Απαράδεκτη συμπεριφορά στα ΚΤΕΛ στην Νάουσα

Lacta

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
95
0
Thessaloniki
Καλημέρα σας, σήμερα το πρωί προσπαθήσαμε με την Λάκτα να γυρίσουμε απο την Νάουσα στην Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ. Να τονίσω οτι η Λάκτα είναι 5 κιλά και το crate μεταφοράς είναι αρκετά μικρό και μέσα στο όρια που ορίζει ο νόμος. Για κακή μας τύχη όμως ο οδηγός και ο "υπύθυνος" εκέι στα ΚΤΕΛ δεν μας επέτρεψαν την είσοδο της Λάκτας στον χώρο των επιβατών, και μας έιπαν οτι έπρεπε να μπεί στις αποσκευές, όταν τους αναφέραμε για τον νόμο μας ίπαν οτι δεν ήξεραν κάτι και επέμεναν οτι δεν υπάρχει περίπτωση να μπεί στον χώρο των επιβατών. Φυσικά δεν ταξιδέψαμε με το ΚΤΕΛ. Θα θέλαμε να ενημρω΄σουμε όλους για την συμπεριφορά στα ΚΤΕΛ και να ρωτήσουμε αν υπάρι τρόπος να αλλάξει αυτό.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Μα ειδες;Μας αναγκάζουν να κραταμε το νομο την αλλη φορα,επειδη αυτοι ειναι ανενημέρωτοι!
Δε γνωριζουν τοσα ζωα που εχουν πεθανει στο χωρο των αποσκευων;

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%91861-%CE%92%CE%A9%CE%9F
H αποφαση για την μεταφορα των ζωων με κτελ.
και να ρωτήσουμε αν υπάρι τρόπος να αλλάξει αυτό.
Τυπωσε την και εχε την πανω αν χρειαστει να ξαναταξιδεψεις.
Ο οδηγος αν δεν δεχτει εχει κυρωσεις.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Εμ.... παιδιά,δε γραφει οτι επιτρεπονται στο χωρο των επιβατων παρά μόνο όσα συνοδευουν ανάπηρο.Για τα υπόλοιπα αναφερει απλα ότι επιτρέπεται η μεταφορά και πώς(κλουβι,κτλ)

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Εμ.... παιδιά,δε γραφει οτι επιτρεπονται στο χωρο των επιβατων παρά μόνο όσα συνοδευουν ανάπηρο.Για τα υπόλοιπα αναφερει απλα ότι επιτρέπεται η μεταφορά και πώς(κλουβι,κτλ)

Μα τι λες? αφου το γραφει καθαρα "τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών"
απλα των αναπηρων δεν τοποθετουνται σε καλαθι.

Α. Λεωφορεία Αστικών ΚΤΕΛ:
Τα ζώα συνοδείας αναπήρων ανεξαρτήτως μεγέθους καθώς και τα μικρά κατοικίδια ζώα
μεταφέρονται εντός ειδικού καλαθιού μεταφοράς με μέγιστες διαστάσεις 50Χ40Χ70
εκατοστά, κατ’ αναλογία με τα ισχύοντα στους συγκοινωνιακούς φορείς αστικών
συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου
επιβατών. Τα ζώα συνοδείας αναπήρων δεν τοποθετούνται σε καλάθι αλλά φέρουν
υποχρεωτικά φίμωτρο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
4. Τονίζεται ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις ρυθμίσεις της εγκυκλίου αυτής,

επιβάλλονται, από το οικείο Πειθαρχικό Συμβούλιο του π.δ. 170/2003 (Α’ 140), στις ΚΤΕΛ

Α.Ε. οι προβλεπόμενες κυρώσεις της παρ. 3(η) του άρθρου 2 του ίδιου π.δ. και σε

περίπτωση υποτροπής αυτές της παρ. 5 του ίδιου άρθρου. Οι οδηγοί των λεωφορείων που

δε συμμορφώνονται με τις ως άνω ρυθμίσεις, υπόκεινται στις πειθαρχικές κυρώσεις του

άρθρου 18 του π.δ. 246/2006 (Α’ 261) που επιβάλλονται από τα αρμόδια όργανα των

ΚΤΕΛ Α.Ε. & ΚΤΕΛ.

Τα συλλογικά όργανα των ΚΤΕΛ Α.Ε. παρακαλούνται για την ενημέρωση των

μελών τους ενώ οι ΚΤΕΛ Α.Ε. για την ενημέρωση του προσωπικού και των μετόχων τους.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Πιστευεις οτι θα ηταν πιο ενημεροι απο τους ανθρωπους του ΚΤΕΛ?!
Όχι άλλα πιστεύω θα άκουγαν περισσότερο αν αναφερόταν για τον νόμο στους αστυνομικούς παρά στον ΚΤΕΛατζή!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Σωστά. Φωνάζεις την αστυνομία και αν δεν συμμορφωθούν, ενδεχομένως και μύνηση.
Εγώ...θα έκανα αύριο κιόλας, έγγραφη καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία των ΚΤΕΛ.
Δεν χρειάζεται να τρέξεις κάπου. Βρες την αρμόδια υπηρεσία και στείλε επώνυμη επιστολή παραπόνων με φαξ ή mail, περιγράφοντας το περιστατικό με κάθε λεπτομέρεια και απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Αναφέρσου στον νόμο όπως τον παρέθεσαν παραπάνω τα παιδιά, και επισύναψε και το απόκομα του εισιτηρίου [όχι το original ε; ] που δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά, αν είχες βγάλει και μη σου πω να ζητήσεις και χρηματική αποζημίωση.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Μακαρι να γινοταν ολα τοσο απλα εδω.. εγω πιστευω πως αφου θα την ακουγαν με "προσοχη" θα της ελεγαν οτι δυστυχως δεν μπορουν να κανουν τπτ γιατι δεν εχουν καμια εγκυκλιο στα χερια κ αλλα τετοια κ παντα σε περιπτωση που αποφασιζαν να πανε γιατι παιζει κ να αγνοουσαν την κλιση της!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Δεν είναι έτσι. Αν κάνεις κλήση στο 100, είναι υποχρεωμένοι να πάνε, τους αρέσει δεν τους αρέσει και να καταγράψουν το συμβάν.
Ας μην τα αφήνουμε όλα στην τύχη πια. Στο χέρι μας είναι να δικαιωνόμαστε και για κάποιες από τις αδικίες που μας αναγκάζουν να καταπίνουμε.
Κι αυτό με την έγγραφη διαμαρτυρία, δεν το λέω έτσι. Το έχω κάνει πράξει με την ΕΘΕΛ και σε διαβεβαιώ ότι ανταποκρίθηκαν πλήρως.
Παιδιά, υπάρχουν νόμοι. Μην τα αφήνουμε όλα στο έλεος του κάθε βλάκα.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Eγω πριν κανα δυο χρονια εκανα κλιση στο 100 γι'αλλο λογο (κ δεν αφορουσε αμμεσα αναγκη δικη μου) κ η απαντηση ηταν οτι δεν μπορουνε τωρα κ αν γινεται να παω να ελεγξω εγω κατι σχετικα με το θεμα που ανεφερα κ να τους ενημερωσω. Κ λεω εγω εστω οτι ΔΕΝ ηταν για το δικο τους τμημα.. πειτε μου βρε παιδια που ν'αποτανθω αντι να με βαζετε να κανω τον Σαινη..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Κοίτα να δεις, επειδή όντως υπάρχουν κι εκεί βλάκες όπως παντού, αλλά επίσης μπορεί και εσκεμμένα κάποιες φορές να δίνουν τέτοιες απαντήσεις, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, είναι καλό να αλατοπιπερώνεις λίγο την κατάσταση. Οχι να ξεγελάς ή να παραπλανείς. Απλώς να δίνεις άλλο "τόνο". Δεν παίρνεις δηλαδή να πεις, ότι δεν με αφήνουν να βάλω το σκυλάκι μου στο ΚΤΕΛ. Λες με ταραγμένο ύφος "...σας παρακαλώ πολύ...έχω πρόβλημα με τον οδηγό και τον υπεύθυνο του ΚΤΕΛ, δεν με αφήνουν παράνομα να ταξιδέψω, με υβρίζουν, με προπηλακίζουν, τα λεφτά μου πίσω..." κλπ κλπ. Γιατί την αναισθησία ή την κωλυσιεργεία κάποιων έξυπνων, πρέπει να την αντιμετωπίζουμε πιο έξυπνα...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Κοίτα να δεις, επειδή όντως υπάρχουν κι εκεί βλάκες όπως παντού, αλλά επίσης μπορεί και εσκεμμένα κάποιες φορές να δίνουν τέτοιες απαντήσεις, για λόγους που δεν είναι της παρούσης, είναι καλό να αλατοπιπερώνεις λίγο την κατάσταση. Οχι να ξεγελάς ή να παραπλανείς. Απλώς να δίνεις άλλο "τόνο". Δεν παίρνεις δηλαδή να πεις, ότι δεν με αφήνουν να βάλω το σκυλάκι μου στο ΚΤΕΛ. Λες με ταραγμένο ύφος "...σας παρακαλώ πολύ...έχω πρόβλημα με τον οδηγό και τον υπεύθυνο του ΚΤΕΛ, δεν με αφήνουν παράνομα να ταξιδέψω, με υβρίζουν, με προπηλακίζουν, τα λεφτά μου πίσω..." κλπ κλπ. Γιατί την αναισθησία ή την κωλυσιεργεία κάποιων έξυπνων, πρέπει να την αντιμετωπίζουμε πιο έξυπνα...
Αστυνόμος Θεοχάρης έφη.....:D

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Μακαρι να γινοταν ολα τοσο απλα εδω.. εγω πιστευω πως αφου θα την ακουγαν με "προσοχη" θα της ελεγαν οτι δυστυχως δεν μπορουν να κανουν τπτ γιατι δεν εχουν καμια εγκυκλιο στα χερια κ αλλα τετοια κ παντα σε περιπτωση που αποφασιζαν να πανε γιατι παιζει κ να αγνοουσαν την κλιση της!
Για κάν'το!
Για να απαιτήσεις πρέπει να είσαι ενημερωμένος και οργανωμένος!
Αν είσαι σίγουρος για αυτό που ζητάς εφόσον σε υποστηρίζει ο νόμος μπορείς να κάνεις το οτιδήποτε!

Το θέμα είναι ότι δεν ασχολείσαι περεταίρω!Την είπαν την κοπελιά εδώ ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει και δεν κινήθηκε παρακάτω...ναι να μείνει άλλη μια μέρα Νάουσα να τρέξει στο αστυνομικό τμήμα να κάνει καταγγελία!Γιατί όχι!
Επιλέγουμε όμως να μην ασχοληθούμε και μετά βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν γίνεται τίποτα...
Για πήγαινε και απαίτησε...σίγουρος για αυτό που ζητάς...και να δεις μετά πως θα γίνει...

Έχουμε δικαιώματα αλλά έχουμε και υποχρεώσεις!
Είναι υποχρέωση εφόσον είχες αυτήν την συμπεριφορά να πας και να κάνεις παράπονα στην υπηρεσία...και όχι να τα φορτώνεις στον κόκορα...

Δεν "στενεύουμε" εμείς οι ίδιοι τέτοια φαινόμενα...πως ζητάμε να μας σεβαστούν?

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Μμμμμ... εχεις δικιο σ'αυτο αλλα ομολογω ποτε δε θα μου'κοβε να το παιξω ετσι ;p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.032
Νεότερο μέλος
Nina_Κ