Απορίες σχετικά με εκπαίδευση (κουτάβι 4 μηνών)!

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
Γεια,

Έχω ένα dogo argentino με husky 4μηνών. Ζει με την κοπέλα μου και το μικρό 7,5 ετών μαλτεζάκι και μένα σε ένα μικρό διαμέρισμα λόγω του ότι είμαι φοιτητής. Κάνω τρελή προσπάθεια με το μικρό Ραμόν αλλά συνεχώς μου δημιουργούνται απορίες. Στην αρχή ξεκίνησα να βλέπω dog whisperer. Μετά άρχισα να μαθαίνω περί ειδών και τρόπων εκπαίδευσης και νομίζω βρήκα το δρόμο μου. Κάτσε-κάτω-σήκω, μείνε, άστο είναι σε πολύ καλό δρόμο.
Τα θέματα είναι τα εξής: 1). Πόσα άτομα μπορούν-πρέπει να εκπαιδεύουν το σκύλο? (Υπάρχει φόβος αν έχει σχέσεις εκπαίδευσης κλπ με την κοπέλα μου να τη δει ως αφεντικό και αρχηγό και όχι εμένα? )
2). Συνάντησα έναν τύπο πριν λίγες μέρες και μου είπε ότι ένας εκπαιδευτής του είπε να μη δίνουμε εντολές στο σκύλο έξω και στο σπίτι ώστε να νιώθει άνετα, ισχύει κάτι τέτοιο.
3). Βγαίνουμε βόλτα και ορμάει από τη χαρά πάνω στα μπουφάν των φίλων ή περαστικών, τι κάνω? Τον μαλώνω ή θα νομίζει οτι δε θέλω να το χαιδευουν άλλοι?
4). Πως θα τα βρει με το μαλτεζάκι?

Εχω και άλλα θέματα αλλά ανοίγω μία συζήτηση μέσα από την οποία θα ήθελα συμβουλές για θέματα που πιστεύω ότι εχουν απασχολήσει και άλλους.

Ευχαριστώ!!

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.881
5.151
patra
grdane.blogspot.com
δεν υπαρχει προβλημα να εκπαιδευουν περισσοτερα του ενος ατομα τον σκυλο... αρκει να εχουν την ιδια μεθοδο σταθεροτητα κι επιμονη...λολ
οταν ξεκινας την εκπαιδευση σιγα σιγα ξεκινας απο ενα σημειο μονοι σας και με υσηχια και σταδιακα πκαι οσο προοδευετε πηγαινετε στο πληθος...
σιγα σιγα και οσο προχωραει η εκπαιδευση θα δινεις εντολη κατσε κι εφοσον ηερεμησει θα πλησιαζει τους φιλους σου να παιρνει τα χαδια του...
αν αντεχει το μαλτεζακι και δεν ειναι υστερικο θα τα βρουνε μονοι τους....

συνδιασμος χασκυ με ντογκο... καλο κουραγιο.... :p

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
δεν υπαρχει προβλημα να εκπαιδευουν περισσοτερα του ενος ατομα τον σκυλο... αρκει να εχουν την ιδια μεθοδο σταθεροτητα κι επιμονη...λολ
οταν ξεκινας την εκπαιδευση σιγα σιγα ξεκινας απο ενα σημειο μονοι σας και με υσηχια και σταδιακα πκαι οσο προοδευετε πηγαινετε στο πληθος...
σιγα σιγα και οσο προχωραει η εκπαιδευση θα δινεις εντολη κατσε κι εφοσον ηερεμησει θα πλησιαζει τους φιλους σου να παιρνει τα χαδια του...
αν αντεχει το μαλτεζακι και δεν ειναι υστερικο θα τα βρουνε μονοι τους....

συνδιασμος χασκυ με ντογκο... καλο κουραγιο.... :p
σε ευχαριστώ για την ευχή (καλό κουράγιο) . Μέχρι τώρα δε μου έχει βγάλει προβλήματα ανυπακοής λόγω μίξης. Ποια είναι τα σημάδια για να καταλάβω ότι θα με ζορίσει στο μέλλον? Δε θα μπερδευτεί δηλαδή για το ποιος είναι το αφεντικό του? Ρίχνω καυγάδες με την κοπελιά όταν εγω καθαρίζω τα κακά από το μπαλκόνι και εκείνη παίζει με το μπαλάκι. Επειδή λένε ότι τα θηλυκά με τα τους άντρες και τα αρσενικά με τις γυναίκες δεν υπάρχει τέτοιος φόβος? Δε θέλω να βρίσκομαι έξω από το super market με το ramon κλαψουρίζει όσο μπαίνει μέσα η κοπελα μου!!Υπάρχει λοιπόν τέτοιος φόβος? Άσχετο για το crate τι γνώμη έχεις? Υπάρχει νόημα εφόσον δεν του το έχω ξεκινήσει από όταν τον πήρα?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.881
5.151
patra
grdane.blogspot.com
το κρειτ ναι ... θα σε βοηθησει παρα πολυ..
το κλαψουρισμα μπορει να μην το αποφυγεις μια και ειναι χαρακτηριστικο των ντογκο αλλα και των χασκυ....
δεν εχει να κανει σε σχεση με το ποιος ειναι αφεντικο γνωμη μου να ειστε και οι δυο υπερανω του σκυλου ετσι κι αλλοιως... αφεντικο του σκυλου θα γινει αυτος που το φροτνιζει περισσοτερο δλδ βολτα φαι βουρτσισμα... κλπ οχι οποιος παιζει κλπ
αλλα αυτος που δικαια τηρει την ταξη των πραγματων....
για την μιξη δεν σκεφτηκα την ανυπακοη...
πολυ ενεργεια ρε παιδακι μου και τα χασκυ και τα ντογκο....

zabrielza

Well-Known Member
3 Απριλίου 2013
99
0
το κρειτ ναι ... θα σε βοηθησει παρα πολυ..
το κλαψουρισμα μπορει να μην το αποφυγεις μια και ειναι χαρακτηριστικο των ντογκο αλλα και των χασκυ....
δεν εχει να κανει σε σχεση με το ποιος ειναι αφεντικο γνωμη μου να ειστε και οι δυο υπερανω του σκυλου ετσι κι αλλοιως... αφεντικο του σκυλου θα γινει αυτος που το φροτνιζει περισσοτερο δλδ βολτα φαι βουρτσισμα... κλπ οχι οποιος παιζει κλπ
αλλα αυτος που δικαια τηρει την ταξη των πραγματων....
για την μιξη δεν σκεφτηκα την ανυπακοη...
πολυ ενεργεια ρε παιδακι μου και τα χασκυ και τα ντογκο....
όντως πολλή ενέργεια αν και όταν δεν ασχολούμαι μαζί του κοιμάται όλη την ώρα. Και μάλιστα στη θέση του και μπορώ να πω πως καμιά φορά νομίζω πως δεν περνάει καλά ή κάτι τετοιο, αλλά κοιμάται φαντάζομαι λόγω κουταβιού?!? Τελικά εντολές δίνουμε στη βόλτα και στο σπίτι ή όχι? (άσχετο, πόσα κιλά ήταν το dogo στη photo 4 μηνών? Ή πόσα είναι συνήθως 4 μηνών? )