Απάνθρωπη ζωοφιλία!

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Με μια γρήγορη ματιά αυτός είναι ένας ύμνος προτροπής προς την πλήρη και ολοκληρωτική απαξίωση όλων των άλλων ειδών από το ...είδος μας?

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Οπως το βλέπει κανείς...
Εγώ το βλέπω σαν μια έκκληση να υπάρξει μια ισορροπία.

Last edited:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Με μια γρήγορη ματιά αυτός είναι ένας ύμνος προτροπής προς την πλήρη και ολοκληρωτική απαξίωση όλων των άλλων ειδών από το ...είδος μας?
Διαφωνω, δεν πιστευω οτι ειναι αυτος ο σκοπος του αρθρου, θα συμφωνησω με τον epial.
Οπως το βλέπει κανείς...
Εγώ το βλέπω σαν μια προσπάθεια να υπάρξει μια ισορροπία.
Υπαρχει και η αλλη οψη του νομισματος που ανθρωποι μπορει να βοηθησουν αλλον ανθρωπο, γειτονα φτωχο ή δεν ξερω τι αλλο κι ενα ζωο να τους παρακελεσει για φαγητο ή να χειαζεται βοηθεια και να κανουν οτι δεν το ειδαν.

Last edited:

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Παρόλο που εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο, θα έλεγα ότι η ισορροπία υπάρχει, χωρίς να την "υπενθυμίσει" κάποιος. Που υπάρχει? Κατά ένα περίεργο τρόπο, υπάρχει στα άκρα...Πάντα, όταν εμφανίζεται μια ακραία συμπεριφορά από μια πλευρά, αμέσως για ισορροπία θα εμφανιστεί έτερη ακραία συμπεριφορά από την άλλη πλευρά......

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Δεν νομίζω οτι τέτοιου είδους ισορροπία είναι η επιθυμητή
Δεν είναι επιθυμητή, αλλά είναι υπαρκτή. Όταν προκύπτει ένα "δυνατό πρόβλημα", θα ακολουθήσει μια εξίσου" δυνατή" λύση. Εμείς πιστεύουμε, ότι για τα ζώα, η ευημερία είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο. Θα υπήρχε λόγος τέτοιας τοποθέτησης, αν δεν διακυβεύονταν αυτά τα δικαιώματα?

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Παρόλο που εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο, θα έλεγα ότι η ισορροπία υπάρχει, χωρίς να την "υπενθυμίσει" κάποιος. Που υπάρχει? Κατά ένα περίεργο τρόπο, υπάρχει στα άκρα...Πάντα, όταν εμφανίζεται μια ακραία συμπεριφορά από μια πλευρά, αμέσως για ισορροπία θα εμφανιστεί έτερη ακραία συμπεριφορά από την άλλη πλευρά......
Αυτό όντως ισχύει. Ομως δεν οδηγούν στην ισορροπία αλλά στη σχιζοφρένεια.

Συμφωνώ με το άρθρο.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Πάντως το άρθρο γράφει ότι μόνο ο άνθρωπος σκοτώνει για διασκέδαση... Είχα την αίσθηση το κάνουν κι οι γάτες (τουλάχιστον)...

(Άσχετο... :rolleyes:)

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Αυτό όντως ισχύει. Ομως δεν οδηγούν στην ισορροπία αλλά στη σχιζοφρένεια.

Συμφωνώ με το άρθρο.
Το ότι τα φιλοζωικά συναισθήματα είναι πολυτέλεια, είναι σίγουρα ο ορισμός της απόλυτης ισορροπίας....
Το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που βρίσκεται σε απίστευτη δυστυχία, είναι απόλυτα αληθινό και είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Όμως η ενοχική απόδοση ευθυνών για την υπεράσπιση "μικρότερων προβλημάτων" δεν αποκαθιστά καμιά ισορροπία. Κανένα τεράστιο πρόβλημα δε λύθηκε, αγνοώντας μικρότερης εμβέλειας προβλήματα.
Η γενική ιδέα του κειμένου, αν και αποδίδεται εντελώς άκομψα, δεν είναι άδικη. Ζητάει να μην είμαστε περισσότερο φιλόζωοι απ ότι φιλάνθρωποι. Ωραία ως εδώ....Ξεχνάει όμως ότι η ισορροπία έχει εφαρμογή κυρίως ...σ έναν ιδεατό κόσμο όπου δεν υπάρχουν θύτες(άνθρωποι):arrow: θύματα (ζώα):arrow: (σωτήρες) άνθρωποι. Στον κόσμο της πραγματικότητας, πάντα σε κάθε ακραίο υπέρμαχο του σαδισμού, θα αντιστοιχεί ένα εξίσου ακραίο φαινόμενο από την απέναντι πλευρά...

Last edited:

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Μπορεί να είναι απλώς θέμα ερμηνείας αλλά δε θεωρώ ότι επικρίνει την ενασχόληση με τα 'μικρότερα προβλήματα' ούτε προτρέπει τον αναγνώστη στην αδιαφορία. Νομίζω ότι μιλάει για χάσιμο της μπάλας. Νομίζω ότι είναι εύκολο να αφοσιωθείς στον ευγενή σκοπό σου σε τέτοιο βαθμό που να μη βλέπεις άλλα εξίσου ή και σημαντικότερα προβλήματα ή ακόμα να οδηγηθείς σε λάθος κρίσεις. Κάνε αυτό που νομίζεις αλλά να έχεις στο νου σου την 'μεγαλύτερη εικόνα'. Αυτό καταλαβαίνω εγώ.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Το άρθρο λέει πολλά πράγματα με το ''όνομά'' τους, γενικά και στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι καλό.