Αντιφάσεις...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Καλά, διαβάζω το παρακάτω μπλογκ και δεν πιστεύω στα μάτια μου:

http://tolimeri.blogspot.com/2008/11/blog-post_28.html

Αναφέρομαι στα παράπονα του τύπου που γράφει ότι αγόρασε ένα "λαμπραντόρ" από ΒΥΒ/παπυμιλλά, τον οποίον προφανώς και δεν κατέδωσε στις αρχές για παράνομο εκτροφείο και φοροδιαφυγή, ούτε μήνυσε φυσικά, αλλά παραπονιέται που του βγήκε το κουτάβι ημίαιμο και δυσπλαστικό. Και γράφει, ρε σεις, ανάμεσα στ' άλλα και τα εξής και καραφλιάζω (η έμφαση δική μου):

Πριν 6 μήνες αγόρασα ένα καθαρόαιμο λαμπραντόρ που αποδείχτηκε από κτηνιάτρους και εκπαιδευτές ημίαιμο.

Όταν άρχισε να κουτσαίνει τον πήγα στους 2 καλύτερους κτηνίατρους ορθοπεδικούς και διέγνωσαν βαριά δυσπλασία στον αγκώνα και ελαφριά στα ισχία.

Το σκυλί χειρουργήθηκε για να μην πονάει αλλά και να επιβραδυνθεί η οστεοαρθρίτιδα. Μου κόστισε 1200 ευρώ η διαδικασία αποκατάστασης μέχρι σήμερα.

Αν είχα δώσει αυτά τα χρήματα σε έναν υπεύθυνο εκτροφέα θα είχα ένα υγιές χαρούμενο και καθαρόαιμο σκυλί που θα έπαιζε και θα μπορούσε να αναπαραχθεί.
:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Καλά, τον ΒΥΒ/παπυμιλλά με τη μάντρα κατηγορεί κλπ. αλλά ο ίδιος, τελείως υπεύθυνο άτομο τώρα, μιλάμε, θα ΖΕΥΓΑΡΩΝΕ ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΛΕΙΨΟ!!!!!!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

ΓΚΝΤΟΥΠ!!

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Συγνώμη κιόλας, αλλά επειδή εγώ είμαι άσχετη με τα σχετικά καθαροαιμίας και αναπαραγωγών....

Αν κάποιος αγοράσει από έναν εκτροφέα που τον έχει ελέγξει και που έχει εξετάσεις δυσπλασιών κλπ ότι όλα είναι "καθαρά", αν λοιπόν πάρει κουταβάκι, δηλωμένο, υγιές και του βγει ένα καλό σκυλί, τότε αν ψάξει και βρει μία θηλυκιά αντίστοιχων προδιαγραφών και δηλώσουν και τη γέννα, όλα μια χαρά δεν είναι? Όχι?
Μπορεί να μη φτιάξει σκυλιά εκθεσιακά, αλλά pet quality, όμως και πάλι, οι πιθανότητες από πλευρά υγείας δεν είναι υπέρ τους? Καθαρόαιμα δε θα θεωρούνται αυτά τα κουτάβια που θα προκύψουν?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ε
βασικά
ναι
πάς σε κάποιες εκθέσεις να παρεις θετικές κρίσεις
κάνεις τον προγεννητικό έλεγχο
και μέσω του εκτροφέα σου συνήθως
βρίσκεις κατάλληλο αρσενικό/θυληκό
ακολουθείς και την διαδικασία που προβλέπεται απο τους εκάστοτε αρμόδιους ομίλους
και γίνεσαι κι εσύ ένας εκτροφέας έστω για μια φορά
όλα οκ

και αυτό είναι και το νόημα
ένα υγιές και ελευθερο (το δυνατόν περισσότερο) κληρονομικών παθήσεων ζώο
μπαίνει στην αναπαραγωγή
προκειμένου να μην χαθεί το πολυτιμο γεννετικό υλικο που διαθέτει(η υγεία πρώτον και τα σωστά χαρακτηριστικά για την φυλή δευτερον)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Η διαδικασία του να γίνει κανείς σωστός εκτροφέας είναι αρκετά δύσκολη και χρειάζεται σχεδόν σπουδές. Επίσης ο σωστός εκτροφέας θα αγοράσει κουτάβια από γνωστές γραμμές, όχι από τον κύριο που έχει τη μάντρα, ακόμα κι αν δεν έχει δυσπλασία το σκυλάκι κλπ. Π.χ. αν ήθελα εγώ (που δε θέλω) να γίνω εκτροφέας Αυστραλέζων και αν υποθέσουμε ότι το Μουφ πρώτον δεν ήταν στειρωμένο και δεύτερον δεν είχε δυσπλασία, θα ήταν μέγιστη βλακεία να τον ζευγαρώσω. Για να γίνω εκτροφέας Αυστραλέζων θα έπρεπε να μάθω περί Αυστραλέζων, να μάθω πώς γίνεται η εκτροφή, να μη λιποθυμώ στη θέα αίματος, να ξέρω ακριβώς τι θα κάνω και να αγόραζα Αυστραλέζους από γνωστές γραμμές και με βαρβάτο πεντιγκρί. Επίσης θα έπρεπε να πάρω άδεια εκτροφείου και να μου επιθεωρούν τις εγκαταστάσεις από την κομητεία. Και να ξέρω τι θα κάνω τα κουτάβια. Και να κατεβαίνω σε εκθέσεις. Και ένα σωρό άλλα που είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν και δεν τα έχω αναφέρει.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Καλά, μην είμαστε και υπερβολικοί....
Αν κάποιος αγοράσει ένα καλό σκυλί από κάποιο σωστό εκτροφέα, μπορει κάλιστα να το ζευγαρωσει μαζί με τον εκτροφεά πάντα. Δεν βρίσκω που είναι το κακό..
Κάποιοι που παιρνουν θηλυκά, κάνουν μία γέννα, και το δηλώνουν με την επωνυμία του εκτροφέα τους...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
ε ναι
μπαίνει ο εκτροφέας στην μέση-ο οποίος άλλωστε είναι και αυτός που δεν μπορείς και να του το αρνηθείς αφού είναι σαν να του στερείς το δικαίωμα να συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε
δηλαδή τελικά ο εκτροφέας κάνει την αναπαραγωγή,άρα όλα οκ
αλλιώς (για το γάιδαρο καβάλα δηλαδή/ότι να ναι μ ότι νάναι κλπ) λέμε byb
κι αν το κάνει μόνιμα και με πολλά σκυλιά
λέμε Puppy mill

aplo

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το ζήτημα όμως είναι ότι ο νεανίας με το μπλογκ επρόκειτο να ζευγαρώσει το λαμπραντόρ (αν δεν είχε δυσπλασία) το οποίο ΔΕΝ πήρε από εκτροφέα αλλά από τον κύριο με τη μάντρα!! Ο οποίος δεν έχει πεντιγκρί, δεν είναι εκτροφέας, δε δηλώνει τις γέννες.

kyveli

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2009
452
4
Berlin
Από τα δικά σου γραφόμενα διαβάζω ότι ο τύπος είπε:
"Αν είχα δώσει αυτά τα χρήματα σε έναν υπεύθυνο εκτροφέα θα είχα ένα υγιές χαρούμενο και καθαρόαιμο σκυλί που θα έπαιζε και θα μπορούσε να αναπαραχθεί."

Δε διάβασα το λινκ, απλώς το άνοιξα και επίσης διάβασα το δικό σου ποστ. Δε λέει αν δεν είχε δυσπλασία, αλλά αν ήταν ελεγμένο, καθαρόαιμο και υγιές.
Εγώ δλδ το βλέπω σαν θετικό ότι κάποιος παραδέχεται την γκάφα του και την βάζει στο φόρουμ του, ώστε να ενημερώνονται και οι άλλοι "αδαής" που αγοράζουν ή θα αγοράσουν από πετ σοπ.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Και γω το ίδιο. Εξάλλου έμαθε ότι ήταν ημίαιμο πριν μάθει για τη δυσπλασία.
Δεν θεωρω ότι έιναι λάθος αυτο που λέει...ίσα, ίσα, δηλώνει ότι αν το έπαιρνε από υπεύθυνο εκτροφέα θα ήταν κατάλληλο και για αναπαραγωγή...
Η δεν καταλαβα σωστά?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Ετσι όπως είναι διατυπωμένο, μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι θέλει. Κι εμένα πάντως το μυαλό μου πήγε, ότι ήθελε από μόνος του να το ζευγαρώσει, χωρίς την μεσολάβηση του εκτροφέα.