Αν πλημμύριζε το σπίτι σου...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Απ' όταν ήρθαμε μόνιμα στην Αθήνα, μέναμε στον πέμπτο όροφο μιας παλιάς πολυκατοικίας, άτυχη περίοδος να μένεις στο ρετιρέ. Στο σεισμό του 99 με το σκατοκτήριο να χτυπιέται στα διπλανά του μόνο τα σκυλιά και τον καπνό μου σκέφτηκα να πάρω, το μικρό στην αγκαλιά και το χάσκι ελεύθερο να μάς περιμένει σε κάθε κεφαλόσκαλο και μετά να κατεβαίνει στον επόμενο όροφο.

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Το πιστεύω αυτό που λες... και είμαι σίγουρη πώς όλοι όσοι έχουν ζώα, δεν είναι ανάγκη να είναι σκυλιά μόνο, και έχουν αναπτύξει δεσμούς αγάπης δεν θα τα εγκατέλειπαν ποτέ.
Είναι σαν να αφήνεις πίσω ένα μέλος της οικογένειας σου, το παιδί σου, τον φίλο σου, τον σύντροφο σου για να σώσεις ένα αντικείμενο "άψυχης αξίας"!

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Απ' όταν ήρθαμε μόνιμα στην Αθήνα, μέναμε στον πέμπτο όροφο μιας παλιάς πολυκατοικίας, άτυχη περίοδος να μένεις στο ρετιρέ. Στο σεισμό του 99 με το σκατοκτήριο να χτυπιέται στα διπλανά του μόνο τα σκυλιά και τον καπνό μου σκέφτηκα να πάρω, το μικρό στην αγκαλιά και το χάσκι ελεύθερο να μάς περιμένει σε κάθε κεφαλόσκαλο και μετά να κατεβαίνει στον επόμενο όροφο.
Εχοντας ζήσει όλη μου την ζωή σε μια πόλη που κουνιέται συνεχώς, όταν κάνει σεισμό -όχι πάντα μικρό...- το μόνο που κάνουμε με την μικρή είναι να κοιταγόμαστε για να ξέρουμε η μία που είναι η άλλη :p Βέβαια αυτό το κάνω για να την αρπάξω να πιλαλήσουμε αν παρασοβαρέψουν τα πράγματα. Χώρο για κάτι άλλο, μάλλον δεν θα έχω... Κ ούτε χρειάζομαι

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Εννοείται ότι πρώτα απο όλα το ρόκυ θα πάρω μαζί μου σε οτιδήποτε συμβεί!
Δε με νοιάζει κάτι άλλο υλικό να σώσω!
Κι όμως βρε παιδιά για να δείτε τι άνθρωποι υπάρχουν!!! Αν θυμάστε ένα καλοκαίρι με τις μεγάλες πυρκαγιές στον Υμηττό που κάηκαν σπίτια στου Παπάγου,μας έλεγε κάποιο συγγενικό πρόσωπο ότι έφυγαν απο το σπίτι τους κάποιοι γείτονες,για να σωθούν απο τη φωτιά,και άφησαν το σκυλί τους μέσα στο κήπο! Δεν το πήραν μαζί τους,αν είναι δυνατόν! Ευτυχώς που το είδε η συγγενής μας και του άνοιξε τη πόρτα να φύγει κι έτσι σώθηκε! Απο κει και πέρα τι να πεις ,τι να σχολιάσεις! Οτι έιναι ζώα και αναισθητοι??
Ας μη συγχυστώ καλύτερα...

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Δν νομιζω οτι καποιος απο εμας θα εγκατελειπε το σκυλακι του σε τετοια περιπτωση. Περυσι το χειμωνα σβησαμε ενα κουτσουρο απο το τζακι κ το βγαλαμε στο μπαλκονι για να μην καπνισει το βραδυ μεσα στο σπιτι. Ειχε ομως πολυ αερα εκεινη τη μερα, αναζοπυρωσε τη φωτια στο κουτσουρο, το πεταξε στην αλλη ακρη που ειχαμε καποια πραγματα κ πηραμε φωτια... Κοιμομασταν κ το ξυπνησαμε απο το γαβγισμα του Ντιεγκο. Σηκωθηκα και μου μυριζε καμμενο. Ανοιγω την πορτα κ μπαινει ολος ο καπνος κ η φωτια μεσα. Η πρωτη κινηση ηταν να βγαλω τον Ντιεγκο εξω. Εκεινη τη στιγμη δν σκεφτεσαι τπτ αλλο πραγματικα! Πολυ απλα ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να αφησεις το ζωακι σου να παθνει κατι κακο. (Τη φωτια την εσβησε λιγο μετα ο μπαμπας μου ευτυχως κ τη γλιτωσαμε με λιγες υλικες ζημιες)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Στο σεισμό του 99 με το σκατοκτήριο να χτυπιέται στα διπλανά του μόνο τα σκυλιά και τον καπνό μου σκέφτηκα να πάρω, το μικρό στην αγκαλιά και το χάσκι ελεύθερο να μάς περιμένει σε κάθε κεφαλόσκαλο και μετά να κατεβαίνει στον επόμενο όροφο.
Κι εγώ, αν και πίστευα ότι γκρεμίζεται το σπίτι, βούτηξα το σκύλο, έκλεισα το θερμοσίφωνα :)D) και κατέβηκα τότε.

Αλλά για άλλο λόγο είμαι υπερβολικά περήφανη για τον εαυτό μου. :p Ένα καλοκαίρι που γυρνούσα με το σκύλο στο σπίτι, βγήκα από το ασανσέρ και βρήκα την πόρτα του διαμερίσματος σπασμένη και ανοιχτή. Ο σκύλος, ο βλάκας, μπήκε μέσα σαν να μην έτρεχε τίποτα. Μπήκα κι εγώ από πίσω, πήγα στην κουζίνα όπου έπινε νερό, τον άρπαξα και όπου φύγει φύγει. Μετά κατεβήκαμε και φωνάξαμε την αστυνομία. Αποδείχτηκε ότι ο κλέφτης είχε φύγει, αλλά αν ήταν ακόμη μέσα δεν θα είχα κάνει μια πολύ γενναία πράξη για το παιδί? :D

Baloo

Well-Known Member
7 Αυγούστου 2011
179
2
13
Κρήτη
Οσοι συνφορουμίτες έχουν λαμπραντόρ ή νιούφις δεν θα σκεφτούν να τα σώσουν σε περίπτωση πλυμμήρας. Πιο πιθανό είναι εκείνα να έσωζαν τους ιδιοκτήτες τους ειδικά τα νιούφις...

miminoula

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2011
1.339
9
44
Κερατσίνι - Νίκαια
www.facebook.com
Δεν ξέρω, βλέπω αυτή την φωτό που κρύβει πίσω της κυριολεκτικά 1000 λέξεις και δίχως να το θέλω συνειρμικά σκέφτομαι ζώα κακοποιημένα.

Βλέπω αυτό το παιδάκι που έχει μεγαλώσει στην ανέχεια την ώρα που ΟΛΑ γύρω του καταστρέφονται αυτό να είναι έτοιμο να πνιγεί με το νερό να είναι σχεδόν στο ύψος του στόματος του αλλά να μην το βάζει κάτω και να κάνει υπερπροσπάθεια για να σώσει το σκυλάκι του.

Βλέπω αυτό το παιδάκι που ίσως να μην έχει την ανάλογη παιδεία - το ανάλογο επίπεδο ζωής με ορισμένα (_)_)παιδα ελληνόπουλα... που τα έχουν όλα, αλλά δεν τους φτάνει το Playstation και το Xbox, αρέσκονται με το να βασανίζουν αθώα ζώα. Βλέπει κανείς ανθρώπους από Φιλιππίνες και θεωρούν ότι είναι άνθρωποι Β κατηγορίας, ενώ αυτοί που ανήκουν στην Α΄ επιτρέπουν στα παιδιά τους να κακοποιούν ζώα.

Γιατί τα λέω όλα αυτά;
Σίγουρα δεν τα λέω τυχαία... τα λέω γιατί από εχτές είμαι έξαλλη!
Εχτές στο κομμωτήριο που είχα πάει, ήρθε μια κυρία... αναφέρθηκε λοιπόν στον Μπούμπη και υπέθεσα ότι έχει σκυλάκι και πιάσαμε κουβέντα οι σκυλομάνες :p

Τα έφερε η κουβέντα από εδώ, τα έφερε από εκεί και μου είπε σε κάποια φάση ένα περιστατικό στο οποίο ήταν μάρτυρας την προηγούμενη βδομάδα που είχε πάει στον κτηνίατρο.
Όσο περίμενε λοιπόν εκεί μια από την γειτονιά πήγε 2 ή 3 σκυλιά (δεν θυμάμαι ακριβώς) σε πολύ κακή κατάσταση. Είχαν αγκίστρια περασμένα στο στόμα τους... επειδή κάποια κακομαθημένα παιδιά (σαφώς μελλοντικοί ενήλικες εγκληματίες) θεωρούσαν πολύ διασκεδαστικό να κρεμάνε πετονιά με αγκίστρια, στα οποία τοποθετούσαν λίγο κρέας... με αποτέλεσμα αδέσποτα σκυλιά να πηγαίνουν να προσπαθούν να φάνε το κρέας και όταν το έβαζαν στο στόμα τους αυτά να τραβάνε την πετονιά και να σηκώνουν τα δύστυχα τα ζώα ψηλά!

ΟΛΟ αυτό να εξελίσσεται τέλη του 2011, στο Περιστέρι, από ΠΑΙΔΙΑ!!!!!!
Πιθανόν οι γονείς τους να ήταν μέσα και στον κόσμο τους για το πως.... παίζουν τα παιδιά τους!

Πείτε μου ότι κάτι πάει λάθος... δεν γίνεται ένα μέρος των επόμενων γενιών να είναι παιδιά σαν αυτά.
Με μηδέν παιδεία, αδίστακτα, δίχως το παραμικρό ψεγάδι για το τι είναι σωστό και τι είναι λάθος.:mad: