Απορια με τουαλέτα

Achilster

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2010
30
0
Καλημέρα σας!

Ο τριών μηνών Φιντέλ έχει μάθει να τα κάνει στο μπαλκόνι πολύ γρήγορα και τώρα τελευταία όποτε καταλαβαίνω οτι θέλει να βγει τον πηγαίνω έξω στο δρόμο. Πάμε πολύ καλά.
Εξαιτίας της δουλειάς μου θα είμαι σπίτι συνεχώς μέχρι το Μάιο. Για να μην του έρθει ξαφνικό τότε, αρχίζω να λείπω από το σπίτι σταδιακά όλο και περισσότερο. 10' τη μία μερα, 20' την αλλή κοκ.
Σήμερα λοιπόν, αφού τον έβγαλα έξω να τα κάνει, του έδωσα το αγαπημένο του κόκκαλο και έφυγα. Ελειψα γύρω στα 50'. Όταν γύρισα είδα μια τεράστια λίμνη στο σαλόνι. Φυσικά και δεν του φώναξα, δεν είχε νόημα εξάλλου. Δεν ήταν οτι δεν μπορούσε να κρατηθεί (τη νύχτα κοιμάται στο κλουβάκι του συνεχώς απο τις 11 μέχρι τις 7 το πρωι). Όσο είναι ξύπνιος κρατιέται κατα μέσο ορο 3-3.5 ώρες.
Πώς θα του μάθω να κρατιέται μέχρι να γυρίσω;

Ευχαριστώ. :)

ΥΓ. Το κλουβί είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο, αλλά ενώ το έχει καλοδεχτεί για να κοιμάται τη νύχτα (του λέω "Φιντέλ νομίζω οτι ειναι ώρα για ύπνο σπίτι σου" και μπαίνει μόνος του) την ημέρα δεν μπαίνει με τίποτα. Τί να κάνω;

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Υπομονή!

Ωραία μια χαρά τα πας!Να του μάθεις όμως ότι και όταν λείπεις από το σπίτι θα είναι μέσα στο Crate!

Αυτές τις "λίμνες":D θα τις ελαττώσει από μόνος του!Με τον καιρό!Πολλές βόλτες θέλει για να πάρει το κολάι του έξω=πιπί!

Όσο για το Crate καλό είναι ΚΑΙ όσο είσαι στο σπίτι να τον βάζεις μέσα και σταδιάκα να λείπεις σε κάποιο δωμάτιο!Μετά φεύγεις και από το σπίτι!

Επειδή είναι ακόμα πολυ μικρός καλό είναι να μην λείπεις πολύ από το σπίτι!

Υπομονή!

Achilster

Active Member
6 Φεβρουαρίου 2010
30
0
Ευχαριστώ Στέλιο για την άμεση ανταπόκριση.
Ξέρεις ποιο είναι το θέμα όμως; Όταν λείπω και είναι μόνος στο σπίτι δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όταν όμως λείπω και είναι στο crate σηκώνει τον κόσμο. Μήπως είναι κάτι που τον αγχώνει; Εν τω μεταξύ μένω σε πολυκατοικία προκατηλημένη με τα σκυλιά. Μέχρι τώρα δεν έχω δώσει αφορμή γιατί ο Φιντέλ ειναι πολύ ήσυχος, αλλά με το παραμικρό θα αρχίσουν τις φασαρίες.

ΥΓ. Ο Αδάμ είναι κούκλος :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Γι αυτό να τον βάζεις να κάθεται στο Crate ΚΑΙ όσο είσαι σπίτι!Και αστον να φωνάζει!Μην του δίνεις σημασία όσο και αν φωνάζει!Κάποια στιγμή θα σταματήσει!

Και μετά, αφού έχεις κάνει τα παραπάνω τότε και μόνο θα τον βάλεις στο Crate αι θα φύγεις εκτός σπιτιού!Και πάλι όμως ο χρόνος που θα λείπεις να είναι πρώτα 10λεπτά,μετα 20λεπτά για να αρχίσει να καταλαβαίνει ότι θα φύγεις ΑΛΛΑ θα ξαναέρθεις!

Τον μικρό τον έχεις μέσα στο σπίτι?
Αν ναι τότε γράψε τους γείτονες εκεί που ξέρεις!
Όσο και να φωνάξει θα σταματήσει κάποια στιγμή οπότε αυτές οι μέρες θα είναι ελάχιστες!
Κόψε από τώρα τα πολλά πολλά με τους γείτονες για να μην σου βγούν από πάνω!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.803
20.123
Γενικώς έχεις αρκετά καλό τρόπο σκέψης και πράξης. Νομίζω ότι θα τα πας πολύ καλά και στην συνέχεια. Ο Φιντέλ, κάποιο άγχος αποχωρισμού θα το περνάει όταν τον αφήνεις μόνο του, γι' αυτό και οι λιμνούλες και τα κλάμματα. Φυσιολογικό είναι. Δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει το θέμα του crate, αλλά συνήθισέ τον να μένει μέσα ακόμη κι όταν είσαι στο σπίτι. Διάβασε τους χρόνους στους οποίους επιτρέπεται να παραμένει εκεί, αναλόγως της ηλικίας και εφάρμοσέ τους όταν είσαι στο σπίτι και με κλειστή και με ανοιχτή την πόρτα του. Να μάθει σιγά-σιγά ότι εκεί είναι ο χώρος του και όχι κάποιο είδος τιμωρίας. Να μην το συνδιάσει μόνο με την απουσία σου. Να νοιώθει καλά μέσα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97