Απομάκρυνση Πινακίδων 'Απαγορεύονται τα σκυλιά'...

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Όπως κάποιοι ξέρετε έχω υποβάλλει εδώ και καμιά 15αριά μέρες αίτημα στο Δήμο Αμαρουσίου για την απομάκρυνση των πινακίδων που αναγράφουν 'ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ - Ν.400/83'

photo 3.JPG

photo 2.jpg

Σήμερα λοιπόν με πήραν από το Δήμο και με ενημέρωσαν ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των πινακίδων σε πολλά σημεία του Δήμου μας και ότι μέσα σε λίγες μέρες θα έχουν απομακρυνθεί όλες!

Είμαι πολύ χαρούμενος που η προσπάθεια μου αυτή θα στεφθεί τελικά με επιτυχία!

• Like
Reactions: Marion_Russel

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Mπραβο Δημητρη! Σε μια χωρα υπο καταρρευση, ειναι καλο να καταρριπτονται και κατι τετοιες πινακιδες...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.745
7.893
Σου αξίζουν συγχαρητήρια, μακάρι να εμπνεύσεις και πολλούς άλλους από εμάς.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Ευχαριστώ πολύ παιδιά! Δεν έκανα παρά το αυτονόητο!

Και απλά να συμπληρώσω ότι στην προσπάθεια αυτή δεν ήμουν μόνος, επειδή έγραψα στον ενικό, αλλά με τη γυναίκα μου Βαρβάρα (για να μη πέσει καμιά παντοφλιά, χαχα...)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Μπράβο και στους δύο σας τότε!!!!!!! :)
Είσαστε παράδειγμα προς μίμηση....:)

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Ο κύριος που μίλησα με το Δήμο που είναι υπεύθυνος σε ότι έχει σχέση και με τα αδέσποτα, και τη συνεργασία του Δήμου με την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, ήταν πολύ συνεργάσιμος και συζητήσιμος!

Στο παρελθόν μου είπε ότι είχε γίνει πάλι μια προσπάθεια να αφαιρεθούν οι πινακίδες και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, οι ίδιοι οι κάτοικοι τοποθέτησαν δικές τους παράνομα!! Πιάσαμε κουβέντα γενικά και του έθιξα και το θέμα για ποιο λόγο η Δημοτική Αστυνομία δεν κόβει πρόστιμα σε ιδιοκτήτες σκύλων που δεν φροντίζουν για την αποκομιδή των περιττωμάτων των σκύλων τους...

Μου εξήγησε ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες από το Νόμο! Δεν έχει τη δικαιοδοσία να ζητήσει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη που δεν είναι συνεπής με το νόμο. Δεν υπάρχει καν το χαρτί για να συμπληρώσει και να επιβάλλει το διοικητικό πρόστιμο!!

Απογοητευμένος μου έλεγε ότι ο νέος Νόμος 4039/2012 προβλέπει τόσα πολλά που πολύ λίγα από αυτά εφαρμόζονται στην πράξη! Τσπ, απλά μου άρεσε η φιλική κουβέντα μαζί του και η διάθεση που είχε... Μου είπε να έχω το νου μου γενικά με τις πινακίδες και ότι αν δω άλλες να τον παίρνω τηλέφωνο για να μεριμνά για την άμεση απομάκρυνσή τους!

Γενικά ο Δήμος μας ανταποκρίνεται άμεσα σε ότι έχω ζητήσει μέχρις στιγμής. Τις προάλλες υπήρχε ένα σκοτωμένο γατάκι σε ένα από αυτά τα πάρκα. Πήρα πάλι τηλέφωνο στο Δήμο και σε μια ώρα το είχαν μαζέψει! Εξεπλάγην ομολογώ!

sevita

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
97
0
και για ποιο λογο εχει αυτες τις πινακιδες;.. Δεν εχω ξαναδει τετοιες πινακιδες και μου φανηκε περιεργο.... Αχ αυτη η χωρα!!!!!!! ολα τα κουλά εδω συμβαινουν..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Με τον Δήμο Αμαρουσίου, είχα κι εγώ στο πρόσφατο παρελθόν καλή συνεργασία, με αδεσποτάκο του οποίου ανέλαβε την περίθαλψη, στείρωση και διαμονή για δέκα μέρες, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Φιλοζωικής.

Εξυπηρετικοί όντως και μπράβο τους.

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Εγώ που θέλω να πηγαίνω βόλτα τον δικό μου στο Αλσος της Νεας Σμύρνης, με κανά-δυό τύπους από το Δήμο που μίλησα μου είπαν να το ξεχάσω.
Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί...Φταίνε και οι ιδιοκτήτες σκύλων που όπου δούνε χώμα, πάνε αμολάνε τις ακαθαρσίες τους και δεν μαζεύει κανείς τίποτα...
Και αν τους πεις τίποτα σου λένε: "λίπασμα, λίπασμα...!!"

tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Οτί δεν γίνεται να πηγαίνω τον σκύλο μου εκεί.
Οτί έχουν βάλει όργανα γυμναστικής και δεν μπορούν να πηγαίνουν σκυλιά να τα κατουράνε.
Οτί γενικά απαγορεύεται...

Δεν το έχω ψάξει πολύ, είναι ένας ΠΟΛΥ ωραίος χώρος το Αλσος της Ν.Σμύρνης αλλά ΠΟΤΕ δεν έχω δει σκύλο μέσα... :-(

Να ξεχάσεις τι;

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αντίστοιχη απαγόρευση υπάρχει στο Άλσος Βείκου στο δήμο Γαλατσίου. Μιλώντας με τον δήμο έμαθα οτι η απαγόρευση αυτή δεν είναι βάση νόμου (φυσικά) αλλά βάση Δημοτικής απόφασης.
Είχα πάρει τηλ ζητώντας το νόμο που επιτρέπει την απαγόρευση αυτή. Επίσης η δικαιολογία ήταν οτι το συγκεκριμένο Άλσος φιλοξενεί καθημερινά πολλά παιδάκια και θεωρουν απαράδεκτο και υγειονομική παράβαση να αφήνουν κατοικίδια τα οποία μπορεί να "κοπρίσουν" όπως μου το είπε στον ίδιο χώρο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Οσες "δικαιολογίες" και να σας βρουν και στις δύο περιπτώσεις, είναι εντελώς παράνομες.
Θα πρέπει να μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας κανονικά και με τον νόμο και όποιος σας ενοχλήσει, μπορείτε τουλάχιστον, να απειλήσετε με κλήση αστυνομίας και μύνηση.

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Αλίκη, καμία Δημοτική απόφαση δεν είναι υπεράνω του Νόμου! So simple! Κάνε γραπτό άιτημα, κοινοποίησε το στον Συνήγορο του Πολίτη, και στην αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας (με αρ. πρωτοκόλλου βέβαια) και απείλησε ευγενικά πάντα ότι αν δεν μεριμνήσουν για την άμεση απομάκρυνση τους θα απευθυνθείς στα Διοικητικά Δικαστήρια και στην Ευρωπαική Ένωση!

Αν θες σου στέλνω και το αίτημα που κάναμε εμείς να το κάνεις copy paste! Θα δεις πως αλλάζουν οι συμπεριφορές ξαφνικά και αν θα σου ξαναδώσουν τέτοια απάντηση. Αλοίμονο αν κάθε Δημοτικό Συμβούλιο βγαζει αποφάσεις που δεν συντρέχουν με την τρέχουσα Νομοθεσία!

• Like
Reactions: Marion_Russel

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Δεν έχω πάει ποτέ προσωπικά με τον Ορέστη στο άλσος γιατί υπάρχει χώρος πολύ πιο κοντά μας με πράσινο που μπορώ να τον αφήνω ελεύθερο και να παίζει.
Όμως ειλικρινά με εκνευρίζει η νοοτροπία του δήμου σε αυτό το θέμα γιατί δεν υπάρχει τίποτα για τα σκυλούνια.

Δεν θυμάμαι αν υπάρχουν πινακίδες εκεί, αυτό που ξέρω είναι οτι οι φύλακες απαγορεύουν την είσοδο απλά! Θα περάσω μια μέρα και θα δω.

Πάντως έχω πρόσκληση από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικου και Αθλητικου Οργανισμου του Δήμου (με αυτόν μίλησα) για να το συζητήσουμε. Το κακό είναι οτι εκείνες τις ώρες είμαι δουλειά.

Θα κοιτάξω να πάω όμως και σύντομα

Πριν όμως πάω σαφώς και θα διαβάσω καλά και τη νομοθεσία (εφόσον η δικαιολογία είναι οτι έχει παιδικές χαρές και υπάρχουν παιδιά) για να μπορώ να του απαντήσω σε ότι μου πει με στοιχεία

Last edited:

dimitris_s2k

Well-Known Member
23 Δεκεμβρίου 2011
1.022
192
57
Athens / Marussi
www.facebook.com
Δεν θυμάμαι αν υπάρχουν πινακίδες εκεί, αυτό που ξέρω είναι οτι οι φύλακες απαγορεύουν την είσοδο απλά! Θα περάσω μια μέρα και θα δω.
Έχε το Νόμο μαζί σου, τους τον δείχνεις και αν δε σε αφήσουν καλείς την Αστυνομία! Τόσο απλά! Φρόντισε να είναι δεμένος ο Ορεστάκος, να έχεις το βιβλιάριο υγείας του μαζί σου και σακουλάκια! Οι φύλακες απλά εκτελούν εντολές που τους έχουν δώσει. Θα πάθουν μπλακ αουτ αν τους πεις για Αστυνομία και καταγγελία ότι παραβιάζουν το Νόμο! Η γνώση είναι το πιο σημαντικό όπλο σε τέτοιες περιπτώσεις!

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Βαλτε το νομο μια ρε παιδες γιατι κι εδω το χουν παραχ*@&&@ με τις πινακιδες

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος