Απορίες για Γερμανικό Ποιμενικό

geros7

Active Member
23 Αυγούστου 2009
27
0
Λοιπόν παιδιά καλησπέρα και απο εμένα. Νέος στο φόρουμ και γενικα στο κλάδο σκύλος. Πάντα ήθελα ενα σκύλο και αποφάσισα στα 25 να κάνω το επόμενο βήμα. Ετσι τα τελευταία δυο 24ωρα σέρφαρα καμια 20αριά ώρες για να πάρω τις βασικές πληροφορίες. Λοιπόν τα δεδομένα μου είναι τα εξής. Ο σκύλος που με ενδιαφέρει είναι ο Γ.Π. Μένω σε διαμέρισμα, μόνος, τα ωράρια εργασίας μου είναι 7:30 με 14:30. Επομένος αυτές τις ώρες θα είναι μόνος. Το πρωί για περίπατο λίγο δύσκολο απλά μονο 5-10 λεπτά για την ανάγκη. Μετά χρόνος αρκετός και για παιχνίδια και για βόλτες. Βάση τον δεδομένον που έδωσα για πρώτη αναγνώριση μπόρει να ανταπελξέλθει ο Γ.Π. ?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Λογικά κάθε σκύλος μπορεί να αντεπεξέλθει αν τον αφήσεις επτά ώρες μόνο του στο σπίτι και τον έχεις εκπαιδεύσει να μη στο διαλύσει. Όταν πήρα τον Αυστραλέζο Ποιμενικό μου με είχαν προειδοποιήσει ότι από τη βαρεμάρα του θα μου διαλύσει το σπίτι εις τα εξ ων συνετέθη. Παραδόξως δεν έκανε τίποτα από αυτά. Το δικό μου ωράριο είναι σκέτη ανωμαλία, αλλά δεν τον πολυαφήνω μόνο του αφού διδάσκω μόνο δυο φορές τη βδομάδα όλα μου τα μαθήματα και τις υπόλοιπες μέρες άντε να πάω σε καμιά συνεδρίαση. Επιπλέον αν ο σκύλος αποφασίσει ότι δουλειά του είναι να φυλάει το σπίτι (όπως πιστεύει το Μουφ μου) και να σε περιμένει και του έχεις αφήσει και μερικά παιχνίδια, όπως και μερικά puzzle τύπου kong που τρώγονται, πρέπει να μπορεί να απασχοληθεί. Μια φίλη μου συνέστησε να του παίζω ποιοτικό ραδιόφωνο, δηλαδή τις ειδήσεις του αμερικανικού National Public Radio, αλλά εγώ του βάζω το BBC World καμιά φορά. Το θέμα είναι να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί με το σκύλο σου όταν γυρνάς στο σπίτι. Το ζήτημα δεν είναι τόσο αν είσαι εκεί συνέχεια (αν και θα πρέπει να είσαι για κάποιο ικανό διάστημα), όσο αν περνάς το χρόνο σου μαζί με το σκύλο σου, παίζεις μαζί του, κλπ. Επίσης καλό είναι, αν δεν κάνει πολύ ζέστη, να τον παίρνεις με το αυτοκίνητό σου παντού, π.χ. για ψώνια, ακόμα κι αν τον αφήνεις για λίγο στο αυτοκίνητο, αρκεί βέβαια να μην είναι για πολλή ώρα.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Βάση τον δεδομένον που έδωσα για πρώτη αναγνώριση μπόρει να ανταπελξέλθει ο Γ.Π. ?
μάλλον η ερώτηση θα έπρεπε να τεθεί ως εξής:

''Βάση τον δεδομένον που έδωσα για πρώτη αναγνώριση μπορώ να ανταπεξέλθω στις ανάγκες του Γ.Π.?''

Καλως ήρθες φίλε!
Αν κάνεις λοιπόν αυτή την μικρή ''τούμπα'' στην ερώτηση που σε απασχολεί και δεις το θέμα απο την ανάποδη, πιθανόν να ανακαλύψεις και άλλες ανάγκες που απαιτεί το όποιο σκυλί πέρα απο το χώρο και τον χρόνο.
Καλή αρχή σου εύχομαι! :)

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
συμφωνω με TARA ομως να προσθεσω για να μαθεις ποιες πραγματικα ειναι οι αναγκες του Γ.Π θα πρεπει να μιλησεις με εκτροφεις
θα πρεπει να τους αναφερεις που μενεις(διαμερισμα) ,ωρες εργασιας,τι μπορεις να κανεις,τι προσδοκιες εχεις και να σου πουν τις απαιτησεις της φυλης

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Οι ώρες που θα λείπεις από το σπίτι είναι πάνω-κάτω ΟΚ. Το σκυλί θα συνηθίσει σχετικά γρήγορα στο πρόγραμμά σου.

Όταν θα λείπεις, πού θα μένει το σκυλί;

Από εκεί και πέρα, το πιο σημαντικό είναι το τι θα κάνεις τις υπόλοιπες ώρες.

