Απορια για κλουβια αυτοκινητου!

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
σε μια κουβεντα που ειχα περι σκυλων συζητουσαμε για τα κλουβια που εχουν κυριως οι κυνηγοι στο πισω μερος των αυτοκινητων τους για να βαζουν μεσα τα σκυλια τους!
η απορια μου λοιπον ειναι η εξης ειναι παρανομο να βαζεις τα σκυλια εκει ή οχι?
αν ξερει καποιος ας απαντησει!
ευχαριστω!

fotovasil

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2009
57
0
Aθήνα
Ειναι παρανομο να κουβαλας φορτιο στο αμαξι το οποιο εξεχει περισσοτερο απο 40εκ. απο το τελειωμα του αμαξωματος.
Αρα, μαλλον δεν ειναι νομιμα!

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
δηλαδη απαγορευεται μονο για οτι εχει σχεση με αμαξι,ε?για τα σκυλια κατι ειδικοτερο δεν υπαρχει ?μαλλον οχι!?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
δηλαδη απαγορευεται μονο για οτι εχει σχεση με αμαξι,ε?για τα σκυλια κατι ειδικοτερο δεν υπαρχει ?μαλλον οχι!?
Μα η απορία σου για αυτές τις "μπαγκαζιέρες" των αυτοκινήτων δεν ήταν; Τι εννοείς: για ότι έχει σχέση με αμάξι... και τι ειδικότερο ψάχνεις; Κάτι εξωτερικά του αυτοκινήτου στο οποίο να μεταφέρεις σκύλο;

alexkouts

Well-Known Member
1 Σεπτεμβρίου 2009
416
0
Βόλος
εννοω οτι η νομοθεσια προβλεπει κατι μονο για το οχημα μονο και οχι για το σκυλι (γιατι προσωπικα βλεπω την μεταφορα του σκυλου εκει σαν ενα ειδος κακοποιηση του σκυλου!)
οχι δεν ψαχνω τροπο να μεταφερω τα σκυλια! τα δικα μου εχουν ολοδικο τους το πισω καθισμα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Η νομοθεσία αν είναι έστω και στο περίπου, έτσι όπως λέει ο fotovasil, δεν επιτρέπει τα κουτιά αυτά ακόμη και άδεια να είναι. Τώρα πάλι για να τα κυκλοφορούν έτσι, κυρίως οι κυνηγοί, τι να σου πω... Μπορεί να παίρνουν κλήσεις και να μην τους νοιάζει, προκειμένου να κάνουν την τρέλλα τους.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Αν έχεις άδεια για κοτσαδόρο, μπορεις να μεταφέρεις ότι θέλεις ,αρκει
1.αυτό που μεταφέρεις να μη κρύβει τα πίσω φώτα του αυτοκινήτου σου η να έχει δικά του ξεχωριστά.
2. Να φαίνονται οι πινακίδες του αυτοκινήτου , αλλίως να αναγράφονται πίσω από τη μπαγκαζιερα/σκυλιέρα
3. Να μην είναι σταθερη , μόνιμη κατασκευή
4. Να μην υπερβάινει το 30% του συνολικού μήκους του αυτοκινήτου.
5. Να είναι σωστά ασφαλισμένη στο αυτοκίνητο.

Τώρα , αν τα σκυλιά υποφέρουν...αυτο έιναι άλλο θέμα..

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
νομιζετε οτι τα σκυλια θα υποφερουν σε κατι τετοιο?εχετε δοκιμασει να μεταφερετε 3 η περισσοτερα σε μεγαλο ταξιδι σε αμαξι με 3 ατομα?συγγνωμη αλλα εγω την θεωρω εξαιρετικη λυση..
http://www.dogtrailer.co.uk/2_dog_trailers.html
το μονο προβλημα ειναι η τιμη τετοιων τρειλερ...κανα 6 χιλιαρικα μαζι με τα μεταφορικα τους...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Το αρχικό θέμα (ελπίζω ότι έχω καταλάβει κι εγώ σωστά), δεν είναι γι' αυτά τα σούπερ λουξ τρέιλερ, αλλά για κάποιες συνήθως ξύλινες μπαγκαζιέρες, που με κάποιο τρόπο είναι στερεωμένες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπως οι ρεζέρβες των τζιπ. Αυτές θα πρέπει να είναι παράνομες. Σαν ημιυπαίθριοι ένα πράγμα:D

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
Το αρχικό θέμα (ελπίζω ότι έχω καταλάβει κι εγώ σωστά), δεν είναι γι' αυτά τα σούπερ λουξ τρέιλερ, αλλά για κάποιες συνήθως ξύλινες μπαγκαζιέρες, που με κάποιο τρόπο είναι στερεωμένες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όπως οι ρεζέρβες των τζιπ. Αυτές θα πρέπει να είναι παράνομες. Σαν ημιυπαίθριοι ένα πράγμα:D
αααα αν εχω καταλαβει λαθος σορρυ:D

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εγω ούτε σε αυτές τις Super λουξ μπαγκαζιέρες θα τα έβαζα...
Προτιμώ, να ταξιδέψω μόνη μου...με τα καθίσματα κάτω για να ταξιδέψουν τα σκυλιά μου άνετα.
Έχω ταξιδέψει αρκετές φορές με 2,3 μεγαλόσωμα σκυλιά, και σε μεγάλα ταξίδια...και δεν αντιμετώπισα πρόβλημα.
Εκεί μέσα πάντως..δεν τα βάζω με τίποτα..
άσε, που θα με πιάσει άγχος,μην έχουν παθει κάτι και γω δεν μπορώ να ξέρω...γιατι δεν τα βλέπω..

macblack

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2009
157
0
από την πόλη του Ζορό
καλά τα λέτε αλλά τι κάνετε σε περίπτωση μεταφοράς περισσότερων ατόμων; δεν επικροτώ τα ξυλοκούτια αλλά αυτό το dog trailer το βρίσκω πολύ ωραίο.

ο σκύλος μου ταξιδεύει στο κλουβί μεταφοράς του ανάμεσα στα παιδιά μου στο πίσω κάθισμα αλλά είναι και μια σταλιά σκυλάκι

Noela

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2007
1.954
222
Παλλήνη
www.agilityadddicts.gr
Θεωρώ ότι ο/η alexkouts μιλάει για τα κουτιά που είναι ενσωματωμένα στο αυτοκίνητο και όχι συρόμενες μπαγκαζιέρες.

Βάση του άρθρου 32 του ΚΟΚ

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]1. Το μεικτό βάρος οχήματος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος του. [/FONT]​
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]2. Το φορτίο του οχήματος πρέπει να τακτοποιείται και να στοιβάζεται κατά τρόπον ώστε: [/FONT]​
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]α) Να μην εκτίθεται σε κίνδυνο πρόσωπα και να μην προκαλούνται ζημιές από διαρροή ή πτώση αυτού στην οδό. [/FONT]​
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]...
[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]δ) Να μην καλύπτονται οι φανοί, συμπεριλαμβανομένων και των φανών στάθμευσης και πορείας, τα αντανακλαστικά στοιχεία, οι πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας και το διακριτικό σήμα την χώρας απογραφής του οχήματος, ως και τα σήματα που δίνονται με το χέρι, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Κώδικα[/FONT]

...

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]4. Το φορτίο απαγορεύεται να εξέχει από το πίσω τμήμα του οχήματος περισσότερο από 30% του μήκους του αμαξώματος ...

[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]5. Τα προεξέχοντα φορτία από το μπρος ή πίσω τμήμα ή τις πλευρές του οχήματος, αν αυτό επιτρέπεται, πρέπει να επισημαίνονται με σταθερή προσαρμοσμένη πινακίδα διαστάσεων τουλάχιστον 0,50 Χ 0,50μ. λευκού χρώματος με διαγώνιες ερυθρές λωρίδες, κατασκευασμένη από υλικά υψηλής αντακλαστικότητας και τοποθετημένη με το πάνω άκρο όχι πιο ψηλά από 1,60μ. και το κάτω άκρο όχι πιο χαμηλά από 0,40μ από το οδόστρωμα, όταν δεν μπορούν την προεξοχή να αντιληφθούν οι οδηγοί των άλλων οχημάτων.[/FONT]

Φυσικά ο ΚΟΚ δεν αναφέρει τίποτα για σκυλιά ούτε ο 3170 για κουτιά στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog