Απορία για το νέο μικροσκοπικό φίλο μου

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
γεια σας, εδω και 2 μερες φιλοξενω (και μαλλον θα κρατησω) ενα κουταβακι ημιαιμο που καποιος τρισαθλιος ηθελε να πεταξει μαζι με τα αλλα 7 αδελφακια του. το κουταβακι ειναι 1,5 μηνος και ζυγιζει μολις 500γρ εν αντιθεση με τα αλλα 7 που ειναι 1,8-2 κιλα. ή εχει μεινει πολυ πισω ή προερχεται απο αλλο πατερα αν και ειναι απο την ιδια γεννα. αξιζει να πω πως και σε διαστασεις ειναι το 1/3 σχετικα με τα αλλα 7. μου ζητησε ο κτηνιατρος να το προσεξω ιδιαιτερα και γι αυτο το εχω στο σπιτι μαζι μου. εχω ομως την εξης απορια...δεν θελει με τιποτα να κοιμαται στο κρεβατακι που του εχω, αλλα θελει να το εχω παντα αγκαλια και να κοιμαται και στο κρεβατι μαζι μου. το θεμα ειναι οτι φοβαμαι μηπως το πατησω στον υπνο. λετε να συνιθησει να θελει συνεχεια αγκαλια ή μπορω να το κραταω αγκαλια μεχρι να φτασει 2,5 μηνων και να του το κοψω σιγα σιγα μετα? με απασχολει κυριως το θεμα του υπνου. λετε να συμπεριφερεται ετσι επειδη ειναι μικρο ακομα?

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
αχ να δεις πως το λεγαν...
η αρχη ειναι το ημισι του παντος???? καπως ετσι...
προσεξε γιατι βλεπω να κανεις κακη αρχη
αστο στο κρεβατακι του κι ας κλαιει ..
θα κλαψει 5-10 λεπτα θα σταματησει
αργοτερα για να το κοψεις θα ειναι δυσκολοτερο
και το κλαμα θα διαρκει περισσοτερο
βαλτου κουβερτουλα... βαλε κατι δικο σου και αστο μονο του να κοιμηθει... φορα και ωτασπιδες και ... καλη συνεχεια.....

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Είναι ακόμη μικρό σίγουρα χρειάζεται και κάποιον δίπλα του αλλά πάντοτε να βάζεις κάποια όριο,μην το αφήνεις επάνω στο κρεβάτι σου γιατί μετά θα αντιμετωπίσεις άλλο πρόβλημα-τα!
Τώρα όσο για το κλάμα,που θα πάει θα σταματήσει,είναι κουτάβι ακόμη!Όταν ξεκινά το κλάμα μην πανικοβάλλεσαι και τρέχεις κατευθείαν να το δείς,θα το μάθει και τότε θα κλαίει για να σε καλέσει :)
Σίγουρα συμπεριφέρεται ετσι λόγω ηλικίας,βάλε κατι δικό σου να σε αισθάνεται εκεί :)

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
DSC00396..jpg
λοιπον αυτος εδω ειναι ο τοσοδουλης, 1,5 μηνος και 500γρ. επειδη προφανως εχει μεινει πισω στην αναπτυξη του, βλεπω οτι κρυωνει πολυ και ακομα και αν του εχω κουβερτουλα, ζηταει παντα να ακουμπαει πανω μου, προφανως γιατι παιρνει και απο την θερμοκρασια του σωματος μου. του φτανει ακομα και να ακουμπαει εστω λιγο επανω μου. θελει παντα καπου να σφυνωνει. τον εχω μολις 3 ημερες.
πειτε μου σας παρακαλω τι πορεια να ακολουθησω γιατι τα εχω μπερδεμενα. εχω εμπειριες απο πιο μεγαλα σκυλια αλλα οχι απο τοσο μικροσκοπικα και ετσι δεν ξερω πιο ειναι το σωστο.
επισης ενω εχω σε καποιο σημειο σχετικα κοντα στο μερος που κοιμαται, μια πανα για τις αναγκες του, αυτος παει αλλου (κατω απο το τραπεζι). ετσι πριν τα κανει, τον βουταω και τον παω στην πανα. δεν του αρεσει ομως να μενει στην πανα και εχω προβλημα να τον συγκραταω μεχρι να τα κανει. εσεις τι λετε να κανω?

P.S απο μολοσσο που ηθελα, βρεθηκα με τον τοσοδουλη...χεχεχεχεχεχχεε αλλα που να του αντισταθεις? με εχει βγαλει παντως απο τα νερα μου και δεν ξερω αν μπορω να εφαρμοσω πανω του οτι ξερω για μεγαλα σκυλια.

Last edited by a moderator:

katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
Ειναι απλα μικρο ,δεν ειναι αρρωστο ετσι ; Χεχε ο μικρος προσπαθει να σου παρει τον αερα...σε λιγο καιρο εσυ δε θα μπορεις να κοιμηθεις χωρις να τον ακουμπας οχι αυτος !! :D
Αν το σπιτι σου ειναι ζεστο σε νορμαλ θερμοκρασια δεν εχει προβλημα απο το κρυο αν κοιματε πχ στο κρεβατακι του με κουβερτουλες. Βαλτου κ ενα πουλοβερ ...δεν εχει τοσο κρυο αυτες τις μερες...πες οτι σ'αρεσει να κοιμαστε μαζι χαχα μια απο τα ιδια κ εγω....στην αρχη ταχα ειπα θα της μαθω να μην κοιματε μαζι μου ,αλλα πως να το κανουμε ειμαι νινι ακομη κ θελω το τεντιμπεαρ μου αγκαλια:p κ καπως ετσι τα κακομαθαινουμε... !
Αν οντως δε θες να κοιμαστε μαζι ξεκοψε το απο τωρα ...
Να προσεχεις μη πεσει απο τους καναπεδες-κρεβατια γιατι σπανε ευκολα τα ποδαρακια τους ειναι πολυ μικρο ακομη...μη το αφηνεις να πηδαει ,να το κατεβαζεις εσυ (αααν το αφηνεις να ανεβαινει ).

andrykor

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2010
311
0
κορινθος
οχι δεν ειναι αρρωστο. η κτηνιατρος ειπε οτι ειναι μια χαρα και η καρδια του λειτουργει τελεια. απλα επειδη ηταν 8 στην γεννα προφανως δεν το αφηναν να φαει πολυ και αυτο. επισης τα εκανε ολα τουρλου, που σημαινει πως μαλλον πηγε με πολλους η κυρια χεχεχχεχεχεχε. το πρωτο βραδυ κοιμηθηκε σε μια κουτα, το δευτερο πανω στο κρεβατι και χθες πανω σε μια μαξιλαρα διπλα στο κρεβατι μου αλλα μοιραστηκαμε την κουβερτα χεχεχχεχε ετσι ωστε να νιωθει πως ειναι στο κρεβατι. σημερα το βραδυ θα προσπαθησω να κοιμηθει μονο στο κρεβατακι του....αντε να δουμε!
με ενα τετοιο μικρο σκυλακι νιωθω πως αρχιζω παλι απο την αρχη και με τις ιδιες αποριες γιατι δεν ξερω τι αναγκες εχουν. επειτα ακομα κοιμαται συνεχεια. οταν τον εχω επανω μου ολο κοιμαται. αλλα και τρωει και πινει και δραστηριο ειναι.
παντως οντως θες να τα εχεις συνεχεια διπλα σου και να τα ζουλας χεχεχχε

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97