Έχεις όρεξη και χρόνο να το πηγαίνεις τουλάχιστον μια καλή βόλτα την ημέρα; Τα Γ/Π χρειάζονται αρκετή βόλτα, τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα όταν μεγαλώσουν λίγο.

Να το βουρτσίζεις; Χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα για να είναι ωραίο και καθαρό το τρίχωμά του, αλλά και για να μην έχεις τόσες πολλές τρίχες στο σπίτι μέσα.

Να το ταϊζεις; Όλα τα σκυλιά χρειάζονται ένα αρκετά σταθερό πρόγραμμα.

Να παίζεις μαζί του; Το παιχνίδι είναι απαραίτητο στο να χτίσεις μια καλύτερη σχέση μαζί του, αλλά και για να γυμνάζεται καλύτερα.

Όταν είσαι εσύ στο σπίτι, το σκυλί πού θα βρίσκεται; Μαζί σου ή απομονωμένο στο μπαλκόνι;

Θα το εκπαιδεύσεις; Ιδιαίτερα για ένα μεγαλόσωμο σκυλί, είναι επιτακτική η ανάγκη εκπαίδευσης ιδιαίτερα στη βασική υπακοή.

Αν σε όλα τα παραπάνω συμφωνείς, τότε μάλλον είσαι κατάλληλος για ένα γερμανικό ποιμενικό.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
ΤΕΛΕΙΕΣ ώρες για κάθε σκύλο... Λίγη βόλτα το πρωί, λίγες ώρες απουσίας του ιδιοκτήτη, άφθονος χρόνος μετά για βόλτες, παιχνίδια και παρέα. Αν μένεις και κοντά στη δουλειά σου ακόμα καλύτερα.

geros7

Active Member
23 Αυγούστου 2009
27
0
Ευχαριστώ για της απαντήσεις παιδιά, νομίζω για πρώτο στάδιο καλά πάμε. Τώρα το δεύτερο στάδιο ειναι αυτό που λες Ταρα για εμένα. Δηλαδή το πρωινό ενα περίπου αυτό είναι δεν μπορεί να αλλάξει. Δεν θα αφήσω και τη δουλειά μου :p... Απο το μεσημεράκι και μετά που είμαι ελεύθερος και μπορώ να αφιερώσω χρόνο θα δώ τη ζητά και αν μπόρω να το προσφέρω.

Όσο αφορά τα σχόλια του κκρανις είπαμε θέληση να υπάρχει. Και βόλτα θα βγαίνει και στο κτήμα για να τρέξει ελεύθερο και όταν είμαι σπίτι μέσα θα είναι μαζι μου. Το θέμα είναι όταν λείπω που θα είναι στο σπίτι μόνο(οταν με το καλό και αν το πάρω :)). Κάποτε στο μπαλκόνι, κάποτε στο σπίτι μέσα, αλλα σίγουρα πάντα μόνο. (Έκτος βέβαια αν με το λείπω θες να πείς για μέρες απο το σπίτι)

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
γέρος καλώς ήλθες...
απλά να προτείνω αν αποφασίσεις να παρεις κουτάβι, μια και είσαι μόνος, καλό είναι πριν να πάρεις κουτάβι να:
1) μίλα με εκτροφείς και αγόρασε κουτάβι από εκτροφέα
2) μίλα με εκπαιδευτή και οργάνωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης του
3)να φροντίσεις οταν είναι να πάρεις το κουτάβι να έχεις μερικές μέρες άδεια, έτσι ώστε να φροντίσεις να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον...
καλή επιτυχία!!!

JVOULGA

New Member
8 Σεπτεμβρίου 2009
3
0
οσα σου εχουν γραψει οι φιλοι ειναι σωστα , εχω θα συμπληρώσω , πρέπει να διασφαλίσεις την υγεία του ζώου , αρα μαλλον θα το παρεις από εκτροφεα , δεν θα εισαι 100% σιγουρος , αλλά ελαχιστοποιείς την πιθανοτητα ασθενειών.Εχεις κτήμα , το σκυλι θα ειναι βασιλιας σε αυτο . Καλο θα είναι να μαθει να μπαινει και στο σπίτι χωρις να στο ρημάζει όπως σου γράψανε ήδη.Απο προσωπικη εμπειρια σου λέω οτι θελει κοινωνικοποιηση και εκπαιδευση ,οταν γινει σκυλι φίλε ειναι αλλο πραγμα το ποιμενικο. Στα γραφω για να μην κανεις λαθη που εκαναν συγγενεις μου και εγω με το ποιμενικο θα παιδευτεις και το σκυλι δεν θα φταιει , θα δεις οτι δεν φταιει, ειναι απίστευτος χαρακτηρας , με εκτιμηση σε αυτους που τον φροντιζουν , αλλα από κουταβι θελει γνωση και εκπαιδευση . Γνωμη μου να το πάρεις φίλε.