Αποριες σχετικα με το λουσιμο

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Καλησπερα αυριο προκειται να πλνω πρωτη φορα μονος μου το σκυλο,εχω παρει σαμπουαν καταλληλο,πειτε μου λιγο καποιες αποριες που εχω..3 Φορες το πηγα σε μαγαζι και πηρα την αποφαση να το κανω μονος μου,να βαλω βαμβακι στα αυτια κατα την διαρκεια του μπανιου?Να τον χτενισο πρωτου το μπανιο??τον τριβω με το χερι μονο την ωρα του μπανιου?η με καποια βουρτσα?μετα θα του καθαρισω τα αυτακια με καταλληλο υγρο,να το κανω αφου των στεγνωσω?η πρωτου το μπανιο?Στεγνωνω τον σκυλο με σεσουαρ?και αν οχι γιατι?Μετα αφου στεγνωση (καλα) η οσο ειναι νοπο τον χτενιζω?

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Επειδή εγώ έχω κοντότριχο σκυλάκι, το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να μην βάλεις βαμβάκι στα αυτιά, ειδικά από τη στιγμή που το κάνεις για πρώτη φορά μπάνιο, γιατί άμα κατά λάθος πέσει νερό και φύγει κομμάτι ή γλιστρήσει όλο μέσα στο αυτί, θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις.
Καλύτερα γάζες ή ωτοασπίδες.

Vasilis back

Well-Known Member
21 Δεκεμβρίου 2015
50
33
44
Έχω κοντοτριχο δεν χρειάζεται να βάλεις βαμβάκι στα αυτια απλά δεν ρίχνεις νερό στο κεφάλι το κάνεις με το χέρι ή μωρομαντηλο.Νερό από το λαιμό κ κάτω, με το χέρι ή με ειδική βούρτσα για σκύλους.Πιστολάκι όχι με πολύ ζεστό αέρα αν έχει σκάλες το πιστολάκι.Καλό χτένισμα πριν το μπάνιο.Το νερό χλιαρό,αν είναι πρώτη φορά με το μαλακό γιατί την επόμενη θα παίζεται κυνηγητό,καλή επιτυχία

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Labrador 17 μηνων
Οκ, αρα κοντότριχο. Τι θες να χτενίσεις πριν το μπάνιο, δεν έχει μακριά μαλλιά για να κομπιάζει.
Πρώτα βάζεις το υγρό καθαρισμού στα αυτιά, ο σκύλος τινάζεται, του καθαρίζεις το εξωτερικό αυτί με βαμβακάκι, μετά προχωράς στο μπάνιο. Αν δεν δέχεται το βαμβάκ στα αυτιά απλά του πλένεις πολύ προσεκτικά το κεφάλι να μη μπει νερό μέσα στα αυτιά. Το αραιώνεις το σαμπουάν με λίγο νερό και τον σαπουνίζεις με τα χέρια, κάν' του και ένα ωραίο μασαζάκι, θα το εκτιμήσει :) Ξεβγάζεις πολύ καλά τη σαπουνάδα να μη μείνει ούτε ίχνος. Το στεγνώνεις καλά με 5-6 πετσέτες :D και μετά αν θέλεις το στεγνώνεις και με το πιστολάκι ή τον αφήνεις να στεγνώσει μόνος του.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
17 μηνων κ αυτη θαναι η 4η φορα?
Γιατι τοσο πολυ?
Τα αυτια γιατι τα καθαριζετε απο πριν?

Τεσπα,θα σου πω εγω πως το κανω,την αρπαζω,την βαζω στην μπανιερα (αμα ειναι χειμωνας,αμα ειναι καλοκαιρι,εξω με το λαστιχο) ξεκιναω παντα κ την βρεχω απο πισω,σταδιακα,ποδαρακια,κωλαρακι κλπ κλπ,χαλαρα κ αργα αργα να συνηθισει
εε μετα την βρεχω ολοκληρη
για τα μουτρα,κλεινω ταυτια με το χερι
γυρναω το κεφαλι της πχ απτα δεξια,κλεινω το δεξι αυτακι,ριχνω εκει νερο,μετα σταριστερο,μετα στην μουτσουνα,επισης την κλεινω με το χερι κ της σκυβω το κεφαλι, χαμηλα ναναι οχι ψηλα
ριχνω τα σαμπουαν πανω της κ αρχιζω τις μαλαξεις,κανουμε κ μασαζακι,τριβω καλα πλατη,κωλι,αναμεσα απτα μπουτια κ αναμεσα απτα δαχτυλα
την ξεβγαζω πολυ καλα
κ μετα αναλογα την εποχη,χειμωνας = πετσετες κ πιστολακι (απο αποσταση το πιστολακι,οχι κοντα στο δερμα) καλοκαιρι = ξεφρενη τρεχαλα στον κηπο κ αραλικι στο γκαζον κατω απτον ηλιο

Υποψην,παντα μα ΠΑΝΤΑ,να βεβαιωνεσαι οτι δεν εχει μεινει υγρασια σε σημεια οπως ταυτια,αναμεσα στα μπουτια,αναμεσα στα δαχτυλα

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Kι εγώ στην μπανιερα τον πλενω.
Παλαιότερα στον σηκωνα και τον έβαζα μεσα και μετα τον ξανασήκωνα και τον έβγαζα.
Μετα από ενα λουμπαγκο που επαθα με αυτον τον τροπο, καταλαβα ότι δε με παιρνει πλέον και εφαρμόζω το εξης συστημα.
Τον φωναζω να έρθει κοντα στην μπανιέρα. Του πιανω τα δυο μπροστινα πόδια και του τα βαζω μεσα. Μετα αργα και προσεκτικά του σηκώνω τα πίσω και του τα βαζω κι αυτα μεσα.
Με τον αντιστροφο τροπο τον βγαζω.
Θελει προσεκτικα όταν τον βγαζεις, για να μην δώσει κανα πήδο, γλυστρήσει στα πλακάκια και στραμπουλήξει κανα πόδι και έχεις άλλα.
Επίσης στα αρχικα πλυσίματα μεχρι να σιγουρευτείς ότι καθεται ήσυχος και δεν έχει προθεση να την κοπανήσει, καλό είναι να είναι μαζι σου και άλλος ένας να τον εμποδιζει απ το να σκεφτει να πηδησει εξω απ την μπανιέρα και να στραμπουλήξει κανα πόδι.
Α! Και μολις τον βγαλω ειμαι ετοιμος και γρήγορος με την πετσέτα, να προλάβω το φρρρρρρρρρρρρ!

Αυτια δεν του πλενω ουτε του βαζω υγρα και μια χαρα καθαρά είναι. (οταν ήταν μικροτερος του έριχνα επιότικ, μου έπαθε ωτίτιδα έιχαμε ταλαιπωρία, μου κολλησε στο μυαλό ότι εφταιγε αυτο και δεν το ξανάκανα
)
Ουτε στην κεφαλα του ριχνω νερό. Οταν τον ξεπλένω, του κραταω ψηλά την κεφάλα, πιέζοντας τη μουσούδα προς τα πανω, για να του ξεπλυθει ο σβερκος και ο λαιμός χωρις να κινδυνεψει να του μπεί νερό στα αυτια.

Last edited:

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Τα αυτια γιατι τα καθαριζετε απο πριν
Μαρία, βάζω το epiotic μέσα στο αυτί, μετά το τινάζουν το κεφάλι τους άρα το λαδάκι αυτό με τυχών κερί που θα βγει από μέσα μπορεί να λερώσει τη γούνα. Οπότε πάντα το κάνω πριν το μπάνιο.
(οταν ήταν μικροτερος του έριχνα επιότικ, μου έπαθε ωτίτιδα έιχαμε ταλαιπωρία, μου κολλησε στο μυαλό ότι εφταιγε αυτο και δεν το ξανάκανα
Το epiotic το βάζω σε όλα. Μόνο η Barbie μου έπαθε ωτίτιδα άρα δεν έχει σχέση με το epiotic, μάλλον είναι οργανικό το θέμα.

