Αντοχη Rottweiler..

tasos250

Member
26 Οκτωβρίου 2009
8
0
Δραμα
Παιδια θα ηθελα τη γνωμη σας.. Εχω ενα Ροτ 9,5 μηνων και τους τελευταιους μηνες εχω ξεκινησει εκπαιδευση.. Παρατηρω οτι ενω ο σκυλάκος εκτελει πολυ καλα και ειναι προθυμος του λειπει η ενεργεια και η αποδοση του πεφτει οσο περναει η ωρα..Ειδικα τις ζεστες μερες.. Ειναι φυσιολογικο ή πρεπει να κανω κατι για να βελτιωσω τη φυσικη του κατασταση?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όταν λες όσο περνάει η ώρα τι εννοείς;
Πόση ώρα κρατάει η εκπαίδευση;

Τα κουτάβια βαριούνται εύκολα!Μήπως βαριέται και γι αυτό βλέπεις να πέφτει η απόδοσή του;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εκει που αρχιζει να πεφτει η ενεργεια του σταματατε την εκπαιδευση ή αλλαζετε τελειως το σεναριο.. Μαλλον οπως λεει και ο Foibos (welcome back) βαριεται! Εμενα ο δικος μου αυτο παθαινει:D

tasos250

Member
26 Οκτωβρίου 2009
8
0
Δραμα
Η εκπαιδευση ειναι περιπου μια ωρα με διαλλειματα καθε 5 λεπτα.. Αλλα κι οταν παιζει με αλλα σκυλια που σιγουρα δε βαριετε κρεμαει τη γλωσσα και δεν μπορει να παρει τα ποδια του..

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
1 ωρα ειναι too much..
Μετα απο ποση ωρα παιχνιδι κρεμαει γλωσσα?

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
βάλε καμμία φωτο να τον δούμε, τι είδους εκπαίδευση κάνει?

tasos250

Member
26 Οκτωβρίου 2009
8
0
Δραμα
Το βαρος του το προσεχω πολυ και δεν ειναι καθολου βαρυς.. αν παιζει με κανενα γρηγορο σκυλακο τα παραταει γρηγορα και τον σταματαω και γω για να μην "κλαταρει"ι τελειως.. Τελειωσαμε με τη βασική υπακοη και εχουμε αρχισει εδω και κανα μηνα mondioring τα εισαγωγικα ακομη...

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Ο εκπαιδευτής τι σου έχει πει;
Πως τον βλέπει τον σκυλο σου;
Τον βλέπει να μην έχει ενταση μέσα του;

tasos250

Member
26 Οκτωβρίου 2009
8
0
Δραμα
Αυτο ακριβως δεν εχει ενταση.. Θελει αρκετο μπριζομα και ενθαρυνση για να δουλεψει με ΄΄παθος΄΄..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Παλαιότερα είχε πιο πολύ ένταση;
Εξετάσεις υγείας έχετε κάνει;

tasos250

Member
26 Οκτωβρίου 2009
8
0
Δραμα
Παντα ηταν "βαρυς" δεν ειναι κατι που εγινε αποτομα.. Δεν πιστευω πως ειναι καποιο θεμα υγειας..περναμε απτον κτηνιατρο συχνα και και ολα ειναι ενταξει.. Καθως μεγαλωνει ενας σκυλος αποκτα αντοχες η τωρα που ειναι 9,5 ειναι στα καλυτερα του?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Στα καλυτερα του δεν ειναι σιγουρα.. Αυτα θα τα δεις μετα τους 24 μηνες.
Μηπως τον εβαλες πολυ μικρο στα βασανα και βαριεται?

tasos250

Member
26 Οκτωβρίου 2009
8
0
Δραμα
Παλι καλα γιατι το εχω αγχος.. Δεν πιστευω οτι βαριεται δειχνει να το διασκεδάζει..
Ευχαριστω για το ενδιαφέρον..

stam

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2010
54
0
κοιτα φηλαρακο απο τα λιγα που ξερω τα rottweiller δεν αντεχουν και πολυ την ζεστη ισος και γιαυτο κουραζεται...Τωρα οσο αναφορα την εκπαιδευση νομιζω οτι ειναι υπερβολικο να τον εκπαιδευεις 1 ωρα...Παντος αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι δυσκολα κουραζεις ενα rottweiller

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Εσυ για να εισαι απο Δραμα και να κανεις Μοντιορινγκ,μαλλον συγκρινεις τα Μαλινουα με το Ροττ σε ταχυτητα και αντοχη,η αυτο η πρεπει να κοιταξεις την καρδια του σκυλου σου και βασικα για Φιλαριωση,αν ειναι καλα απο υγεια τοτε φταιει η συγκριση με τα Μαλι.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Αν κρινω απο το Schutzhund, 1 ωρα ειναι για να πεθαινει το σκυλακι.... Αυτο που εχω δει εγω, ειναι σε 1 ωρα να κανουν 2 session των 10 λεπτων ΤΟ ΠΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ. Βεβαια ο καθε εκπεδευτης εχει τη δικη του μεθοδο... αλλα μου φαινεται λογικο και να βαριεται - και να κουραζετε. Κοιτα παντως για καλο και για κακο την καρδουλα του...

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
...πρεπει να κοιταξεις την καρδια του σκυλου σου και βασικα για Φιλαριωση...
(ευχομαι καταρχην)..και νομιζω οτι ειναι μαλλον απιθανο να ισχυει κατι τετοιο. Θα παρουσιαζε και βηχα το σκυλακι, ενω στα συμπτωματα αναφερεται η "προωρη εξαντληση" και οχι μετα απο μια ωρα ασκησης.. Σωστα;

tasos250

Member
26 Οκτωβρίου 2009
8
0
Δραμα
Μαλλον εχεις δικιο omarock.. Δεν τιθεται θεμα υγειας ευτυχως.. Ο σκυλακος ειναι υγιεστατος.. Πηγα και απ'το εκτροφείο που τον πηρα το Σ/Κ και μου ειπαν οτι ειναι μικρος ακομη για πιεση.. Οποτε συνεχιζουμε με χαλαρο ρυθμο..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog