Απομόνωση

tinayork

Member
28 Απριλίου 2014
6
2
Γεια σας.Έχω ένα θηλυκό yorkshire terrier 8 ετών.Τους τελευταίους μήνες θέλει να απομονώνεται.Ενώ παλιά τρελαινόταν να είμαστε όλοι μαζί ή να έχουμε κόσμο,τώρα πηγαίνει συνέχεια στα μέσα δωμάτια και κοιμάται.Το ξέρω ότι μεγάλωσε και δεν είναι κουτάβι πια,αλλά τόσο πολύ γέρασε και δεν αντέχει τις φωνές και τον κόσμο;Και αυτό συμβαίνει ακόμα και όταν είμαστε οι δυο μας,παλιά όπου πήγαινα με ακολουθούσε,τώρα όλη την ώρα απομονώνεται.Τι να την κάνω;Στεναχωριέμαι πολύ.Ακόμα και αν γέρασε και δεν έχει αντοχές,γιατί μας αποφεύγει;

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Καλησπέρα :)
Μήπως έχει αλλάξει κάτι στη δική σας συμπεριφορά; 8 ετών δεν είναι λίγα αλλά για ένα μικρόσωμο δεν είναι δα και τόσα πολλά. Μήπως συνέβη κάτι που άλλαξε την καθημερινότητα του σκύλου; πχ να μη βλέπει κάποιον που έβλεπε ή να βλέπει συχνότερα κάποιον που δεν έβλεπε, να έχει αλλάξει το πρόγραμμα της βόλτας, αλλαγές στο σπίτι κλπ..

Το κυριότερο, έχετε τσεκάρει την κλινική εικόνα του σκύλου; Το να απομονώνεται δεν είναι απο μόνο του ανησυχητικό αλλά αν δεν έχει όρεξη γενικότερα μάλλον θα πρέπει να το κοιτάξετε.

• Like
Reactions: moko and ioanna a

tinayork

Member
28 Απριλίου 2014
6
2
Έχουν αλλάξει σχεδόν όλα αυτά που αναφέρατε,αλλά ας πούμε ότι είναι λίγο συνηθισμένο στις αλλαγές διότι στην οικογένεια μια το έχει ο ένας,μια ο άλλος,μια στο ένα σπίτι μια στο άλλο κτλ.Αυτό συμβαίνει χρόνια τώρα.Δηλαδή τον χειμώνα το είχαμε στο πατρικό μας σπίτι, το καλοκαίρι το έπαιρναν οι γονείς μου στο χωριό,ενδιάμεσα το παίρναμε στις διακοπές μαζί μας κτλ.Δεν είχε ένα αφεντικό,να είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι.Τον τελευταίο χρόνο το πήρα εγώ στο σπίτι μου με τον άντρα μου τον οποίο πραγματικά λατρεύει, είναι σχεδόν ερωτευμένη μαζί του θα έλεγα :) Αλλά κ πάλι,άρχισε να αλλάζει δωμάτιο και όταν είμαστε οι τρεις μας.Να υποθέσω ότι φταίει ο άντρας μου;
Ο κτηνίατρος που το εξέτασε τελευταία φορά δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.

moko

Active Member
13 Απριλίου 2014
36
131
Ilion
χωρις να θελω να σε αγχωσω.. της εχεις κανει αιματολογικες εξετασεις προσφατα? ή υπαρχει πιθανοτητα να εχει χτυπισει πουθενα?
αν δεν εχει καποιο θεμα υγειας, τα παιχνιδια της αρεσουν? δοκιμασε να της παρεις κανενα απ'αυτα που κανουν θορυβο. ειχα παλαιοτερα ενα κανισακι με yorkshire το οποιο τρελαινοταν με τον θορυβο τους και εκανε σαν παλαβος οση μουντρουχια κι αν ειχε.. ή δοκιμασε να την δωροδοκισεις με καμια λιχουδιτσα μαθαινοντας της παραλληλα να κανει κανενα κολπακι.
Βολτα την πηγαινεις εσυ? Εχει διαθεση να πηγαινει?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Τα σκυλιά είναι ζώα που αγαπούν τη ρουτίνα. Δεν είναι απίθανο να αντιδρά έτσι το σκυλί επειδή διαταράχθηκε η ρουτίνα του. Επιπλέον το "να μην έχει αφεντικό" μου φαίνεται λίγο δύσκολο, κάποιον έχει επιλέξει απο όλους εσάς, πιθανότατα εκείνον που της προσφέρει την περισσότερη πειθαρχία.

• Like
Reactions: moko

tinayork

Member
28 Απριλίου 2014
6
2
Vas από την άποψη που το λες,ως αφεντικό,ή μαλλον ως αρχηγο θεωρει τον πατέρα μου,ο οποίος ειναι κ ο μοναδικός που την μαλώνει οταν χρειάζεται,γιατί η αλήθεια είναι ότι οι υπόλοιποι ποτέ δεν την μαλώνουμε.Απλώς εννοώ ότι δέν έχει μονο ένα άτομο να ειναι δεμένη αποκλειστικά μαζί του,να έχει περάσει όλη την ζωή της μόνο μαζί του
Μoko η αλήθεια είναι ότι αιματολογικές έχουμε καιρό να κάνουμε.Δεν έχει χτυπήσει σίγουρα κάπου.Τα παιχνιδάκια αυτά που κάνουν θόρυβο ποτέ δεν της άρεσαν.Γενικά έχει όρεξη σαν σκυλί,και για λιχουδιές,και για παιχνίδια,απλώς τις υπόλοιπες ώρες πηγαίνει στα μέσα δωμάτια και κοιμάται.Για βόλτες τρελαίνεται.Εκεί μας κάνει το αλλο κουλό.Οταν την πηγαίνει ο άντρας μου μόνος του,ο οποίος πραγματικά της φέρεται σαν να είναι παιδί μας,και εκείνη τον λατρευει,τον κοιτάει στα μάτια,τον ξυπνάει τα βράδια να την χαιδέψει,ενώ εμένα γενικά με αγνοεί,όταν λοιπον την βγάζει ο άντρας μου μολις κατεβούν στην πυλωτή κάθεται κάτω και αρνείται να βγει βόλτα μαζί του.Νοιώθει ανασφάλεια που δεν είμαι και εγώ; Δεν μπορώ να το καταλάβω,από την στιγμή που θέλει να κοιμάται στην αγκαλια του!!
Γενικά δεν ξέρω γιατί,άρχισε να έχει ψυχολογικά το σκυλάκι μου:)

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Εμενα μου φαινεται να εχει ξεχασει τον πατερα σου και να ειναι τοσο ερωτευμενη με τον αντρα σου, που προτιμα απλα να απομονωθει οταν η μονη διαθεσιμη επιλογη ειναι να τον μοιραστει.. Να διευκρινισω ο,τι δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια με σκυλια, και αυτο το λεω με μια διαθεση μεταξυ σοβαρου και αστειου, αλλα και σαν το μονο λογικο συμπερασμα αν μιλουσαμε για κοπελα. Ερχεται για κρυφα και παρανομα χαδια οταν εσυ κοιμασαι του καλου καιρου, και απολαμβανει τοσο τη συντροφια του αντρα σου, που δε θελει να τον μοιραστει ουτε με περαστικα ατομα, διποδα η τετραποδα, κατα τη διαρκεια του περιπατου εξω απ'την αυλη του σπιτιου. Μου θυμιζει εκεινο το τραγουδι.. "εγω, εσυ, εσυ κι εγω, μονοι πανω στη γη.. ω ωω.. μονοι στη γη!". Ετσι δεν κανουν οι ερωτευμενοι στην αρχη; Ποσο φρεσκια ειναι αυτη η αγαπη αληθεια;

Last edited:

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Καλωσήρθες!

Αρχικά καλό θα είναι να αποκλείσεις τα παθολογικά αίτια! Γενικές αιματολογικές, βιοχημικές, ερλίχεια και καλαζααρ αν δεν έχουν γίνει καλό θα ειναι να γίνουν...

• Like

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Φυσικά στη θέση σου θα φρόντιζα να αποκλείσω πρώτα τα παθολογικά αίτια όπως σε συμβουλεύουν άτομα που έχουν περάσει όλη τους τη ζωή δίπλα σε σκύλους, και ευτυχώς θα συναντήσεις αρκετά σε αυτό το φόρουμ. Καλώς ήρθες λοιπόν. Καμιά φωτογραφία αλήθεια δε θα ανεβάσεις εδώ να καμαρώσουμε τη ξεμωραμένη από έρωτα (μεγαλο)κοπέλα σου;
:LOL:

• Like

tinayork

Member
28 Απριλίου 2014
6
2
μα είναι δυνατόν να είναι τόσο πολύ ερωτοχτυπημένη που να μην θέλει βόλτα επειδή χανει την αποκλειστικότητα;όλα τα είδαμε σε αυτήν την ζωή,αυτό μας έμεινε!!!την πήγα στον κτηνίατρο σήμερα μου είπε ότι είχε μια αλλεργία στα αυτάκια της,έδωσε κ θεραπεία,κ μας είπε ότι αυτή η απομόνωση πρέπει να μας ανησυχήσει αν δεν έχει όρεξη για φαγητό ή έχει διάρροιες,αλλιώς να το αφήσουμε. :( Να και μια φωτογραφία της μεγαλοκοπέλας μου.
image-6c92c0da84dd830beca8ec74925cfa135ef0dd864c421e617e0857dc695805ca-V.jpg

• Like
Reactions: d-friend and moko

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Δεν θεωρείται πάντως μεγάλη για γιόρκι - σε γενικές γραμμές.
Σαφώς βέβαια κάθε σκύλος είναι διαφορετικός.

tinayork

Member
28 Απριλίου 2014
6
2
οχι γιατι μας είπε ο κτηνίατρος ότι δεν χρειάζεται σε αυτή την φάση.είπε να περιμένουμε να περάσει η ωτίτιδα με την θεραπεία που μας έδωσε και μετά αν συνεχιστεί ή αν κάνει διάρροιες κτλ τότε να κάνουμε πλήρη έλεγχο

moko

Active Member
13 Απριλίου 2014
36
131
Ilion
ειναι μια κουκλα! ευχομαι για την απομονωση να φταιει το οτι την ενοχλουσαν τα αυτακια της και με το που ολοκληρωθει η θεραπεια να γινει και παλι σκια σου.

tinayork

Member
28 Απριλίου 2014
6
2
Σε ευχαριστούμε !σκιά μου δεν θα γίνει έτσι κ αλλιώς,τουλάχιστον ας της περάσει και ας τρέχει πίσω από τον άντρα μου.Εδώ έχουμε φτάσει σε σημείο να την φωνάζω και να κάνει ότι δεν με ακούει,και όταν την φωνάζει ο άντρας μου το επόμενο δευτερόλεπτο να τρέχει.ένα άπιστο σκυλί σε όλο τον κόσμο,και έτυχε σε εμένα!:cool:

Olouvio

Member
16 Απριλίου 2014
14
11
Είναι μια κούκλα αλλά σίγουρα σας έχει κερδίσει αυτό το βλέμμα...! Περαστικά σας.!

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Όταν σου λέω εγώ ότι η "Δεσποινίς ετών 56" (επί 7 δεν πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τα 8 της σκυλίσια χρόνια για να τα κάνουμε ανθρώπινα; ) προέκυψε αντροχωρίστρα.. Είναι το γνωστό "σύμπλεγμα της Ηλέκτρας", το αντίστοιχο του Οιδιπόδειου, αλλά για κορίτσια και μπαμπάδες.. Ο άντρας σου προφανώς κολακεύεται, και επειδή το σκυλί το πιάνει το νόημα (διάολος είναι), αισθάνεται σαν να επικροτεί την απόρριψη που σου προσφέρει απλόχερα η κοριστογιαγιά.. Ένας ψυχαναλυτής σκύλων σας χρειάζεται.. (αστειεύομαι, μη βαράτε!)

Πάντως όπως θα γινόταν και με ένα παιδάκι σε ανάλογο σκηνικό, υποθέτω ότι η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια του "ερωτικά" εμπλεκόμενου γονέα. Στην προκειμένη περίπτωση, δηλαδή θεωρώ ότι είναι ευθύνη του άντρα σου να σε εντάξει στο μεταξύ τους σκηνικό, ως μια ευχάριστη για εκείνην παρουσία. Το σκυλί με μερικά κόλπα, πρέπει να καταλάβει, ότι όταν έρχεται σε εσένα, ή όποτε εμφανίζεσαι κι εσύ στο ειδυλλιακό τους τοπίο, μόνο θετικά και ευχάριστα πράγματα μπορούν να συμβούν.. (τροφές, παιχνίδια, χάδια κλπ). Ως τώρα, ίσως να έχει συνδυάσει τη δική σου άφιξη, με το σταμάτημα των χαδιών και της προσοχής του άντρα σου για παράδειγμα, που μετατοπίζεται σε εσένα.

Υ.Γ. Περαστικά για τα αυτάκια της!

Last edited:

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
42
Αθήνα, Παγκράτι
Μεταξύ μας, έτσι εξυπνόφατσα και τάχα αθώα, που τη βλέπω στη φωτογραφία, θα δυσκολευόμουν να μην υποπέσω στο σφάλμα του άντρα σου να κολακευτεί με την αντιζηλία που εμφανίζει η κοριτσογιαγιά απέναντι σου. "Μην το υποτιμάς το τσουλάκι.. να μου το θυμηθείς.. αυτή μια μέρα θα σας χωρίσει!":sneaky: :ROFLMAO: