Αντοχή γερμανικού ποιμενικού

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
χθες στη βολτα μου δημιουργηθηκε το ερωτημα. ποσα χιλιομετρα μπορει να διανύσει
περιπου ενα ενηλικος υγιεις γπ? γιατι εμενα ειναι 3 κ μιση μηνων και εχθες στη βολτα κουραστηκα εγω αλλα αυτος ακαθεκτος!!!:)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι σκύλος εργασίας και όχι αντοχής!

Ωστόσο αν έχει σωστή μορφολογία τότε έχει ένα "προτέρημα" στην αντοχή και στην κάλυψη πολλών χιλιομέτρων!
Σίγουρα ένας Γερμανικός Ποιμενικός απαιτείται να έχει αντοχή, και όντως έχει, όχι όμως "μαραθωνοδρόμου", απλώς να αντέχει να βγάζει με ευκολία την εργασία που του ανατίθεται!

Ένας υγιής ενήλικος Γερμανικός Ποιμενικός εάν του ζητηθεί να καλύψει χιλιόμετρα θα το κάνει άνετα!

Γι'αυτό φωνάζουμε και λέμε ότι η μορφολογία είναι το Α και το Ω σε φυλές που προσφέρουν εργασία και όχι μόνο σε αυτές...αλλά πολλοί την μορφολογία την εξισώνουν με τις εκθέσεις που δεν θέλουν να πηγαίνουν...ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ...θα πρέπει να μάθουμε ότι ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ=ΥΓΕΙΑ!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.758
7.919
Πέρα από τα όσα είπε ο Στέλιος που γνωρίζει τέλεια τη φυλή οποιοδήποτε κουτάβι 3.5 μηνών ανεξαρτήτου φυλής δεν πρέπει να το κουράζεις με πολύ περπάτημα και να το φτάνεις ούτε καν κοντά στα οριά του. Βρίσκεται σε περίοδο ανάπτυξης και χρειάζεται μέτρο στην άσκηση του.

socratew

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2012
158
0
Πέρα από τα όσα είπε ο Στέλιος που γνωρίζει τέλεια τη φυλή οποιοδήποτε κουτάβι 3.5 μηνών ανεξαρτήτου φυλής δεν πρέπει να το κουράζεις με πολύ περπάτημα και να το φτάνεις ούτε καν κοντά στα οριά του. Βρίσκεται σε περίοδο ανάπτυξης και χρειάζεται μέτρο στην άσκηση του.
εννοειται αυτο. δεν τιθεται ζητημα

dimbeco

Member
6 Απριλίου 2012
17
0
Παιδιά καλημέρα,
Χρονια πολλά - Καλή Ανάσταση να έχουμε!
Εγώ είμαι άπειρος από σκυλιά γι' αυτό ζητάω την γνώμη σας!
Η δικιά μου είναι 15 εβδομάδων και περπατάμε συνήθως 3 χιλιόμετρα (1,5 το πρωϊ - 1,5 το βράδυ), δεν ξέρω αν κάνω καλά! Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι ότι ενώ στον χώρο της είναι μια χαρά, όταν βγαίνει έξω ορισμένες φορές (το τονίζω ορισμένες φορές) βγάζει την γλώσσα έξω σαν λαχανιασμένη και τραβάει συνέχεια - σημαίνει κάτι αυτό;

Ευχαριστώ

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
πιθανόν διψάει και παράλληλα οσφραίνεται ή ακούει κάτι που της τραβάει την προσοχή. Πάντα έχουμε μαζί μας σακούλες για τις ακαθαρσίες, μπουκαλάκι νερού και κεσεδάκι γιαουρτιού για να πίνει κατά τη διάρκεια της βόλτας.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Γι'αυτό φωνάζουμε και λέμε ότι η μορφολογία είναι το Α και το Ω σε φυλές που προσφέρουν εργασία και όχι μόνο σε αυτές...αλλά πολλοί την μορφολογία την εξισώνουν με τις εκθέσεις που δεν θέλουν να πηγαίνουν...ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ...θα πρέπει να μάθουμε ότι ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ=ΥΓΕΙΑ!
Thanks!

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Πολύ σωστά όσα λες Στέλιο, αλλά όταν μορφολογία = τεράστια κλίση του πίσω μέρους με αποτέλεσμα αυτά τα εκτροφικά και βραβευμένα για την μορφολογία τους σε εκθέσεις ΓΠ να μην μπορούν καλά καλά να τρέξουν (κάποιο μέλος είχε ποστάρει ένα θλιβερό βίντεο από μια έκθεση ΓΠ με εντονα τέτοια δείγματα, αλλά δεν θυμάμαι τώρα σε ποιο θέμα ήταν), τότε η εξίσωση που παρέθεσες (μορφολογία = υγεία) δεν ισχύει πλέον (και φυσικά ιδιαίτερα στον ΓΠ είναι προφανές από τα εργασιακά ΓΠ που μορφολογικά δεν είναι τα καλύτερα δείγματα, αλλά στην εργασία σαφώς και είναι ανώτερα από τα μορφολογικά άριστα εκθεσιακά ξαδέρφια τους).

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
mariosn γιατί πας και βλέπεις και μου φέρνεις σαν παράδειγμα τέτοια σκυλιά!Υπάρχουν άλλα τόσα σκυλιά που είναι μορφολογικά εξαίρετα!Φυσικά θα υπάρχουν και τέτοια σκυλιά με τέτοιες όχι καλές μορφολογίες!Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να εκτίθενται ο σκύλος!Αν ο σκύλος είναι μέσα στο πρότυπο δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς!Το θέμα που προκύπτει από εκεί και πέρα είναι το πόσο εναρμονισμένα θα είναι όλα μεταξύ τους για να μας δώσουν ένα σωστό και δυνατό σύνολο, συν τα υπόλοιπα μορφολογικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να είναι και εκείνα μέσα στο πρότυπο!

Και το πρότυπο είναι αυτό...

Attachments

mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Στέλιο, έχεις δίκιο σε όλα όσα λες. Μόνο που τα σκυλιά που βλέπεις να συμμετέχουν και να κερδίζουν στις εκθέσεις μορφολογίας δυστυχώς σπάνια ανταποκρίνονται στην φωτο που πόσταρες, τουλάχιστον όσον αφορά την κλίση πίσω.

Κυριάκο, αυτό το video εννοούσα, thanks. Τα σκυλιά αυτά δεν μπορούν καλά καλά να περπατήσουν και οι ιδιοκτήτες τους αλληλοσυγχαίρονται περήφανοι για την "εξαίρετη" μορφολογία τους! Σίγουρα και ευτυχώς δεν είναι όλα τα εκθεσιακά έτσι. ΑΝ όμως αυτά τα σκυλιά του video θεωρούνται επισήμως μορφολογικά ΟΚ, τότε σαφώς και δεν ισχύει το μορφολογία=υγεία.