Απορία.. (ο σκύλος μου ''μαρκάρει'')

albie

Member
9 Μαρτίου 2011
12
0
Θεσσαλονικη
Ρε παιδιά είναι φυσιολογικό το ότι ο σκύλος μου ''μαρκάρει'' 20-25 φορές στην βόλτα του;;!!:confused: Εννοείτε πως μετά τις πρώτες 6-7 φορές δεν έχει μείνει τίποτα να ρίξει..απλώς σηκώνει το πόδι του:p..
Μπορεί να είναι και σύνηθες φαινόμενο αλλά εμένα μου φαίνεται παράξενο..

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εδώ η δικιά μου που είναι θυληκιά μαρκάρει τουλάχιστον 8 τουλάχιστον φορές σε κάθε βόλτα.

Αν και 20-25 φορές είναι όντως πολύ,αλλά δεν τίθεται λόγος ανυσηχίας νομίζω.

sevah

Well-Known Member
29 Μαϊου 2009
1.543
4
Ιωαννινα
Νομίζω ότι παίζει ρόλο αν βρίσκει μαρκαρίσματα από άλλους σκύλους. Τότε λογικά θα πρέπει να τους καλύψει άρα θα μαρκάρει όσες φορές χρειαστεί ακόμα και αν έχει στερέψει.
Το ίδιο κάνει και ο δικός μου, μαρκάρει ανελέητα:).

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Το να μαρκάρει πολύ ο σκύλος πολλές φορές μας δείχνει και τον χαρακτήρα του ζώου!

Πιστεύω ότι το υπερβολικό μαρκάρισμα δεν είναι καλό!

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Το να μαρκάρει πολύ ο σκύλος πολλές φορές μας δείχνει και τον χαρακτήρα του ζώου!

Πιστεύω ότι το υπερβολικό μαρκάρισμα δεν είναι καλό!
χιουμορ .....το μαρκαρισμα δεν ειναι ποτε κακο .... το κακαρισμα ειναι ...!!!
το μαρκαρισμα ειναι ενας τροπος επικοινωνιας και σημαινει "ημουν και εγω εδω",δειχνει την διαθεση του σκυλου να τονισει την υπαρξη του προς τα υπολοιπα σκυλια
Δειχνει "κοινωνικοτητα" αλλα ταυτοχρονα και "αυτοπεποιθηση" κατα καποιον τροπο
Δεν μπορω να το θεωρησω "κακο" οσο συχνα και αν γινεται και δεν εχει να κανει με το "ατιθασο " στον χαρακτηρα
Προσωπικα ολα τα αρσενικα που ειχα μαρκαρανε πολυ και ηταν πολυ ηρεμα σκυλια ......

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Θα συμφωνήσω με τον Σεβάχ ... Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας. :)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ρε παιδιά είναι φυσιολογικό το ότι ο σκύλος μου ''μαρκάρει'' 20-25 φορές στην βόλτα του;;!!:confused: Εννοείτε πως μετά τις πρώτες 6-7 φορές δεν έχει μείνει τίποτα να ρίξει..απλώς σηκώνει το πόδι του:p..
Δηλαδη δεν μαρκαρει, απλως σηκωνει το ποδι του...
''Συνηθεια'' και σπαστικο σταματα ξεκινα στη βολτα μου φαινεται...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Και μενα μια απο τα ίδια μπορει 20 φορες, όπως τα λες. Μαρκάρει κάθε μισο μέτρο της διαδρομής και προς το τέλος απλά σηκώνει το πόδι και ζορίζεται μήπως βγάλει καμια σταγόνα. Θα στραγγισει καμια ωρα. Πάντως δεν νομιζω οτι είναι περίεργο..

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Φαντάζομαι πως εννοεί ότι κάθε λίγο και λιγάκι σταματάς τη βόλτα για να σηκώσει ο σκύλος το πόδι, και πάλι ξεκινάς...
Σταματάς, ξεκινάς....

Πάντως κι ο δικός μου το ίδιο κάνει, όχι τόσες πολλές φορές βέβαια, αλλά και το θηλυκό που έχω...
Έστω και σταγονίτσα...
Δεν νομίζω ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας.