Απο Junior στην Adult

sayian

Member
3 Φεβρουαρίου 2012
9
0
Ο αλντο (dogo argentino) μας ειναι πλεον 14 μηνων.

Του εχω αλλαξει 2-3 μαρκες αλλα μεχρι σημερα τρωει royal canin giant junior.

Σημερα του πηρα ακομα μια σακουλα αλλα αποφασισα οτι θα ειναι η τελευταια σε αυτη την κατηγορια τιμης. Η εταιρια λεει μεχρι 18 μηνες για junior και επειτα σε adult οποτε για 3 μηνες δε νομιζω οτι πειραζει η επομενη να ειναι σε adult.

Το θεμα ειναι οτι θελω να παω σε κατι αισθητα πιο φτηνο μιας και εκανα υπερβαση για τα οικονομικα μου με την royal και το εκανα με τη λογικη (αν αυτη ειναι σωστη) να του δινω οτι καλυτερο μπορουσα μεχρι να αναπτυχθει πληρως ο σκελετος του.

Η γνωμη και του κτηνιατρου ηταν να του δινω οσο καλυτερη τροφη μπορουσα τουλαχιστον μεχρι τους 12 μηνες καθως ειναι μεγαλωσομος σκυλος ωστε να δεσουν καλα τα κοκαλα.

Την royal την παιρνω για 4.3€/κιλο

Θα ηθελα να μου προτεινετε καποια πιο φτηνη που να εχει και καλη φημη. Γνωριζω οτι δεν καθονται ολες οι τροφες το ιδιο σε καθε σκυλι αλλα να κανω μιαν αρχη.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Θα σου ελεγα να ψαξεις τα υπολοιπα θεματα του φορουμ που υπαρχουν ηδη. Ισως γι αυτο δεν εχεις παρει ακομα καποια απαντησει, γιατι το θεμα εχει ξανασυζητηθει αρκετες φορες. Arden grange, belcando ειναι δυο φθηνοτερες και ποιοτικες τροφες..πιο φθηνες ακομα η purina tonus, britt, brekkies, αλλα εκει πεφτει πολυ η ποιοτητα.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

rania8

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2013
59
25
Αθήνα
Η Ήρα είναι 11 μηνών και περίπου 30 κιλά. Μέχρι τώρα έτρωγε tonus για κουτάβια μεγαλόσωμα, αλλά επειδή δεν πολυτρελαίνεται κι έχουμε και θεματάκια με μαδήματα και αλλεργίες είπα να της δώσω κάτι καλύτερο. Πήρα λοιπόν ένα δίκιλο arden grange για δοκιμή (εννοείται με σταδιακή μεταβολή) και την τρώει μιά χαρά σε σημείο που διαλέγει πρώτα τις κροκέτες. Ο πετσοπάς μου είπε να πάω κατ' ευθείαν σε adult. Το θέμα είναι μια και της κάνω την αλλαγή μπορώ να την κάνω κατ' ευθείαν ή δεν έχει πρόβλημα να ξαναλάξω σε 2-3 μήνες

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Η Ήρα είναι 11 μηνών και περίπου 30 κιλά. Μέχρι τώρα έτρωγε tonus για κουτάβια μεγαλόσωμα, αλλά επειδή δεν πολυτρελαίνεται κι έχουμε και θεματάκια με μαδήματα και αλλεργίες είπα να της δώσω κάτι καλύτερο. Πήρα λοιπόν ένα δίκιλο arden grange για δοκιμή (εννοείται με σταδιακή μεταβολή) και την τρώει μιά χαρά σε σημείο που διαλέγει πρώτα τις κροκέτες. Ο πετσοπάς μου είπε να πάω κατ' ευθείαν σε adult. Το θέμα είναι μια και της κάνω την αλλαγή μπορώ να την κάνω κατ' ευθείαν ή δεν έχει πρόβλημα να ξαναλάξω σε 2-3 μήνες
Αdult πηγαινε.

Nancy @1

Member
8 Μαϊου 2014
13
0
31
Έχω ένα λαμπραντόρ 6 μηνών και ζυγίζει 15 κιλά! Έδινα hills αλλά δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη κ ήθελα να αλλάξω τροφή. Ένας φίλος μου έδωσε josera να δοκιμάσω απλά πρόσεξα ότι είναι adult κ όχι για κουτάβια. Θα υπάρχει θέμα αν τη δώσω? Και πότε γίνεται η αλλαγή από puppy σε adult?

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Θεωρητικά, είναι προτιμότερο να δίνεις τροφη puppy όσο διαρκεί η ανάπτυξη . Μπορεις πχ να δίνεις τον κωδικο Josera junior και να δοκιμάσεις με μικρότερη συσκευασία για να τσεκάρεις αποτελέσματα.

Nancy @1

Member
8 Μαϊου 2014
13
0
31
Είχαμε και θέμα με μαλακά κακά και νομίζαμε οτι έφταιγε η τροφή αλλά μετά απο εξέταση μάθαμε οτι έχει κοκκίδια! Έτσι κ αλλιώς όμως δεν ξαναπαίρνω Hills. Αν κρατήσω για αργότερα την josera υπάρχει περίπτωση να χαλάσει;

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αν κρατήσω για αργότερα την josera υπάρχει περίπτωση να χαλάσει;
Για πόσο καιρό θα την κρατήσεις? Όσο για τον αν χαλάσει ή οχι αναλόγως απο τις συνθήκες φύλαξης και φυσικά το διάστημα

Nancy @1

Member
8 Μαϊου 2014
13
0
31
Για 6 μήνες ακόμα πρέπει να δίνω junior απο οτι καταλαβα :/ Οπότε τόσο πάνω κάτω. Θα τη κλείσω πολύ καλά και θα την έχω σε ένα δροσερό δωμάτιο. Θα είναι χαζό να του τη δώσω τώρα και μόλις τελειώσει να γυρίσω πάλι σε junior -.- Θα τα παίξει ο σκύλος μου. Ξέρετε καμία τροφή για να του δώσει και όγκο; Γιατί είναι κάπως αδυνατούλης :/ Δεν ξέρω αν φταίνε τα κοκκίδια ή η τροφή που δίνω.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
μεχρι 24 μηνων εδινα εγω junior giant...βεβαια τα μαστινο εχουν αργη αναπτυξη,δεν ξερω για τα ντογκο τι γινεται.. δεν παιζει μονο η τροφη για να παρει ογκο ενα ζωο,ειναι το συνολο της ασκησης,της διατροφης κτλπ για να παρει τα πανω του ενα ζωο.
δωσε την τροφουλα σε καποια αδεσποτο η χαρισε την καπου γιατι ταγκιζουν και χανουν και τα θρεπτικα συστατικα οι τροφες,αν μιλαμε και για 6 μηνες μετα δε το συζητω...εγω του μικρου του παιρνω 2 κιλο ακανα γιατι οσο και να το πεις 13 κιλα θα κανει καιρο να τα φαει και θελω γενικα να καταναλωνεται σχετικα γρηγορα..θα παρει τα πανω του,μη ξεχνας ειναι και κουταβι ετσι...η σωματικη διαπλαση του καθε ζωου σιγα σιγα αναπτυσεται. .

Nancy @1

Member
8 Μαϊου 2014
13
0
31
Ναι έχεις δίκιο για τη σωματική διάπλαση απλά κάνει τόσο καιρό μαλακά κακά κ έχει χάσει κ από αυτό πιστεύω. Γιατί αυτός μου είπε οτι αυτή την τροφή την δίνουν απο 6 μηνών κ ας είναι adult δεν μπορώ να καταλάβω. Μου είπε οτί έχει τα ίδια συστατικά με αυτή που είναι για πιο μικρά σκυλιά απλά έχει μεγαλύτερες κροκέτες.

deliaki

Well-Known Member
26 Μαϊου 2011
447
45
41
ελληνορωσων
το οτι τα κανει μαλακα δεν εχει να κανει με το βαρος του ζωου..για τα γιγαντοσωμα ολες οι τροφες ειναι ενισχυμενες με χονδροιτινη,γλουκοζαμινη και τετοια..δεν γινεται να αλλαζει μονο το μεγεθος της κροκετας,αλλες αναγκες εχει ενα ζωο που θα φτασει τ50 η τα 80 κιλα και αλλες ενα ζωο που θα φτασει τα 5-10-15-20κιλα (πιο μικροσωμα σκυλακια) δεν γινεται να αλλαζει μονο η κροκετα το καταλαβαινεις και εσυ ετσι,ειδικα σε μια super premium τροφη με τοσο καλο μαρκετινγκ και τοσο εξιδεικευση επανω στις φυλες και τα μεγεθη κτλπ... επανω η τροφη στο σακι η συγκεκριμενη (giant junior)λεει απο 8 to 18/24 μηνες...ειχα ρωτησει τον διατροφολογο της royal εγω προσωπικα αν μπορω να δινω στη κιρκη μεχρι τους 24 μηνες...πριν τους 8 μηνες της εδινα giant puppy. δεν ξερω ποιος ειναι αυτος και τι σου ειπε αλλα κανε μια ερευνουλα μονη,τα μαλακα κακα ισως ειναι επειδη του εχεις αλλαξει 2-3 μαρκες,ενα ζωακι μικρο ειδικα σε ηλικια πρεπει να ειναι σταθερο οσο αφορα την διατροφη του τουλαχιστον μεχρι να ενηλικιωθει καλο θα ηταν να προσπαθησεις να του δινεις μια καλης ποιοτητας τροφη ακομα και αν στερηθεις λιγο παραπανω απο οσο ειχες υπολογισει...
η αρντεν οπως σου προτειναν τα παιδια παραπανω ειναι μια καλη εταιρεια και καλη τροφη,η ακανα,οριτζεν επισης,οι ολιστικες επισης οπως και η ρογιαλ οπως εδινες...αν δεν φτιαξεις την διατροφη του ζωου σου σιγουρα θα εχεις και θεμα με τα κακα αλλα και με την αναπτυξη του γιατι στην ηλικια που πρεπει να παρει τα πανω του,που πρεπει να παρει σταθερα βαρος,τα κουταβια πρεπει μονο να παιρνουν βαρος και οχι να χανουν εσυ του αλλαζεις την διατροφικη συνηθεια με συνεπεια να μην στρωνει και το εντερακι του και να εχεις τα θεματακια που σε απασχολουν...σκεψου τι καλυτερο μπορεις να προσφερεις απο αποψη οικονομικου και μεινε εκει .;)

Nancy @1

Member
8 Μαϊου 2014
13
0
31
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου :) Έχεις δίκιο για την τροφή απλά έδωσα κ Pro plan k hills κ απο το κακό στο χειρότερο πήγαιναν τα κακά του...κ γ αυτό το λόγο έγινε εξέταση κ βρέθηκαν κοκκίδια που κ αυτά προκαλούν μαλακά κακά! Ακόμα δεν έχουν φτιάξει τελείως κ ήθελα να δοκιμάσω josera αλλά τελικά το βλέπω να πηγαίνει σε αδεσποτακια. Τελικά με βλέπω να διαλέγω μια από αυτές που πρότεινες!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog