις "Πόσο να σφίξω τα ζωνάρια σε σημείο που να μην τον "ριξω".

Οσο για τους επισκεπτες, συγνωμη αλλά εγω τους εχω χεσμενους. Αν δεν τους αρεσουν τα σκυλια μου, να μην σωσει και πατησουν.
Συγνωμη και παλι, ΟΚ? Προσωπικο θεμα ειναι αυτο και επισης καταλαβαινω οτι μενεις με γονεις.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ωραία ας αναφέρω ένα παράδειγμα...

Τώρα το απόγευμα ερχόμαστε από την βόλτα
Τρώει,πίνει νερό και πάει και ξαπλώνει σε μια από τις συνηθισμένες γωνιές του,κάποια στιγμή μετά από κανά μισάωρο σηκώνεται και σουλατσάρει μέσα στο σπίτι,συνηθισμένο,έρχεται μέσα στο δωμάτιο που κάθομαι εγώ και ακουμπάει το κεφάλι του στο πόδι μου ενώ εγώ περιηγούμαι στις σελίδες του forum μας:D,του λέω "τι είναι αγόρι μου,ξύπνησες?",μου βγάζει ένα κλάμα-παράπονο και φεύγει και πάει και ενοχλεί(ρουθουνίζει) την αδερφή μου στο σαλόνι η οποία έβλεπε "Μυστικά της Εδέμ?":D!
Την ακούω που τον λέει "Αδάμ,πήγαινε στην θέση σου" εννοώντας μια από τις γωνίες του!Δεν πάει ο Αδάμ και αρχίζει να την σπρώχνει με την μουσούδα του ώσπου στο τέλος αναγκάζεται η αδερφή μου να του πει "τέλος" με φωνή και δυνατά,σταματάει,κάθεται μπροστά της,και ξανά αρχίζει να την ενοχλεί με την μουσούδα του μετά από λίγο!
Δεν επεμβαίνω εγώ καθόλου και την ακούω που του λέει πιο δυνατά "τέλος"!Σταματάει και κλαίγεται!

Άλλες φορές δεν σταματάει και θα ενοχλήσει πιο πολύ του τύπου θα πάρει την παντόφλα μου/του/της ανάλογα ποιος θα είναι σπίτι και ή θα μου την φέρει ή θα περιφέρεται μέσα στο σπίτι με αυτήν!Θα του την πάρει και θα του μιλήσει έντονα,θα τον μαλώσει και θα κάθεται να τον κοιτάει σαν το χαϊβάνι!Μετά θα σταματήσει και θα κλαίγεται!

Ελπίζω να έγινα σαfής δίνοντας αυτό σαν παράδειγμα!
Όπως καταλαβαίνετε δεν ξέρω πως μπορώ να γίνω πιο αυστηρός!

Άρη όπως βλέπεις δεν έχει να κάνει ούτε με επισκέπτες ούτε με crate!

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ε ναι αν πιάνει την μια φορά την παντόφλα,τώρα 15 μέρες τα Χριστούγεννα τις μπάλες από το δέντρο και όλα τα στολίδια,καήκαμε!

Χαχαχα τον σκύλο μου δεν ξέρω...?:D

Είναι μεγάλος τσόγλανος του το αναγνωρίζω!:cool:

Δεν παίζει να αδιαφορήσω γιατί θα μου φέρει όλο το δέντρο στα πόδια!

Ωστόσο το θεματάκι ακόμη δεν λύνεται!

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ανικανοποιητος ο μικρος,ετσι εκανε ο Δαιμωνας(και το κανει ακομα μερικες φορες)ξαπλωνε και εκλαιγε εβγαζε αυτο το μπι μπι αλλα το εχουν πολλα Φιλα αρσενικα αυτο,καμμια φορα εκτος ωραριου ερχοταν και με εσπρωχνε να παμε βολτα,μαλλον δεν τον γεμιζει το προγραμμα σου Στελιο,πρεπει μαλλον να ανακαλυψεις τι του λειπη,οχι παντως κουραση η βολτα,κατι με ενδιαφερων θελει,κατι καινουριο στην ζωη του,τον τρωει η ρουτινα μαλλον,αλλαξε καμμια διαδρομη,και αστον να μυρισει οση ωρα θελει εκει που μυριζει,αστον να σε παει αυτος βολτα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι Ηλία έχεις πετύχει διάνα σε όλα!

Αισθάνομαι και εγώ τον τελευταίο καιρό ότι συμβαίνει αυτό!
Αισθάνομαι ότι είμαι αυστηρός σε σημείο που να ενοχλείτε ο μικρός!

Αυτό που περιγράφεις παραπάνω για το ότι δεν τον γεμίζει το πρόγραμμα μου,ότι θέλει κάτι καινούργιο κτλ το σκεφτόμουν και το είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά νόμιζα ότι αν κάνω κάποια παύση στο πρόγραμμα μας θα κάνει "κοιλιά" ο μικρός!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Καλημερα.
Στελιο, αν εξαιρεσουμε τις παντοφλες και τις μπαλες του δεντρου, με αναλογο τροπο λειτουργει και η Ηρα, ειδικα στην γυναικα μου όταν μαγειρευει. Και μετα πρεπει εγω να επιβαλω την ταξη.

Μου δινεται η εντυπωση ότι εχεις την αξιωση ο Αδαμ εντος σπιτιου να μετατρεπεται σε γλαστρα. Ή για να το πω πιο ομορφα, να κλεινει τους διακοπτες τελειως, μεχρι να αποφασισετε εσεις να ασχοληθειτε μαζι του ή να τον πατε βολτα.

Η δικια μου λυση, όταν παραγινεται εκνευριστικη και δεν εχουμε ορεξη να ασχοληθουμε μαζι της είναι η υπακοη και κυριως η εντολη place, μια και δεν εχω crate.

Με την πολλη αυστηροτητα, την βλεπεις που παει και αραζει παραπονεμενη σε μια γωνια και μενει εκει «πεσμενη», αλλά αυτό δεν είναι το ζητουμενο μου.
Εφοσον αποφασισα να την εχω ελευθερη μεσα στο σπιτι, πρεπει και να αποδεχτω καποια πραγματα και να κανω κι εγω καποιους συμβιβασμους.
Επισης, να σου θυμισω οτι τα σκυλια εχουν την «ικανοτητα» να βαριουνται!

Ουτε εγω ασχολουμαι ιδιαιτερα με την Ηρα μεσα στο σπιτι (εξαλλου την μιση μερα ειμαστε εξω), αλλά καπου νομιζω ότι χρειαζεται.

Βεβαια, η υπαρξη της σουπερ «ενοχλητικης» Ζηνας βοηθαει στο να μην βαριεται ιδιαιτερα η Ηρα.

Τωρα ελπιζω να βοηθησα καπως.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ναι και αυτό γίνεται Άρη, όταν βλέπουμε ότι παρεκτρέπεται μέσα στο σπίτι τον "ξεγελάμε" με υπακοή και την εντολή "θέση σου"!
Αλλά πάλι θα "μυξοκλάψει" και θα ξανασηκωθεί να σουλατσάρει!

Ναι είμαι όντως πολύ απαιτητικός και περιμένω από τον Αδάμ να υπακούσει!

Σκέφτομαι όμως...πολλές φορές αναγκάζομαι να επιβάλλω την τάξη εγώ μέσα στο σπίτι γιατί πχ η μητέρα μου δεν μπορεί εκείνη την στιγμή που μαγειρεύει να του επιβάλλει την τάξη με αποτέλεσμα ενώ επιβάλλω εγώ την τάξη να έχει συνηθίσει ο σκύλος να τον συνετίζω ΜΟΝΟ εγώ και λιγότερο οι άλλοι με αποτέλεσμα και πάλι όταν είμαι εγώ στο σπίτι τις περισσότερες φορές να είναι ήρεμος ενώ όταν λείπω να είναι τον πιάνει η βλακεία του!

Μάλλον πρέπει να κάνω ένα mix πραγμάτων για να δω!
Αυτά που περιγράφει ο Ηλίας για το έξω από το σπίτι και αυτό που περιγράφεις εσύ για το μέσα στο σπίτι!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
όταν βλέπουμε ότι παρεκτρέπεται μέσα στο σπίτι τον "ξεγελάμε" με υπακοή και την εντολή "θέση σου"!
Αλλά πάλι θα "μυξοκλάψει" και θα ξανασηκωθεί να σουλατσάρει!

Ναι είμαι όντως πολύ απαιτητικός και περιμένω από τον Αδάμ να υπακούσει!
Να ενα μεγαλο λαθος ομως Στελιο. Ξανασηκωνεται και σουλατσαρει, οπω λες.
Place σημαινει στη "θεση σου ο,τι και να γινει, εκτος αν σου εχω μαθει διαφορετικα", πχ ενδεχομενος κινδυνος, φυλαξη κλπ, που και παλι ειναι υπο συζητηση, γιατι ο σκυλος μπορει να το εκμεταλλευτει και να μας κοροίδευει και να σηκωνεται για να μας φυλαει απο τις μυγες!

Διορθωση και στην θεση του μεχρι να δωσεις εντολη αποδεσμευσης release command, πχ ενα ΟΚ, που ακυρωνει το place.

Με βαση τα παραπανω, οχι, δεν εισαι πολυ απαιτητικος οπως λες.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δεν θα σηκωθεί αμέσως αλλά θα τον πω "θέση σου" θα πάει θα κάτσει,θα ξαπλώσει μετά από λίγο,μπορεί να κοιμηθεί κιόλας και όοοταν περάσει ώρα θα σηκωθεί και αν του ρθει θα ενοχλήσει!

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Ο Καισαρας ειναι 12 μηνων και κανει τα ιδια και χειροτερα! την ημερα ειναι ηρεμοτατος αλλα μετα τις 6 -7 το απογευμα και κυριως μετα το φαγητο του,τον πιανει η μαλ..α! αρχιζει και κυλιεται στο χαλι,σηκωνει το κρεβατι του στον αερα,γαυγιζει ,χοροπηδα και κανει οτιδηποτε για να τραβηξει την προσοχη μας .Αν δε, του δωσω εντολη πλατσ εκεινη την στιγμη ή υψωσω την φωνη, μου αντιμιλα ,συνεχιζει δηλαδη χειροτερα και γαυγιζει και δυνατα ! αρχικα εκλεινα την πορτα μεχρι να ηρεμησει αλλλα αυτο επιασε για λιγο (μετα με αναγκαζε να παω να τον μαλωσω γιατι κοντευε να διαλυσει το χαλι).Τελικα ηρεμει ή αν του φορεσω το λουρι και τον βαλω σε πλατσ διπλα μου η αν του κανω λιγη υπακοη.Μερικες φορες ομως ουτε αυτο δεν πιανει και αναγκαζομαι να τον κλεισω στο crate ( για λιγο θα κλαψουρισει αλλα μετα θα ηρεμησει).Πιστευω οτι το κανει γιατι βαριεται αλλα και γιατι μας δοκιμαζει καθημερινα για να δει μεχρι που τον παιρνει(οποτε προβλεπω οτι θα συνεχισει ετσι για μερικους μηνες ακομη,δυστυχως).Καλη μας και καλη σας υπομονη Στελιο:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97