Απορία

Blady

Member
14 Φεβρουαρίου 2021
6
5
51
Καλήπερα σας, είμαι λιγο μπερδεμένη και χρειαζομαι τις γνώσεις σας.Θελουμε να παρουμε ενα σκυλάκι αλλα δεν εχουμε αποφασισει ακομα αδεσποτακι ή εκτροφειου??Ρψτώντας φίλους παλι οι αποψεις διιστανται..Εχετε καποια εμπειρία να με βοηθησετε??

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
962
1.079
28
Αν θελετε να ξερετε το τι θα εκανα εγω προσωπικα, στην παρουσα φαση της ζωης μου και στην παρουσα κατασταση που βρισκεται η χωρα μας, θα σας ελεγα οτι δεν υπαρχει περιπτωση, εφοσων υπαρχουν τοσα αδεσποτα να παγωνουν σε κλουβια καταφυγιου, να παω να αγορασω.

Τωρα, για τον καθενα ειναι θεμα προσωπικο. Εαν παρετε την αποφαση να αγορασετε απο εκτροφεα, πρεπει να εχετε κανει μεγαλη ερευνα πανω στην ρατσα που θα διαλεξετε. Ενα λαθος που κανουν πολλοι, ειναι πως αγοραζουν μια φυλη επειδη τους αρεσει η εμφανιση, και δεν ξερουνε τιποτα για την συμπεριφορα, τον χαρακτηρα, τις ασθενειες που θα μπορουσε να εμφανισει, το ποση φροντιδα χρειαζεται το τριχωμα και αλλα πολλα. για παραδειγμα, ξερω εναν που πηρε στην κορη του χασκυ, μετα του κακοφανηκε του κυριου που μαδαει σαν τρελο, και ηθελε να το ξεφορτωθει σε οποιον βρει στο παρκο.

θα ελεγα οτι για πρωτη φορα κηδεμονα κιολας, ενα ενηλικο απο το καταφυγιο ειναι οτι πρεπει. αλλα και εκει προτεινω αν πατε, να πατε τουλαχιστον 2-3 φορες, και να περασετε χρονο με το σκυλακι που σας ενδιαφερει. να το παρετε να το πατε μια βολτα, κλπ κλπ. να δειτε αν ταιριαζεται ο ενας στον αλλον. ειναι μια αποφαση που θελει σκεψη και ΠΟΛΛΗ καλη προετοιμασια.

• Like
Reactions: Orjo

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Εχετε καποια εμπειρία να με βοηθησετε??
εμπειρια σε τι;
τα πραγματα ειναι πιο απλα
εχεις καποιες αναγκες/απαιτησεις απο τον σκυλο;;;
ψαχνεις καθαροαιμο
θελεις ενα σκλι να γουσταρεις και να περνας καλα;;
σωσε ενα αδεσποτο

προφανως δεν εχεις συγκεκριμενες αναγκες/απαιτησεις.

Aliki V.

Well-Known Member
1 Μαϊου 2020
554
529
49
Δεν ξέρω από εκτροφείς κι ούτε θέλησα ποτέ να ασχοληθώ. Την προσωπική μου γνώμη θα σας πω. Δεν ήθελα ποτέ να αγοράσω σκυλί όταν ξέρω ότι υπάρχουν εκεί έξω τόσα αδέσποτα που υποφέρουν και οι εθελοντές τρέχουν και δε φτάνουν..έτσι και κάναμε και δεν το μετανιώσαμε ποτέ. Η ευτυχία που νιώθω κάθε φορά που σκέφτομαι ότι της δώσαμε την ευκαιρία να περνάει όμορφα, ζεστά, αγαπημένα αντί να είναι κάπου έξω νηστική και να παγώνει, δεν περιγράφεται!

• Like
Reactions: TheBestBoi

Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
491
1.101
21
Πάτρα
Σίγουρα υιοθεσία από καταφύγιο. Και προτιμότερα επίσης ενήλικο σκύλο, τα κουτάβια συνήθως έχουν μεγάλη ζήτηση (ενώ τα μεγάλα συχνά παραμένουν χωρίς οικογένειες) αλλά επίσης δεν θα χρειαστεί να περάσεις το puppy phase που μερικοί δυστυχώς το βρίσκουν challenging με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές επιστροφές. Κατά την γνώμη μου τα κουτάβια είναι καλύτερα για κάποιον που είχε ήδη τουλάχιστον έναν σκύλο πριν στην ζωή του ή για κάποιον με υπομονή. Δεν ισχύει για όλα τα κουτάβια προφανώς. Απλώς να το έχεις υπόψην.

• Like
Reactions: TheBestBoi

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Θα ήθελα να και γω να πω με την σειρά μου γενικά, ότι καμία σχέση δεν πρέπει να έχει η επίκληση στο συναίσθημα για τα αδέσποτα της Ελλάδας με τα κριτήρια απόκτησης σκύλου.

Τα αδέσποτα για να σταματήσουν θα πρέπει οι βλαμμένοι να σταματήσουν να ζευγαρώνουν.
Και ο τρόπος για να σταματήσει δεν είναι να μπουκώνουμε ενοχικά σύνδρομα τον υποψήφιο ιδιοκτήτη, αλλά να πάρουν αυτοί που πρέπει τον κώλο κάποιων...
Όσα αδέσποτα και να μπουκώνεις στους νέους υποψήφιους ιδιοκτήτες το πρόβλημα δεν σταματά έτσι. Είναι απλά μαθηματικά...

Η παρακίνηση για απόκτηση αδέσποτου χωρίς κριτήρια παρά μόνο βάσει συναισθήματος οδηγεί σε λάθη.

Άρα η ερώτηση που θα πρέπει να γίνεται σε έναν υποψήφιο ιδιοκτήτη είναι:
  • Ποιες οι ανάγκες του ίδιου?
  • Ποιες ανάγκες του ζώου προτίθεται να καλύψει?

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
962
1.079
28
δεν δημιουργω ενοχικα συνδρομα σε κανεναν. αμαν πια με αυτους τους χαρακτηρισμους εδω μεσα, χωρις καμια υποσταση, χωρις να ξερεις τον αλλον....
προσωπικα δεν θα αποκαλουσα ποτε καποιον που επιλεγει να υιοθετησει αδεσποτο "ενοχικο". θα ελεγα πως εχει ανθρωπια. χωρις βεβαια αυτο να σημαινει πως καποιος που επιλεγει εκτροφικο δεν εχει ανθρωπια. καλος κηδεμονας να ειναι για το σκυλι του, και αυτο μονο εχει σημασια. απλα βλεπεις, καλα τα λες για το πως πρεπει να λυθει το θεμα με τα αδεσποτα, ομως ζουμε στην ελλαδιτσα, οπου οποιος εχει καθαροαιμο ειτε πεντιγκρατο ειτε απεντριγκρο θελει να το ζευγαρωσει. εχω 2 οικογενειες με τζαλ ρασελ στη γειτονια που τα χουνε βαλει να ζευγαρωσουν. παλι καλα δεν το εκαναν. τα "μπασταρδακια" απτην αλλη, τα βαζουν να ζευγαρωνουν πιο σπανια, γιατι δεν "πουλανε". οποτε και απο αυτη την αποψη, μεεεεεεεεχρι να φτιαξει το μυαλο του ελληνα, καλυτερο το ημιαιμακι. αμα τωρα ζουσαμε σε μια ουτοπικη χωρα, οσοι ηθελαν ημιαιμο θα υιοθετουσαν, τα καταφυγια θα αδιαζαν και δε θα υπηρχε λογος να υπαρχουν, και υστερα ο κοσμος θα μπορουσε να αγοραζει τα καθαροαιμα του χωρις "ενοχικα συνδρομα". αλλα δεν ζουμε σε ουτοπικη κοινωνια, και ουτε προκειται.

Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
491
1.101
21
Πάτρα
Για εμένα ο καθαρόαιμος σκύλος και ο ημίαιμος δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά. Μόνο στο αν έχει κάποιος συγκεκριμένες απαιτήσεις (να μην μαδάει πολύ, να είναι για διαμέρισμα κτλ.) αλλά αυτά τα βρίσκεις και συζητάς επίσης σε καταφύγιο. Ζητάς insight στο ιστορικό τους, την συμπεριφορά τους και όσες άλλες πληροφορίες χρειάζεσαι. Ότι και αν αποφασίσεις να κάνεις να είσαι σίγουρη ότι θα καταλήξεις με έναν άγγελο στην αγκαλιά σου.

• Like
Reactions: Aliki V.

Blady

Member
14 Φεβρουαρίου 2021
6
5
51
Λοιπον, εμεις θελαμε το σταφορσαιρ μπουλ τερριε αλλα υπαρχει μονο εκτροφεας στην Ελλαδα και αυτος το δινει 1200 ευρω με πετιγκρι και απο τους παππουδες. Το προβλημα ειναι οικονομικο γιατι εγω θα χρειαστω τους πρωτους μηνες μαζι με την αγορα 2000 ευρω. Αυτο βεβαια το κοιταξα μετα την αναζητηση μου για αδεσποτα.Τα αδεσποτακια στην Αθηνα οπου βρισκουμαι ειναι σε μεγαλη ηλικια κατι το οποιο δεν επιθυμουμε.Δεν το θελουμε και νεογεννητο γιατι οπως πολυ σωστα διαβασα πιο πανω δεν νομιζω οτι ειμαστε εμπειροιγια κατι τοσο μικρο!
Σε οσες φιλοζωικες η φιλοζωους απεθυθνθηκα δεν μου απαντησε κανεις..μπηκα ετσι σε καποιες ομαδες στο facebook προς αναζητηση κουταβιου το οποιο να μην γινει πανω απο 12-14 κιλα και μεχρι 1 χρονου..Δεν προλαβαινω τπτ, δεν εχω δικαιωμα να κανω καμια ερωτηση για το κουταβι και δεν μπορω ουτε να ζητησω παραπανω πληροφοριες..Απογοητευτηκα και τα παρατησα! Δεν μπορω να παρω ενα σκυλακι χωρις να το ερωτευτω πρωτα..αλλα για να το ερωτευτω πρεπει να το δω..αλλα δεν εχω χρονο..τα αρπαζουν λες και ειναι τσαμπα αυτοκινητα..

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
962
1.079
28
@Blady κοιταξε σε παρακαλω και αυτο: Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας
απο εκει πηρα το πρωτο μου σκυλι. εχουν πολλα που θελουν σπιτακι, και ειναι καλοι ανθρωποι. η προεδρος του καταφυγιου ερχοτανε καθε μερα σπιτι μου να κανει ενεσεις για το καλαζαρ στο σκυλι. δεν μας πηρανε λεφτα ουτε γι'αυτο, ουτε για τιποτα αλλο, παρα μονο το τσιπ.

• Like
Reactions: Aliki V.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
@TheBestBoi το «αμάν πια εδώ μέσα» μπορώ να το πω και γω που βλέπω σε κάθε νέο μέλος post περί παγωνιάς και ταλαιπώριας ζώων σε καταφύγια και φιλοζωικές. Οκ, κανείς δεν αντιλέγει ότι δεν περνούν όμορφα αυτά τα ζώα, αλλά δεν είναι κριτήριο τούτο! Αυτό μονάχα λέω και μην τσαντίζεσαι.

Πάμε παρακάτω...

@Blady ισότιμα μέλη μπορούν να γίνουν όλα τα σκυλιά. Από βαριά σκυλιά, έως πολύ πολύ ενεργητικά.
Εσείς ως οικογένεια τι ανάγκες νοητικές και σωματικές του ζώου προτίθεστε να καλύψετε και τι θέλετε? Τραβάτε τα βουνά, δεν το κουνάτε ρούπι από τον καναπέ κτλ?

Blady

Member
14 Φεβρουαρίου 2021
6
5
51
εχθες ηρθα σε ριξη με τον φιλοζωικο μυτηλινης..4 σκυλακια προς υιοθεσια.Στο facebook ημουν 4η στην σειρα προτεραιοτητας ,στο μαιλ τα εδωσαν..Οταν τους εστειλα την συζητηση που ειχα στο facebook δεν μου ξανααπαντησαν! Θα κοιταξω στην Νεα φιλαδελφεια αλλα οταν το ειχα ψαξει ειχε μονο μεγαλα σκυλια!Θα δω μηπως εφεραν τιποτα εχθες

Blady

Member
14 Φεβρουαρίου 2021
6
5
51
Πριν κανουμε την κορη μας , δεν πηγαιναμε σε παιδικα παρτυ ουτε σε παιδικες χαρες..πηγαμε οπως μας πηγαν οι αναγκες του παιδιου..ετσι και με το σκυλι..αν θελει να τρεχει θα το πηγαινω βουνο, ειναι διπλα μου ...Δεν θελουμε μεγαλο σκυλι οπως προειπα..Δεν θελω να ειναι αρρωστο, αναπηρο ..

Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
491
1.101
21
Πάτρα
Ένα άλλο θετικό για υιοθεσία ενήλικου σκύλου. Έχει φτάσει το τελικό μέγεθος οπότε είστε σίγουροι ότι δεν θα μεγαλώσει άλλο από όσο ήδη είναι. Όσο για την επιλογή εκτροφέα, ξέρετε το τελικό μέγεθος του καθαρόαιμου σκύλου και αν θα μεγαλώσει πολύ ή όχι, σε αντίθεση με το να υιοθετούσατε κουτάβι από καταφύγιο και να το πηγαίνατε υποθετικά. Αλλά από όσο βλέπω δεν έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις, μόνο μικρό μέγεθος και να είναι καλά στην υγεία του.

Blady

Member
14 Φεβρουαρίου 2021
6
5
51
ο εκτροφεας ηταν η τελευται επιλογη..θα δουμε!!! Μπορει να μου απαντησει κανενας απο φιλοζωικη!
Σας ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και τις απαντησεις σας..Αν τελικα καταφερω και βρω να υιοθετησω και εγω ενα σκυλακι θα μπω με αλλες αποριες!

• Like
Reactions: Orjo

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Εγω θα κοιιταγα και για ενηλικο νεαρο 1-3 ετων,τα περισσότερα που δίνονται για υιοθεσία ουτε αρρωστα ουτε αναπηρα είναι, απλα εγκατελειμένα. Και απο την στιγμη που σας αρεσαν τα σταφακια κατι σε πιτμπουλοειδες μικροσωμο που καπως μοιαζει ισως βρείτε.

Απειρα σκυλακια ενηλικα 2-3-4 ετων εχει στο δικεπαζ που δίνονται με τυπικες διαδικασίες. Δε χανετε κατι να ριξτε μια ματια.

Και κοιταξτε και στην σελίδα του δήμου Αθηναίων εχει πολλα ζωάκια Αστική Πανίδα Δήμου Αθηναίων - Animal Welfare Department City of Athens

και μεσω της σελίδας
Dogs' Voice

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα

Ελπίζω η αναφορά στα SBT να έγινε έχοντας ήδη μάθει τι σημαίνει σταφάκι, και όχι απλά γιατί είναι χαριτωμένα, διαφορετικά θα μετανιώσετε την ώρα και τη στιγμή αν τελικά τα βρείτε με την αγγελία...

εδιτ: το "καθαρόαιμο" που αναφέρεται στην αγγελία, το προσπερνάμε.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175

Ελπίζω η αναφορά στα SBT να έγινε έχοντας ήδη μάθει τι σημαίνει σταφάκι, και όχι απλά γιατί είναι χαριτωμένα, διαφορετικά θα μετανιώσετε την ώρα και τη στιγμή αν τελικά τα βρείτε με την αγγελία...

@Blady η μανα και νεαρη και μικροσωμη και κουκλα :love:

Orjo

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2020
491
1.101
21
Πάτρα

Ψυχούλες μου!