Απειρος ιδιοκτητης κουταβιου!!!

charajackrussell

New Member
26 Ιανουαρίου 2013
3
0
Καλημερα ονομαζομαι Χαρα.πριν απο λιγες ημερες βρηκα στον δρομο ενα ταλαιπωρημενο κουταβι και το πηγα στον κτηνιατρο.εκεινος ειπε οτι δεν εχει γεννηθει στον δρομο αλλα παρατηθηκε εκει μετα απο κακομεταχειρηση. ειπε οτι ηταν υποσιτισμενο αφυδατωμενο και οτι πιθανον να το χτυπουσαν γιατι ηταν πολυ φοβισμενο και δεν εμπιστευοταν.ειναι ενα τζακ ρασελ- με κατι αλλο ισως-2 μηνων και ειναι υγιες. παρ ολα αυτα δεν εχει κανει κανενα εμβολιο ουτε αποπαρασιτωση και εχει μια ιωση για την οποια μου συνεστησε για καποιες μερες μια κονσερβα id ειδικη για διαρροια.
αποφασισα να το κρατησω το θεμα ειναι ομως πως δεν εχω ιδεα απο σκυλια ποσο μαλλον κουταβια(!) και δεν ξερω τι να κανω. διαβασα τα περισσοτερα αρθρα σας εντουτοις εχω μερικες αποριες:

1)Σχετικα με την τουαλετα του:
Εχει ακομη διαρροια και καποιες φορες επιλεγει μονο του την πανα αλλα μονο οταν ειμαι εγω απο πανω του. Καθε φορα που το κανει αυτο το ενθαρρυνω και το επιβραβευω με χαδι. Οταν δεν το κανει απλα το μεταφερω εγω στο "σημειο" το οποιο διαβασα οτι οσο ειναι μικρο το σκυλαΚι πρεπει να ειναι κοντα του γιατι δεν μπορει να κρατιεται για πολυ.το θεμα ειναι οτι τα εχει κανει τοσες πολλες φορες στην μοκετα και σε τοσα πολλα σημεια που νομιζω πως πλεον μυριζει αυτα και θελει να πηγαινει μονο εκει. διαβασα για καποια απωθητικα και ελκτικα σπρει αλλα δεν ξερω πως λειτουργουν και κυριως αν ειναι ασφαλη,καθως επισης και την τιμη τους.επισης ποτε μπορω να μεταφερω την πανα του στο μπαλκονι;

2)Σχετικα με τον υπνο του:
Που πρεπει να κοιμαται; Δεν εχω βρει πουθενα ξεκαθαρη απαντηση. Δεν μπορω να το αφηνω ελευθερο γιατι τα κανει παντου και ειδικα τωρα που εχει διαρροια καθε 1 ωρα ή και λιγοτερο.προς το παρον του κλεινω καπου ενα χωρο 1 με 2 τετραγωνικα και κοιμαται στο κλουβακι μεταφορας το οποιο αφηνω ανοοιχτο απο πανω, ετσι βγαινει κανει την αναγκη του και ξαναμπαινει στο κρεβατακι του.Ομως καθε βραδυ και καθε πρωι κλαιει εκτος απο ενα βραδυ που του διαμορφωσα ενα χωρο στο δωματιο μου και ηταν ησυχο ολο το βραδυ, ομως δεν μπορω να ειναι καθε βραδυ εκει γιατι οι αναγκες του ....μυριζουν! Εκεινο που διαβασα ηταν για κατι παρκα μεταλλικα. Ειναι καλα αυτα για τα σκυλακια;
3) Σχετικα με το αν θα μενει μονο του:
Λογω υποχρεωσεων τα πρωινα 9 με 3 θα λειπω. Μπορει να μενει μονο του; Και αν ναι που και για ποση ωρα; ειναι για αυτο τα μεταλλικα παρκα που ανεφερα;
4)Σχετικα με την διατροφη του:
Μεχρι τωρα του εδινα την κονσερβα που μου ειπε ο γιατρος για την διαρροια 3 φορες την ημερα.τωρα βεβαια μου ειπε να του δινω για λιγο βραστο κοτοπουλο και φλατζιλ για 1 εβδομαδα.ομως νομιζω οτι πειναει. και καθε φορα που τρωμε εμεις κανει σαν τρελο αλλα διαβασα στο φορουμ οτι δεν πρεπει να του δινω φαγητο τοτε γιατι θα εχω προβληματα στο μελλον.Το νερο του ομως; πρεπει να εχει παντα διαθεσιμο; Γιατι οσο πινει τοσο κανει την αναγκη του και επισης η κονσερβα γραφει "να υπαρχει διαθεσιμο παντα φρεσκο νερο". καπου αλλου διαβασα οτι αν εχει διαθεσιμο νερο παντα θα κατουραει περισσοτερο και ειναι δυσκολο για την εκπαιδευση του και ετσι εχω μπερδευτει!
4)Σχετικα με το δαγκωμα:
Οπως καθε φυσιολογικο κουταβι δαγκωνει και μασαει ο,τι βρει! στην μοκετα οπως υπαρχουν πολλες φορες σκουπιδακια και τραβαει κλωστες, στην κουζινα ισως καποιο κουκουτσι και αλλα στις γωνιες καποια ταινια.Και γλυφει συνεχως το πατωμα. Ειναι επικινδυνο αυτο;μπορει να παθει κατι; Επισης καποιες φορες δεν δαγκωνει παιχνιδιαρικα οπως αλλες αλλα πιο δυνατα και εντονα. μπορει αυτο να εξελιχτει σε ενα σκυλο που θα δαγκωνει στο μελλον; πως μπορω να το ελεγξω;
και κατι τελευταιο. ο γιατρος την 1η μερα ειπε οτι δεν εχει ψυλλους, παρ ολα αυτα ξυνεται συνεχως αν και δεν εχει ερθει σε επαφη με αλλο σκυλο ουτε εχει βγει βολτα ακομα αφου δεν εχει ολοκληρωσει τα εμβολια του. γιατι μπορει να συμβαινει αυτο;
Σας παρακαλω οποιαδηποτε βοηθεια θα ηταν πολυ χρησιμη γιατι πραγματικα θελω να κρατησω αυτο το σκυλακι , να ειναι χαρουμενο και το εχω αγαπησει ηδη. Συγγνωμη για το μεγεθος του μηνυματος και σας ευχαριστω ολους εκ των προτερων!!!

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.269
Μπράβο Χαρά, πολλά μπράβο και να σημειώσω από όσα διαβάζω ότι για άπειρη τα πας τρομερά καλά! Συνέχισε έτσι!!

1) Τα πας εξαιρετικά! Ναι, μυρίζει όντως εκεί που τα κανε και ξαναπάει. Μπορεί να βοηθήσει να ρίξεις στο διάλυμμα με το καθαριστικό και λίγο ξύδι που παίρνει τις μυρωδιές. Εγώ θα πρότεινα να έχεις και παραπάνω από μία πάνα σε τέτοια ηλικία για όταν είναι ελεύθερο να τριγυρνάει (2 ή 3) και σιγά σιγά αποσύρεις. Ακόμα μαθαίνει την έννοια της πάνας. Όταν σιγουρευτείς ότι την έχει μάθει μπορείς να έχεις μία πάνα που θα μεταφέρεις στο μπαλκόνι. Υ.Γ. το μπαλκόνι να είναι αυστηρά προφυλαγμένο για να μη μπορεί να πέσει κάτω!!!!!!!

2) Θέλει να είναι μαζί σου αλλά σιγά σιγά θα συνηθίσει. Δεν έχω χρησιμοποιήσει crate και πάρκο, καλύτερα να σου απαντήσουν άλλοι για τη σωστή χρήση τους αλλά και πάλι τα πας πολύ καλά! (Θα το λέω συνέχεια μου φαίνεται :) )

3) Ναι, το πάρκο θα βοηθήσει, καλό θα ήταν αν έχεις τη δυνατότητα να γίνει σταδιακή η απουσία, δηλαδή 2 ώρες μια μέρα, 3 ώρες κτλ μέχρι το σύνολο 6 που θα λείπεις. Αν δε μπορείς θα συνηθίσει, λίγο πιο δύσκολα στην αρχή, αλλά 6 ώρες ναι όλοι μας λείπουμε, δε γίνεται αλλιώς και δεν παθαίνει τίποτα - αρκεί τώρα που είναι μικρό και δε μπορεί να κρατηθεί να έχει χώρο που θα κάνει την ανάγκη του (πάνα στο πάρκο).

4) Ναι, νερό πάντα διαθέσιμο. Αναγκαστικά θα σημαίνει περισσότερο κατούρημα αλλά δε γίνεται αλλιώς. Υπομονή μέχρι να μάθει πλήρως την πάνα. Θα εκπλαγείς με το πόσο γρήγορα μαθαίνουν. Το αν πεινάει με το αν ζητάει απλά φαϊ είναι διαφορετικό. Πάντα θα ζητάνε αυτό που τρως. Δε μπορούμε να σε καθοδηγήσουμε για το αν πεινάει ή απλά ζητάει, θα πρέπει να το δεις μόνη σου.

5) Τα κουκούτσια πρόσεξέ τα (και άλλα μικρά αντικείμενα), μην τα καταπιεί. Κατά τα άλλα ναι θα δαγκώνει, αλλάζει δόντια, είναι αναπόφευκτο. Για να μη δαγκώνει μεγαλώνοντας πρέπει να του υποδεικνύεις ότι δεν είναι επιθυμητή συμπεριφορά, μην αφήνοντάς το να σε δαγκώνει (= κόβεις το παιχνίδι όταν δαγκώνει) και δίνοντάς του ένα παιχνίδι του όταν δαγκώνει γενικά, επανακατευθύνοντας δηλαδή την ανάγκη του να δαγκώσει σε κάτι που επιτρέπεται όντως να δαγκώνει και όχι στα πάντα. Θέλει υπομονή το συγκεκριμένο, είναι το πιο σύνηθες θέμα. Στο φόρουμ υπάρχουν πολλά θέματα για το δάγκωμα, ρίξε μια ματιά.

Για το ξύσιμο ξαναπήγαινε στον κτηνίατρο. Μπορεί να έχει κάποια δερματική πάθηση.

Καλή συμβίωση! Να το χαίρεσαι και βάλε μας φώτος!

Kostakis88

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
28
0
Γεια σου Χαρα και καλως ηλθες!

Στο θεμα της τουαλετας του, υπαρχουν ηδη εμποτισμενες πανες για την χρηση αυτη που τα ελκει να πανε.ακομα και αν δεν παρεις απο αυτες,υπαρχουν σπρευ που ψεκαζεις για την ιδια δουλεια..στην αρχη θα τα κανει οπου να'ναι,αλλα αν την ωρα που καταλαβαινεις οτι παει να κανει την αναγκη του αλλου,το παρεις και το πας στην πανα, σιγα σιγα θα μαθει..Ετσι γινοταν και με ενα κανισακι που εχουμε(2μιση μηνων).Στην αρχη τα εκανε οπου εβρισκε,αλλα σιγα σιγα και με την βοηθεια μας εμαθε και πηγαινει μονο του.Μπορεις επισης, περα απο την επιβραβευση με χαδι,να του δινεις και καμια λιχουδια οταν τα κανει στην πανα..Αυτα καναμε εμεις και τωρα πια παει μονο στην πανα και για τις δυο του αναγκες..

Για τον υπνο του,καλο ειναι ενα κρεβατακι..Εμας στην αρχη κοιμοταν εκει η μπροστα απο τον καναπε,μεχρι που εμαθε και ανεβαινει μονο του στον καναπε και συνηθως κοιμαται εκει..αλλα να φροντιζεις να ειναι ζεστα κυριως.

Αν το αφηνεις μονο του,να φροντισεις να εχει παντα νερο αρκετο,να ειναι κοντα στην πανα του,καποιο παιχνιδι να ασχολειται μα να εισαι σιγουρη οτι δεν προκειται να εχει προσβαση σε κατι που θα του κανει κακο (πχ, χαρτια που μπορει να μασησει,καλωδια,τραπεζομαντηλα που μπορει να τραβηξει κτλ).Και μετα απο λιγο καιρο,θα συνηθισει την απουσια σου...Αλλα θα περιμενει να γυρισεις και να δεις εκει χαρες!!

Για την διατροφη του,ακολουθα καλα τις οδηγιες ενος καλου κτηνιατρου και ολα θα πανε καλα..
Να ξερεις οτι παντα θα θελει αυτο που τρως η που πινεις αλλα μην του δωσεις γιατι θα καλομαθει..Πρεπει να μαθει οτι εχει δικη του τροφη αν πειναει..Αν το κανει οταν τρως,πηγαινε το στο μπωλ με το φαγητο του και αν πειναει θα φαει,αλλιως μαλλον ''ζηλευει''..

Σχετικα με το δαγκωμα..Οπως ειπε και παραπανω ο φιλος,αλλαζει δοντια και πρεπει να εκτονωνεται..οποτε δαγκωνει συνεχεια και τα παντα..Καλο ειναι να του εχεις παιχνιδια για αυτο..Παρε αρκετα ωστε να βρεις αυτο το οποιο θα του αρεσει να παιζει και οχι καποιο που θα παραταει και δεν θα ασχολειται..Τα δικα μου,ολα δαγκωναν,αλλα ποτε με δυναμη..Τα πιο μεγαλα πλεον,με ''δαγκωνουν'' μονο για να μου δειξουν την αγαπη τους,χωρις δυναμη φυσικα,ισα που κλεινουν το στομα τους (οπως οταν δαγκωνονται μεταξυ τους οταν παιζουν).Το πιτμπουλακι μου,οταν αλλαζε δοντια,δαγκωνε με δυναμη συνεχεια και ειχε καταφαει τα παντα (καναπεδες ειχε ξηλωσει,κρεβατια,καρκλες,ρουχα,τα παντα!!κατεστρεψε μισο σπιτι!)αλλα πλεον που ειναι 5 μηνων,δεν δαγκωνει παρα μονο αν το εκνευρισεις πολυ..Το πιο μικρο που εχω,το κανις,δαγκωνει και αυτο ασταματητα..οι υπολοιποι το μαλωνουν οταν δαγκωνει,αλλα εγω δεν εχω προβλημα,το αφηνω να με δαγκωσει και εκτονωνεται..μετα απο λιγο,με αφηνει μονο του..Ξερω οτι ειναι παρωδικο και δεν ανησυχω..

Σχετικα με το ξυσιμο,κοιτα για καποιο δερματολογικο.Αν ξυνεται στα αυτια και οπως ξαπλωνει πιανει το κεφαλι του με τα μπροστινα ποδια του,κοιτα μηπως εχει τιποτα ωτιτιδα και το ενοχλει..Αλλα ψαξ'το γιατι αν εχει κατι σοβαρο,ισως ειναι αργα οταν το ανακαλυψεις..

Παντως δεν χρειαζεται να ανησυχεις..Μια χαρα τα πας και πιστευω θα τα πατε υπεροχα!!
Καλη συνεχεια!:)

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Χαρά καλώς ήρθες και να σου ζήσει το κουκλι σου. Τι ομορφιά που είναι, λευκό σχήμα καρδιάς στο κεφαλάκι????? Απίστευτο.!!!! Είναι ακόμα μικρό, θα τα μάθει όλα σιγά σιγά, συνέπεια και υπομονη να έχεις. Το ξύσιμο πρόσεξε το εφόσον το βρήκες στο δρόμο ίσως κάτι έχει κολλήσει.

Sent from my HTC One using Tapatalk 2

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
μπράβο σου που το πήρες απο τον δρόμο και το φροντίζεις!!!!

πολύ όμορφος ,

για την διατροφή του πάρε συμβουλές απο τον κτηνίατρο και αν δείς πώς δεν σε καλύπτει βρές άλλον.τώρα που πονάει η κοιλίτσα του κουταβιού σου θα ήταν καλό λίγο κοτόπουλο βραστό με ρυζάκι και όταν δείς ότι καλυτερεύει η κοιλίτσα του πάρε του μία καλή ξηρά τροφή για κουτάβια(ψάξε στο φόρουμ και μακριά απο σούπερ μάρκετ γιατί έχουν κακής ποιότητας).

το δάγκωμα μην σε ανυσηχεί ,θα το κόψει με τον καιρό απλά τώρα βγάζει δόντια και παίζει .να του δίνεις κάποιο παιχνίδι να μασάει και αν δείς πώς επιμένει σταματάς το παιχνίδι και φεύγεις ώστε να το συνδυάσει πώς δεν σου αρέσει ,μπορείς να του και λές "μη" η "όχι" όταν κάνει κάποια σκανταλία για να καταλαβαίνω πώς δεν πρέπει.

με την τουαλέτα ίσως σε πάρει μερικές εβδομάδες η και μήνες για να μάθει που πρέπει να τα κάνει ,τώρα δεν σε βοηθάει που έχει και διάρροιες αλλά βλέπω καλά τα πάτε με την πάνα .μόλις κάνει και τα εμβόλια που θα βγαίνετε βόλτες πιστεύω δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

όσον αφορά που να το έχεις είναι δικό σου θέμα ,το καλύτερο θα ήταν μαζί σου στο δωμάτιο και υπομονή με τις μυρωδιές αφού έχει πρόβλημα με την κοιλίτσα του .όταν φεύγεις μπορείς να τον βάζεις σε έναν χώρο ασφαλή που να μην μπορεί να κάνει ζημιές και μην χτυπήσει .φτιάξε του ένα πάρκο με την πάνα του μέσα ,το κρεβατάκι του και τα παιχνίδια του και δεν θα έχει πρόβλημα μέχρι να γυρίσεις.επίσης κοίταξε και το κράτε αν έχεις απορίες ψάξε στο φόρουμ για το πώς να το μάθεις .

να έχεις πάντα νερό μαζί του τώρα που είναι κουτάβι και όσο μεγαλώνει αν θές του το παίρνεις τα βράδια για να είστε ύσηχοι .

θυληκό είναι η αρσενικό ?

Last edited:

Kostakis88

Active Member
25 Ιανουαρίου 2013
28
0
ΩΩΩ!!! Πανεμορφο!!! Να σου ζησει και να περνατε καλα!! Η καρδια στο κεφαλι ειναι απιστευτο!! ;)

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Nα σαι καλα κοπελα μου!!!
Καλη ζωη να χετε!!!

Το δαγκωμα σε σενα μην το επιτρεπεις για κανενα λογο!
Και ενα μικρο τιπ ,ταιζε το αφοτου φατε και μην υποκυψεις στα ''παρακαλητα''!

Η καρδια στο κεφαλι ειναι απιστευτο!! ;)
+1,000 :D

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Προσωπικά δεν βλέπω να έχει κάτι από jack russell αλλά είναι ένα πανέμορφο μικρό. Σας εύχομαι περαστικά σας και να ξέρεις ότι θέλει υπομονή για όλα. Μπράβο που μάζεψες το σκυλάκι να σου ζήσει. :)

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Προσωπικά δεν βλέπω να έχει κάτι από jack russell αλλά είναι ένα πανέμορφο μικρό. Σας εύχομαι περαστικά σας και να ξέρεις ότι θέλει υπομονή για όλα. Μπράβο που μάζεψες το σκυλάκι να σου ζήσει. :)
Και καλύτερα! να έχει ήσυχο το κεφάλι της η κοπέλα!!!!!! ;)

Πανέμορφο είναι όντως! σκάλωσα και εγώ με την άσπρη καρδιά! Καλή ζωή να έχετε!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Προσωπικά δεν βλέπω να έχει κάτι από jack russell αλλά είναι ένα πανέμορφο μικρό. :)
Το jack russell που λεγαμε οτι μοιαζει ηταν σε αλλο thread οχι σ αυτο χαχα :p

Ναι χαιρεσαι το σκυλακι σου και μπραβο που το πηρες απο τον δρομο. Υπομονη οσο ειναι μικρο.

charajackrussell

New Member
26 Ιανουαρίου 2013
3
0
Σας ευχαριστω ολους παρα πολυ! Ειναι θυληκο και ακομη δεν εχω αποφασισει για το ονομα! Σχετικα με το ξυσιμο αν και ο κτηνιατρος μου ειπε οτι δεν εχει ψυλλους, εγω σημερα ειμαι σιγουρη πως ειδα εναν στο κεφαλακι της. μεχρι τωρα θα εχει γεμισει ολο το σπιτι;

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
Μάγια
Λούνα
Νοέλη
Κίρα
Μόλυ

για θυληκό βρίσκεις όνομα ,τι να πούν όσοι έχουν αρσενικό και το βγάζουν ανάλογα την ράτσα του η πετάνε ένα ελληνικό Έκτωρας και τελείωσε . :p

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Απίστευτο κουτάβι, να το χαίρεσαι και χίλια μπράβο για την πράξη σου και για τις γνώσεις που αποκτάς να το μεγαλώσεις σωστά!!!
Εμένα θα μου άρεσε και το Αμελί γιατί είναι σκέτη γλύκα . Για την καρδιά μένω άφωνη, τόσο συμμετρική και τέλεια που είναι!!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Καλως ήρθες και να σου ζήσει! :)

Ο κτηνίατρος δε σας έδωσε κάτι για αποπαρασίτωση? Και εσωτερική αλλά και εξωτερική...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97