Αργος και Ζαρα ... Τα σκυλιά μου (χρειάζομαι μια συμβουλή)

Xristos1995

Member
28 Ιουνίου 2010
8
0
Rodos
Λοιπόν έχω αυτά τα δυο σκυλιά που είναι Labrador retriever. Πρόσφατα έπεισα τους γονείς μου για τις ώρες που θα είναι δεμένα να τους κάνουμε έναν χώρο για να είναι λιμένα(που πιστεύω είναι καλύτερα)

O Αργος είναι 2 χρονών και είναι πολύ υπάκουος , επίσης έχει μάθει να υπακούει σε πολες εντολές. Μέχρι και στις βόλτες τον έχω λυμένο και δεν φεύγει από δίπλα μου:):)

Η Ζάρα είναι 1 χρόνου και είναι πάρα πολύ ζωηρή κάνει συχνά αταξίες στον κήπο κάτι που δεν αρέσει και πολύ στους γονείς μου. Είναι πολύ παιχνιδιάρα και μου αρέσει αυτό.

ΕΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ .Λοιπόν η Ζάρα είναι πολύ λαίμαργη(έτσι λένε η γονείς μου)Αλα έχω ακούσει πολλά για το πως μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε αυτό και που λέτε στις βόλτες ότι βρει το τρώει και πολες φορές αυτά που τρώει δεν κάνουν καλό ...ΔΕΝ ΘΕΛΩνα καταλήξει στις βόλτες με φίμωτρο.Τι να κάνω για να τις κόψω αυτό το κακό συνήθιο ???

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Πόσο συχνά πας βόλτα την Ζάρα? Μήπως έχει πολύ ενέργεια και εκτονώνεται έτσι?
Επειδί κι η δικιά μου ότι έβρισκε ήθελε να το 'δοκιμάσει' έκανα το εξής... Στης πρώτες βόλτες όποτε έσκυβε το κεφάλη να πάει να πιάσει κάτι της έλεγα "Leave It" και απότομο τράβιγμα του λουριού. Καλό θα της κάνει όταν είστε σπίτι να της πετάς κάνα κοκκαλο-παιχνίδι και να της μάθεις να τα αφήνει όταν το ζητάς.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Μισό λεπτό για να κατανοήσω κάποια πράγματα.

Είσαι 15 χρονών από ότι καταλαβαίνω.... και τα σκυλιά σας μένουν μόνιμα δεμένα στον κήπο σας.

Διάβασα για βόλτες του Άργου ο οποίος είναι πολύ υπάκουος.

Ερωτήσεις:
-τα σκυλιά μένουν εντός ή εκτός σπιτιού?
-πόση ώρα τη μέρα πάει βόλτα (όχι στον κήπο, αλλά έξω, βόλτα) ο Άργος και πόση αντίστοιχα η Ζάρα?
-ποιός φροντίζει κυρίως τα σκυλιά? Ποιός βάζει δλδ κάθε μέρα το φαΐ τους, ποιός τα καθαρίζει (αν μένουν έξω και τα κάνουν έξω) κλπ κλπ κλπ.

Προσωπικά είμαι 100% υπέρ του φίμωτρου προκειμένου το ζώο να μην φάει κάτι από κάτω. Ειδικά στην περίπτωσή σου που μιλάμε για ένα 15χρονο έφηβο. Δεν κάνει καμία ζημιά στο ζώο, ούτε το στρεσάρει αν χρησιμοποιείται σωστά. Καλό θα του κάνει και θα αποτρέψει από το να συμβούν τα χειρότερα.

Xristos1995

Member
28 Ιουνίου 2010
8
0
Rodos
Απαντώ στις ερωτήσεις σου.
Τα σκυλιά μένουν εκτός σπιτιού.Για περίπου 45 λεπτά το πρωί και 45 το απόγευμα προς βραδάκι την ίδια στιγμή με τον Αργο χωρίς λουρί και την Ζαρα με...Τα βγάζω πάντα εγώ αλά αν προκύψει και δεν μπορέσω τα βγάζουν οι γονείς μου-Όποιος βγάλει τα σκυλιά τα ταΐζει κιόλας...Τα έχουμε εκπαιδεύσει ώστε να μην τα κάνουν στον κήπο. Όταν έλεγα αταξίες στον κήπο εννοούσα να αρχίσει να σκάβει λάκους....

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97