Αποτέλεσμα πρώτης βόλτας επαφής.

Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
Καλησπέρα φορυμίτες και φορουμίτισες μετά απο μία εξαντλητική μέρα και για το κουτάβι μάθαμε πολλά...λοιπόν έφερε η κοπέλα μου το μαλτεζάκι της αρσενικό 1.5 χρόνων..μόλις έβγαλα την ήρα έξω πήγε μυρίστηκαν και μετά η Ήρα όλο φοβόταν και είχε την ουρά κατεβασμένη όταν πλησίαζε ο άλλος..πήγαινε ο άλλος τις έκανε παιχνίδια και η ήρα έφευγε δυστυχώς:Sκαι εδώ θέλω την βοηθειά σας πώς να το αντιμετωπίσω?Μετά την πήγα την πρώτη της βόλτα δεν φοβόταν τίποτα ήταν πολύ ήρεμη και χαρούμενη μέχρι που περνάει ένα παιδάκι με ένα ποδήλατο και κάθισε δίπλα μου και του γαύγιζε :S εδώ σας έχω και φώτο να δείτε την ήρα με τον νέο φίλο που τον φοβάται:)..Ακόμα κάτι!! πήγα της πήρα ένα περιλαίμιο scalibor λέγεται μου είπαν είναι το καλύτερο αλλά ο γιατρός μου είχε πει να πάρω ένα σπρέι για τις σκνίπες το βράδυ όταν την βγάζω βόλτα να της βάζω..άμα μπορείτε να μου πείτε πιά μάρκα να πάρω και πόσο περίπου κοστίζει??αυτά! ευχαριστώ!

100_1599.jpg100_1593.jpg
δείτε και το scalibor Νομίζω το έχω βάλει σωστά το πέρασα 2 φορές απο τον λαιμό και το κούμπωσα σωστά δεν έκανα???

Και κάτι άλλο αύριο θα έρθει ο ξάδερφος μου έχει έναν γερμανικό ποιμενικό 2 χρονών είναι καλή ιδέα να το φέρει ή οχι??

Συγώμη για τα πολλά αλλά γι αυτό έχουμε το φόρουμ για να λύνουμε τις απορίες μας :) :)

Άγγελος

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
και το δικό μου μαυρόσκυλο στην πρώτη επαφή με άλλο σκύλο έτσι αντέδρασε,μην ανησυχείς:) στην αρχή της γάβγιζε μάλλον επειδή φοβόταν και έπειτα της "κόλλαγε" (πήγαινε κοντά για να παίξουν)και με το που του έδινε σημασία η άλλη έτρεχε,μετά συνήθισε

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
το σκαλιμπορ το χρησιμοποιουμε σε σκυλια 8 βδομαδων και ανω..ειναι τοσο η μικρη σου??

τι εννοεις το περασες 2 φορες? 1 φορα το βαζουμε κι οσο περισσευει το κοβουμε. Και το χουμε τοσο χαλαρο ωστε να περνα ο δεικτης απο μεσα, αλλα να ακουμπα στο δερμα, αλλιως δε κανει τιποτα.
απ τη στιγμη λοιπον που το φορα, για τις σκνιπες δε χρειαζεται σπρει.

οσο για την επαφη με το αλλο σκυλακι..ειναι λογικο στην αρχη να ειναι διστακτικη, πρεπει να της δωσεις χρονο. Σε καμια περιπτωση να μη την παιρνεις αγκαλια ή να τη χαιδευεις οταν φοβαται, γιατι θα της ενισχυσεις τη φοβια.

ΥΓ.Το καημενο το μαλτζε τι το χετε με μπλουζακι με τετοιο καιρο και μες τον ηλιο??

Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
πωωωωω πάλι καλά που το είπες πάω να το κόψω αμέσως!! ναι είναι 4 μηνών τελείωσε με τα εμβόλια!το μαλτέζ άστα να πάνε τι να πείς...σε ευχαριστώ φίλαράκο!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Καλησπέρα φορυμίτες και φορουμίτισες μετά απο μία εξαντλητική μέρα και για το κουτάβι μάθαμε πολλά...λοιπόν έφερε η κοπέλα μου το μαλτεζάκι της αρσενικό 1.5 χρόνων..μόλις έβγαλα την ήρα έξω πήγε μυρίστηκαν και μετά η Ήρα όλο φοβόταν και είχε την ουρά κατεβασμένη όταν πλησίαζε ο άλλος..πήγαινε ο άλλος τις έκανε παιχνίδια και η ήρα έφευγε δυστυχώς:Sκαι εδώ θέλω την βοηθειά σας πώς να το αντιμετωπίσω?Μετά την πήγα την πρώτη της βόλτα δεν φοβόταν τίποτα ήταν πολύ ήρεμη και χαρούμενη μέχρι που περνάει ένα παιδάκι με ένα ποδήλατο και κάθισε δίπλα μου και του γαύγιζε :S εδώ σας έχω και φώτο να δείτε την ήρα με τον νέο φίλο που τον φοβάται:)..Ακόμα κάτι!! πήγα της πήρα ένα περιλαίμιο scalibor λέγεται μου είπαν είναι το καλύτερο αλλά ο γιατρός μου είχε πει να πάρω ένα σπρέι για τις σκνίπες το βράδυ όταν την βγάζω βόλτα να της βάζω..άμα μπορείτε να μου πείτε πιά μάρκα να πάρω και πόσο περίπου κοστίζει??αυτά! ευχαριστώ!

View attachment 34870View attachment 34871
δείτε και το scalibor Νομίζω το έχω βάλει σωστά το πέρασα 2 φορές απο τον λαιμό και το κούμπωσα σωστά δεν έκανα???

Και κάτι άλλο αύριο θα έρθει ο ξάδερφος μου έχει έναν γερμανικό ποιμενικό 2 χρονών είναι καλή ιδέα να το φέρει ή οχι??

Συγώμη για τα πολλά αλλά γι αυτό έχουμε το φόρουμ για να λύνουμε τις απορίες μας :) :)

Άγγελος
Δώστης χρόνο, μην την στρεσσάρεις, μην την πιέζεις να γνωρίσει καταστάσεις!Πρώτη φορά είναι!
Μπορεί να είναι λίγο χαμένη και να μην ξέρει να φερθεί!Χαλαρά προσπάθησε να διαβάζεις την γλώσσα σώματος της σκύλας σου αλλά και των άλλων σκυλιών!
Οι φωτογραφίες δεν δείχνουν καθαρά πως αισθάνεται το κουτάβι!
Αν βγάζει περιέργια, επεξεργασία και επιφυλακτικότητα/αβεβαιότητα είναι φυσιολογικό για πρώτες φορές!

Θέλω να σε ρωτήσω και κάτι άλλο που το είδα και με ερέθισε...γιατί να μην την φέρεις σε επαφή με το Γερμανικό Ποιμενικό του ξαδέρφου σου?Τι έχει ο σκύλος?Αν είναι σωστός και βέβαια να την φέρεις σε επαφή!

Τείνω να πιστεύω ότι η πιο σωστή κοινωνικοποίηση μπορεί να προέρθει από σκυλιά μεγαλύτερα σε ηλικία αλλά και μεγαλόσωμα σε όγκο γιατί τα κουτάβια βλέποντας τέτοιους όγκους και μεγέθη γίνονται πιο διακριτικά και όχι τόσο παρορμητικά σε κινήσεις και συμπεριφορές όσο σε μικρότερους όγκους και μεγέθη!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Οπως έγραψε ο Στέλιος νομίζω θα ήταν όντως καλό για το κουτάβι να γνωρίσει όλα τα "είδη" σκυλιών ανεξαρτήτου μεγέθους. Εφόσον ο σκύλος είναι καλό παράδειγμα προς μίμηση δεν νομίζω ο όγκος του να είναι αιτία να μη τα φέρω σε επαφή.

Groenendael

Well-Known Member
24 Φεβρουαρίου 2012
194
1
Δυτική Αττική
μια χαρά είναι ο σκύλος απλά δεν συμπαθεί τους ξένους :p απλά ρώτησα μήπως δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσει με κουτάβια πρώτα η ποιο μικρόσωμα σκυλιά σήμερα την πήγα πάλι βόλτα ευτυχώς δεν φοβάται..όταν περνάει αυτοκίνητο λίγο για 1-2 δεύτερα κάτι γίνετε αλλά τίποτα γαμώ τις κοινωνικοποιήσεις έκανα!!χαχαχ βρήκα και κάτι ανθρώπους στον δρόμο τους επεξεργαζόταν για λίγο ποιο πολύ επιφυλακτική είναι όχι φοβισμένη οπότε οκ..θα χαλαρώσω και εγώ λίγο γιατί την έχω ζαλίσει.
κάτι άσχετο ρε παιδιά είναι πανέξυπνο ανοίγει την σίτα της μπαλκονόπορτας που είναι συρόμενη!!χαχαχα ευχαριστώ για τις πληροφορίες

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Και εγώ είμαι της άποψης να την φέρνεις σε επαφή με σκυλιά διαφόρων μεγεθών και των δύο φύλων για να μην έχει προβλήματα αργότερα!!
Η μικρή είναι κούκλα!!!!!

elenigeop

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2012
54
1
Το scalibor καλο θα ειναι να μην το κοψεις γιατι θα το φορας για 4 μηνες και το σκυλι θα μεγαλωνει οποτε θα πρεπει να το εχεις ολοκληρο εκτος κ αν θες σε ενα μηνα να του το ξανααλλαξεις.
Στις πρωτες επαφες σιγουρα θα ειναι διστακτικη αλλα μετα απο πολλες επαφες με πολλα και διαφορετικα θα νιωσει ανετα...Εμας που ειναι 3 μιση μηνων και εχει γνωρισει αδεσποτα και δεσποζομενα δεν εχει θεμα τωρα πια...Μυριζει ολων των ειδων τα σκυλια απλα οταν την εχεις με λουρι φροντισε να την αφηνεις να κανει κυκλους και μπρος πισω οταν γνωριζει το σκυλο για να αισθανεται ανετα και οχι περιορισμενη κα ιβγαλει φοβο η επιθετικοτητα;)

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Επιβαλλεται να το κοψει. Αν το αφηνεις ετσι, ειναι πολυ επικινδυνο να το δαγκωσει, κι αν το περνας 2 φορες δε γινεται σωστη δουλεια.

elenigeop

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2012
54
1
Εγω δεν το χω κοψει.Το κλιπαρα στο κουμπωμα στο μεγεθος του λαιμου της κ το υπολοιπο το εδεσα μ ενα λαστιχακι.Ετσι ουτε να το δακωσει μπορει και το κολαρο εινα στο μεγεθος που ακριβως πρεπει :)

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Το κοβεις9το γραφει και στο φυλλαδιο των οδηγιων) κι αφηνεις τοσο οσο και να χει περιθωριο λιγο να το μεγαλωσεις αλλα και να μη κρεμμεται ωστε να μη φτανει να το δαγκωσει.

Κι επισης αν και λενε οτι κρατα πολυ, καλυτερα να το ανεωνεις. Εγω δηλ θα της βαλω αυριο και θα το κρατησω μεχρι τελη Ιουλιου. Και μετα θα της παρω καινουριο, για πιο ισχυρη δραση

elenigeop

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2012
54
1
Στο ποσο θα το κοψεις εξαρταται απο το ποσο θα μεγαλωσει το σκυλι μεχρι να το αλλαξεις.....
Αλλα επειδη εμεις ειμαστε λιγο απροβλεπτοι το κρατησα κ εκανα οπως ειπα....
Κ εγω Ιουλιο θα το αλλαξω

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97