Απορία;; (Νόμος για λουρί)

andreou eleni

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
69
0
ο νομος συμφωνα με το περιπατο του σκυλου παντα με λουρι ισχυει και στο βουνο μακρια απο κατοικημενη περιοχη??? και αν ναι ποια ειναι τα μερη στα οποια μπορω να ελευ8ερωνω τα σκυλια μου για να τρεχουνε να παιζουνε (παντα με τη προυποθεση οτι δεν ειναι επικινδυνα και δε πειραζουν ανθρωπους η' αλλα ζωα) ????

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ε,εντάξει τώρα αν είσαι στην μέση του πουθενά μπορείς να αφήσεις τον σκύλο ελεύθερο!Δηλαδή αν τραβήξετε στο Σειχ Σου ή οπουδήποτε πάνω στο βουνό το αφήνεις ελεύθερο...

Ο νόμος λέει σε μετακινήσεις μέσα στην πόλη κτλ να είναι σε λουρί!

Νομίζω ότι καταλαβαίνουμε όλοι που πρέπει να φορέσουμε το λουρί και που όχι...δεν χρειάζεται να μας το πει ο νόμος!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Ελένη, μην ξεχνάς ότι και την Αδα την ειχες ελεύθερη. Θα πρέπει να τους εχεις ταυτότητα και τσιπ βεβαια, αλλά και να μπορείς να τα ελεγχεις.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δε νομίζω οτι ο νόμος διευκρινίζει... θεωρώ οτι απαγορεύεται παντού. Οι μόνες εξαιρέσεις ειναι τα σκυλιά εργασίας εν ώρα εργασίας.

Νομίζω ότι καταλαβαίνουμε όλοι που πρέπει να φορέσουμε το λουρί και που όχι...δεν χρειάζεται να μας το πει ο νόμος!
Δε νομίζω οτι συμφωνούμε όλοι ως προς αυτό. :)

andreou eleni

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
69
0
τους εχω τααυτοτητα και μπορω να τα ελεγχω.... απλα το ερωτημα εγινε γιατι σημερα επανω στο βουνο ηρθα σε αντιπαραθεση με καποιον κυριο γιατι τρομαξε που γαυγισαν τα σκυλια οταν τον ειδαν και σηκωσε μια πετρα να τα χτυπησει ... επειτα με απειλησε οτι θα μου κανει μυνηση γιατι λεει πρεπει να τα εχω δεμενα ... εγω ομως πιστευα οτι η νομοθεσια περι λουριου ισχυει μονο σε κατοικιμενες περιοχες ...??? τελικα τι ισχυει??

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Εδώ ο νόμος.
3. Δεν επιτρέπεται ο περίπατος σκύλων χωρίς συνοδό. Ο ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτητών ή σε κοινόχρηστους χώρους. Για την αποφυγή ατυχημάτων ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Οι υποχρεώσεις αυτές δεν ισχύουν για τους ποιμενικούς και κυνηγετικούς σκύλους, καθώς και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης, κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της έρευνας και της διάσωσης. Ο ιδιοκτήτης του κυνηγετικού σκύλου κατά τη διάρκεια του κυνηγιού έχει την υποχρέωση να φέρει μαζί του το βιβλιάριο υγείας του σκύλου του. Εντός των ελεγχόμενων κυνηγετικών περιοχών επιτρέπεται να καθορίζονται περιορισμένοι χώροι εκγύμνασης σκύλων, καθώς και να διεξάγονται αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων σκύλων δεικτών, με όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται και στις δύο περιπτώσεις με απόφαση του Υπουργού Γεωργίας που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

andreou eleni

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
69
0
ευχαριστω πολυ Veronica!! που μπορω να πηγαινω τα σκυλια μου γαι να τα λυνω να παιζουνε ??? υπαρχουν καπου τετοιοι χωροι???

andreou eleni

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
69
0
μαλλον οχι!! ποιες ειναι οι κυρωσεις αν καποιος μου κανει μυνηση που λυνω τα σκυλια μου στο βουνο!!! τα ρωταω ολα αυτα σημερα γιατι εχω θυμωσει παρα πολυ .... για τον ιδιο λογο που παω τωρα τα σκυλια μου στο βουνο πηγαινα και την Αδα μου....( ξεκινησα να τη πηγαινω εκει γιατι στη περιοχη μου πολυ συχνα ριχνουν φολες)
και απο οτι καταλαβαινω συμφωνα με τους νομους δε μπορω να ελευ8ερωνω πουθενα τα σκυλια να τρεξουνε περα απο το σπιτι μου!!
ειλικρινα δε ξερω τι να πω!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δεν φταίνε μόνο οι νόμοι. Αν τα σκυλιά σου, δεν είναι μαθημένα να μένουν μακριά από ανθρώπους που τα σιχαίνονται ή τα φοβούνται, ακόμη και στο βουνό, είναι πρόβλημα. Είναι φυσικό, αν κάποιος δει δυο σκυλιά να του γαβγίζουν, πηγαίνοντας ίσως και προς το μέρος του, να φοβηθεί και να θελήσει να αμυνθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Πέτρα, μύνηση...
Τώρα βέβαια δεν ξέρω που τα πας, αλλά δεν είναι και το σύνηθες να έχουμε πρόβλημα και σε βουνό. Μάλλον ήταν κακιά στιγμή. Μην τρελλαίνεσαι.
Επεσες μια φορά, σε μια ειδική περίπτωση. Δεν φαντάζομαι ότι είναι κάθε μέρα έτσι. Πάντως έχεις υποχρέωση όπου και να τα πας, να μην "ενοχλούνε".
Και στα μάτια του νόμου, να είναι σε λουρί και τσιπαρισμένα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
ο νομος επειδη για νομο ρωτησες... δυστυχως ειναι ξεκαθαρος...
δεν επιτρεπει πουθενα ελευθερα σκυλια.... περα απο τα κυνηγετικα και τα ποιμενικα εν ωρα εργασιας ( και τα κυνηγετικα)......
οτιδηποτε αλλο και οπουδηποτε αλλου... δεμενα....

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επίσης, οταν τα σκυλιά σου γαυγίζουν σε περαστικούς, τα διορθώνεις ή το επιτρέπεις? Στη θέση σου στο συγκεκριμένο περιστατικό, θα τα μάζευα αμέσως και θα ζητούσα και συγνώμη από τον άνθρωπο. Δεν είναι υποχρεωμένος να ανέχεται δεσποζόμενα σκυλιά να του γαυγίζουν και μάλιστα ελεύθερα.

andreou eleni

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2009
69
0
ναι ηταν μεμονωμενη περιπτωση ... αν και συνανταμε καθημερινα κοσμο στο βουνο μονο στο συγκεκριμενο γαυγισαν ....
ευχαριστω παντως .. πηρα τις απαντησεις μου! καλο βραδυ!!

zerom

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2011
97
4
εξαρχεια αθηνα
γενικα ποσο κομπλεξικοι ειμαστε οι ανθρωποι!!!!κ ποσο παρταλια!!!
το παιδι αν δε το αφηνεισ να παιξει κ να τρεξει του δημιουργεις ψυχολογικα προβληματα...φυσικα το σκυλι δεν ειναι ζωντανος οργανισμος ο οποιος εχει αναγκη να τρεξει να παιξει να γαυγισει(στη γλωσσα του μρου να κλαψει κ του παιδιου να φωναξει να τσιριξει κλπ)

κ εμενα με ενοχλει το απο πανω πιτσιρικι που χοροπηδαει κ τσιριζει οταν εγω κοιμαμαι το μεσημερι κ δε το μαζευουν η οταν διαβαζω το απογευμα αλλα δεν υπαρχει κανας νομος...το σκυλι μας ενοχλει που γαυγιζει κ τα λενε κ τα ασπαζονται κ φιλοζωοι!!!!

δε κραζω απλα αγανακτω!!!!εχ ενα σκυλο που καιγομαι ολοκληρη πως αν δε πειραξουν εμενα η εκεινον ασχημα δε παιζει να κανει κατι παραπανω αρχικα απο γριλισμα κ αν πλησιασει ο αλλος περισσοτερο γαυγισμα!!!!φυσικα κ θα τον μαζεψω αν γριλισει δε το συζητω αυτο απλα τι υπερβολες ειναι αυτες????

κ ειμαι θυμομενη αυτο το καιρο γτ ενω ειχα δεμενο το σκυλο σε παρκο χωρις κουνιες για παιδια μου την ειπε κ με απειλουσε γκομενα οτι θα μου φερει τους μπατσους επειδη δε φοραω φιμοτρο στο ηδη δεμενο σκυλο!!!!

ας μην ασπαζομαστε τετοιες συμπεριφορες κατα τη γνωμη μου!