• Like
Reactions: Ntianna and epial

toykaki

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2015
153
17
34
Aττικη
Μαλιστα..μου τα χαλασε ο καιρος σημερα..οποτε ισως αυριο;ευχαριστω πολυ ολους σας για τις κατατοπιστικες σας απαντησεις..οσο αφορα το epiotic τι λετε;να βαλω;δεν εχω βαλει ποτε δεν ειχα ποτε θεμα με ωτιτδα..απλα ξερω πρεπει να τα καθαριζω.τα καθαριζε εκει που το πηγαινα για καλοπισμο..

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Εγω θα σου ελεγα να ΜΗΝ τον ξανακανεις μπανιο...
δεν βλεπω τον λογο
με τα συχνα μπανια κατεστρεφεις το φυσικο ph του

Το επιοτικ,εγω τουλαχιστον,το χρησιμοποιω προληπτικα ανα 2η εβδομαδα,(τα τιναγματα απαγορευονται δια ροπαλου,ειτε του κεφαλιου ειτε του κορμιου :D) μονο κ μονο επειδη ημαστε επιφοβοι απτο δεξι μας ταυτακι,πριν απαυτο δεν ασχολιομουν ιδιαιτερα,απλα προσεχα πολυ να μην κρατανε υγρασια ταυτια της.

spawn1917

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2016
68
36
36
παιδια καλησπερα. Απ.ορία γτ ειμαι noobas. Πηγα τον Εκτωρα στην γιατρο, ημιαιμο τωρα ειναι 3 μηνων για το πρωτο εμβολιο, κ στην κουβεντα την ρωταγα πως πλενουμε κτλ μου πεταει οτι δεν υπαρχει προβλημα να κανεις κ μια φορα ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ μπανιο τον σκυλο γτ λεει τα σαμπουαν που κυκλοφορουν τωρα ειναι αρκετα καλα κ δεν θα εχει προβλημα. ο δικος μου εχει μεσαιο μηκους διπλο τριχωμα φερνει λιγο απο τσοπανοσκυλο στο τριχωμα. Καποια γνωμη?

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
Εχω ακούσει οτι τα conditioner για σκύλους βοηθάνε πολύ , αν ο ιδιοκτήτης επιμένει να μπανιαρίζει συχνά το σκυλί...

Kanga

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2016
150
221
να αλλάξεις γιατρό
Χαχαχα...καλα οι απαντήσεις σου ειναι επικ αρκεί να μην πίνεις καφε εκείνη την ωρα γιατί μετα έχεις να πλυνεις πατώματα και ντουβαρια και να αγοράσεις και καινούργιο κινητό!!!!!!!!!!

• Like
Reactions: l.Kyveli

Shelly

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2016
67
73
Μασαζάκι αν την κάνεις κ τη δίνεις κ λιχουδιές τις πρώτες 2,3 φορές που θα τη κάνεις μπάνιο,θα της καλαρέσει!! Εμένα παρ'ότι είναι αγρόσκυλο,της αρέσει το νερό! Την πρώτη φορά ήμουν μαζί με τον φίλο μου κ μέχρι να μπεί μόνη της στη μπανιέρα,έφαγε καμιά δεκαριά λιχουδίτσες. Ήτανε πολύ σύντομο το μπάνιο,για να συνηθίσει.Όσο καθόταν ήρεμη κ γενικά σε όλη τη διάρκεια ήμουν συνέχεια "Μπράβο,Σέλυ!" Τί ωραία που περνάμε εδώ μέσα,"μπράβο,έτσι να είμαστε καθαρά κορίτσια " κτλ κτλ .Τη δεύτερη φορά αύξησα την ώρα,μείωσα τις λιχουδιές.Πλέον κ μισή ώρα να κάτσουμε μέσα,κάθεται κ το απολαμβάνει.

Kanga

Well-Known Member
8 Ιανουαρίου 2016
150
221
Πάρε αδιάβροχο
Ξέρεις τι είναι να διαβάζεις απαντήσεις ωραία και ηρεμα ενω πίνεις καφε και ξαφνικα να φτάνεις στην απάντηση του seamol και να φευγουν ολα παντου....χαχαχα με πέθανε η απάντηση του όπως και πολλές άλλες απαντήσεις του!!!