Απορία..

sasakis

New Member
9 Οκτωβρίου 2011
4
0
καλησπερα στο φορουμ..υπαρχει μια πιθανοτητα να υιοθετησω ενα τζακ ρασσελ 8 μηνων απο μια ηλικιωμενη κυρια που δεν μπορει να το κρατησει..εχει μαθει να λερωνει εξω,εχει εμβολια κλπ..τι πρεπει να προσεξω στην αρχη?δεν ειχα αλλο σκυλο ποτε..εχω διαβασει παρα πολλα απο εδω μεσα κ εχω μαθει καποια πραγματα..σιγουρα ομως στην πραξη ειναι διαφορετικα..ευχαριστω για τον χρονο σας..

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Ενημερώσου για τις ανάγκες της ράτσας , δες αν σου ταιριάζει και αν ταιριάζεις εσύ σε ένα τόσο δραστήριο σκύλο.
Λαβε υπόψη ότι ο σκύλος και η ευζωία του θα εξαρτάτε από σένα για αρκετά χρόνια.
Κάνε καταμερισμό χρόνου και εξόδων που χρειάζεται ένα τέτοιο σκυλί.
Αναρωτήσου αν το σκυλί είναι για σένα κάτι που θα σου προσφέρει χαρά και όχι μόνο υποχρεώσεις.
αν όλα αυτά μπορείς να τα απαντήσεις , τότε με το καλό να το δεχτείς
Αν το σκυλί δεν είναι σωστά κοινωνικοποιημένο τότε θα έχεις πολύ επιπλέον δουλειά.
Έλεγξε την υγεία του σκυλιού γιατί μπορεί να επωμιστείς με έξοδα που δεν υπολόγιζες.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λογικό να μην αντέχει η ηλικιωμένη γυναίκα..
Μιλάμε για σκυλί με μεγάλες ανάγκες εκτόνωσης.., σκέψου το καλά..κοντινός μου άνθρωπος πήρε τζακ ράσελ λόγο του ότι του άρεσε η φυλή και παρότι γνώριζε καλά τα χαρακτηριστικά της δεν μπορεί να αντεπεξέλθει απόλυτα.., ένα σκυλί που του χαρίζει ζωή.. αλλά θέλει και πολλά αποθέματα ηρεμίας από πλευράς σου..

sasakis

New Member
9 Οκτωβρίου 2011
4
0
τα εχω σκεφτει αυτα κ πιστευω μπορω να ανταπεξελθω.. :p απλα αναρωτιεμαι τι θα χρειαστει απο θεμα συμπεριφορας που ηταν σε αλλο σπιτι κ τωρα ξαφνικα σε αλλο..αυτα σκεφτομαι..

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Μπορείς να ξεκινήσεις να το πηγαίνεις συχνές βόλτες στην αρχή και μετά να το επιστρέφεις στο σπίτι του .
Έτσι η αλλαγή θα του έρθει ποιο ομαλά .
Άρχισε ουσιαστικά από τώρα να φέρεσαι σαν να είναι δικό σου ο σκύλος (με βόλτες, ταΐσματα, παιχνίδια) και μόλις αρχίζει να σε συνηθίζει κάνεις και την αλλαγή κατοικίας.

Αν πάλι δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και πρέπει να έρθει άμεσα στο σπίτι σου , τότε φρόντισε να έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο στην αρχή για να τον περνάς μαζί του .

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Καλημέρα...
Όπως σου είπαν τα παιδιά ..είναι ενα σκυλί με μεγάλα αποθέματα ενέργειας που πρέπει να διοχετευτούν κάπου για να μην γίνει ενας μικρός δυνάστης. Δεν είναι απο τα σκυλιά που θα αρκεστούν σε μια βολτούλα. Θα πρέπει να διαθέσεις λίγο χρόνο στην εκπαίδευσή του και στην καθημερινή του εκτόνωση. Πάντως είναι εκπαιδεύσιμα πολύ.
Πως βρέθηκε ενα 8μηνο jack russell στα χέρια μιας ηλικιωμένης κυρίας ?
Εάν το αποκτήσεις τελικά σου εύχομαι καλή συμβίωση και εδώ θα είμαστε να τα λέμε:)

gerry

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2010
284
1
Πάτρα
δεν θέλω να σε αποτρέψω ούτε να σε ενθαρρύνω αλλά μπορεί να είναι κάτι εύκολο ή και κάτι δύσκολο στην πορεία , το καλό είναι ότι είναι ακόμα κουτάβι αλλά θα πρέπει να τρέξεις την διαδικασία όπως σου λέει ό vagelis ras ,

Υιοθέτησε και η μητέρα μου ένα πριν μια τριετία το οποίο ήταν ήδη 2,5 χρονών(jack russell) από άλλη οικογένεια ..... καιι δύστυχος η σκυλίτσα είχε πολλά θέματα συμπεριφοράς και άργησε να στρώσει πάρα πολύ.(ακόμα έχει περίεργες συμπεριφορές αλλά όχι σημαντικές).

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Σαν θαυμάστρια της φυλής να σου πω ότι είναι καταπληκτικά σκυλιά. :p

Σαν "μαμά" ενός μέλους της, να σου πω ότι είναι απαιτητικά.
Μπορεί όχι τα τριβόλια που τα παρουσιάζουμε όλοι, αλλά σε όσους σκέφτονται να πάρουν λέμε τα χειρότερα και όχι τα καλά, για να είναι προετοιμασμένοι. Καλύτερα να ξέρεις και να σου είναι πιο εύκολο, παρά να αγνοείς και να σου φανεί βουνό.

Υπομονή και χρόνο να έχεις...

sasakis

New Member
9 Οκτωβρίου 2011
4
0
ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφερον..την τριτη θα το γνωρισω το σκυλακι κ θα μαθω περισσοτερες λεπτομερειες..θα σας εχω ενημερους.. :) ευχαριστω πολυ κ παλι..

sasakis

New Member
9 Οκτωβρίου 2011
4
0
να κανω μια ενημερωση..ειχα την πρωτη μου επαφη σημερα με το σκυλακι..ειναι θυληκο,ασπρο με μπεζ βουλες,με κατσαρες τριχες μικροσωμο νομιζω ειναι..πολυ παιχνιδιαρικο με εγλειφε ολη τν ωρα..χαχαχα..εκτος απ ολα αυτα π εχω διαβασει για την ρατσα θελω να ξερω αν υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω ακομα..αν χρειαζεται πολυ φροντιδα το τριχωμα του κλπ..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