Απορία περί εκτροφής και κληρονομικότητας

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Διατηρώ αλληλογραφία με την πρόεδρο του σωστικού ομίλου Αυστραλέζων του Μίσιγκαν, απ' όπου πήρα το Μουφ πριν από εννιά μήνες. Μου έγραψε λοιπόν ότι βρέθηκε κι άλλο αδέσποτο Μουφοειδές, περίπου ίδιας ηλικίας με το δικό μου και ίδιου περίπου χαρακτήρα, στην ίδια ακριβώς περιοχή που παρατήσανε το Μουφ πέρσυ (δηλαδή στη λίμνη κοντά με -40 έως -60 για να το φάει η μαρμάγκα), ίδια εποχή πάλι, και ηταν φτυστό το Μουφ και συγκεκριμένα είχε την ίδια "ιδιαιτερότητα" στη μούρη του, δηλαδή το μουσούδι του ήταν πιο κοντό και πιο πλατύ απ' ό,τι περιμένει κανείς για Αυστραλέζο. Είχε επίσης ουρά 3/4 σαν του Μουφ, ήταν όμως Black Tricolor Australian Shepherd και όχι Blue Merle όπως το Μουφ-Μουφ. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έχει σημασία, το ξέρω. Σημειωτέον ότι το Μουφ είναι καθαρόαιμο ως είπε το DNA του και επομένως αναρωτιέμαι εάν κάτι τέτοιο δείχνει συγγένεια, κοινούς γονείς ή κοινούς προγόνους. Δε μου είπε η κυρία αυτή τίποτα για οδοντοφυΐα, το οποίο θα ήταν ενδιαφέρον αφού το Μουφ δεν έχει τέλεια οδοντοστοιχία (μερικά δόντια δε φύτρωσαν διότι ήτανε τελείως στραβοβαλμένα στην κάτω σιαγώνα του, δεν το εμποδίζει όμως αυτό να τρώει με δώδεκα μασέλες). Έχετε γράψει εδώ μέσα και έχω διαβάσει ότι η επιλογή για εκτροφή γίνεται και με βάση τη μορφολογία και το αν μπορεί να βγούνε τέλεια ή μη σκυλιά σύμφωνα με το πρότυπο (ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων). Μπορεί λοιπόν διάφορες κοινές ατέλειες να δείχνουνε συγγένεια?

Σημειωτέον ότι εικάζεται από το σωστικό όμιλο ότι το Μουφ είναι προϊόν εκτροφέα Amish που ζουν σε σχετικά πρωτόγονες συνθήκες της εποχής των πρώτων αποίκων (όχι ηλεκτρικό π.χ., ντύνονται περίεργα) και μάλιστα οι Amish φημίζονται για την ανεξέλεγκτη εκτροφή και συχνά και για τα puppy mills τους. Τώρα βέβαια το Μουφ πρέπει να έχει ζήσει έξω στο ύπαιθρο και μάλιστα ελεύθερο με άλλα σκυλιά και σίγουρα και παιδάκια, το οποίο συμπεραίνουνε στον όμιλο από το γεγονός ότι έχει ένα ιδιαίτερο είδος γούνας και φαίνεται να τα πάει ιδιαιτέρως καλά ως μέλος ομάδας σκυλιών ενώ λατρεύει τα παιδάκια. Αλλά αναρωτιέμαι αν ο εκτροφέας του συνεχίζει την εκτροφή αβέρτα-κουβέρτα, τη διανομή κουταβιών και μάλιστα ανεξέλεγκτα σε ασυνείδητους χωρίς να παρακολουθεί τι γίνανε τα κουτάβια. Τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί μάλιστα να τα παράτησε και τα δυο Μούφια ο εκτροφέας τους αφού φαίνεται να έχει ίδιο drop point για σκυλιά. Αφού λέω να τους πω από τον όμιλο να πουν του μπόγια να έχει το νου του στην περιοχή περί τον Απρίλιο-Μάιο διότι κάποιος πετάει καθαρόαιμα Aussies. Και όχι τίποτ' άλλο, αλλά να τα σώσουνε και να βουτήξουνε και το μαλάκα.

Τώρα βέβαια έχω κι άλλη θεωρία για το ποιος παράτησε το Μουφ (ο καράφλας με τα εκατομμύρια τατουάζ και την τεράστια μοτοσικλέτα που φορούσε πέτσινο από πάνω και τζην παντελόνι). Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι