Απορίες για αγορά Γ.Π.

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Το θέμα αυτό που άνοιξα δεν έχει να κάνει με εμένα. Έχει να κάνει με μια φίλη μου της οποίας πέθανε ο προηγούμενος ΓΠ της σε ηλικία 4 ετών.Αυτό συνέβει προφανώς επειδή είχε πάθει συστρωφή στομάχου και κατ'επέκταση πνευμονικό οίδημα . Βέβαια ήταν και ένα σκυλί που το αγόρασε απο Pet Shop και τελικά ήταν από αιμομιξία . Είχε περάσει πολλά , είχε δισπλασίες , οισοφαγίτιδα και διάφορα άλλα. Βέβαια η ίδια δεν είναι η πρώτη φορά που είχε σκύλο αλλά είχε περάσει με μια φίλη της από ένα πετ σοπ και είδε τα όμορφα ματάκια του και έτσι συνέβη. Επειδή έκανα μεγάλη και ίσως άσκοπη εισαγωγή , η ίδια με ρώτησε αν ξέρω το ΄καλύτερο εκτροφείο για ΓΠ στην Ελλάδα . Της είπα για τον Ιωαννίδη .

Οι απορίες μας:
Ποιο θεωρείται το καλύτερο εκτροφείο στην Ελλάδα για ΓΠ?

Υπάρχει κάποια εγγύηση για το θέμα των δισπλασιών?

Τι πρέπει να προσέξει περισσότερο ?

Ποιες είναι οι συνηθισμένες ερωτήσεις που πρέπει να κάνει?

Εκτρέφουν μακρύτριχα?

Ισχύει οτι οι εκτροφείς κάνουν την προληπτική εγχείρηση για την συστρωφή στομάχου?

Πόσο θα κοστίσει ένα τέτοιο σκυλί που θα έχει και pedigree?

Αυτές είναι οι βασικές μας απορίες . Συγνώμη αν τα έγραψα κάπως πρόχειρα και συνοπτικά . Ελπίζω να καταλάβατε! Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Με το να κάνεις δηλώσεις υπέρ ενός εκτορφείου κατά έναν τόσο απόλυτο τρόπο μειώνεις την προσπάθεια και άλλων αξιόλογων εκτροφέων της συγκεκριμένης φυλής.

Κατά τα άλλα θεωρώ ότι αυτές είναι ερωτήσεις που θα σου απαντήσουν οι ίδιοι οι εκτροφείς... ανάλογα με το με ποιο θα επιλέξει να συζητήσει η φίλη σου.

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
το καλυτερο εκτροφειο δεν υπαρχει.
υπαρχουν οι γραμμες και ο εκτροφεας που σου ταιριαζει.αν δε δεις καποιους δε μαθαινεις.

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Σίγουρα δεν θα πάμε μόνο σε έναν ! Παρ'όλα αυτά και τα υπόλοιπα είναι ερωτήματα που θα κάνουμε στον ίδιο τον εκτροφέα?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
εννοειτε οτι οτιδηποτε θελει να ρωτησει.θα της το πει ο εκτροφεας.
απο κει και περα αν εννοεις εγγυση αν θα παθει δυσπλασια το σκυλι η οχι το βλεπεις απο τους γονεις κ μονο.λεφτα απο 500-1500
για την προοληπτικη εγχειριση που λες δεν νομιζω οτι παιζει κατι τετοιο

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Προσωπικά θα έλεγα πως αν "έφυγε" πρόσφατα ο σκύλος της φίλης, προτέινω να περάσει την περίοδο πένθους, να πάει τις διακοπές της και να μην βιαστεί να πάρει κουτάβι.

Από το φθινόπωρο που ξεκινούν οι εκθέσεις θα έχει όλο το χρόνο δικό της να δει δείγματα εκτροφής και να έρθει σε επαφή με εκτροφείς που θα αντιστοιχούν στις γραμμές που θα της αρέσουν σε χαρακτήρα και εμφάνιση.

Να μην βιαστεί μόνο, καφεδάκι και συζήτηση προς ενημέρωση προσφέρουν όλοι τους και είναι μια καλή ευκαιρία να μάθει και να απομυθοποιήσει πολλά δεδομένα από όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής.

από το site του http://www.kogpe.gr

26 - 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ & KORUNG
ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ - ΜΑΡΑΘΩΝΑ 01
Κτήμα Β. ΜΠΑΛΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 16 - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ

επίσις από το site του http://www.koe.gr

2 ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ (2xCACIB)
15 & 16.10.2011
Marathon Land - ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

για την προοληπτικη εγχειριση που λες δεν νομιζω οτι παιζει κατι τετοιο
Ακριβώς όπως το λέει ο superman !!

Last edited:

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
To ίδιο της προτείνουμε όλοι και αυτή το ίδιο πιστεύει , να περάσει πρώτα αυτό το διάστημα . Άλλωστε δεν θα την άφηνα τώρα να πάρει και εγώ ο ίδιος γιατί ψυχολογικά δεν είναι ΟΚ . Όμως επειδή και η ίδια μου είπε πως θα ξαναπάρει γιαυτό ρώτησα και εγώ. Ευχαριστώ keegan , ενδιαφέροντα sites..

giorgos kriti

Well-Known Member
24 Σεπτεμβρίου 2008
584
0
Για μενα πρωτα απο ολλα ειναι
1.υγεια
2. χαρακτηρας

θα πηγαινα σε εκτροφεια που θα ειχα ελεγξει τους απογονους τους (στο μετρο που μπορω)
και θα ζητουσα εγγραφη πιστοποιηση απαλαγης απο δυσπλασιες και καποιες βασικες παθησεις που το ΓΠ εχει παθει λογω κακων εκτροφων

BOYAR

Well-Known Member
8 Σεπτεμβρίου 2010
240
6
www.kogpe.gr
απο προσωπικη αποψη και πειρα και χωρις καμια διαθεση μειωσης των αλλων εκτροφειων del vento margio giannoulis,clever canin ioannidis,vom kteterland varoudakis με οποια σειρα θες

• Like
Reactions: Valieto

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Σ'ευχαριστώ , μέχρι στιγμής έχουμε επισκεφθεί 4 εκτροφεία ! Προχωράμε ακάθεκτοι για να μην κάνει ξανά το ίδιο λάθος!

tsarlaider

New Member
31 Αυγούστου 2011
4
0
Καλημερα σε ολους.
Ειμαι νεο μελος και ενδιαφερομαι για αγορα ΓΠ.
Επειδη ειμαι ασχετος με τα pedigree μπορει καποιος πιο εμπειρος να με συμβουλευσει και να μου δωσει καποιες πληροφοριες για τιν παρακατω γεννα?
http://www.piero.gr/gennes.asp

swiftkid

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2009
550
97
καλώς ήλθες :) Για να επιλέξεις γενικά εκτροφέα πρέπει να μιλήσεις μαζί του,να επισκεφθείς το εκτροφείο του ,να δεις αν πληρεί κάποια πράγματα που εχουν συζητηθεί στο φόρουμ (με μια αναζήτηση θα βρεις τα κατάλληλα θέματα),να δεις τους γονείς του κουταβιού που θέλεις από κοντά ,να σε πληροφορήσει για ό,τι εσύ τον ρωτήσεις και να σου δώσει και εκείνος τις συμβουλές του και την γνώμη του.Σου προτείνω να επικοινωνήσεις με τον κ.Σαρρή και θα σε κατατοπίσει πλήρως.

tsarlaider

New Member
31 Αυγούστου 2011
4
0
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχω επικοινωνήσει με τον άνθρωπο και είπαμε κάποια πράγματα. Το μόνο που θα ήθελα απο κάποιον απο εσάς, ως εμπειρότεροι, είναι να βλέπατε τα χαρακτηριστικά των γονέων και να μου εξηγούσατε. Ο άνθρωπος για παράδειγμα, μου είπε οτι ειναι ο καλύτερος αρσενικός στην Έλλαδα. Φυσικά αν δεν παινέψεις το σπίτι σου ..... Οπότε περιμένω τις συμβουλές σας.

Manos(Ivan GSD)

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2011
212
0
Πήγαινε στο θέμα σκυλοκουβέντες και δες το ποστ : Πως διαλέγω εκτροφέα / Τι πρέπει να προσεξω σε ενα PEDIGREE / Pet shops - Puppy Mils
Αυτα θα τα βρεις στο : Αναπαραγωγή και επιλογή!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.787
20.091
Ο άνθρωπος ρωτάει συγκεκριμένα πράγματα, για συγκεκριμένο σκύλο.

swiftkid

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2009
550
97
για μένα κοίτα και τις διακρίσεις των γονέων που ζητάς :) από το pedigree database βλέπεις τους προγόνους και κρίνεις.Αν δεν βαριέσαι ένα search στο google θα σε βοηθήσει να βρεις πολλές πληροφορίες για τον κάθε σκύλο που ζητάς.

tsarlaider

New Member
31 Αυγούστου 2011
4
0
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους αλλά τονίζω αυτό που είπε ο mareco. Ρωτάω για τους 2 αυτούς συγκεκριμένους γονείς και επειδή πρέπει να απαντήσω άμμεσα γιαυτο απευθυνομαι σε εσας. Αν λοιπόν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει περιμένω με χαρα.

swiftkid

Well-Known Member
25 Οκτωβρίου 2009
550
97
επειδή και τα 2 σκυλιά τα 'χω δει από κοντά, έχουν φοβερό χαρακτήρα και είναι πανέμορφα ,έχουν πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς και τα 2 και ο κ.Σαρρής είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει.Αλλά εγώ δεν είμαι ειδικός ,απλά λέω αυτά που είδα ,ένιωσα και διάβασα αφού έψαξα :)

tsarlaider

New Member
31 Αυγούστου 2011
4
0
Οι 2 γένες που έχω βρίι είναι αυτή που σας έδειξα παραπάνω και η άλλη είναι αυτή εδώ http://alldogs.gr/birthslist.aspx

Στη δεύτερη θα πάω να τα δώ τα κουτάβια και τους γονείς απο κοντά μιας και μένω Αθήνα.

Ελπίζω να αποκτήσω ένα κουταβάκι σύντομα.