Απορία για το δάγκωμα!!

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Καλησπέρα σε όλους!!Έχω ένα ημίαιμο κουταβάκι 2 μηνών και κάτι ημερών, τον Μπέλλο(είχαμε συστηθεί πριν κανα μήνα):) Λοιπόν ο μικρούλης Μπέλλος όπως είναι λογικό σ'αυτήν την ηλικία έχει τρελαθεί να δαγκάει τα πάντα..εδώ λοιπόν είναι το κομβικό σημείο που έχω την απορία..όπως διάβασα και στο φόρουμ όταν τον δω να μασάει κάτι που δεν πρέπει (π.χ. καναπέ ή κανά μπατζάκι στην δική μας περίπτωση..)να του λέω "μη" με τόνο που να δείχνει ενόχληση και να του δίνω αμέσως ένα μασουλιτίρι..δυστυχώς κάθε φορά που το κάνω αυτό, ο Μπέλλος δεν βλέπω να αντιλαμβάνεται την ενόχληση μου και την "αγριάδα" στον τόνο της φωνής μου.Συνεχίζει να δαγκάει τον καναπέ λες και δεν συμβαίνει τίποτα..Η απορία μου είναι αν τον δελέαζα με μία λιχουδιά και ωστε να απομακρυνθεί από το σημείο που μασάει και μετά του δώσω ένα μασουλιτίρι θα κάνω κάτι λάθος?? Ευχαριστ΄β εκ των προτέρων :D

rigo

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2011
292
0
θα σου δαγκωνει τους καναπεδες για παντα για να παιρνει την λιχουδια!!!απλα παρτον απο εκει και αλλαξε κ τον τονο σου..πιο αυστηρο και πιο δραστηκα μετρα..παρτον απο εκει...!!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Σε καμία περίπτωση λιχουδια! Θα το παίρνει σαν επιβράβευση!!! "τι ωραία, μασουλάω ότι θέλω και παίρνω και έξτρα μεζεδάκια από πάνω!"

Προφανώς ο τόνος σου δεν είναι πολύ αυστηρός! Προσπάθησε περισσότερο! Καλή επιτυχία :)

Angelos

Well-Known Member
26 Οκτωβρίου 2010
847
0
Αθήνα
Υπομονή και επιμονή θέλει!Να είσαι αρκετά αυστηρός μαζί του για να το μάθει απο τώρα που είναι μικρό!Εγώ της είχα μάθει το "μη" απο τις πρώτες κιόλας μέρες.τώρα ακούει και σε κανένα "εεεπ" αλλά κοφτά και δυνατά!
Κατεβάζει και τα αφτιά,ε και εκεί καταλαβαίνω πως το έπιασε το λάθος!
Δοκίμασα ξανά!! :)
Αντε καλή επιτυχία :D

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Εντάξει θα προσπαθήσω όσο πιο αυστηρά μπορώ :)..παρεπιπτόντως ίσως πριν να μην το εξέφρασα σωστά, δεν ήθελα να πω οτι θα του την δώσω την λιχουδιά απλά να την μυρίσει ετσι ώστε να τραβηχτεί από τον καναπέ και να του δώσω το μασουλιτίρι(χωρίς την λιχουδιά). Αλλά υποθέτω οτί και αυτή είναι λάθος σκέψη!! Ευτυχώς που δεν εφήρμοσα την ιδέα μου :p Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας :D

maltezomana

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2010
91
0
Καλλιθέα
Εμενα οταν ηταν μωρο το μονο πραγμα που την σταματουσε ηταν ενα μη κ χτυπημα με παλαμακια η κατι αλλο που κανει θορυβο κ δεν τον ακουει συνεχεια`! πιστευω οτι αυτο θα πιασει.

Θανος

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2010
605
42
Οταν τον μαλώνεις και σε αγνοεί τότε προχωράς ένα βήμα παραπέρα. Αν με ένα κοφτό μη! δεν χαμπαριάζει πάς σε ένα ΜΗΗΗ ! Πάλι δεν ακούει? Επόμενο επίπεδο ΜΗ Γ*Μ* ΤΟ ΧΡ**** ΓΙΑ ΣΚΥΛΙ! Άγρια και απειλιτικά. Βάλε φωνή. Τρόμαξε τον να καταλάβει ότι κάνει κάτι κακό. Και η μάνα μου λέει μη στο σκύλο και αυτός συνεχίζει αμέρμνος να δαγκώνει τη μπιτζάμα , τα μπατζάκια της κλπ. Ε όταν πώ εγώ ένα ΜΗ ! ΤΕΡΜΑ! Μαζεύεται αμέσως. Είναι πως το λές όχι το τι λές.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Οταν τον μαλώνεις και σε αγνοεί τότε προχωράς ένα βήμα παραπέρα. Αν με ένα κοφτό μη! δεν χαμπαριάζει πάς σε ένα ΜΗΗΗ ! Πάλι δεν ακούει? Επόμενο επίπεδο ΜΗ Γ*Μ* ΤΟ ΧΡ**** ΓΙΑ ΣΚΥΛΙ! Άγρια και απειλιτικά. Βάλε φωνή. Τρόμαξε τον να καταλάβει ότι κάνει κάτι κακό. Και η μάνα μου λέει μη στο σκύλο και αυτός συνεχίζει αμέρμνος να δαγκώνει τη μπιτζάμα , τα μπατζάκια της κλπ. Ε όταν πώ εγώ ένα ΜΗ ! ΤΕΡΜΑ! Μαζεύεται αμέσως. Είναι πως το λές όχι το τι λές.
Συμφωνώ ! Αν δείς και με το απλό ΜΗ δεν μαζευτεί, δυνάμωσε την ένταση και κάνε τον τόνο της φωνής σου να ακούγεται πιό αυστηρός. Μπορείς άνετα να τον απομακρύνεις από εκεί, αλλά το ζήτημα είναι να μάθει τί σημαίνει "ΜΗ". Επίσης, όσο και αν αυτό φαίνεται να είναι ένα αθώο παιχνίδι (έστω και ζημιάρικο), ο μικρός δοκιμάζει ταυτόχρονα να δεί μέχρι που τον παίρνει κα σε αγνοήσει και ποιά είναι η θέση του στην ιεραρχία της οικογένειας. Αυτά τα μαθήματα που παίρνει τώρα θα είναι καθοριστικά για την μελλοντική του συμπεριφορά, άρα πρέπει να καταλάβει από νωρίς ότι εσείς βάζετε τα όρια στο σπίτι.

Bellos

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2011
124
0
Thessaloniki
Ναι έχετε δίκιο!!Πρέπει να πάρω δραστικά μέτρα γιατί δεν θέλω να μου πάρει τον αέρα και να νιώθει ότι είναι ο αρχηγός της "αγέλης"..γιατί μετά καήκαμε:p Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας, θα γίνουν αμεσα εφαρμοστέες;)

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
αμα δαγκανει πες ενα μη δωσει το παιχνιδι και παιξε λιγο μαζι του.και χαιδεψε τον.και ξανα μανα τα ιδια μη τρομαζεις το κουταβι με φωνες.δεν υπαρχει λογος να σε φοβαται

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
αμα δαγκανει πες ενα μη δωσει το παιχνιδι και παιξε λιγο μαζι του.και χαιδεψε τον.και ξανα μανα τα ιδια μη τρομαζεις το κουταβι με φωνες.δεν υπαρχει λογος να σε φοβαται
Μα μας λέει ο φίλος δε σταματάει με το Μη που το λέει, άρα μάλλον δεν το λέει αρκετά αυστηρα! Φυσικά δεν πρέπει να τον φοβάται, αλλά πρέπει να καταλαβαίνει πότε μιλάει σοβαρά, έτσι δεν είναι?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
δεν περνουν χαμπαρι μερικα σκυλια απο μη,και στην ουσια το ξερει το μη?μπορει και οχι.αρα καλυτερα να συνδιαζει ενα κοφτο μη δειχνωντας του οταν οταν δαγκανεο το παιχνιδι παιζουμε χαιδευομαστε κτλ.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
μα ναι! είπαμε μετα το ΜΗ μόλις σταματησει του δινεις το παιχνιδι και παιζεται :)
τα ίδια λεμε :)

Micra

Member
4 Μαρτίου 2011
5
0
Καλησπέρα και από εμένα!! Έχουμε ένα μαλτεζάκι 2 μηνών μόλις, τη Micra, η οποία δαγκώνει τα πάντα. Αυτό που κάνω είναι όταν δαγκώνει κάτι να τη σπρώχνω από εκεί, να της λέω σταθερά "ΟΧΙ" και να της κάνω σήμα με το δάχτυλο. Όμως αυτή θυμώνει περισσότερο και δαγκώνει με μεγαλύτερη ένταση και επαναλαμβάνω τα ίδια πάλι. Γιατί είναι έτσι?? Μήπως φταίει ότι παίζουμε μαζί της τραβώντας τα παιχνίδια από τα δόντια της?? Μήπως αυτό το κάνει χειρώτερο και τότε τι παιχνίδια μπορούμε να παίξουμε μαζί της??

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Καλησπέρα και να χαίρεσαι την μικρή σου. :) Γενικά τα κουταβάκια δαγκώνουν τα πάντα. Θέλει υπομονή και κατανόηση, αλλά όχι να την αφήνεις και ασύδοτη. Όταν δείς ότι το έχει παρακάνει θα της λές ΟΧΙ ή ΜΗ, και αν δεν ακούει θα δυναμώνεις την ένταση της φωνής. Καλό θα είναι να μην της κουνάς το δάχτυλο, γιατί μπορεί να το περνάει για παιχνίδι όλο αυτό. Και ναί, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να μην της τραβάτε τα παιχνίδια από τα δόντια της - γενικά μην της δείχνετε ότι το δάγκωμα είναι παιχνίδι και γίνεται αποδεκτό από εσάς, ή (ακόμη χειρότερα) ότι συμμετέχετε και εσείς σε αυτό. Μπορείτε να της πετάτε το παιχνίδι της για να το κυνηγήσει. Απλώς πρέπει να της δείξετε ότι δεν μπορεί να δαγκώνει τα πάντα, και θα πρέπει να το καταφέρετε με τον τόνο της φωνής σας. Όμως θα πρέπει να βάλετε και νερό στο κρασί σας εφόσον πρόκειται για κουταβάκι. Αν δηλαδή δαγκώνει ασταμάτητα τα παιχνίδια της, τότε δεν υπάρχει λόγος να επέμβετε. Αν όμως αρχίσει (παραδείγματος χάριν) να δαγκώνει τα έπιπλα, τότε πρέπει να μάθει το ΜΗ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97