Λογικά κάθε σκύλος μπορεί να αντεπεξέλθει αν τον αφήσεις επτά ώρες μόνο του στο σπίτι και τον έχεις εκπαιδεύσει να μη στο διαλύσει. Όταν πήρα τον Αυστραλέζο Ποιμενικό μου με είχαν προειδοποιήσει ότι από τη βαρεμάρα του θα μου διαλύσει το σπίτι εις τα εξ ων συνετέθη. Παραδόξως δεν έκανε τίποτα από αυτά. Το δικό μου ωράριο είναι σκέτη ανωμαλία, αλλά δεν τον πολυαφήνω μόνο του αφού διδάσκω μόνο δυο φορές τη βδομάδα όλα μου τα μαθήματα και τις υπόλοιπες μέρες άντε να πάω σε καμιά συνεδρίαση. Επιπλέον αν ο σκύλος αποφασίσει ότι δουλειά του είναι να φυλάει το σπίτι (όπως πιστεύει το Μουφ μου) και να σε περιμένει και του έχεις αφήσει και μερικά παιχνίδια, όπως και μερικά puzzle τύπου kong που τρώγονται, πρέπει να μπορεί να απασχοληθεί. Μια φίλη μου συνέστησε να του παίζω ποιοτικό ραδιόφωνο, δηλαδή τις ειδήσεις του αμερικανικού National Public Radio, αλλά εγώ του βάζω το BBC World καμιά φορά. Το θέμα είναι να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί με το σκύλο σου όταν γυρνάς στο σπίτι. Το ζήτημα δεν είναι τόσο αν είσαι εκεί συνέχεια (αν και θα πρέπει να είσαι για κάποιο ικανό διάστημα), όσο αν περνάς το χρόνο σου μαζί με το σκύλο σου, παίζεις μαζί του, κλπ. Επίσης καλό είναι, αν δεν κάνει πολύ ζέστη, να τον παίρνεις με το αυτοκίνητό σου παντού, π.χ. για ψώνια, ακόμα κι αν τον αφήνεις για λίγο στο αυτοκίνητο, αρκεί βέβαια να μην είναι για πολλή ώρα.