Απόκτηση samoyed

fencaki

Member
6 Ιανουαρίου 2012
8
0
πουθενα
γεια σας,ειμαι καινουριο μελος στο φορουμ και αρχικα θα ηθελα να πω, πριν μπω στο θεμα πως ειναι οτι καλυτερο εχω βρει μεχρι στιγμης απο αποψη ενημερωσης για τον σκυλο.συγχαρητηρια..!για να μην πολυλογω θα ηθελα να σας πω πως θελω να αποκτησω ενα samoyed ειμαι φαν της φυλης. ειμαι φοιτητρια και μενω σε διαμερισμα..το καλο βεβαια ειναι οτι καθημερινα αθλουμαι, διανυω μεγαλες αποστασεις ετσι μπορω να τα συνδιασω ολα μαζι με το μελλοντικο μου σκυλο. Δεν εχω μεγαλη εμπειρια στα σκυλια μπορω να πω αν και περασαν αρκετα απο τη ζωη μου μεχρι στιγμης καθως ο πατερας μου ανεκαθεν τα αγαπουσε...θα ηθελα λοιπον να μου δωσετε οτι συμβουλη νομιζετε πως θα μου κανει καλο γιατι δεν μου αρεσουν οι τα επιπολαια πραγματα..!

kostasm

Member
26 Δεκεμβρίου 2011
10
0
Για σου fencaki.Τα samoyed είναι Πανέμορφα σκυλιά. Επειδή λες ότι κάνεις μεγάλες αποστάσεις και μιας και εγώ κάνω μαραθώνιους.Ένα τέτοιο σκυλί το καλοκαίρι δεν θα το προτιμούσα.θα προτιμούσα ένα κοντότριχο.

fencaki

Member
6 Ιανουαρίου 2012
8
0
πουθενα
γεια σου κωστα..!ξες τι και εγω σκεφτηκα το καλοκαιρι πως αντεχει το σκυλι..αλλα να το κουρεψω δεν μπορω....τι αλλο γινεται για να μην επιβαρυνεται τοσο?

fencaki

Member
6 Ιανουαρίου 2012
8
0
πουθενα
αν καταλαβα καλα λουνα εννοεις απο καποιον εκτροφεα και οχι απο πετσοπ..!αν εννοεις αυτο εχω ενημερωθει πληρως...

fencaki

Member
6 Ιανουαρίου 2012
8
0
πουθενα
ναι το ξερω..!διαβασα ομως σε ενα αλλο θεμα πως λειτουργει ή προκειται να λειτουργησει ενα αν καταλαβα σωστα...και οτι υπαρχει ακομη ενα στα σκοπια αλλα δεν ξερω κατα ποσο καλο ειναι εκεινο και αν οντως ειναι εκτροφειο και δεν ειναι τιποτα αλλο...!απλα δεν μου εχουν απαντησει ακομη στο αλλο θεμα και δεν ξερω πως να κινηθω

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Να πάρεις τηλ τον Κ.Ο.Ε να σου πει εκτροφεία ή δηλωμένες γέννες , δεν ξέρω ακριβώς άλλα μέλη θα ξέρουν καλύτερα .
Υπάρχουν και μέλη με samoyed για να σου απαντήσουν αναλυτικότερα τις απαντήσεις σου .
Μπορείς να πηγαίνεις και σε εκθέσεις , αλλά δεν ξέρω αν γίνονται αυτές τις μέρες .

fencaki

Member
6 Ιανουαρίου 2012
8
0
πουθενα
και εγω αυτο σκεφτομουν...τηλεφωνο στον κοε..! εκθεσεις απ οτι ξερω γινονται στην αθηνα..!αν γινονται οντως εκει μου ειναι σχεδον αδυνατον να παω..!ειμαι στην αλλη ακρη της ελλαδας

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Fencaki αν τελικά καταλήξεις σε samoyed η επιλογή σου θα σε ανταμοίψει, είναι εξαιρετικά σκυλιά. Όμως λάβε υπόψη σου πολύ σοβαρά ότι το καλοκαίρι έχουν σοβαρό θέμα, το πρώτο a/c το βάλαμε στο σπίτι μας για την σαμογιεντίνα μας. Οπότε από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο πρέπει να ξεχάσεις άθληση με το samoyed. Επίσης θέλει προσοχή γιατί είναι ευαίσθητα στον ήλιο.

fencaki

Member
6 Ιανουαρίου 2012
8
0
πουθενα
απριλιο-οκτωβριο?εγω πιστευα απο ιουνιο μεχρι αυγουστο.....για την ευαισθισια στον ηλιο δεν ηξερα...ειχα διαβασει παλια ενα αρθρο που ελεγε πως εχουν προβλημα με το νερο και μετα το μπανιο πρεπει να στεγνωνουν καλα γιατι παθαινουν δερματολογικες παθησεις απο το νερο που κρατιεται στο τριχωμα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Βασικά είπα Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο έχοντας στο μυαλό μου την Αθήνα τα τελευταία χρόνια που από Απρίλιο καλοκαιριάζει. Δεν ξέρω που μένεις.