Απειρία χειριστή

Νick.M

Member
23 Φεβρουαρίου 2012
17
0
Καλησπερα σας, ειχα ξανακανει παλιοτερα ενα θεμα περι αγορας κουταβιου.Εκτοτε δεν εχω παρει ακομα κουταβι καθως διαφορων συγκυριων καθως και πραγματα που μου ειπατε εδω αλλα και διαβασα με εκαναν να το σκεφτω περισσοτερο.
Αυτο ομως που θελω να ρωτησω εν μεσω της αναζητησεως μου ειναι το εξης.
Απο τοτε μεχρι τωρα, οσο και να εχω διαβασει ειναι καποιες φυλες κολλημενες στο μυαλο μου και δεν ξερω τυχαια η οχι ειναι ολες απο τις φυλες που ειναι "τζιζ" και "κακο" για "αρχαριους" χειριστες (dogo argentino,mallinois, rottweiler) Μου εκαναν κλικ απο την αρχη και οσο και να εχω ψαξει για κατι αλλο δεν μου κανει. Και φτανω να αναρωτιεμαι ή παιρνω καποιον σκυλο που εινια για αρχαριους ή δεν παιρνω καθολου?
Ο σκυλος για μενα ειναι μια αποφαση ζωης καθως θα τον εχω για περιπου το 1/8 της υπολοιπης ζωης μου. Δεν μπορωνα διανοηθω οτι θα πρεπει αν ζησω πρωτα με εναν που "δεν μου αρεσει" (μεταφορικα παντα) για να αποκτησω εμπειρια ωστε σε 10 χρονια να παρω εναν που πραγματικα θελω

Last edited:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
το είχα διαβάσει εδώ και έκτοτε το έχω παραθέσει πολλές φορες (συγγνώμη μα δε θυμάμαι το nick του χρήστη)
Δεν υπάρχει δεν είμαι κατάλληλος για το σκύλο μου, να γίνεις!
Αυτό σημαίνει: αν είσαι διαθετιμένος να διαθέσεις πολύ χρόνο, όρεξη, μεράκι και αγάπη να την πάρεις τη φυλή που θες

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Συμφωνω και γω να παρεις τον σκυλο που θες, εφ'οσον εχεις την ορεξη τον χρονο και δυστυχως το χρημα να τον κατακτησεις και να τον ικανοποιησεις.
Απλως ως απειρος χειριστης για μια τετοια φυλη καλο ειναι να πας σε εναν εκπαιδευτη αρκετα νωρις ωστε να μαθεις το πως πρεπει να φερεσαι και να αποφυγεις τα λαθη.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
Δεν υπάρχει δεν είμαι κατάλληλος για το σκύλο μου, να γίνεις!
Εδώ διαφωνώ.
Η κάθε φυλή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά τα οποία δεν μπορούν να ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου.
Όλες οι φυλές που αναφέρει ο ενδιαφερόμενος είναι ιδιαίτερες και απαιτούν σωστούς χειρισμούς.
Πόσο μάλλον τα malinois και τα Dogo argentino που υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι έξω που μπορούν να δώσουν σωστές συμβουλές σε σχέση με τα ροτ.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
DOG.CRIME , πιστεύω πως αν υπάρχει ισχυρή θέληση όλα μπορούν να γίνουν. Φυσικά δε λέω να πάρεις ένα σκυλί που δε σου ταιριάζει γιατι αν συμβεί κάτι τετοιο και ο ιδιοκτήτης και ο σκύλος θα βγουν χαμένοι μα απο τη στιγμή που πιστεύει πως τα σκυλιά αυτά του ταιριάζουν και είναι διαθετιμένος να προσέξει πολυ μια και δεν είναι εύκολες οι φυλές γνώμη μου είναι να προχωρήσει.Εννοείται οτι πρώτα θα πρέπει να μάθει για τη φυλή που θα αποφασίσει,να μιλήσει με εκτροφείς να του πουν αν είναι εφικτό να πάρει το ζώο κλπ .

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω θα παραμεινω σταθερη στην αποψη που σου ειχα πει στο πρωτο σου θεμα. Το dogo βγαλτο προς το παρον απο τη λιστα. Οχι επειδη δεν εχεις αναλογη εμπειρια (ουτε εγω ειχα οταν το απεκτησα) αλλα επειδη οι συνθηκες της ζωης σου ακομα δεν ειναι τετοιες που να επιτρεπουν μια ομαλη συμβιωση με ενα dogo.

Sent from my Liquid MT using Tapatalk

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