Απόκτηση νέου φίλου, συμβουλές

tSaKiSoU

Member
26 Αυγούστου 2011
5
0
Γεια σας

Φέτος, τελειώνοντας τις πανελλήνιες πέρασα( μετά από δικη μου "επιλογή" ) κατά πασα πιθανότητα σε μια επαρχιακή πολύ κοντά στο χωριο μου ( 20 λεπτά ).

Στο χωριο αυτό έχω σκεφτεί/προγραμματίσει να μείνω και ύστερα από τις πτυχιακές μου σπουδές.Για αυτόν τον λόγο αλλα και για την αγάπη μου προς τους τετράποδους φίλους μας θα ήθελα να αποκτήσω έναν, αλλα λόγω ότι δεν έχω εμπειρία δεν μπορώ να αποφασίσω τι μου ταιριάζει καλύτερα."γιαυτο" θα ήθελα κάποιες συμβουλές σας.

Καταρχάς το σπίτι που θα μένω είναι μονοκατοικία μέσα σε 2 στρέμματα δικού μας χωραφιού, το σκυλί θέλω να μένει μέσα μαζί μου και όχι έξω ως φύλακας,θα προτιμούσα να είναι μεσαίου μεγέθους,"αφεντοκεντρικο" ( :D ) αλλα να μπορούμε να πηγαίνουμε και για τρέξιμο μαζί και να κάνουμε διαφορες δραστηριότητες, ακόμα να μπορεί να αντέχει το κρύο, γιατί όσο νάναι έχουμε αρκετό εκεί :p .

καμια ιδέα?

Y.G δεν έχω πρόβλημα να διαθέσω ένα χρηματικό ποσο για την απόκτηση σου.

Ευχαριστώ

ASBT

Well-Known Member
1 Απριλίου 2011
180
2
Καλησπέρα και καλως ηρθες, ΠΡΩΤΟΝ μην αποκτησεις για κανενα λογο σκυλο απο πετ σοπ, μονο απο εκτροφεα!
Δευτερον, θα σε κατοτοπισουν καλυτερα τα αλλα μελη για την επιλογη σου.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Μπορεις να παρεις και απο την φιλοζωικη και ετσι να κανεις και μια καλη πραξη γιατι υπαρχουν απειρα αδεσποτα:D Θελεις ενηλικο ή κουταβι? Στην φιλοζωικη μπορεις να βρεις απο κουταβι μεχρι ενηλικο. Επισης αν αποφασησεις οτι σου ταιριαζει καποια συγκεκριμενη φυλη τοτε θα απεφθυνθεις σε εκτροφεα αποκλειστικα!! Αν και θα δωσεις κατι παραπανω, θα εισαι σιγουρος για την υγεια του σκυλου και οτι περνεις ενα καλο προτυπο της φυλης. Μεσαιου μεγεθους γυρω στα 20-25 κιλα δηλαδη ή λιγοτερο? Προσωπικα θα σου προτεινα ενα θυληκο λαμπραντορ (γιατι ειναι πιο "κοντα" απο τα αρσενικα). Ειναι σκυλια για σπιτι αλλα και για τρεξιμο συν ανθρωποκεντρικα και χαζοχαρουμενα :D

tSaKiSoU

Member
26 Αυγούστου 2011
5
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

το σκυλί μου θα προτιμούσα να είναι μέχρι 30-35 κιλά.Επίσης θα ήθελα να πάρω θηλυκό επειδή έχω ακούσει πως είναι πιο "εύκολα" για έναν πρωτάρη ktlp..

Θα κοιτάξω στο φόρουμ για τα λαμπραντορ να δω αν είναι περίπου αυτό που έχω στο μυαλό μου.

και πάλι ευχαριστώ

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Παντως στα κιλα αυτα ειναι το λαμπραντορακι :D Διαβασε γι αυτα δες αν ειναι αυτο που ψαχνεις και μετα παρε τον ΚΟΕ να σου πει εκτροφεια για να αρχισεις το ψαξιμο. Καλη επιτυχια σου ευχομαι και στις εξετασεις και στον νεο σου συντροφο :D

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
tSakiSou, στα 30-35 κιλά το σκυλι θεωρείται μεγαλόσωμο. Πες μας τι ζητάς απο το σκυλο για να μας διευκολύνεις λιγο γιατι τα σκυλιά είναι ανθρωποκεντρικά όλα τους και είναι πάρα πολλά στα 30-35 κιλά.
Θέλεις να είναι ήπιος στην περιποιηση(τριχωμα) ; θες να είναι "εύκολος" ή σου αρέσουν φυλες που εχουν πιο "εκρητικό" χαρακτήρα; Τι απαιτήσεις έχεις σχετικά με τη φύλαξη; Σου αρέσουν οι "πλακουτσωτές" μουρες (βλ. μποξερ για παράδειγμα) ή οι μακρυές;

tSaKiSoU

Member
26 Αυγούστου 2011
5
0
Καλησπέρα και συγγνώμη για τα κενά που άφησε το αρχικό μου post.

Καταρχάς θα μου άρεσε ο σκύλος να μην έχει πολύ μακρύ τρίχωμα,και λόγο περιποίησης αλλα και αισθητικής.Το θέμα φύλαξη δεν με ενδιαφέρει, αλλα αν υπάρχει δεν έχω πρόβλημα.Θέλω να είναι ήπιος σαν χαρακτήρας διότι είμαι πρωτάρης και δεν θέλω να πειραματιστώ πάνω σε ένα δύσκολο σκυλί.Επίσης για το θέμα τις γενικής εμφάνισης δεν έχω καtαλιξει κάπου συγκεκριμένα, μου άρεσε και το λαμπραντόρ που μου προτείνe ο φίλος από πάνω αλλα και κάποιες φυλές σαν λυκόσκυλο.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και ελπίζω να σε κάλυψα

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.572
5.993
Πειραιάς
καλως ορισες !

μια και δεν εχεις προτιμηση σε καποια συγκεκριμενη φυλη θα σου προτεινα να κοιταξεις τις αγγελιες του φορουμ και των φιλοζωικων σωματειων και να επιλεξεις απο εκει.
υπαρχουν σκυλακια για ολα τα γουστα,δυσκολα δε θα συναντησεις καποιο που να σου αρεσει.

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
καλέ τι ζητάς συγγνώμη; σιγά
οπότε σε γενικό πλάνο θελεις ένα μεγαλόσωμο σκυλί και οχι κυρίαρχο
τη λυση του καταφυγειου την εχεις σκεφτει;

**spyv γράφαμε μαζί

tSaKiSoU

Member
26 Αυγούστου 2011
5
0
Να σας πω την αλήθεια δεν είχα σκεφτεί να πάρω αδεσποτακι.Δεν χάνω όμως τίποτα να ρίξω μια ματια.

Κανένα χρήσιμο link έχετε να με φιλέψετε? :p

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλησπέρα και συγγνώμη για τα κενά που άφησε το αρχικό μου post.

Καταρχάς θα μου άρεσε ο σκύλος να μην έχει πολύ μακρύ τρίχωμα,και λόγο περιποίησης αλλα και αισθητικής.Το θέμα φύλαξη δεν με ενδιαφέρει, αλλα αν υπάρχει δεν έχω πρόβλημα.Θέλω να είναι ήπιος σαν χαρακτήρας διότι είμαι πρωτάρης και δεν θέλω να πειραματιστώ πάνω σε ένα δύσκολο σκυλί.Επίσης για το θέμα τις γενικής εμφάνισης δεν έχω καtαλιξει κάπου συγκεκριμένα, μου άρεσε και το λαμπραντόρ που μου προτείνe ο φίλος από πάνω αλλα και κάποιες φυλές σαν λυκόσκυλο.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και ελπίζω να σε κάλυψα
Φιλη οχι φιλος :p Κι εγω θα σου προτεινα λοιπον αδεσποτο αν δεν σε ενδιαφερει αν ειναι καθαροαιμο ή οχι γιατι εκει θα βρεις και αρκετα λυκοσκυλακια :D Εκτος αν θελεις γ.π.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Εγώ βρήκα αυτό. Έβαλα ως φίλτρο αναζήτησης "Ευκολία στην εκπαίδευση". Αυτό βέβαια είναι σχετικό γιατί δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό της φυλής, αλλά εξαρτάται και από το χαρακτήρα τόσο του σκύλου όσο και από τη δική σου ιδιοσυγκρασία και αποφασιστικότητα. Easy To Train Dog Breeds - Easiest To Train Dogs
Πάντως μέχρι 30-35 κιλά νομίζω ότι θεωρείται μεσαίου μεγέθους γιατί οι μεγαλόσωμες φυλές είναι πολλά κιλά περισσότερα. Δεν ξέρω αν η κατηγοριοποίηση έχει να κάνει και με το ύψος του σκύλου βέβαια..

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
mado0lini εγω είπα μεγαλόσωμα γιατι παράδειγμα τα γερμανικά και τα βέλγικα ποιμενικά θεωρούνται μεγάλα (η τροφη τους λεει large breed) το ροτβαιλερ που είναι παραπάνω κιλά το βάζουν στις γιγαντόσωμες μαζί με τον μεγάλο δανό. Βέβαια μπορεί να κάνει και λάθος, ας μας πει κάποιος πιο έμεπιρος :)

tSaKiSoU

Member
26 Αυγούστου 2011
5
0
Γεια σας και πάλι!

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις!Στο θέμα τώρα,με βάλατε σε σκέψεις χθες για το αν πρέπει η όχι να πάρω καθαρόαιμη ράτσα και έτσι το συζήτησα με έναν φίλο μου που έχει χρονια σκύλους.Καταλήξαμε πως αφού δεν έχω καταλήξει ακόμα τι ακριβώς θέλω πολλά ημίαιμα σκυλιά θα συμπλήρωναν αυτά τα χαρακτηριστικά, μου πρόσφερε κιόλας την βοήθεια του στο ψάξιμο αλλα και έπειτα στο μεγάλωμα του σκύλου.

Από βδομάδα, όπου θα έχω ξεκαθαρίσει κάποιες δουλειές θα αρχίσουμε το ξεσκόνισμα του λεκανοπεδίου :p

ευχαριστώ. Θα επανέλθω μετά την απόκτηση του κουταβιού με την παρουσίαση του ^^

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Σωστή απόφαση :) Και μπορείς να ψάξεις και στις υπάρχουσες αγγελίες του φόρουμ.

Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες (και μελλοντικοί) σαν εσένα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.766
7.925
Μπράβο σου για το σκεπτικό και το δικό σου και του φίλου σου! Χαρίζονται πολλά ημίαιμα που θα ταίριαζαν πολύ με την ζωή που περιγράφεις, ποιός σκύλος δεν θα ταίριαζε εδώ που τα λέμε!
Καλή αναζήτηση!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Πολυ χαιρομαι για την αποφαση που πηρες!!! Καθιστε και ξεσκονιστε ολες τις φιλοζωικες και ειμαι σιγουρη οτι θα βρεις τον καινουριο σου φιλο. Καλη επιτυχια ! :D

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Πάντως μέχρι 30-35 κιλά νομίζω ότι θεωρείται μεσαίου μεγέθους γιατί οι μεγαλόσωμες φυλές είναι πολλά κιλά περισσότερα. Δεν ξέρω αν η κατηγοριοποίηση έχει να κάνει και με το ύψος του σκύλου βέβαια..
Τα όρια για τα σκυλία είναι διαφορετικά από αυτά που έχουμε στο μυαλό μας π.χ. η ράτσα του δικού μου θεωρείται μεσαίου μέγεθους , 11-12 κιλά σκυλί βέβαια εμείς είμαστε φέτες και για να είμαστε μέσα στο πρότυπο θέλουμε 1-2 κιλά ακόμα.