Αποριες , Σχολια και Προτασεις για το κουταβι μου!

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Καλησπερα,
Η ζωη με ενα κουταβι ειναι συγκλονιστικη εμπειρια!Παρ ολα αυτα ειμαι γεματος αποριες κ προβληματισμους κ θα ηθελα τη βοηθεια των πιο εμπειρων.Δηλαδη τη δικια σας.
Η Νοελ ειναι 9 εβδομαδων κ εχει κανει τα 2 απο τα 4 εμβολια της μεχρι να μπορει να βγαινει εξω απο το σπιτι.Το προγραμμα της περιληπτικα εχει ως εξης.
Το πρωι ξυπναει στις 6.30 βγαινει εξω για να λερωσει κ μετα τρωει παιζουμε λιγο κ πηγαινει στο μπανιο κατα τις 8 οπου μενει μεχρι τις 17.00:( με τα παιχνιδια της κ το crate της.Οταν γυρναω απο τη δουλεια λερωνει τρωει κ μετα παιζουμε μεχρι τις 22.00 που ξανατρωει κ μετα κοιμαται(αφου εν τω μεταξυ εχει λερωσει γυρω στις 100.000 φορες:D.

1.Λερωμα
Οταν ειμαστε μαζι της την προσεχουμε κ την παμε στο μπαλκονι για να λερωσει οπου κ την επιβραβευουμε.Οταν ειναι μονη της στο μπανιο τα κανει οπου να ναι κ μερικες φορες τα παταει:mad: αξιζει να της μαθω την πανα για μεσα στο μπανιο η να κανω υπομονη?
2.Αγχος αποχωρισμου
Οταν γυρναω απο τη δουλεια κ οταν της ανοιγω το πρωι παθαινει σοκ απο τη χαρα της κ θελει να παιξει τοσο πολυ που ξεχναει να φαει κιολας.Προσπαθω να μην της δινω πολυ σημασια μεχρι να ηρεμησει αλλα παλι τρελενεται κ θελει παιχνιδι.Κανω κατι λαθος?
3.Δαγκωμα
Ολα της τα παιχνιδια σχετιζονται με το δαγκωμα κ προσπαθω να της δινω τα παιχνιδια της να δαγκωνει αντι εμενα.Ειναι φυσιολογικο φανταζομαι...
4.Crate
Το crate το ειχε μαθει απο το εκτροφειο της κ μπαινει ανετα κ κοιμαται απο μονη της εκει.Ειναι ετοιμη να αρχισω να της κλεινω κ την πορτα σιγα σιγα?
Ειναι επικινδυνο να μενει μεσα με το κολαρο της?
Παρακαλω οποιαδηποτε προταση για βελτιωση της συμβιωσης μας κ αν κανω κατι λαθος ειναι ευπροσδεκτα!
Ευχαριστω κ συγνωμη για το μεγαλο κειμενο.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
1. Υπομονή
2.Οχι
3.Ναι
4.Ναι μπορείς να κλείνεις την πόρτα όταν είσαι εκεί και ναι είναι επικίνδυνο να μενει μέσα με το κολλάρο της. Οχι πολύ αλλά είναι ...

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Βιώνουμε κ οι δύο,ακριβώς την ίδια κατάσταση:)

1.Γνώμη μου είναι να κάνεις υπομονή κ να συνεχίσεις να της δείχνεις που πρέπει να τα κάνει.Σε αυτή τη μικρή ηλικία,είναι λογικό να μην ελέγχουν την κύστη τους!Σχετικά με την πάνα,το πεκινουά της ξαδέρφης μου που είναι 4 χρονών,έμαθε να τα κάνει ΜΟΝΟ εκεί κ αν δεν έχει πάνα τα κάνει όπου βρει.
2.Είσαι τυχερός απλά κ μόνο που καταφέρνει να μείνει μόνη της χωρίς να ουρλιάζει σα λύκος όπως κάνει το δικό μου:shock: Αν κ εγώ τον αφήσω μόνο για 10',όταν ανοίξω την πόρτα(χρησιμοποιώ τη μέθοδο 'ααα,κοίτα τι λιχουδιά σου έφερε η μαμά':p),το μόνο που τον νοιάζει είναι να χοροπηδάει πάνω μου σα τρελό κ να αγνοεί τη λιχουδια.
3.Το ίδιο του κάνω κ εγώ κ σε αυτό.Εχει μανία να δαγκώνει χέρια κ προσπαθώ να του αποσπώ την προσοχή με ένα παιχνίδι του.

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Α και κατι αλλο....πειραζει αν την βγαζω σε 2 μπαλκονια για να λερωσει?Υπαρχει περιπτωση να εχει μαθει καλυτερα στο ενα απο οτι στο αλλο?Η μπαλκονι να ειναι και οτι να ειναι?Γενικα θελω να της μαθω το εξω απο το σπιτι...αλλα μηπως την μπερδευω?

nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Μαθε να τα κανει στο μπαλκονι(σε ενα ειναι καλυτερα πιστευω) μεχρι να τη βγαλεις εξω.Μετα ξεχνα το μπαλκονι δηλ αν την βλεπεις οτι θελει να παει στο μπαλκονι την παιρνεις και την πας εξω καπου που εχεις επιλεξει και οχι να τα κανει οπου θελει (θα σε βοηθησει αργοτερα αυτο στη βολτα πολυ)και καλο ειναι το σημειο που θα επιλεξεις να ειναι χωμα.Γνωμη μου παντα...:)

Panos0685

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2008
490
1
43
Anthousa Athens
Ρε παιδια χθες καθησα κ τα μετρησα τα τσισα και τα κακα απο περιεργεια...:rolleyes:
12 τσισα - 6 κακα...εχω χασει την μπαλα δεν χρειαζεται να ανυσηχω ετσι?Ειναι πολυ μικρη ακομα αλλα 18 φορες(σε ενα 24ωρο).....??:eek::eek::eek:

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Η ηλικια και η τροφη παιζουν ρολο. Μεγαλωνοντας θα το λιγοστεψει. Επισης εμενα που τρωει BARF κανει λιγοτερες φορες κακα.

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
θα σου πουν και οι πιο γνωστες αλλα νομιζω οτι για κουταβι ειναι απολυτα φυσιολογικο!!! κι εγω σε πανα στο μπαλκονι τον εχω μαθει... μην αγχωνεσαι, ολα αυτα ειναι απολυτα φυσιολογικα !!! κανεις πολυ καλα που του εμαθες το crate μακαρι να τον ειχα μαθει κι εγω απο κουταβι...

nick!

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
125
0
Ειναι φυσιολογικος ο αριθμος.Να σε ρωτησω,εχεις στη διαθεση της συνεχεια νερο?