Εδώ και 4 περίπου χρόνια μένω με ένα spitz αρσενικό με το όνομα Νέστορας. Γενικά είναι πολύ κοινωνικοποιημένος με ανθρώπους και άλλα σκυλιά, ογιατρός μάλιστα που τον πήγα γιατι πρόσφατα μου παρουσίασε ένα μικρό βήχα, που έχει μεγάλη εμπειρία από σκυλιά, μου είπε ότι είναι πολύ καλό σκυλάκι και συνεργάσιμο και είναι σπανιο για το είδος του\\/και ο Νέστορας βασικά είναι ο λόγος που αγάπησα τα σκυλιά τόσο πολύ!!!Γενικά μου είναι αφοσιωμένος, με κοιτάει στα μάτια ότι και αν του πω και του έχω μεγάλη αδυναμία!Γενικά με τα άλλα σκυλιά έχει μια τάση να τα καβαλάει (ιδιαίτερα αν καταλάβει ότι τον παίρνει) με τα θηλυκά δεν είχε ποτέ κάποιο πρόβλημα και με τα αρσενικάμου είχε βγάλει κάτι κυριαρχικά πρόσφατα λόγω κάποιου δαγκώματος, αλλά με την κατάλληλη κοινωνικοποίηση έχουν σχεδόν κοπεί! Θα έλεγα με εμένα και τους άλλους ανθρώπους είναι αρκετά ζηλιάρης, δηλαδή διαμαρτήρεται όταν πάω να φιλήσω κάποιον, όταν δει να φιλιούνται άγνωστοι μεταξύ τους, ή όταν κάποιος φιλάει και αγκαλιάζει κάποιο άλλο σκυλί! όταν όμως εγώ κάνω χαρές σε ξένα σκυλιά δεν διαμαρτύρεται...
Εδώ και ακετό καιρό σκέπτομαι την απόκτηση δεύτερου θυληκού σκύλου, και συκεκριμένα labrador καθαρόαιμου ή ημίαιμου, για τον υπέροχο χαρακτήρα που έχουν, για την προσαρμοστικότητά τους, για το τι μαθαίνουν γρήγορα, για το ότι τα πάνε καλά με τα άλλα ζώα...Εννοείται ότι αν πρόκειται για καθαρόαιμο θα το πάρω από εκτροφείο και θα φροντίσω για τη στείρωση του! Είμαι σε μεγάλο δίλημμα γιατί από τη μια λατρεύω τα σκυλιά και θα ήθελα έναν δεύτερο σκύλο, αλλά από την άλλη δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στο Νέστορα...Εσείς τι λέτε? Και αν πρόκειται να αποκτήσω δεύτερο σκύλο να προτιμήσω ενήλικα ή κουτάβι?
Ευχαριτώ
Εδώ και ακετό καιρό σκέπτομαι την απόκτηση δεύτερου θυληκού σκύλου, και συκεκριμένα labrador καθαρόαιμου ή ημίαιμου, για τον υπέροχο χαρακτήρα που έχουν, για την προσαρμοστικότητά τους, για το τι μαθαίνουν γρήγορα, για το ότι τα πάνε καλά με τα άλλα ζώα...Εννοείται ότι αν πρόκειται για καθαρόαιμο θα το πάρω από εκτροφείο και θα φροντίσω για τη στείρωση του! Είμαι σε μεγάλο δίλημμα γιατί από τη μια λατρεύω τα σκυλιά και θα ήθελα έναν δεύτερο σκύλο, αλλά από την άλλη δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στο Νέστορα...Εσείς τι λέτε? Και αν πρόκειται να αποκτήσω δεύτερο σκύλο να προτιμήσω ενήλικα ή κουτάβι?
Ευχαριτώ