Από πού να πάρω γαλλικό μπουλντόγκ;

frosini

Member
10 Ιανουαρίου 2011
9
0
Θεσσαλονικη
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Γράφω πρώτη φορά στο forum. Σας ανακάλυψα πρόσφατα, όταν αποφασίσαμε με τον άντρα μου ότι θέλουμε να αποκτήσουμε ένα "γαλλάκι" και διάβασα πολλά σχετικά thread για τη ράτσα εδω μέσα. Μάλιστα διάβασα και ένα thread με τον ίδιο τίτλο ακριβώς με το δικό μου αλλά επειδή είχε ημερομηνία 2 χρόνια πριν ήθελα ξανά να επικαλεστώ τη βοηθειά σας.

Σίγουρα δε θέλουμε να αποκτήσουμε το μελλοντικό μέλος της οικογένειας μας μέσω pet-shop και απευχόμαστε να πέσουμε σε κάποιον εκτροφέα ΒΥΒ.

Θέτω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις:
- έχετε να μας προτείνετε κάποιον εκτροφέα στην Ελλάδα από προσωπική ή φιλική εμπειρία;
- ξέρετε που περίπου κυμαίνονται οι τιμές για ένα κουταβάκι;
- τι πρέπει να προσέξω κατά την επιλογή του εκτροφείου;

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καλωσήρθες και καλή χρονιά και σε σένα. Πάρε τηλέφωνο τον ΚΟΕ να σου πούνε και σιγουρα θα ξέρουν και τα μέλη εδώ μέσα που έχουν γαλλάκια. Πάντως αν η τιμή είναι υψηλή για σένα, θα σε συμβούλευα κανένα ημίαιμο από καταφύγιο. Προχτές στο σκυλόπαρκο συνάντησα την οικογένεια ενός κτηνιάτρου που παίρνουν ΠΑΝΤΑ ημίαιμα από καταφύγιο και είχαν ΠΕΝΤΕ, τρομάρα τους!!:p:p:D:D:D Το τελευταίο απόκτημά τους ήταν μισό αγγλικό μπουλντόγκ και μισό μπιγκλ και ήταν τόσο ωραίο κουτάβι που πραγματικά το πέρασα για σούπερ ράτσας!! Τους ρώτησα τι ήταν και μου απάντησαν σκασμένοι στα γέλια "κοπρέξ"! (αγγλιστί mutt) Καταπληκτικό σκυλάκι, ΠΟΛΥ ωραίο, σχεδόν τσάμπα (στην Αμερική πληρώνεις κάποιο συμβολικό ποσό που δεν καλύπτει καν τα πραγματικά έξοδα που θα έκανες αλλιώς για το σκύλο) και γενικώς η ζήλεια του πάρκου (εννοείται μετά το Μουφ που το ζηλεύουν απαξάπαντες για την ομορφιά και τη χάρη του!).:p:p:D:D:D

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
έχετε να μας προτείνετε κάποιον εκτροφέα στην Ελλάδα από προσωπική ή φιλική εμπειρία;
Όχι.
Ξεκίνα με το να πάρεις τηλ στο ΚΟΕ να σου πει τα αναγνωρισμένα εκτροφεία.

ξέρετε που περίπου κυμαίνονται οι τιμές για ένα κουταβάκι;
Αγορά συν τα πρώτα έξοδα,σίγουρα πάνω από 1000.

τι πρέπει να προσέξω κατά την επιλογή του εκτροφείου;
http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?370-ΠΩΣ-ΔΙΑΛΕΓΩ-ΕΚΤΡΟΦΕΑ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλώς ήρθες στο φόρουμ :)
Καλή χρονιά και σε σένα και με το καλό να έχεις το σκυλάκι σου. Τα γαλλάκια αρχίζουν και γίνονται περιζήτητα :rolleyes:
Οι γνώστες της φυλής, υποστηρίζουν ότι ο ασφαλέστερος τρόπος να τα αποκτήσεις, είναι από εκτροφείο του εξωτερικού.
Κάνε τον κόπο να κάνεις μια αναζήτηση, στις άπειρες συζητήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς, για χάρη τους.
Μπορεί να πέσει το μάτι σου, σε κάτι πολύ σημαντικό, που ούτε καν σου πέρναγε από το μυαλό.

frosini

Member
10 Ιανουαρίου 2011
9
0
Θεσσαλονικη
ευχαριστω πολύ για τις μέχρι τώρα πληροφορίες σας. Θα πάρω τηλ τον ΚΟΕ και ελπίζω να βγάλω κάποια άκρη γιατί διάβασα σε αρκετά thread ότι κάποιοι προσπάθησαν να πάρουν πληροφορίες και δεν τα κατάφεραν.

