Απορία!!!!!!

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Καλησπέρα σε όλους :)!!! Όπως έχω γράψει και παλιότερα έχω δύο ημιαιμάκια κουτάβια τον Bello 3,5 μηνών και την Silva 2 μηνών.Μένω σε πολυκατοικία και το σπίτι μου είναι διαμορφωμένο σαν στούντιο(δηλαδή κουζίνα, σαλόνι και υπνοδωμάτιο είναι ένας ενιαίος χώρος).Το πρόβλημά μου είναι το εξής...κάθε φορά που πάω να βγω απ'το σπίτι τρέχουν και τα δύο έξω στον διάδρομο και δεν μπορώ να τα μαζέψω και να τα βάλω στο σπίτι με αποτέλεσμα να αργοπορώ να πάω στις δουλειές μου:(..πως να εκπαιδεύσω τα κουτάβια να μην βγαίνουν έξω μόλις βγω και εγώ? Σημειοτέον κάθε φορά που χτυπάει το κουδούνι τρέχουν και τα δύο και στήνονται μπροστά απ'την πόρτα και περιμένουν!!Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις:)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Νομίζω ότι απλά όταν πας προς την πόρτα θα πρέπει να τα εμποδίζεις με το σώμα σου να βγουν έξω, προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί είναι πολύ μωρά!

*Όταν τους μάθεις το "κάτσε" "μείνε" θα μπορούσες να δίνεις αυτή την εντολή πριν ανοίξεις την πόρτα και λίγο πριν την κλείσεις να δίνεις "ελευθερος".

(Μπορεί να λέω μούφες,δεν ξέρω, αυτό το κόλπο το έχω δει στην εκπομπή It`s me or the dog με την Βικτώρια την εκπαιδευτρια :D

julia

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
84
0
Εγω προτεινω να τους φτιαξεις ενα σπιτακι για να εισαι και πιο σιγουρος οτι δεν θα παθουν και τιποτα!Οταν φευγεις να τα βαζεις μεσα.
Αλλιως μπορεις να εχεις εξω απο την πορτα μερικες λιχουδιες και οταν ειναι να φυγεις και βγαινουν εξω,θα τους λες μεσα,και θα τους ριχνεις μια λιχουυδια μεσα στο σπιτι.Βασικα ριξε δυο λιχουδιες για να μην εχουμε τσακωμους χεχε
Οσο για το κουδουνι στην πορτα και εμενα μου το κανουνε αυτο...
Οταν μεγαλωσουν δεν θα πεταγονται εξω πιστευω.Εμενα δηλαδη,μολις τους λεω μεσα,πανε μεσα και εγω κλεινω απλα την πορτα.
Ελπιζω να πιασει η συμβουλη μου!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.132
4.824
Πρεπει να βρεις καποιο τροπο να τα περιοριζεις μεσα στο σπιτι... Να μην εχουν ολο το χωρο δικο τους.. ειναι και τα 2 κουταβια και συντομα με την αλλαγη των δοντιων τους πιθανα να εχεις και ζημιες...

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Νομίζω ότι απλά όταν πας προς την πόρτα θα πρέπει να τα εμποδίζεις με το σώμα σου να βγουν έξω, προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί είναι πολύ μωρά!

*Όταν τους μάθεις το "κάτσε" "μείνε" θα μπορούσες να δίνεις αυτή την εντολή πριν ανοίξεις την πόρτα και λίγο πριν την κλείσεις να δίνεις "ελευθερος".

(Μπορεί να λέω μούφες,δεν ξέρω, αυτό το κόλπο το έχω δει στην εκπομπή It`s me or the dog με την Βικτώρια την εκπαιδευτρια :D
Και εγώ το κάνω αυτό, όταν ανοίγω την πόρτα για να υποδεχτώ κάποιον στο σπίτι. Αλλά έχω κακή εμπειρία (μέσω φίλης) από το να δίνεις στο σκυλί μια εντολή και αντί να επιβραβεύσεις, μετά ...εξαφανίζεσαι: ο σκύλος της φίλης σταμάτησε να ακούει την εντολή γενικώς.

Νομίζω ότι ο περιορισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για τώρα.

Η δικιά μου σπανίως (με μια εξαίρεση, το ομολογώ) "πιέζεται" να βγει από ένα μικρό άνοιγμα της πόρτας, ή πάει να χωθεί σε μια πόρτα που κλείνει, οπότε μέχρι στιγμής, απλά προσέχω πως θα βγω, αποφεύγοντας να την κοιτάξω (γιατί έχουμε και τα θέματα του άγχους αποχωρισμού).

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
από το να δίνεις στο σκυλί μια εντολή και αντί να επιβραβεύσεις, μετά ...εξαφανίζεσαι: ο σκύλος της φίλης σταμάτησε να ακούει την εντολή γενικώς.
Έχεις ένα δίκιο σε αυτό, δεν το είχα σκεφτεί... ίσως να μη θυμαμαι καλά τι γινόταν στο επεισόδιο, γι`αυτό άλλωστε είπα ότι μπορεί να λεω χαζομαρες.

madicta

Well-Known Member
27 Φεβρουαρίου 2011
130
0
Άσε, δίκιο, ξεδίκιο, την πάτησα και εγώ προχτές... Της λέω "έλα Πισσούλα" και της καθίζω τη χτένα. Δεν είχα φανταστεί πόσο άσχημο θα ήταν. Δεν άκουγε στο "έλα" για ώρες μετά. :confused: