Διαφωνω, δεν πιστευω οτι ειναι αυτος ο σκοπος του αρθρου, θα συμφωνησω με τον epial.Με μια γρήγορη ματιά αυτός είναι ένας ύμνος προτροπής προς την πλήρη και ολοκληρωτική απαξίωση όλων των άλλων ειδών από το ...είδος μας?
Υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος που ανθρωποι μπορει να βοηθησουν αλλον ανθρωπο, γειτονα φτωχο ή δεν ξερω τι αλλο κι ενα ζωο να τους παρακελεσει για φαγητο ή να χειαζεται βοηθεια και να κανουν οτι δεν το ειδαν.Οπως το βλέπει κανείς...
Εγώ το βλέπω σαν μια προσπάθεια να υπάρξει μια ισορροπία.
Δεν είναι επιθυμητή, αλλά είναι υπαρκτή. Όταν προκύπτει ένα "δυνατό πρόβλημα", θα ακολουθήσει μια εξίσου" δυνατή" λύση. Εμείς πιστεύουμε, ότι για τα ζώα, η ευημερία είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο. Θα υπήρχε λόγος τέτοιας τοποθέτησης, αν δεν διακυβεύονταν αυτά τα δικαιώματα?Δεν νομίζω οτι τέτοιου είδους ισορροπία είναι η επιθυμητή
Αυτό όντως ισχύει. Ομως δεν οδηγούν στην ισορροπία αλλά στη σχιζοφρένεια.Παρόλο που εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο, θα έλεγα ότι η ισορροπία υπάρχει, χωρίς να την "υπενθυμίσει" κάποιος. Που υπάρχει? Κατά ένα περίεργο τρόπο, υπάρχει στα άκρα...Πάντα, όταν εμφανίζεται μια ακραία συμπεριφορά από μια πλευρά, αμέσως για ισορροπία θα εμφανιστεί έτερη ακραία συμπεριφορά από την άλλη πλευρά......
Το ότι τα φιλοζωικά συναισθήματα είναι πολυτέλεια, είναι σίγουρα ο ορισμός της απόλυτης ισορροπίας....Αυτό όντως ισχύει. Ομως δεν οδηγούν στην ισορροπία αλλά στη σχιζοφρένεια.
Συμφωνώ με το άρθρο.