Απόκτηση δεύτερου σκύλου;

niovi t

Member
29 Μαρτίου 2011
14
0
Εδώ και 4 περίπου χρόνια μένω με ένα spitz αρσενικό με το όνομα Νέστορας. Γενικά είναι πολύ κοινωνικοποιημένος με ανθρώπους και άλλα σκυλιά, ογιατρός μάλιστα που τον πήγα γιατι πρόσφατα μου παρουσίασε ένα μικρό βήχα, που έχει μεγάλη εμπειρία από σκυλιά, μου είπε ότι είναι πολύ καλό σκυλάκι και συνεργάσιμο και είναι σπανιο για το είδος του:cool:\\:D/και ο Νέστορας βασικά είναι ο λόγος που αγάπησα τα σκυλιά τόσο πολύ!!!Γενικά μου είναι αφοσιωμένος, με κοιτάει στα μάτια ότι και αν του πω και του έχω μεγάλη αδυναμία!Γενικά με τα άλλα σκυλιά έχει μια τάση να τα καβαλάει (ιδιαίτερα αν καταλάβει ότι τον παίρνει) με τα θηλυκά δεν είχε ποτέ κάποιο πρόβλημα και με τα αρσενικάμου είχε βγάλει κάτι κυριαρχικά πρόσφατα λόγω κάποιου δαγκώματος, αλλά με την κατάλληλη κοινωνικοποίηση έχουν σχεδόν κοπεί! Θα έλεγα με εμένα και τους άλλους ανθρώπους είναι αρκετά ζηλιάρης, δηλαδή διαμαρτήρεται όταν πάω να φιλήσω κάποιον, όταν δει να φιλιούνται άγνωστοι μεταξύ τους, ή όταν κάποιος φιλάει και αγκαλιάζει κάποιο άλλο σκυλί! όταν όμως εγώ κάνω χαρές σε ξένα σκυλιά δεν διαμαρτύρεται...

Εδώ και ακετό καιρό σκέπτομαι την απόκτηση δεύτερου θυληκού σκύλου, και συκεκριμένα labrador καθαρόαιμου ή ημίαιμου, για τον υπέροχο χαρακτήρα που έχουν, για την προσαρμοστικότητά τους, για το τι μαθαίνουν γρήγορα, για το ότι τα πάνε καλά με τα άλλα ζώα...Εννοείται ότι αν πρόκειται για καθαρόαιμο θα το πάρω από εκτροφείο και θα φροντίσω για τη στείρωση του! Είμαι σε μεγάλο δίλημμα γιατί από τη μια λατρεύω τα σκυλιά και θα ήθελα έναν δεύτερο σκύλο, αλλά από την άλλη δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στο Νέστορα...Εσείς τι λέτε? Και αν πρόκειται να αποκτήσω δεύτερο σκύλο να προτιμήσω ενήλικα ή κουτάβι?
Ευχαριτώ

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Καλώς ήρθες στό φόρουμ και να χαίρεσαι τον Νέστορα :)

Δεύτερο σκύλο ε; :rolleyes:
Αν είσαι τόσο καλομαθημένη με τον τωρινό σου σκυλάκο και θέλεις να συνεχίσεις να μην έχεις προβλήματα και άγχη, τότε ένας καλός εκτροφέας είναι μονόδρομος.

Η...βεβαίως ένα μη κουτάβι ημίαιμο, από κάποιο καταφύγειο, του οποίου ο χαρακτήρας θα έχει ήδη δείξει.

Καλό θα ήταν να σκεφτείς και την διαφορά μεγέθους για τα μεταξύ τους παιχνίδια. Οχι ότι ένας μεγαλόσωμος σκύλος, είναι απαγορευτική σκέψη, αλλά εσύ ξέρεις αν ο σκύλος σου μπορεί να ανεχθεί ένα ζωηρό, βαρυκόκκαλο, κουτάβι labrador πχ.

Ενήλικο ή κουτάβι; Πόσες αντοχές έχεις; Πόσο σε νοιάζει τι χαρακτήρας θα σου προκύψει;

Σκέψου και την διαφορά ηλικίας. Εκεί κάπου στα πέντε χρόνια, είναι μια καλή τιμή.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Το οικονομικό το σκέφτηκες;
Σε πέρνει η τσέπη σου γιατί τα Λαπ δεν τρώνε και λίγο.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Καλώς ήρθατε!! Κι άλλο σπιτσούλι στην παρέα!! Γερμανικό σπιτς είναι, ε; Πάμε για subforum λέμε!!! :p
Να πάρεις κι άλλο σκυλάκι. Μια χαρά είναι ο Νέστορας για αδερφάκι, σύμφωνα με όσα λες. Ακόμα και ενήλικο, πιστεύω.
Υπάρχει κάποιος λόγος που δε θέλεις πάλι σπιτς;

μου είπε ότι είναι πολύ καλό σκυλάκι και συνεργάσιμο και είναι σπανιο για το είδος του:cool:\\:D/
Τι έχει το είδος του δηλαδή; :rolleyes:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Νομίζω πως το σκυλάκι σου θα χαρεί να έχει παρέα, εδώ χάρηκε η δικιά μου που ήταν 11 χρονών..
Όμως λάβε υπόψη σου ότι ένα τυπικό λαμπ είναι πάαρα πολύ ζωηρό κουτάβι, ατσούμπαλο και διαολάκι και θα την ταλαιπωρεί αρκετά, άσε που όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του θα είναι ακόμη κουτάβι σε σώμα γιγάντιο και θα τoν τσαλαπατάει ...Βέβαια έχω στο μυαλό μου το δικό μου λαμπ που είναι όλο χάρη και λεπτότητα στα παιχνίδια :p
Aν τελικά επιλεξεις λαμπ προτίμησε ένα θηλυκό. Παρόλη την καλή τους φύση, την τρυφερότητα τους και την ευκολία που έχουν στην εκπαίδευση είναι πεισματάρικα και δυνατά σκυλιά και το θηλυκό θα σε δυσκολέψει λιγότερο.

niovi t

Member
29 Μαρτίου 2011
14
0
Μωρε μια χαρά είναι τα σπιτς, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένη! Απλά πολλοί τα περιγράφουν ως νευρικά και πεισματάρικα:picaron:. όχι ο Νέστορας είναι γιαπωνέζικο σπιτς...Τον τελευταίο καιρό τρέφω μεγάλη εκτίμηση προς τα λαμπραντοροειδή, και για αυτό σκέφτομαι για λαμπραντόρ. Απλά με το Νέστορα είναι και η διαφορά μεγέθους...Φοβάμαι μήπως νιώσει κομπλεξικά...Είναι που τον έχω και στα πούπουλα, δεν ξέρω πως θα του φανεί αν έρθει ξαφνικά ένα λαμπραντόρ και πρέπει να μοιράζεται τα χάδια το φαγητό και τα παιχνίδια:(Καλά για θυληκό σίγουρα αν είναι, δεν το συζητάω...Απλά μήπως θα είναι κάπως αταίριαστοι?Δεν ξέρω πραγματικα...

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
γιατι δεν φιλοξενης ενα κουταβι ή ενηλικο σκυλι απο φιλοζωικη για λιγο καιρο για να δεις την αντιδραση του μικρου σ; :)

Α και να τον χερεσε :D δεν βαζεις καμια φοτο να τον δουμε;

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Ιαπωνικο σπιτζ?!
δλδ σα να λεμε samoyed σε μικροτερη εκδοση, κουκλιστικο!
Ειναι πραγματικα πανεμορφο!

Οσο καλοβολο κ αν ειναι ομως το διαστημα του οιστρου αν παρεις θηλυκο οπως λες τι θα κανεις?
Η διαφορα μεγεθους στο παιχνιδι δεν εχει καμια σημασια για τα σκυλια.
Θα μαθουν αν παιζουν κ θα το χαιρονται!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
ο Νέστορας είναι γιαπωνέζικο σπιτς...Τον τελευταίο καιρό τρέφω μεγάλη εκτίμηση προς τα λαμπραντοροειδή, και για αυτό σκέφτομαι για λαμπραντόρ. Απλά με το Νέστορα είναι και η διαφορά μεγέθους...Φοβάμαι μήπως νιώσει κομπλεξικά...Απλά μήπως θα είναι κάπως αταίριαστοι?Δεν ξέρω πραγματικα...
How to play with a different size fellow:) - YouTube

Οπως βλεπεις το μικροσωμο οχι μονο δε νιωθει κομπλεξικα αλλα απεναντιας ειναι ο "κυριαρχος" του παιχνιδιου :)

niovi t

Member
29 Μαρτίου 2011
14
0
nestor2.jpgΔεν μπορώ να καταλάβω πως μπαίνει η φωτο στο προφίλ!...Σίγουρα θα το στειρώσω! Εξάλλου το είπα και στο αρχικό μήνυμα:), όχι μόνο για το Νέστορα, αλλά κυρίως θα είναι τρομερό πρόβλημα να μας κυνηγάνε ένα σωρό αρσενικά...

niovi t

Member
29 Μαρτίου 2011
14
0
Χαχαχα! Τι ωραία που παίζουνε! Είναι απολαυστικό πραγματικά! κάπως έτσι παίζει και ο Νέστορας με τα μεγαλά μόνο πο το παιχνίδι του είναι περισσότερο να τα καβαλάει, και δεν έχει τόσο μεγάλη εξοικείωση! Ευχαριστώ πολύ πάντως!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Μμμμ.. ναι εχεις δικιο δεν το προσεξα..
Οποτε μην εχεις ενδοιασμους..
Το κουκλι σου μια χαρα θα παιζει με το νταρντανομωρο που σκοπευεις να παρεις :)

Φωτο στο προφιλ
πηγαινε εκει που λεει προφιλ χρηστη. Αν θυμαμαι καλα εχει εκει επιλογη.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Λαθος..
Στον πινακα ελεγχου πηγαινε κ εκει αριστερα εχει ρυθμισεις προφιλ οπου μπορεις να φορτωσεις την φωτο.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Μωρόοοοο μου!!!! Το αγαπώ! Όχι, όχι, το θέλω!!!;) :lol:
Η Βερόνικα είναι γερμανάκι. Ε, δεν πειράζει. Θα το κάνουμε το subforum κάποια στιγμή. Μια οικογένεια είμαστε κατά βάση. :D
Γαυγίζουν αρκετά γιατί μας φυλάνε:cool:, αλλά δεν είναι νευρικά. Ούτε πεισματάρικα είναι, μάλλον ανεξάρτητα είναι. Αν κάποιος περιμένει το σπιτς να μείνει σούζα, θα απογοητευτεί.

Η άλλη μας σκυλίτσα είναι μεσαίου μεγέθους και παίζουν μια χαρά. Η Βερόνικα είναι και κάπως μαζεμένη μπροστά της. Σαν τη μικρή με τη μεγάλη αδερφή. :pΔεν γκρινιάζουν και κοιμούνται αγκαλιά. Είναι πολύ δεμένες παρόλο που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι, αλλά βλέπονται λίγες φορές τον χρόνο. Πιστεύω ότι σαν φυλή γενικά, γερμανικά ή ιαπωνικά δεν έχει σημασία, αποζητούν την παρέα. Δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.

niovi t

Member
29 Μαρτίου 2011
14
0
Αχ, πόσο πολύ χαίρομαι! Θα είναι τέλεια ο μικρούλης μου να έχει παρέα άλλο σκυλάκι! Βέβαια αυτός μόνο "ανεξάρτητος" δεν είναι! είναι μονίμως κολλημένος πάνω μου! Οπότε θα αρχίσω να ψάχνω στα διάφορα εκτροφεία! Ευχαριστώ πολύ!:)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97