Περιμένω και άλλα posts.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω θα κανω απλα ενα Copy-Paste με λιγες αλλαγες- μιας απαντησης μου σεπαρπομοιο θεμα απο 7.1.

Καλος την.
Τα γαλλικα ειναι καταπληκτικα σκυλια, με αρκετες οστοσο ιδιαιτεροτητες και ευαισθησιες.

Εκτος απο το πολυ συχνο προβλημα με το αναπνευστικο τους συστημα (που οδηγει σε καρδιοπαθεια αμα δεν αντιμετοπιστει χειρουργηκα εαν υπαρχει), - εχουν πολυ συχνα αλλεργιες, προβληματα με την σπονδυλικη στηλη (προπτοση μεσοσπονδυλου δισκου, λογο δυσμορφιων της σπονδυλικης οπος Hemivertribrae πχ.), προλβηματα με την επογονατιδα, Cherry eye (Προπτοση του αδενα του τριτου βλεφαρου) και δερματικα!

Εγω εχω 3 γαλλικα και ασχολουμε αρκτεα χρονια τωρα με αυτην την φυλη!
Εινια τρομερα σκυλια. Εκφραστικα, τρυφερα και πιστα! Αλλα και ξεροκεφαλα.
Μαδανε αρκετα!

Λογο του οτι στην ελλαδα ο ομιλος γαλλικον μπουλντογκ σχεδον δεν υφησταται (μονο στα χαρτια πια και ανενεργος αρκετα χρονια τωρα)- δεν υπαρχουν αυστηρες κανονισμους και προυποθεσεις που πρεπει να εκπληρονουν οι εκτροφεις!
Και ο ΚΟΕ βασικα δεν υποχρεωνει κανεναν "εκτροφεα" γαλλικον για εξετασεις για οποιοεσδηποτε κληρονομικες παθησεις - η οτιδηποτε εχει σχεση για να διασφαληστει η υγεια των σκυλων. Οι ελεγχοι που γινονται απο μερια του ειναι ανυπαρκτοι.
Σαν αρχαριος και ασχετος ομος ειναι μαλλον πολυ δυσκολο να ελεγξει ενας ενδιαφερομενος την υγεια των γεννητορων του εκαστοτε ατομο που δηλωνει εκτροφεας της φυλης- αφου δεν υπαρχει ΖΤP (εξεταση καταλληλοτητας για εκτροφη).
Αποτελεσματα εκθεσεων μορφολογιας δεν φτανουν εκει!! Εχω και εγω μια σκυλα με αρκετα "εξαιρετος"- ομος πολυ κακια υγεια (αναπνευστικο και μαλλον σπονδυλικη στηλη).

Εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις- Το Εκτροφειο του εξωτερικου (αλλα απο χωρα οπου υπαρχει επισημα αυστηρος ελεγχος, οπος αυστρια, γερμανια, ελβετια) ειναι μαλλον μονοδρομος, εαν θες να τα κανεις ολα σωστα! Οστοσο υπαρχουν και σε αλλες χωρες εκτροφεια, τα οποια ειναι αξιοπιστα και εφαρμοζουν εξετασεις στα σκυλια τους. Αλλα θελει αρκετη πειρα να τους ξεχορισεις.

Σκυλος απο BΥΒ η PetShop ειναι απλα ρωσσικη ρουλεττα. Ξερω αρκετους που εχουν αφησει σε λιγο χρονικο διαστημα ενα τοσο τεραστιο ποσο στον κτηνιατρο- που θα μπορουσαν να παρουν ετοιμο πρωταθλητν απο πολυ καλο εκτροφειο.

Κουταβι γαλλικο, καλου εκτροφειο- απο οπουδηποτε στον κοσμο στοιχιξει απο 1200-1800 ευρω.

Για περαιτερε ερωτησεις= εδω ειμαστε εμεις!

Last edited: