Απατη βοηθεια

steliosth1

Member
20 Απριλίου 2009
12
0
Βρηκα μια αγγελια για γαλλικο μπουλντογκ που εψαχνα και εστειλα e-mail και μου απαντησε οτι το δινει για υιοθεσια αρκει να πληρωσω τα εξοδα αποστολης. Ο εν λογω <κυριος> ειπε πως ειναι απο την ολλανδια και πως μολις του στειλω τα στοιχεια μου θα το ετοιμασει για να το στειλει το επομενο πρωι. Μου ειπε πως το τελικο κοστος θα ειναι 200 με 250 ευρω το πολυ. Του εστειλα τα στοιχεια μου και μου ειπε πως ολα ειναι ενταξει το πηγε στην εταιρια και ολα καλα. Μου εστειλαν καποια στοιχεια απο την υποτιθεμενη εταιρια να βαλω τα λεφτα μεσω western union και τα εστειλα. Δεν μου απαντουσαν και εστειλα καποια μυνηματα να δω τι γινεται. Μου ειπαν πως εφταιγε το e-mail μου που δεν πηρα τα μηνυματα τους και μου ζητησαν να τους δωσω αλλο e-mail και τους εδωσα. Μετα μου ειπαν πως εκαναν εξετασεις στο σκυλι και πως χρειαζονται αλλα 150 ευρω για δυο εμβολια. Επισης αλλα 70 για διαμονη του σκυλου και για νεο εισητηριο. Τι γινεται με αυτους γιατι εχω αγχωθει? Αν αυτος ειναι απατεωνας μπορει να μου κανει κατι επειδη εχει τα στοιχεια μου? Ευχαριστω.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν νομίζω ότι μπορείς να πάρεις κάποια απαντήση για αυτό που σε απασχολεί, γιατί που να ξέρει ο καθένας για τις προθεσεις του καθε ενος..

Το σίγουρο είναι πως δεν παραγγέλνουμε σκυλί από πουθενά χωρίς να ξέρουμε τον εκτροφέα και τις συνθήκες που εκτρέφει..

Μακριά από ιντερνετ, αγγελίες κλπ..

steliosth1

Member
20 Απριλίου 2009
12
0
Μπορει να μου κανει κατι και να με χρεωσει πουθενα και να μου ερθει κανενα πακετο? Αν ξερετε οτιδηποτε η που μπορω να βρω πληροφοριες πειτε μου σας παρακαλω.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Mην ξαναπαντήσεις μην ξαναστείλεις λεφτά κάνε καταγγελία στην αστυνομία εδώ και στην αστυνομία της Ολλανδίας και στην Western Union και διάβασε λίγο ΓΙΑΤΙ δεν μπορείς να πάρεις μια χαρά bulldog με 200 ευρώ.

Dinosd

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2008
188
0
51
TIRNAVOS (LARISSA)
Αυτό που μπορούσε να σου κάνει, στο έκανε ήδη, με την δική σου βοήθεια: σου "έφαγε" ξεκούραστα 250 €. Και συνεχίζει τις προσπάθειες να συνεχίσει το άρμεγμα.:mad:

Κλάψε τα 250€, και πρόσεχε πάρα πολύ τις μελλοντικές σου συναλλαγές στο internet.:rolleyes:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
και για την ιστορια ..να μην δίνεις ποτε στοιχεια και πιστωτική, παρα μονο χρεωστική..

(μεταξύ μας δεν πιστεύω ότι υπάρχει σκυλί από πίσω)..

Σκυλί καθαρόαιμο με τόσα λεφτά ξεχνα το..

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Επισης να προσθεσω στα οσα πολυ σωστα παρεθεσαν τα παιδια αν η αγγελια ηταν μεσω Ιντερνετ κανε μια καταγγελια στη Διωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος μηπως μπορουν αν βρουν την ΙΡ διευθυνση του.

solco

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2008
807
0
Syros Greece
www.caneguardiano.com
Mην ξαναπαντήσεις μην ξαναστείλεις λεφτά κάνε καταγγελία στην αστυνομία εδώ και στην αστυνομία της Ολλανδίας και στην Western Union και διάβασε λίγο ΓΙΑΤΙ δεν μπορείς να πάρεις μια χαρά bulldog με 200 ευρώ.
...και μετα θα σου πουν στην αστυνομια οτι πρεπει να κατασχεσουν το pc σου αν εχεις μιλησει μεσω email, να γινει διωξη, αααααν συλληφθει το πολυ πολυ να σου τα δωσει πισω τα χρηματα ή στη χειροτερη να παει φυλακη εκει, αλλα εσυ θα εχεις ξοδεψει αρκετα περισσοτερα...

Γι αυτο σταματα να στελνεις λεφτα. Αυτοι ξερουν τι κανουν. Ειναι τοσο μικρα τα ποσα, που δεν αξιζει τον κοπο να τους διωξεις ποινικα γιατι θα κοστισει πολυ περισσοτερο...
Τα εχουν παθει και αλλοι αυτα γι αυτο διαβασε
ΓΙΑΤΙ δεν μπορείς να πάρεις μια χαρά bulldog με 200 ευρώ.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Επιπλέον υπάρχει γενική προειδοποίηση από τις μεγάλες εταιρείες πωλήσεως διαφόρων, όπως Ebay και Craigslist ότι ποτέ δεν πρέπει να στέλνει κανείς λεφτά με το Western Union διότι είναι γεμάτο απατεώνες.

Διαφωνώ όμως ότι δεν πρέπει να το καταγγείλει στην αστυνομία. Δεν πρόκειται να του κοστίσει η μήνυση αφού πρόκειται για παραβίαση του ποινικού κώδικα. Αν ήτανε πολιτική υπόθεση, τότε ναι, θα χρειαζόταν δικηγόρος και θα είχαν έξοδα. Αν μη τι άλλο, μπορεί να τον μαζέψουνε τον τύπο. Στην Ελλάδα είναι ή στην Ολλανδία? Αν πρόκειται για εκτός Ελλάδας αλλά εντός ΕΟΚ, μπορείς να αποταθείς στη Europol που γνωστοί μου τη θεωρούν πολύ αποτελεσματική.

Last edited:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Wow!

Αρχίσαμε.... φυσικά και ΔΕΝ υπάρχει κανένα σκυλάκι από πίσω!
Γιατί να υπάρχει;

Άσχετο, αλλά καναπέ θα παράγγελνες με τον ίδιο τρόπο;

steliosth1

Member
20 Απριλίου 2009
12
0
Ρε παιδια ηθελα πολυ ενα τετοιο κουταβι και η λαχταρα μου με εκανε να την πατησω. Τα λεφτα που εστειλα τωρα δεν με νοιαζουν αυτο που με νοιαζει ειναι αν μπορει να με χρεωσει καπου και να πληρωσω πολλα περισσοτερα μετα. Αν ξερετε πειτε μου. Δηλαδη με τα στοιχεια που εχει ( ονοματεπωνυμο,χωρα,πολη,διευθυνση,αριθμο κινητου) μπορει να κανει το οτιδηποτε? Οποιος ξερει ας μου πει σας παρακαλω. Ευχαριστω.

Gizmo

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2009
563
1
Ηρακλειο Κρητης
το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το δηλωσεις γιατι και να τα χρησιμοποιησει τα στοιχεια σου εσυ θα εχεις μια δηλωση στην αστυνομια οτι του εδωσες ,καταλαβες,μια αναφορα οτι σου υπεκλεψε τα στοιχεια σου...Οσο για το σκυλακι...250(που σου εφαγε) + αλλα 250 εαν βρεις καμια αλλη αγγελια =500 αλλα με κατι ψιλα ακομα(δεν ξερω τιμες για γαλλακια) αλλα πιστευω επερνες απο εκτροφειο...+ οτι εαν πεχτει κατι ξερεις που θα τους βρεις ενω μεσω ΝΕΤ δυσκολο...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τι να το κάνεις το forum νομικών βρε φίλε steliosth1!:confused:
Για τόσο σοβαρά ζητήματα θα πάρεις συμβουλές από κάποιον που μπορεί και απλά να δηλώνει δικαστικός.... και να είναι δικαστικός κλητήρας τελικά;:confused::confused:
Έστω ότι εγώ δηλώνω δικηγόρος, που δεν είμαι, και από εδώ σου πω ότι στανταρ δεν έχεις πρόβλημα και τελικά ο Ολλανδός σε καταστρέψει τι θα κάνεις;Θα πεις ότι σε πήρε στον λαιμό του ο Foibos;;;

Για να έχεις το κεφάλι σου σίγουρο ρώτα έναν δικηγόρο από κοντά!;)

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Θα σε συμβούλευα κι εγώ να πας σε δικηγόρο, καθώς και σε αστυνομία και Europol εφόσον ο τύπος είναι Ολλανδός. Δεν ξέρω τι είδους προσωπικά δεδομένα σου του έδωσες, αλλά τουλάχιστον στην Αμερική δίνει και παίρνει η κλοπή ταυτότητας και δεν εννοώ της αστυνομικής ταυτότητας. Εδώ π.χ. μπορεί κανείς να συνάψει δάνειο στο όνομα κάποιου άλλου ή να βγάλει πιστωτική κάρτα, αναλόγως βέβαια με τα προσωπικά δεδομένα του που έχει. Από ευρωπαϊκές απάτες ξέρω μόνο σίγουρα τη φάση με τις τραπεζικές κάρτες ανάληψης που χρησιμοποιούν μερικοί σε βενζινάδικα. Μην το αφήσεις έτσι. Και διαφωνώ μαζί σου σχετικά με τα λεφτά: είναι σημαντικό το ποσό που σου πήρε.

Όσο για το σκύλο, καταλαβαίνω ότι τον ήθελες πολύ, δεν είναι όμως δύσκολο κανείς να βρει το σκύλο που θέλει δια της κανονικής οδού. Και φυσικά μπορεί κανείς πάντα να αποταθεί στους ελληνικούς ομίλους που σίγουρα έχουν πληροφορίες. Και πάλι, αν το πρόβλημα είναι στην τιμή, θα έλεγα να μην πάρεις σκύλο αν δεν μπορείς να ξοδέψεις τα λεφτά χωρίς να σκέφτεσαι ότι είναι οικονομική αιμορραγία για σένα. Αν μη τι άλλο, αν ο σκύλος σου βγει άρρωστος και από puppy mill, τα έξοδα που θα κάνεις για τον κτηνίατρο θα είναι πολύ μεγάλα.

Παρεμπιπτόντως, πού τον πέτυχες τον Ολλανδό?

Last edited:

teo5657

New Member
25 Μαϊου 2009
1
0
κ μενα τωρα μου εστειλαν απο λονδινο οτι εχουν καθαροαιμα γαλλικα μπουλντογκ με 200 ευρω...............

μαλλον θα ειδε την αγγελια στο internet....

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
η Γουέστερν Γιούνιον, έχει ένα πολύ ωραίο συστηματάκι: Βάζεις λεφτά, και σου δίνουν ένα πάσγουορντ. Σε οπιοδήποτε σημείο του κόσμου, εαν πεις αυτό το πασγουορντ σε κάποιο κατάστημα της Τράπεζας αυτής, χωρίς άλλα στοιχεία ταυτότητας, τσιμπας το ποσό.

Έτσι, γλυτώνεις από τα έξοδα αποστολής και εμβάσματος.

Αυτό εκμεταλλεύονται οι διάφοροι απατεώνες, και βάζουν αγγελίες μαϊμού, βάζεις τα λεφτά, τους λες το πασγουορντ, τσιμπανε το ποσό, και κανένας δεν μπορεί να αποδείξει ποιός είναι και τι κάνει. Τα sites των αγγελιών αυτών, συνήθως δημιουργούνται σε χώρες που δεν υπάρχει νομοθεσία για το ηλεκτρονικό έγκλημα, συνήθως από την Κεντροδυτική Αφρική.

Οι υπόλοιποι λογαριασμοί σου, δεν κινδυνεύουν.

Δεν το ήξερα πως έχει επεκταθεί η κομπίνα αυτή και στα σκυλιά, γιατί όχι, ξέρω θύμματα που την πάτησαν με αυτοκίνητα σε τιμή ευκαιρίας, και με σκάφη.

Last edited: