Απορίες...

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλησπέρα σας. Ονομάζομαι Ελένη κ εδώ κ αρκετούς μήνες ενημερώνομαι για κυνοφιλικά ζητήματα μέσα από το πολύ ενδιαφέρον κ ωφέλιμο forum σας. Χαίρομαι πραγματικά για το χρόνο κ την προσπάθεια που καταβάλλεται για ενημέρωση κ αλλαγή νοοτροπίας, αν κ από προσωπική πείρα γνωρίζω οτι το τελευταίο δεν αλλάζει:shake:. Σκυλάκι δεν έχω ακόμη, αλλά ενδιαφέρομαι για την απόκτηση ενός presa canario. Μου αρέσει που μπορεί να γίνει ένα καλό οικογενειακό σκυλί,ο τρόπος που δένεται με τον ιδιοκτήτη του, η ισορροπία στο χαρακτήρα του κ η αποτρεπτική του εμφάνιση (όλα αυτά κατόπιν ανάλογης εκπαίδευσης φυσικά,εκτός απο το τελευταίο:cool:) Έχω διαβάσει ότι σχετικό υπάρχει εδώ μέσα για την εκλογή εκτροφέα,επισκέφτηκα ένα στην Βαρυμπόμπη κ έμεινα αρκετά ευχαριστημένη(θα επισκεφτώ κ άλλα). Όμως στο δικό μου ανεκπαίδευτο μάτι...κ αυτί (κυρίως) όλα καλά μου ακούγονται κ πιστεύω ότι πάνω κάτω τα εκτροφεία τηρούν κάποιους πολύ σημαντικούς κανονισμούς.Θα μπορούσε κάποιος που έχει αγοράσει κουταβάκι απο κει να μοιραστεί την εμπειρία του μαζί μου? Θα μπορούσα ν αναφέρω το όνομα του εκτροφείου? Συγγνώμη εκ των προτέρων, αν ρωτάω κάτι που αντιτίθεται στους κανονισμούς του forum.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καλως ηρθες. Το πρεσα δεν ειναι ενα ''ευκολο'' σκυλι, αρσενικο ή θηλυκο; Δεν υπαρχει προβλημα να αναφερεις το εκτροφειο, καθως και τις εμπειριες σου κατα την αναζητηση.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλως ηρθες. Το πρεσα δεν ειναι ενα ''ευκολο'' σκυλι, αρσενικο ή θηλυκο; Δεν υπαρχει προβλημα να αναφερεις το εκτροφειο, καθως και τις εμπειριες σου κατα την αναζητηση.
Σ ευχαριστώ ICE. Σκέφτομαι γι αρσενικό.Το γνωρίζω ότι το πρεσακι δεν είναι εύκολο σκυλι κ εγώ είμαι αρχάρια. Σε καμία περίπτωση δεν "φτάνω" τη δική σας εμπειρία, είμαι όμως ένα σκαλί πιο πάνω από το μέσο Έλληνα που δεν καταλαβαίνει όσο κ να του εξηγείς γιατί δεν πρέπει ν αγοράζει ζώο από πετ σοπ ή αγγελία,γιατί δεν πρέπει να το πλένει με το αφρόλουτρο που πλένεται ο ίδιος, γιατί δεν πρέπει να το εξορίζει στον κήπο ή στην αυλή κ γιατί πρέπει να το κοινωνικοποιεί.
Το Varibopi presa di Grecia ήταν ένα όμορφο, ήσυχο κ καθαρό μέρος μέσα στο πράσινο. Ο εκτροφέας γαινόταν να έχει γνήσιο ενδιαφέρον για τα σκυλιά. Μου τα έδειξε σχεδόν όλα, πράγμα που μου άρεσε. Είχε αρκετά βραβεία από εκθέσεις στο εξωτερικό. Είναι χρόνια εκτροφέας. Δεν γνωρίζω αν η εκτροφή είναι χόμπι ή βιοποριστικό επάγγελμα. Τα ζώα ήταν χαρούμενα, όμορφα, υγιή κ κοινωνικά. Δίνει 2ετή εγγύηση για δυσπλασία. Όταν τα είδα....τρόμαξα. Δεν είχα ξαναδεί πρεσακι από κοντά ,ούτε περίμενα να είναι τόσο...ογκώδη. Μετάτην αρχική έκπληξη,υπήρχε αυτό το αδιόρατο κάτι που μ έκανε να τα ερωτευτώ. Τα βρήκα απίστευτα αγαπησιάρικα, αν κ η όψη τους μαρτυρούσε το αντίθετο. Πριν να κατασταλλάξω, θα ζυγίσω όλες τις παραμέτρους. Μου έδωσε την εντύπωση ότι η επικοινωνία δεν τελειώνει με την αγορά κάτι που μου άρεσε...

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
μπραβο ελενη...θα γίνεις πολύ καλός χειριστής/ιδιοκτήτης....τα είπες ολα σε δυο μηνύματα..με το καλό να το πάρεις..

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
μπραβο ελενη...θα γίνεις πολύ καλός χειριστής/ιδιοκτήτης....τα είπες ολα σε δυο μηνύματα..με το καλό να το πάρεις..
Σ ευχάριστώ πολύ Όσκαρ. Αν τελικά θα γίνω καλός χειριστής/ιδιοκτήτης δεν ξέρω. Ξέρω γιατί θα διαλέξω το σκύλο μου. Ξέρω ότι θα ήθελα όμως να γίνω ο χειριστής/ιδιοκτήτης που θα διάλεγε κ ο σκύλος μου,αν είχε τη δυνατότητα

nikoscar

Guest Star
Staff member
9 Ιουνίου 2006
2.178
1.000.000.018
ATHENS
Ελένη εχω και γω μια αποροία ..ενα εκτροφείο που λέγεται CAPEFEAR το ξέρεις? Πως και δεν το επισκέφτηκες ?

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Ελένη εχω και γω μια αποροία ..ενα εκτροφείο που λέγεται CAPEFEAR το ξέρεις? Πως και δεν το επισκέφτηκες ?
Ξέρω τον Ανδρέα Κουφιώτη στον Ασπρόπυργο, ξέρω το Bandog on/off στην Πελοπόννησο,αλλά αυτό όχι. Θα το κοιτάξω αμέσως

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
Δίνει 2ετή εγγύηση για δυσπλασία.
Ένας κανονικός εκτροφέας δεν δίνει τέτοιου είδους εγγυήσεις απ' ότι ξέρω. Διάβασε αυτά τα νήματα, θα σε βοηθήσει πολύ στην επιλογή εκτροφέα : http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/πώς.διαλέγω.εκτροφέα;-370/ http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/τι.πρεπει.να.προσεξω.σε.ενα.pedigree;-1284/

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Kαλως ηρθες :)
Δεν ειχες δει ποτε πρεσα απο κοντα και ομως ηθελες αυτη τη φυλη. Πως την επελεξες? Εβλεπες φωτογραφιες ? Το εκτροφειο που επισκεφτηκες ειναι εξαιρετικο απο οτι ξερω, πραγματι.

KERVEROSNFWU

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
47
0
Ταπεινη αποψη μου ειναι τουλαχιστον να παρεις θυληκο.
Και για ποιο λογο γρηγοροτερη (σε χρονο ) πνευματικη ωριμανση γυρω στους 24 μηνες ενω τα αρσενικα ειναι γυρω στους 36 μηνες.
Και δευτερον μεγαλυτερες πιθανοτητες ενος ''σταθερου'' και ισοροπιμενου σκυλου σαν χαρακτηρας!
Και παλι με ολο τον σεβασμο και οτι ειναι η αποψη μου αυτη

Fanzina

Well-Known Member
6 Νοεμβρίου 2011
607
8
halalima κάνεις λάθος.
Eπειδή τα περισσότερα που ξέρω τα έχω μάθει από το φόρουμ, τι θα συμβεί αν ο σκύλος εμφανίσει δυσπλασία μετά από τα 2 χρόνια???

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Αν έχει...μέχρι εκείνη την ηλικία θα την έχει εμφανίσει.
Προφανώς θα υπάρχουν ίσως και εξαιρέσεις, αλλά κατά κανόνα είναι ικανό χρονικό διάστημα, να έχει εκδηλωθεί οποιοδήποτε τέτοιο πρόβλημα. Και αν βεβαίως, είναι μεγάλου βαθμού, θα έχει εμφανιστεί και πολύ νωρίτερα.

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλησπέρα κ στα υπόλοιπα μέλη του φορουμ. Αμαλιάζ, τα πρέσα κανάριο δεν είναι τόσο διαδεδομένη φυλή. Επίσης ούτε κ τα εκτροφικά ζώα. Επόμένως,αρχικά ενημερώνομαι μέσα από το ιντερνετ κ το φόρουμ σας. Γνωρίζεις κάποιον που έχει πάρει κουταβάκι απο κει?Θα ήθελες να τα πούμε μέσω πμ? Η μαρέκο έχει δίκιο.Μπορεί ο εκτροφέας να σου δώσει 2 ετή εγγύηση,αν κ μάλλον είναι σπάνιο. Για το φύλο έχετε δίκιο.Ακόμα κ έμπειρα άτομα απασχολεί. Σκεφτόμουν όμως ότι αν πάρω τελικά πρεσακι, πιθανότατα θ απευθυνθώ σ εκπαιδευτή

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Καλησπέρα κ στα υπόλοιπα μέλη του φορουμ. Αμαλιάζ, τα πρέσα κανάριο δεν είναι τόσο διαδεδομένη φυλή. Επίσης ούτε κ τα εκτροφικά ζώα. Επόμένως,αρχικά ενημερώνομαι μέσα από το ιντερνετ κ το φόρουμ σας. Γνωρίζεις κάποιον που έχει πάρει κουταβάκι απο κει?Θα ήθελες να τα πούμε μέσω πμ? Η μαρέκο έχει δίκιο.Μπορεί ο εκτροφέας να σου δώσει 2 ετή εγγύηση,αν κ μάλλον είναι σπάνιο. Για το φύλο έχετε δίκιο.Ακόμα κ έμπειρα άτομα απασχολεί. Σκεφτόμουν όμως ότι αν πάρω τελικά πρεσακι, πιθανότατα θ απευθυνθώ σ εκπαιδευτή
Ειναι αρκετα διαδεδομενη φυλη με αξιολογα εκτροφεια στη χωρα μας. Ενα απο αυτα ειναι και αυτο που επισκεφτηκες. Τα σκυλια του τα εχω δει σε εκθεσεις και τον εκτροφεα τον ειχα γνωρισει περισυ στην Ειδικη εκθεση του Ομιλου Ντογκο Ατζεντινο (ασχετο).. Εχει χρονια εμπειρια και αγαπαει αυτο που κανει.
Αυτο που θα σου προτεινα εγω ειναι να επισκεφτεις την εκθεση του ΚΟΕ αυτο το π/σ/κ να δεις και αλλα σκυλια. Θα εχει αρκετες συμμετοχες αν θυμαμαι καλα. Επισης, θηλυκο δαγκωτο αν δεν ειχες σκυλο καν στο παρελθον :)

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Το ίδιο μου είπε κ ο συγκεκριμένος εκτροφέας. Να πάω σε εκθέσεις. Επίσης μου αρέσει πολύ που είναι τόσο πρόθυμος να σε υποδεχτεί όποτε θες,να σου δείξει τα σκυλιά κ να σε ενημερώσει. Θα επικοινωνήσω με τον ΚΟΕ. Σ ευχαριστώ Αμαλιάζ
Η αλήθεια είναι ότι είμαι άπειρη. "Ντάντευα" μόνο τα σκυλάκια από τους θείους μου κ ένα από μια κοπέλα που είμασταν μαζί εθελοντές σε καταφύγιο,λόγω προβλήματος. Αυτό ήταν κ το πριβιού για το τι θα έκανα αν είχα δικό μου σκυλί.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Καλωσόρισες!

Άσχετο, αλλά ο Άρης, ο Λαυρέντης κ η Δόκτωρ Ζιβάγκο δεν μπαίνουν πια?
Μιλάμε για μιά εποχή "πονηρή" και δύσκολη...

Ο καθένας από τους παραπάνω (εξαιρετικούς) φίλους, έχει "αραιώσει" (άλλος μόνιμα, άλλος προσωρινά) για τους λόγους του...

Και, όταν κάποιος "απουσιάζει" για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προσωπικά, (κάθε φορά) προσεύχομαι: "Μακάρι ο βασικός λόγος που τον κάνει να απουσιάζει να είναι ότι δεν βρίσκει ενδιαφέρον στο φόρουμ"...

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Καλωσόρισες!
Καλώς σε βρήκα Τζον. Έχω διαβάσει πολλά δικά σου κείμενα. Σίγουρα θα χρειαστώ αργότερα και τις δικές σου συμβουλές. Τα συγκεκριμένα εξαιρετικά μέλη ήταν γι αρκετό διάστημα εδώ κ έχουν ασχοληθεί με άπειρες περιπτώσεις,όπως κ σεις. Διατηρώ την αισιοδοξία μου: θα τους ξαναδούμε!:)