Απο πού να πάρω Γερμανικο Ποιμενικο;

mazda323

Member
14 Φεβρουαρίου 2012
5
0
γεια σε όλους!!! είμαι νέος στο forum! καλώς σας βρήκα λοιπόν!! από μικρός αγαπούσα τα σκυλιά και ειδικά τα γερμανικά ποιμενικά!... πιστεύω πως έφτασε η ώρα να αποκτήσω δικό μου... θα ήθελα λοιπόν να το κουβεντιάσω μαζί σας και να δεχτώ τις πολύτιμες συμβουλές σας...!! ένας γνωστός μου έχει δυο γερμανικά ποιμενικά τα οποια λέει ότι είναι καθαρόαιμα και τα έχει από το εξωτερικό με pedegree και τα λοιπά... τώρα ετοιμάζεται να τα ζευγαρώσει... εγώ ήθελα να πάρω από εκτροφέα για να είμαι σίγουρος 100%... τι λέτε να κάνω? σκεφτόμουν να τον επισκεφτώ, να δω τα σκυλιά και να δω και τα pedegree τους... έτσι θα τσεκάρω το γενεαλογικό τους δέντρο... τι άλλο λέτε να κάνω... δεν έχω πρόβλημα να κάνω οικονομίες και να διαθέσω ένα ποσο για να αγοράσω σκυλί από εκτροφέα αλλα αν το σκυλί από το φίλο μου είναι καλο gt να δώσω τόσα λεφτά.... θα με βοηθήσετε παρα πολύ με τα σχόλια σας... :)

Last edited by a moderator:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Γεια σου mazda323 καλώς ήρθες !! :)
Τα greeklish απαγορεύονται στο φόρουμ.

Τώρα όσον αφορά το θέμα, ο εκτροφέας του γνωρίζει την κίνηση που πρόκειται να κάνει ο φίλος σου?
Διατίθεσαι να μελετήσεις το pedigree και να πάρεις πολλά τηλέφωνα και να ψάξεις στο ίντερνετ για να μάθεις πληροφορίες για κάθε σκύλο..?
Είσαι σίγουρη πως τα σκυλιά και τα δύο (οι γεννήτορες δηλαδή) είναι απόλυτα υγιείς ?
Γνωρίζεις από μορφολογία και ταπεραμέντο και εγκρίνεις τις συγκεκριμένες γραμμές?
Θα είναι και ο εκτροφέας παρόν στην γέννα?
Το σκυλί για τι ιδιότητα το θες?

Αν πληρεί ο φίλος σου τα πάρα πάνω και εσύ έχεις τις γνώσεις να ξεπεράσεις εμπόδια τότε ναι.., αλλιώς άσε τον εκτροφαία να σου "λύσει τα χέρια".. αλλά "μεταξύ μας"..όπου και να πας..μελέτησε πρώτα.. ;)

mazda323

Member
14 Φεβρουαρίου 2012
5
0
συγγνώμη για τα greeklish... :( τα σκυλιά όσον αφορά τη μορφολογία, είναι καθαρόαιμα και από εκτροφείο δεν είναι εντάξει;... η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά για τα σκυλιά επειδή δεν είχα μέχρι τώρα... το σκύλο το θέλω για φίλο μου! είναι υπέροχα αυτά τα σκυλιά!! τώρα σε θέμα συμπεριφοράς τα σκυλιά του φίλου μου είναι μεν εκπαιδευμένα αλλά είναι λίγο άγρια με τον κόσμο και δεν δέχονται χάδια από ξένους.... απλά δεν πιστεύω ότι αυτό θα επηρεάσει τα κουτάβια... ο εκτροφέας δεν έχει επαφή με το φίλο μου γιατί τα έχει φέρει από το εξωτερικό.... δεν ξέρω τι να κάνω έχω μπερδευτεί....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλωσήρθες στο φόρουμ. :) Η λογική λέει τα εξής:

1) Ο φίλος σου δεν είναι εκτροφέας.
2) Ο φίλος σου, κατά τη γνώμη μου (που μπορεί να είναι και λάθος), δεν πρέπει να έχει πάρει τα σκυλιά του από εκτροφέα του εξωτερικού διότι οι εκτροφείς κρατούν επαφή με όσους πήραν κουτάβια τους, κυρίως στην εποχή του email.
3) Αφού δεν ξέρεις πολλά από σκυλιά, επομένως δεν μπορείς να κρίνεις αν τα σκυλιά του φίλου σου είναι κατάλληλα για ζευγάρωμα και εφόσον μάλιστα ο φίλος σου δεν είναι εκτροφέας, δεν πρέπει να τα ζευγαρώσει, πάει, τελείωσε.
4) Άγρια σκυλιά, λίγο ή πολύ, δεν είναι ούτε υπέροχα από άποψη χαρακτήρα, ούτε εκπαιδευμένα. Άλλο επιφυλακτικό σκυλί και άλλο άγριο, λίγο ή πολύ.

Δεδομένου τώρα ότι:

1) Δεν ξέρεις πολλά από σκυλιά (που ΔΕΝ είναι έγκλημα, μαθαίνεις).
2) Ο φίλος σου δεν πρέπει να ζευγαρώσει τα σκυλιά του.
3) Εσύ δεν πρέπει να τον ενθαρρύνεις να κάνει κάτι τέτοιο.
4) Η Ελλάδα έχει την τρομακτικότερη οικονομική κρίση δυτικής χώρας που υπήρξε από τότε που ιδρύθηκε ως κράτος και από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (άσε, μην τα θυμάμαι και συγχίζομαι περισσότερο:().
5) Έχουμε ένα σωρό αδέσποτα, συμπεριλαμβανομένων και υπέροχων (αποδεδειγμένα και με συμβουλή από ειδήμονες περί τους σκύλους) Γερμανικών Ποιμενικών.
6) Δε μου ακουγεσαι να το φυσάς (που είναι ΟΚ, ούτε εγώ το φυσάω).
6) Ο ΜΕΓΑΣ Tim Cook :)fan: Respect, ΗΓΕΤΗ!) δήλωσε μόλις χτες ότι ακόμα και δισεκατομμύρια να έχει κανείς, η καλή διαχείριση (που καλό είναι να τη μάθουμε επιτέλους εμείς οι Έλληνες που δεν την σκαμπάζουμε) είναι να ξοδεύουμε τα λεφτά μας με ρέγουλα και προσοχή σα να είναι η τελευταία μας πεντάρα.
7) Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα στην έρμη την Ελλάδα που δυστυχώς επιδεινώνεται.

Είναι επομένως, όπως θα έλεγε και ο συνάδελφός μου ο Ranjan, που είναι διάσημος καθηγητής πανεπιστημίου και διδάσκει Business, η καλύτερη απόφαση, από επιχειρηματικής πλευράς (κυριολεκτικά και μεταφορικά), να πάρεις κάποιο αδέσποτο από καταφύγιο διότι θα επωφεληθείς από κάθε άποψη. Θα σε ωφελήσει πολύ μάλιστα να πάρεις ήδη ενήλικο ως αρχάριος περί τους σκύλους.

Τα παραπάνω έκανα κι εγώ που πήρα το ΜΕΓΑ Μουφ (
Respect, ΗΓΕΤΗ Μουφ!) που είναι ακόμα πιο ωραίο και τρισεκατομμύρια φορές πιο υπέροχο σκυλί με τετράκις εκατομμύρια καλύτερο χαρακτήρα από τα σκυλιά του φίλου σου (και φυσικά από όλα τα σκυλιά του σύμπαντος). Παρά την υπεροχότητά του όμως, ακόμα κι αν δεν το είχανε στειρώσει, για αναπαραγωγή δεν έκανε για πολλούς λόγους.

Τα παραπάνω στα γράφω τελείως φιλικά. :) Καλωσήρθες και πάλι στο φόρουμ και καλό διάβασμα.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κι επειδή μ' αρέσει να προξενεύω, κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ με τις λέξεις χαρίζεται βελγικος ή χαρίζεται βελγικό και θα βρεις αρκετά καθαρόαιμα και ημίαιμα λυκόσκυλα που χαρίζονται αυτή την εποχή. Μπορείς επίσης να κάνεις αναζήτηση χαρίζεται λυκόσκυλο. :)

mazda323

Member
14 Φεβρουαρίου 2012
5
0
επειδή είναι όνειρο ζωής να αποκτήσω τέτοιο σκύλο θέλω να είναι γαλαζοαίματος και να το πάρω από κουτάβι... :) ευχαριστώ πολύ πάντως για τις πολύτιμες συμβουλές σου...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο ΚΟΓΠΕ(Κυνολογικος Ομιλος Γερμανικου Ποιμενικου Ελλαδος) στις 25 & 26 Φεβρουαριου διεξαγει Εξετασεις Εργασιας σε ολα τα επιπεδα και στις 10 & 11 Μαρτιου διεξαγει Εκθεση Μορφολογιας & Korung στο τοπικο παραρτημα Αυλωνα Θεση Πυλα 03!

Αν μενεις Αθηνα μπορεις επισκεφθεις και να δεις τα σκυλια αλλα και να μιλησεις με τους εκτροφεις!

Οσο για την ερωτηση σου περι αποκτηση σκυλου απο γνωστο ή απο εκτροφεα νομιζω οτι δεν χρειαζεται να απαντησω...καποια πραγματα ειναι μονοδρομος!

Για ο,τι θελησεις εδω ειμαστε για συζητησουμε και να βοηθησουμε!
Μπραβο σου που ψαχνεσαι πριν την αποκτηση σκυλου και οχι επειτα...

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
αν θες να ειναι γαλαζοαιματος τοτε η λυση του σοβαρου εκτροφεα ειναι μονοδρομος.
η επιθετικοτητα των γεννητορων κληρονομειται και δεν θα συνεστηνα σε εναν απειρο να αποκτησει ενα τετοιο σκυλο με τετοια προβληματα συμπεριφορας.
επισης ειδικα οι ΓΠ εχουν και διαφορα προβληματα υγειας που κληρονομουνται απο τα οποια θα πρεπει να ειναι ελευθεροι οι γονεις και διαπιστωνονται μονο μεσω ειδικων εξετασεων τις οποιες φανταζομαι οτι ο φιλος σου δεν εχει σκοπο να κανει.
υπαρχουν στην ελλαδα εκτροφεις της συγκεκριμενης φυλης και θα σου συνεστηνα να τα επισκευθεις και να μαθεις πραγματα απο ανθρωπους που εχουν ασχολειθει χρονια και εχουν δωσει ψυχη και σωμα στα σκυλια. Σιγουρα θα σε κατατοπισουν αρτιοτερα για καθε ζητημα που αφορα αυτη τη φυλη και θα σου πουν αν εισαι και εσυ καταλληλος για να εχεις ενα τετοιο σκυλο.
Επισης να ξερεις ότι παιρνοντας το κουταβι σου απο σοβαρο εκτροφεα, εξασφαλιζεις την σωστη μορφολογια, υγεια και χαρακτηρα του σκυλου σου, αλλα ταυτοχρονα εχεις και εναν ανθρωπο διπλα σου να σε στηριζει και να σε συμβουλευει για καθε θεμα, προβλημα ή μη που μπορει να σου προκυψει σε ολη τη ζωη του σκυλου σου. Ειναι πολυ σημαντικο αυτο.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Τα σκυλια του φιλου σου εχουν παει σε καποια εκθεση για να τα κρινει σπεσιαλιστας της φυλης ή καποιος κριτης?

Εχουν κανει εξετασεις για κληρονομικες παθησεις?

Εχουν κανει καποια τεστ για τον χαρακτηρα τους?
Αν οχι ,τοτε απευθυνσου σε καποιον εκτροφεα μεσω του ΚΟΕ.

lamb-angelo

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2012
106
99
40
κορυδαλλος
Και δοξα το θεο εχουμε πολυ καλους εκτροφεις στην ελλαδα......πολυ καλα κανεις και ρωτας και προβληματιζεσαι πριν την αγορα του σκυλου σου γιατι μετα (αν ειχες κανει λαθος) θα ηταν αργα.....

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Με πρόλαβε ο Στέλιος ως προς την ενημέρωση ....αλλάζω το post μου μην γράφουμε τα ίδια.

οπότε ας βάλω μια φωτό ....

VA3 Yukon von der Bastillie

Yukon in his privacy ... - German Shepherd Dog
Ομορφος σκυλος με εξαιρετικο χρωματισμο μανδυα!*agapoylas*

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
ο μοναδικος λογος που θα σου ελεγα να παρεις σκυλο εκτος εκτροφειου ειναι αν ο φιλος σου ειναι εκτροφεας δηλωμενος εχει κανει τις απαραιτιτες εξετασεις στα σκυλια του καθε φορα που τα ζευγαρωνει αλλα οταν λεω εξετασεις εννοω εξετασεις...κτλπ κτλπ κτλπ..δεν διατηρουνται ετσι απλα καθαρες γραμμες αιματος εκτος επαγγελματικου εκτροφειου...απο σοβαρα εννοειτε ατομα...ολοι οι παραπανω εχουν δικιο σε ολα περιτο θα ειναι να επαναλαβω τα ηδη ειπωμενα....

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Επειδη ο Γερμανικος Ποιμενικος ειναι μια δυσκολη φυλη, εξεταζεται σε πολλα πραγματα ΚΑΙ εχει καποιο επιπεδο δυσκολιας στην μορφολογια του καθως και σε εξετασεις χαρακτηρα,καταλληλοτητας αναπαραγωγης δεν μπορουμε να λεμε μονο αν υπαρχουν χαρτια(pedigree,εκθεσεις μορφολογιας,χαρακτηρα κτλ) απο μερους ιδιωτη ωστε να εχει το ελευθερο να κανει γεννα!Ειναι μεγαλο λαθος αυτο και το βλεπω γενικα να λεγεται!Οτι δηλαδη αν εχει παρει κριση ο σκυλος απο εκθεση η αν εχει εξετασεις δυσπλασιας!Ναι ειναι σωστο εν μερει αλλα εστω και αυτα δεν παυει να ειναι τα ελαχιστα!
Κοινως δεν φτανει μονο αυτο...πρεπει να ξερεις τι κανεις,η υποκειμενικοτητα του καθε εκτροφεα,η εμπειρια,το ματι,η εξεταση των στοιχειων ή ελαττωματων πανω σκυλο, ειναι σημαντικα ωστε να ξερει να εξαγει ή να εισαγει στοιχεια γεννα με τη γεννα ωστε να φτασει στο προτυπο!Δεν ειναι ολα τοσο απλα και δεν λυνονται ολα με 2 χαρτια!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Δεν μπορω παρα να συμφωνησω με τα γραφομμενα του Στελιου.

Απλα να ξερεις πως οι περισσοτεροι byb σταματουν, στην καλυτερη των περιπτωσεων,στα πεντιγκρι.
Μετα το χαος.....

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
φυσικα κανεις δεν μπορει να κανει τιποτα αλλο παρα να συμφωνησει ...

στην δικια μου περιπτωση αυτο που με ενοιαζε ειναι να παρω ενα υγιες και σωστο προτυπο της φυλης ... και φυσικα δεν μιλαω για το τελειο που περιγραφει ο στελιος.... αυτο ειναι για λιγους εκτροφεις και για τσεπουλες που δεν μοιαζουν με την δικια μου...